0 oy
150 göst.
Yemek-Tarifler kategorisinde (6,607 puan) tarafından

Poğaçalarım neden puf puf olmuyor

Her yaptığımda farklı yöntem deniyorum yine puf puf olmuyor

3 Cevaplar

+1 oy
(5,206 puan) tarafından

Malzemeler soguk olursa kabarmaz dogru miktarda maya kullanmazsan kabarmaz yeteri kadar mayalandirmazsan kabarmaz bunlara dikkat edersen kabarmadi derdin olmaz bi de puf noktasi vereyim mayayi sut ve suyla bi kupde sekerle karistir 10 dk agzini kapat once mayani aktiflextirmis olursun sonra yagini ununu tuzunu ekle kalinca ortuye sar ki sicak dursun ben en az 2 saat mayalandiririm bi de kabarsa bile yapmam ha bi de tepsi mayasi yap 15 20 dk 

(6,607 puan) tarafından

Bu yazdıklarının hepsini yapıyorum yine de puf puf olmuyor. Acaba hamurun unu mu az geliyor. Ele yapışacak kıvamda tutuyorum hamuru

(5,206 puan) tarafından

Hayir tam tersi unu fazla kacirirsan da hamurun gelmez az un daha cabuk kabarmasi demektir ama o da ici bos gibi oluyo tam ayarini tuttur hamurum iyi yogur o zaman sen yeterince yogurmuyosun 

(6,607 puan) tarafından

Kaç dk yoğurmak gerekir ki 

(5,206 puan) tarafından

Valla ben sana soyle soyleyim benim oglan mitfagi cok sever ben aldigi kadar unu yedirir cok sert olmayan bi hamur haline getirdikten sonra benim oglana veririm o benden cok yogurur sen hamurun tipinden anlarsin onu yogurdukca ipek gibi olacak boyle yuzu catlamis gibi olmayacak 

(6,607 puan) tarafından

Ben on dk yoguruyorumdur az mı sence

(5,206 puan) tarafından

Az tabiki canim cok iyi yogur 15 20 dk yogur soyle yogur yogurabildigin kadar kivami degisecek anlayacaksin zaten oldugunu 

-Reklam-
+1 oy
(3,401 puan) tarafından

Benim sürekli yaptığım poğaça var yiyenler bayılıyor puf puf oluyor önemli olan  sıvı malzemelerin ne soğuk ne sıcak olması ılık olmalı ben mayamı bir bardak ılık süt bir bardak ılık su ve ili yemek kaşığı şekerde eritip 10 dakika bekletiyorum sonra sıvıya yumurta tuz ve un koyup yoğuruyorum hamuruda kulak memesinden biraz daha yumuşak yapıyorum unu az tutuyorum yani bir saat mayalamaya bırakıyorum 10 dakikada tepsi mayası sonra fırına misss gibi oluyor 

(6,607 puan) tarafından

Kaç dk yoğuruyorsunuz

(3,401 puan) tarafından

Valla tam olarak bilmiyorum dakikasını ama iyice yoğuruyorum iyi yoğurmakta önemli en son leğenimin altını terayağ sürüp hamurumu güzelce yerleştirip mayalamaya bırakıyorum 

+1 oy
(113 puan) tarafından

Ben hep nefis yemek tariflerindeki bir tarifle yaparim ve cokkk guzel oluyor hemfe kuru mayayla hepsini döküp yoğuruyorum ni dene istersen gerçekten asssiirrii guzel oluyor canim

(6,607 puan) tarafından

Link var mı

(113 puan) tarafından

Tepsileri Dolduran Pamuk Gibi Poğaça Tarifi (Videolu) https://www.nefisyemektarifleri.com/video/yumusacik-pogaca/

Yaparsan da olursa lutfen haber et ;))

(6,607 puan) tarafından

Ben de bunu yapıyorum olmuyor😀

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 399 göst.
25 Ekim 2023 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 272 göst.
1 Aralık 2023 Yemek-Tarifler kategorisinde Maviş annesi (138 puan) tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 690 göst.
0 oy
4 cevap 149 göst.

Kategoriler

1,472,829 soru

24,116,695 cevap

333,254 kullanıcı

...