Doktora götürdük damlam verdi niye böyle oldu kızımın gözü nezaman geçer gördükce içim acıyo
Enfeksiyon kapmış gibi
Öyle dedi doktorda kötü oldu ya öyle gördükce onu icim acıyo
İlacını düzenli kullanın. Geçmezse başka doktora götürün bence .
İşallah geçer canım gerekirse götürüm
Kıyamam nasıl olmuş gözü enfeksiyon yada birşey isirmis gibi kesinlikle ihmal etmeyin
Götürdüm enfeksiyon dedi bişey sokmuş demedi gözüne baktı bı cisim yok dedi
Ya çok geçmiş olsun enfeksiyon gibi elleri ağzına götürüp bide yüze göze sürünce de olabilir toz vs de olabilir benim kızda öyle oluyordu da sık sık yıka elini yüzünü çayla pansuman yap
Doktor Dalin şanpiyonla temizle dedi gözunu güvenemedin ben ona ya daha kötü olur sa
Sakin canım Dalin zaten içeriği temiz değil ki daha da yakar çocuğu sen ılık su çay bu şekilde pansuman yap uyurken de nemli pamuk gozunun üstünde kalabilir biraz gözle alakalı bir kaç defa bu tarz sorunlar yaşadık Dr hiç öyle bir öneride bulunmadı ilk defa duyuyorum hemde Dalin drlar asla banyoya bile onermezken göze bide
Ôyle dedi bende şasırdım dalini al onunla temizle dedi bana tehlikeli geldi
Bizede doktor dalinle temizleyin demişti dalinde bir sakınca yok, aynı şekilde olmuştu oğlumun gözü de biraz pamuğu bir damla dalini bir bardak ılık suyla kacistir pamuğu o suyla ıslatıp gözünü sileceksin mikropun kirilmasini sağlıyor bizimkide hep o şekilde düzeldi bence doktoru dinle canım
Birde damlalarını kullan birkaç güne düzelir asagidada yazdım bebeğin konjonktivit olmuş yani mikrop kapmış gözü çok sık olan birsey bir kaç güne doktorun dediklerini uygularsan geçer
O temizleme yöntemine guvenemiyorsan birde eczanede ıslak mendil gibi bebekler için göz temizleme mendilleri var , bebekler için göz temizleme mendili dersen eczacı verir onlardan alıp da da temizleye bilirsin o gözün mikropu kırılması için günde bir kaç kere silmek gerekiyor olmadı daline guvenemiyorsan eczaneden o medillerden al canım mutlaka gün içinde silmen lazım gözü yoksa mikrobu çoğalır dur medillerin resminide atayım dalinli su ile temizlemek istemezsen bunlardan da alabilirsin canım eczacıya danışarak
Ayy çok geçmiş olsun
Bal gözlüm
Annesi nazar ayeti var açarsın yotubuden onu dinletirsen
Nazarda olabilir.
Olabilir canım doktora göturdüm enfeksiyon dedi
Canım demlenmiş ılık çayla da silebilirsin pamukla birlikte
Onuda akşam yapayım canım iyi gelir
Maşallah çok tatlı nazar değmiş oku annesi. Gözlerinde renkli heralde dikkat çekiyorsa nazar degmistir.
Evet renkli gözlü canım işallah geçer
Ah kuzum ya çok geçmiş olsun pekde tatlı maşallah enfeksiyon kapmış elleri gözüne deymesin ellerinde sık sık yıka bir kaç güne toparlar inşallah
2 gün oldu bugün işallah gecer
Bu kadar kötü değil ama benim oğlumun gözüde çapaklanıp kızırap şişiyor bi kaç gündür bende çay ve kaynamış soğumuş suyla siliyorum biraz daha iyi çok şükür
Sabah bi kalktık bôyle direk acile doktora göturdum bekletmeden basladim ilaclarina
İyi yapmışsın ya bende senin yaptığını yapardım
Benim oğlumun gozude öyle oluyor enfeksiyon konjonktivit diyorlar canım geçiyor ama en ufak şeyde tekrar mikrop kapıyor dikkat etmek gerekiyor sarışın çocuklarda çok oluyor galiba oğlumda sarışın en ufak şeyde gözü mikrop kapar bol bol temizlee gözünü kırpmadan ellemesi. Dikkat et canım doktorun verdiği damları kullan bir kaç güne düzelir
2 gün oldu işallah düzelir canım
Bu aralar yaygın bu enfeksiyon benimde kzıım oldu 3.sınıfa gidiyor okuldan geldi büyük ihtimalle
Ertesi gün eşime geçti şimdide bana geçti
Sizede gececek büyük ihtimalle önlem al istersen onun damlalarından damlat şimdiiden
Yada başka çocuğun varsa onada gecer
Poşet çay varsa onu demle sonra sık poşeti gözüne koy dinlensin biraz
Ben akşam yeşil çay demledim onu koydum poşetini rahatlattı baya . Basması yanmasıda oluyor çünkü
Oğlum var canım yaklastirmamaya calısiyom
Doktorun verdiği ilaçları kullanırsan 1 günde geçer. Benim eşimde oldu sonra kızlarıma bulaştı. İlaçlar 1 günde geçirdi. Doktor ve eczacinin tavsiyesi ile Dalın şampuan ile yikadim gözlerini. Eczanede kirpik şampuanı satılıyor ama eczaci dalinle yıkayın kirpik şampuanına gerek yok dedi.
Dalin yap dedi bana evet ama ben korkuyom daha çok zarar görmez mi
Zarar verecek olsa göz doktoru tavsiye etmez bence.
Enfeksiyon olmuş damla ve krem vermesi lazım geçer ama temas etmesin diğer gözü de olur
Dikat etmeye calısiyom çok işallah geçmez
1,486,317 soru
24,299,604 cevap
343,976 kullanıcı
Lütfen şikayet nedeninizi seçin:
Yüklemek için tıklayın