küçük şehir daha rahat. imkanları kısıtlı olsa bile daha rahat.
20 yaşıma kadar osmaniyede yaşadım, 15 senedir de adanadayım.
öğretmen çocuğuyum. bunu niye dedim, küçük şehirlerde azıcık iyi bir öğretmensen çok tanınıyorsun ve ailen de tanınıyor. resmen ünlü gibiydik ve bu çok rahatsız ediciydi.
onun dışında dediğin gibi tanıdık, akraba vs olanağı çok ama sosyal aktivite sıfır. doğru düzgün çocuk parkı bile yoktu biz çocukken.
şimdi adanadayım, büyükşehir ama tabii ki bir İstanbul, ankara vs değil. imkan çok ama yerine göre de pahalı.
biz bu maaşla osmaniyede krallar gibi yaşarken adanada standart bir hayat sürüyoruz.
ha eşimin ailesi buralı, benim ailem de adanada taşındı o açıdan rahatım ben.
ablam senin gibi sivasta yaşıyor. memur, 2 çocuğu var. yalnız büyüttü çocukları. tanıdık kimse yok, çocuğu 1 saat birine bırakıp hastaneye bile gidemedi. çok zorlandı. şimdi biri ilkokula biri ortaokula gidiyor çocukların e nebze rahat. ama bu yaşa gelene kadar çok yoruldu.
ablam evlenmeden önce ankarada yaşıyordu, orada okudu etti. eniştemin ailesi de ankarada. şimdi 12 senedir sivasta, bana ankaraya dön deseler dönmem, küçük şehirde daha rahatım diyor.. trafik çekmiyorum, tanıdık çoğaldı, bir sıkıntımolsa hastanede şurda burda illa ki tanıdık birileri çıkıyor işimi hallediyorum diyor.
şimdi hee küçük şehir bir değil. sivas mesela evet küçük şehir ama imkanı var. çocuklar her türlü sosyal aktiviteye katılıyor yüzme, dans, piyano kursu gibi.
ha şimdi osmaniyede de var böyle şeyler ama biz çocukken yoktu.
hala imkanı az olan şehirler var, il ama görünce insan bu ne biçim il demeden duramıyor.
bahsettiğin küçük şehir, içinde imkanları olan bir şehirse evet rahat etmek için gidilir bence. aöa hiçbir şey yoksa köyün büyük hali ise ben gitmek istemezdim.
akraba meselesine gelirsek, ben akraba canlısı bir insan değilim. en iyi akraba uzak akraba. çünkü ne kadar içli dışlı olursan bir yerden sonra karışanın görüşenin çok oluyor.
akraba sen öl demez ama kendinden iyi durumunda da olmanı istemeyen bir canlı türü. istisnası varsa da çok nadirdir.
anne baba kardeşler ok ama teyze hala vs istemem uzakta iyi olsunlar