0 oy
274 göst.
Ev & Yaşam kategorisinde (170 puan) tarafından

Merhaba hanımlar kayınvalidemlerin evinde oturuyoruz onlar köyde kalıyor bizde sehirdeki evlerinde evde hem onların eşyaları hem bizim esyamız olduğu için dolaplar hep eşya dolu ağzına kadar benimde düzen takıntım var çok eşyadan da hoşlanmıyorum ev üzerime geliyor inanın bakın temizlik takıntım demiyorum düzen takıntım diyorum bu yüzden de evde bir şey yapasım gelmiyor zaten deli olmaya başladım iyice evde daralıyorum . Çocuğumuz olmuyor yok olmayacakta yuksek ihtimal bir kedi kızımız var 😊😊 neyseee ben en başında bu şekilde kabul etmiştim eşime zorluk olmasın diye ama cidden çok bunaldım bu evden birde enerjiside bana iyi gelmiyor kiralık bir eve çıkmak istiyorum ama eşime söyleyemiyorum zaten sağolsun düşüncesiz ilgisiz bir adam öldü iyice birde hep para konusu yapıyor . 

Diyeceksiniz git çalış üç yıldır ha oldu olacak diye atanmak için çabaladım artık pes ettim (öğretmenim durumlar iyice kötüleşti) bir iş bulup açıktan başka bir bölüm okumak istiyorum haldır haldır iş arıyorum inanın herkes deneyim arıyor birde tipimide begenmiyorlar herhalde 😁 dün garsonluk için bir yere gittim deneyimin var mı dedi yok dedim telefonda konuşmuştuk öncesinde deneyimim olmadığını söyledim ama yinede çağırmıştı görüşmek için gidince olmaz yapamazsın dedi ne bileyim aklıma da başka bisey gelmiyor 😅

Neyseee daha fazla böyle giderse kafayı oynatacagım ne yapayım bir akıl fikir verin ...

Çalışmıyorum diye böyle bişey istemeye hakkım yok gibi de geliyor 

10 Cevaplar

0 oy
(6,063 puan) tarafından

Hiç değilse tek bir odaya onların eşyasını koyamaz mısın. Orayı kapatır diğer taraflarla ilgilenirsin bir odan da olsa istediğin gibi olur

(170 puan) tarafından

Ya iki yatak odası var mesela biri bizim biri onların orayı zaten kullanamıyorum diğer bütün esyalarda onların evin esyalarını dahi değiştirmedim ama çok kullanışsız eşyalar hani bir dolap olsa esyalarımızı koyarım ederim yok zaten küçük oda var bitane de orda dolap var kayinvalidemin mutfak eşyalarını oraya koydum o dolabı da kullanamıyorum ama o dolapta öyle daginikti içerden içerden beni yiyor yani anlatamam ...

Bide zaten başka esyaları da var tabi sadece o dolaba da sigmadiki başka yerlere de koydum off çok dağınık vallahi kafayı yicem şuan yazarken bile öyle rahatsız oluyorum ki zaten kayınvalidem kendi odalarini kapatmami istiyor sırf kedim girmesin diye bunalıyorum orası öyle olunca da

-Reklam-
0 oy
(218 puan) tarafından

Öncelikle çok yanlış düşünüyorsun siz evlisiniz ve çalışsanda çalışmasanda birşeyler istemeye hakkın var. 

Eşinle güzelce konuş anlat redderse mutsuz olduğunu söyle 

(170 puan) tarafından

Haklısın aslında ama işte kendime bir şeyi hak göremiyorum işte zaten böyle böyle bu duruma geldim .

0 oy
(1,742 puan) tarafından

Bı kere öyle bişey yok çalışmıyorum diye hakkım yok düşüncesi hiç doğru değil. Kendi evin kendi düzenin olmasını istemenden daha doğal bişey olamaz. İş konusunda zincir marketlere başvurmani öneririm genelde sürekli alım oluyor. Tabi iş olursa daha rahat olursun yapalimmi diye boyun bukmezsin kirayı ben odicem diyebilirsin. Eşini de ayri evde daha rahat olacağınıza ikna etmek lazım ufak ufak işlemeye başla bence

(170 puan) tarafından

Haklısın ben hep böyleydim zaten kendime bir şeyleri hak görmezdim şimdi de kendi ellerimle onu böyle düşüncesiz birine dönüştürdüm sanırım ama dediğim gibi para konusu yapacak biliyorum 

(1,742 puan) tarafından

Bu böyle devam ettikçe daha kotu bi hal alır sende ses etmeyince nasılsa gidiyor böyle diye düşünür sonrasında değiştirmek çok çok zor yine suçlu sen olursun

0 oy
(3,002 puan) tarafından

Eşine şöyle olmadı depo gibi bir yere kaldirsinlar o eşyalari bence mutsuz olduğunu söyle bende öğretmenim atanamadim bende senelerce ücretli öğretmen olarak çalıştım maaşı çok yetersiz ama başka işlerde bende yapamadım tesettürlüyum ben o yüzden çoğu yerde istemiyor feraceliyim ücretli öğretmen olarak çalışabilirsiniz yada usta öğretici olarak özel ders de verebilirsiniz 

(170 puan) tarafından

Bir dershaneye de cv bıraktım ama öğretmenlik içinde çok uygun oldugumu dusunmuyorum istediğim bölüm değildi çocuk gelişimi okumak istiyordum onlarla kesinlikle olmayı isterim ama ben mezuna kalmıştım bir sene daha kalmamı ailem pek istemeyince herhangi bir bölüm okudum lise öğrencileriyle yapabileceğimi sanmıyorum zaten bu atamalarında iyice suyunu cıkardılar yeni milli eğitim bakanı da sağolsun .. 

Şimdi aslında hayalimde olan iki bölüm var çocuk gelişimi veya sosyal hizmetler bir yandan iş bulup bir yandan açıktan okumayı istiyorum ama dediğim gibi bölümümü yapasım pek yok anaokulları da bölüm uygun olmadigi için almıyor başka işte bulamadım suanlık bakalım daha donus olmadı

(3,002 puan) tarafından

Önce kendine güven iskura kayıt yaptur. Belki bulursun 

(8,678 puan) tarafından

kimse okudugu bolumle ikgili calisamiyirki. bende felsefe ogretmeniyim. acikigretimden de turk dili edebiyati bitirdim. dersaneler bedavaya calistiriyirdu hic kaale bile almadim. bankaya attim kendimi kurumsal en azindan diye bankada calistim . evlendikten sonrada ayrildim isten. calissamda calismasamda bir cop istemekfe hakkim dunyalari istemekde hakkim. esim benle evlenmisse calissamda calismasamda dunyalari ayaklarimin altina serecek yani yoksa niye evlendiki benle . imkani dahi inde ne istesem yapar sagilsun. ben istemem demem aksine gereksiz bile olsa almak isterim sormadanda alirim ki kiymet biline. yemeyenin makini baskasi yer

0 oy
(1,367 puan) tarafından

Kendimi gördüm sen de sanırım, ben ücretli öğretmenlik yapıyordum eşimle amel acele 3 aylık tanışmada evlendk eşim memur ama yoksuldular, atanmış gelin istemişlerdi ailesi.

Öyle olunca senin gibi çalışmaynca hiçbirşey istemeye hakkım yokmuş gibi oldu, herşeyi idareli yaptık ettik

Sonuç eşimin ailesi çok çok iyi bana karşı.

Ama gel görki kıt kanaat geçinmeye çalışmak istememek hak görmemekle birlikte, şuan eşim alışmış bu halime ne alışveriş ne gezme ne tozma ne yürüyüş tek aktivitemiz market ona bile tek gider çoğunlukla.

Eşim çalıştrmadı kpss çalış diye, inşallah bu sene atanma ihtimalim var, 

Ama anladım ki yaptığm çok çok büyük hata 

Eşimin kuzeni için bir yorum yapmştı " ee o baba evinde zengindi tabiki herşeyi istemeye hakkı var demişti". İçimden dedim ulan ben evin küçüğydm şımarktım bir elim yağda bir elim balda idi, ama senin için herşeyi yaptım kendimden ödün verdim, 7 yıldır bayram için kıyafet almıyorum, 7 yıldır koca evinde mangal nedir bilmiyorum gezme nedir bilmem bu bile bana haksızlık. Tabi bunları içimden dedim.

Bak ne olur kardeşim yaptğım hatayı yapma, istemeye hakkımız var, çalışmayan okumayan kardeşlerimiz eşlerini sömürüyor buna ne diyeceksin, yapma inan o kdr pişmanım ki, şuan artık eşimden soğudum yeni doğum yaptım 2. Belki ondandır ama hep keşke hep pişmanlık, iste ne olur hakkımız tabiki var, ne olur kendine gücüne güven çalış. Ben 7 yılda 5 senesini kpss mülakat vb geçirdim ev iş  2çoçuk, inşallah atanaçağım. 

Düşün çalışma yorum diye ilk çocukta eşimden yardm bile istemedim, hastane fatura herşeye kendm yetiştim ama asla asla değmiyor, ne ev var ne araba kirara sürürüyoruz, ( eşim memur ve paramız oluyor birikiyor ama hep az hisselerde gidiyor, biz de herşeyde kısıyoruz tabi ben yaptım başta öyle gidiyor) şimdi herğün ahlanıp ağlıyorum

(170 puan) tarafından

Yaa işte aynı ben bende kendimde hak göremedim ki seninkinin ailesi iyi galiba en azından ..

Aslında belki de biz kendimiz bu adamları böyle yaptık her şeyi istememiz almamız etmemiz lazımdı ben çalışmıyorum diye ezilip büzülüyorum karşısında ama atanamamak benim suçum değil veya iş bulamamak yapabileceğim bir şey yok bundan sonra hakkım olanı istemeye karar verdim bende kendimi düzeltiyim sen de çünkü bu adamlar böyle demek ki ne kadar alttan alırsan fedakarlık yaparsan senin görevinmis sanıyorlar bu devri artık kapatıp yeni sayfa açma zamanı demek ki

(170 puan) tarafından

Bu arada inşallah atanırsın hayırlısı ise herkes bir gün hayallarini yaşasın inşallah 🌸

(1,367 puan) tarafından

Allah razı olsun canım benim.

Çok şükür ailesi çok iyi bana karşı, onlar bendeki enayiliği( iyiliği ) gördüler bir sürü gelin geldiler köylerine hiçbiri ben gibi olmadı, herkes bana gıpta ile bakınca onlar değerimi anladılar:) eşim de normalde  çok iyidir ama işte onu ben yoksul yaşamaya kıt kanaat geçinmeye alıştırdım

Ben artık öyle değilim çok değiştim

Sen çok değiştin diyor, 

Düşün ben artık ev al diye ağladım ailesinden para istedim yardım edin ev alalım diye. Onlar ****** satıp bir miktar verecekler, ev sahibim çok titiz kirası uygun diye çıkmıyor eşim, resmen kadına muhtaç ediyor bizi. 

Sen nasıl  ailemden para istersin ben biriktirerek alaçağm diyor bana, dedim tabi alıştın 3 kişilik aile olarak sana masraf yaptırmamaya , yok öyle dünya artık 4 kişilik aileyiz harcama şart.

Şimdi oturmuş ev alma derdine düştü mecburen 

3 yıldır Kocaeli ye taşındım kadınlar ve ben gibi eşlerin arasındaki farkı gördüm çok pişmanım o yüzden sana yürekten diyorum keşke dememek için lütfen artık tamamen değişelim:)

0 oy
(2,452 puan) tarafından

Çok samimi yazmışsınız ev üst üste olmaz derler büyükler en güzeli herkesin kendi evi dilerim en koşa sürede istediğiniz olur (not çalışmadığımız için birşeyde istemeyecek miyiz) 

(170 puan) tarafından

Gerçekten olmuyor ben onu sadece aynı evde yaşamak anlamında anlardım ama böyle de olmuyor yani ..

0 oy
(8,678 puan) tarafından

niye ayri bir evde kendiniz olarak yasimiyorsunuzki. ev ev uatune tabiki olmaz. duzeni esya dahinikligini gec ne gerek varki. onlar kiydeyse hic gelmiyorlarsa kullanacaklari esyalari alsinlar digerleri de ise yaramayacaklari arin yani bence cok sacma gecici bisey degilse hani bi sureligine birlik degilseniz ne gerek varki 

bide cok sacma yani okumus etmissin calismasamda istemeye hakkim yok gibi nedemek asil calismadigi. icin istemen lazi. surekli evdesin. calissan aksamdan aksama gelirdin eve iyi kitu idare edilir derdin. herkes caliscak diye bisey yok calismiyosun diye ev kuramaasin diye hirseyde yok. esinde hata ki ev acamiyorsa ayri ev kuramiyorsa adi ustunde evlenmeyecekdi. evlenmek demek ayri babadan ayri ev kurmak ev len mek demek. siz evlenememissiniz ki anne babasini. yanina evine sıgınmissiniz gibi bisey olmus bence. bunu kabul etmen bile bu devirde olcak is degil. hani okumamis etmemis kisiler boyun eger kabullenir cahildir dersin de. meslegi olan okumus etmis bi kisinin herseye tamam deyip biyun egmesi cok garip. ne munasebet derim sahsen ben

(170 puan) tarafından

Ya ne bileyim eşim zora girmesin dedim ama ben zora girdim artık istemiyorum üç yıl öyle böyle idare ettim bakaım simdi ne olcak çok haklısın dediklerinde cahilce davrandım zaten..

0 oy
(4,609 puan) tarafından

Ne ilgisi var canım çalışmayan kadınlar ozamn hiçbirşeye ağzını açmasın nasıl olsa hakkımız yok die susup oturakmı. Eşinin kazandığı kazançta seninde hakkında var evde bir düzen kurmaya seninde hakkın var 3 yıl zaten geçmiş artık konuşma zamanı gelmiş bence 

(170 puan) tarafından

Konuştum yaza kadar idare edelim de bende çıkmak istiyorum dedi orda bile beni düşünmedi neymiş annesi babası rahat rahat gelemiyormus 😊

0 oy
(677 puan) tarafından

Fazlalıkları köye götürsün geldiklerinde senin tabak bardakları kullanırsınız ortalık açılır

(170 puan) tarafından

Yok burası da onların evi ya götürmez ki biraz daha sonra temelli gelirler zaten 

0 oy
(22,656 puan) tarafından

Eşin ne iş yapıyor asgari ücretli falan değilse ayrı ev pekala açabilir adı üstünde ev'lenmek ayrı bir ev ayrı bir aile olmak anlamına da geliyor çünkü 

(170 puan) tarafından

Asgari ücret degil pasta ustası ama para konsuu yapmayı pek sever sagolsun

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 407 göst.
0 oy
11 cevap 850 göst.
20 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 174 göst.
16 Haziran 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Burcu inci (11 puan) tarafından soruldu
0 oy
9 cevap 236 göst.
11 Şubat 2025 Ev & Yaşam kategorisinde Nuuuurrrr (79 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,969 soru

23,979,299 cevap

326,420 kullanıcı

...