+2 oy
437 göst.
Diğer kategorisinde (56 puan) tarafından

Evim dubleks. Alt kat 3+1 tam daire. Üst kat 1+1 banyo ve geri kalanı teras. 

Terası yazın kullanıyoruz güzel oluyor ama mutfak ve yatak odalarımız aşağıda olduğu için in çık sevmiyorum ve bu sene bebekle de zor oluyor. 

Burayı satıp eşimin iş yerine yakın 4+1 eve de geçebiliriz ki benim istediğim bu yönde. Ev sanki gözüme daha düzenli gelecekmiş gibi geliyor ama eşim burada kalmaktan yana. 

Dubleks evlerde oturup düzen kurabilen oldu mu, sizce de 2 kat yerine tek kat olması daha düzenli olmaz mı? 

14 Cevaplar

+1 oy
(367 puan) tarafından

Valla şimdiye kadar sevmiyordum evim dubleks küçük tü terası salon mutfağı yukarı taşıdım banyo yukarda sadece uyuma icin aşağıya iniyorum çok güzel sevmeye başladım valla

(56 puan) tarafından
+1

Eşim de terasa mutfak yapalım diyo

-Reklam-
+1 oy
(4,167 puan) tarafından

Dubleks evdeyim ben. Üst kat 2+1, 2 banyo 1 tuvalet. Alt katta salon mutfak ve tuvalet var. Bahçem şahane. Düzen kuramıyorum ama ben bunu 4 çocuğa bağlıyorum. Merdiven altlarıma kadar dolap yaptırdım ama çocuklar her şeyi karıştırıyorlar. Birşey yerinde kalmıyor. Ama bence dubleks çok güzel. 5+1,bahçeli evden taşındım ben buraya ama inan çok memnunum. 

tarafından
+1

Ay valla Allah sana 4 kat yardım etsin bu nasıl gendir Allah'ım 😁 kaç yaşındalar

(5,807 puan) tarafından

Ben de yaşlarını soracaktım😀

(4,167 puan) tarafından

Amin, sabır dilemekten başka yaptığım bir şey yok zaten :)  11 ve 2,5 yaşındalar

(5,807 puan) tarafından

İyi bari büyüklermiş sana yardımcı oluyordur 11 yasindakiler

(4,167 puan) tarafından

Birbirlerini öldürmekten vazgeçince evet yardımcı oluyorlar:) 

+1 oy
(1,389 puan) tarafından

Ev içinde onu oraya bunu buraya koymaktan 7 bin adım atmışım yani düzeni sağlar isen düzenli olur ben çok seviyoeum fakat çocuk dağıtıyor be anacım.

(56 puan) tarafından
+1

Kışın üst kata hiç uğramıyorum sanki daha kolayıma geliyor. 

(1,389 puan) tarafından
+1

Benim çamaşır ve kurutma makinası yukarda mecburen çıkıyorum

+1 oy
(2,746 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Bence dubleks yerine geniş 4+1 daha iyi. Dubleks ev 2 ev gibi bana göre 

(56 puan) tarafından
+1

Taşınmayı düşündüğüm ev geniş güzel kapsamlı bir site ama terası özleriz diyo eşim :/

+1 oy
(3,670 puan) tarafından

Bende hic sevmem dubleks bizde ev yaptiriyoruz tek kat istedim 

(56 puan) tarafından

Sağlıkla oturun inşallah 

+1 oy
(3,009 puan) tarafından

Allahim.beni cok zengin yaparsan asla bana dubleks ev verme 5+1 olsun o odadan o.odaya geçeyim 😂 annelerden bıktım dubleks eve

(56 puan) tarafından
+1

Ahahhah abla Rabbim sana dolanırken yorulacağın bir ev nasip etsin inşallah :) 

(3,009 puan) tarafından

Amin canım 😊

+1 oy
(23,092 puan) tarafından

Dublekste oturmuş biri olarak düz daireye geçip hayatımı kurtardım resmennnn

(56 puan) tarafından
+1

O kadar diyorsunuz yani 😕

(23,092 puan) tarafından

2 senedir düz daire valla çok rahatım 

0 oy
(6,540 puan) tarafından

Ayy canim sana bagli biraz. 

Ama beni yorardi in-cik surekli. 

(56 puan) tarafından

Çok eşyam yok. Az öz. Ama yine de bazen inmiyim diye yukarı bir sürü gereksiz şey taşiyorum dağınıklık oluyo 

(6,540 puan) tarafından

İste inip cikmak beni yorardi. Bazden mutfaga bile gitmeye useniyorum :D

0 oy
(1,493 puan) tarafından

Bana iki ayrı dünya iyi ayrı yaşam gibi geliyor, oldum olası sevmemişimdir evlenince Allah nasip etmiş dublekste oturdum iki sene, kaçtım valla, yukarısı üç oda üç banyo iki balkon bir teras aşağı mutfak salon banyo WC balkon, aşağıda bir odam olsa idare ederdim ama gene de bebekle hiç içime sinmedi inan ki sürekli merdiven derdi, belki ev kullanışsızdı o yüzden de olabilir ama tercih meselesi kimisi çok seviyor taşındığım için çok kızdı ama bana eziyet geliyordu vallahi, yine olsa yine istemem tamamen kendi konforunu düşünerek artı eksisini hesapla öyle hareket et derim 

(56 puan) tarafından

Sizin evin projesi çok tuhafmış gerçekten, düşündüm de zor bir evmiş. Benim ev alt kat tam daire üst katta salon bir oda ve banyo var geri kalanı koca bir teras

(1,493 puan) tarafından

Bir katım tam olsaydı diğer katı kiraya bile verirdim, ki misafir filan geldiği zaman da evet otel gibi üst katta her odanın banyosu ayrı ama bana ayda yılda bir misafir gelir geri kalanı yaşadığım iki yıl eziyetti resmen, diğer ev sahipleri üst kata terasın olduğu yere de mutfak yaptırmış aşağıdaki mutfağı Amerikan tarzı kullanıp salonu da bir oda yapmışlardı, yani degerlendirmek için iyi bir çözüm gibi ama benim o kadar vaktim olmadı açıkçası uğraşmak da istemedim onun yerine düz ayak tercih ettim daha kolayıma geldi 

0 oy
(902 puan) tarafından

Benim alt katta salon mutfak tuvalet bir balkon var , üst katta 3 oda banyo ve balkon var , yani her yer dağılıyor aşağısı yukarısı , mutfak aşağıda olunca mecbur salonda oturuluyor salon hiç toplu kalmıyor halı koltuklar mecbur batıyor oysa düz ayak olsa kapat salonun kapısını mis , oturma odamız üst katta ama oturamıyoruz sürekli altta olduğumuzdan , düz ev daha kolay geliyor bana, bişey unutuyorum in çık in çık yukarı bir şeyler taşımak zulüm 

(56 puan) tarafından

Sizin teras yok herhalde. Eğer teras yoksa gerçekten çekilecek çile değil. 

(902 puan) tarafından

Terasımız yok, küçük bi bahçemiz var , tek artısı müstakil olması işte 

0 oy
(3,249 puan) tarafından

Zülüm resmen. Kayınvalidemlerle oturuyorum ama dondurucı vs kayınvalidemin katında. Ameliyat, misafir olaylarıda eklenince in çık anam ağlıyor ve hiç zayıflamıyorum niyeyse. Satılık burası ayrı iki daire almayı planlıyoruz ama 3 yıldır satılmadı. Kayınvalidem taşınıp bana bırakmak istiyor ama ben asla istemiyorum,her şartta satılsın istiyorum. İnşAllah da olur. 3+1 olsun yeter benim için,dubleks  olmasın da

Seninde yerinde olsam dubleksden kurtalmaya bakardım

(56 puan) tarafından

Beni ikilemde bırakan tek şey koca terası

(3,249 puan) tarafından

Tek sorun terassa, bence sorun yok ☺️Temizğinden mi bunalıyorsun

(56 puan) tarafından
+1

Hayır hayır terası seviyorum zaten :) bu yüzden ikilemde kaldım

(3,249 puan) tarafından

Üst kata küçük bir mutfak yaptırmak gibi bir durum olur mu? O zmn daha da kolaylaşır

0 oy
(3,152 puan) tarafından

Benim evim 2 katlı müstakil. İn çık çok oluyor evet. Ama eğer her şeyi iyi yerleştirirseniz rahat da olur. Çocuklar için harika bence. Yukarıda koşturunca altta kızacak kimse olmaz. İşiniz olduğunda dışarı çıkamadınız diyelim, teras büyük bir velinimet. Üst kata da mutfak yapıp, terası düxenlerseniz hava güzel oldu mu sadece yatmaya aşağı inilir. 

(56 puan) tarafından

Eşimin de fikri bu yönde terasa mutfak yapalım diyor ki yapsak bile teras yine kocaman kalır.  

Alt kat tam daire zaten. Kışın alt katı kulkanırız yazın üst katı diye düşünüyor. 

Aileler gelince de kolaylık oluyor aslında, yukarda rahat rahat duş alıp istirahat edebiliyorlar ama işte bilemedim zorladı beni sanki

0 oy
(23,050 puan) tarafından

Ev müstakil değilse dubleks olmasının bir esprisi yok bana göre ama merdiven fikri bana kendimi zengin hissettirir 😂 Teras olayını ben çok seviyorum hele de güzel bir manzaraya bakıyor ise 

(56 puan) tarafından

Ay manzarayı atamadım bir türlü

0 oy
(4,818 puan) tarafından

Hasere olmuyo mu 

(56 puan) tarafından

Hayır 😬

(4,818 puan) tarafından

Ay cok guzel o zaman bakimi kullanimi evet zor olur ama degmez mi o terasa 

(56 puan) tarafından

Bende terastan yana ikilemde kaldım zaten. Yazın ailelerimiz gelir keyif yaparız. Eşimle nargile yakarız 

(4,818 puan) tarafından

Tamam kullanimi zor olur merdiven falan in cik temizlik isi falan ama 4+1 de kolay degil canim genis olur bi de yayla gibi o da zor kisin ust kati kapat altta oturun durun kisinda ust kati ac mis gibi sahsen benim onume suan boyle bi firsat gecse 4+1  daire mi istersin terasli dublex ev mi istersin deseler ben dublexi tercih ederim biraz ugrastirir ama deger genciz daha suan elim ayagim tutuyoken keyfimi düşünürüm ilerde yaslaninca zorlanirsam 2+1 kucuk bi daire alir otururum 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 204 göst.
0 oy
15 cevap 397 göst.
19 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Melike111020 (456 puan) tarafından soruldu
0 oy
17 cevap 391 göst.
+1 oy
17 cevap 649 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde kaavimsi (2,882 puan) tarafından soruldu

Kategoriler