+2 oy
303 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (270 puan) tarafından

Oğlum 4 yaşında alaturka tuvalet kullanıyor başta öyle alıştı. Tuvalete giderken iç çamaşırını da pijamasini da cikarttiriyor öyle gidiyor. Yarım indirip yapabilirsin diyorum ama kabul etmiyor. Önümüzdeki dönem kreşe vermeyi düşünüyoruz bu şekilde olursa kendi başına tuvaletini yapamayacak. Sizin çocuklarınız giyinikken tuvaletini yapabiliyor mu? 

13 Cevaplar

+2 oy
tarafından

Yarim indirip kendi başına gidip yapar çağırır ben yıkarım onu benim kızım da 4 yaşında 

(270 puan) tarafından
+1

Kendisi indirebiliyor mü pantolonunu veya pijamasini

tarafından

Tabi kendisi indiriyor her şeyini ben ona karışmam kendi yaptıktan sonra çağırır anne gelir misin beni yıka diye izin versem onu da yapar ama daha küçük diyorum 😁

-Reklam-
0 oy
tarafından

Her iki tuvalette de yarim indirip yapabiliyor ama kendini temizlemiyor tiksiniyor bu aralar takinti yapti onu aşmaya calisiyorum yoksa kursta zorlanicaz.

(270 puan) tarafından

Bizimki de her iki tuvalette de tamamen cikarttiriyor. Her gitmesinde ben çıkartıp giydiriyorum

0 oy
(14,517 puan) tarafından

3 yaşında benim kız komple çıkarıyor kendisi giyiyor geri 

(270 puan) tarafından

Ya benim oğlum yapamıyor yada bizi kandırıyor yapamıyorum bak olmuyor diyor. Nasıl öğrettiniz siz

(14,517 puan) tarafından

Tamamen tuvalete alışkanlığı kazandıktan sonra kendin çıkar git yaptıktan sonra söyle dedim

(Her Tuvaletini yaptıktan sonra altını yıkıyorum) Verdim eline giymesini İzlediğin giyemezse bile yardım etmedim ağladı etti sonunda alıştı

Ama ben de sizin gibi yarım indirip yapmasını istiyorum artık ona alıştırmaya çalışacağım

0 oy
(3,305 puan) tarafından

Benimki kendisi gidebilir ama benim tuvalet yüksek olduğu için ben götürüyorum terliğini giymek için tuvalet taşına basıyor benimde en nefret ettiğim şeydir mecbur idare edicem tam idrak edene kadar 

0 oy
(2,541 puan) tarafından

Benimki 6 yaşında alaturkaya gireceği zaman çoğunlukla çıkarır altını komple. Alafranga ya 4 yaşında alıştırdım. Islak mendille temizliyor kendisini okulda öğretmen alıştırın dediği için yıkamayı da öğrettim ıslak mendili de. Okulda artık çoğunlukla büyük tuvaletini yapmıyor evde yada başka yerde yaparsa da ıslak mendil istiyor. 

0 oy
(484 puan) tarafından

Klozete alıştırın. Görev yaptığım bir okulda, bir çocuk öyle klozete oturamıyordu, klozet kenarına normal tuvalet gibi çömelip oturuyordu. Okuldaki temizlik görevlisi abla illaallah etmişti. 

(270 puan) tarafından

Klozeti de kullanıyor ama aslında asıl sorun kendi başına cikartamayip tamamen çıkart diye inatlaşmasi. Yarım indirerek yapmayı kabul etse okul başlayana kadar öğrenirdi bir şekilde önce ikna etmem lazım 

0 oy
(4,382 puan) tarafından

2-3 gündür başladık kızım 1 ay sonra 3 olcak

Kendisi çıkarıyor yapıyor kendisi giyiyor. Aynı çıkarma sorunu bizde de var hatta bende bunu soracaktım burda. 

Bende alaturka tuvalete alıştırmayı tercih ettim.

Alıştırma tuvaleti de var evde ama ona alışırsa öyle gider dedikleri için tereddüt ettim hiç kullanmadım 

Biraz daha alışsın klozete alıştırcam

0 oy
(1,827 puan) tarafından

Ben daha başlamadım bayramdan sonra deneyeceğim çok inatlasmadan gösterin anlatın yoksa okulda çok zorlanır lise de staj görürken bizlere yaptırıyorlardı çok zor oluyordu çocuk annesini istiyordu annesini çağırıyorduk gelip tuvaletini yaptırıp geri gidiyordu hem çocuk için zor oluyor hem veli için hem de ilgilenen kişi için 

0 oy
(81 puan) tarafından

Kızımda 4 yaşında küçük tuvaletini kendi yapar peçeteyle siler çıkar büyük tuvaletinide kendi gider beni çagırır yıkarım bazende o yukar ıslak mendille silmeyi sevmiyorum

(270 puan) tarafından

Kendisi çıkarıyor mu pijamasini felan. Yarım indirerek mi yapıyor. Yaptıktan sonra üstünü kendi toparlayabiliyor mu

(81 puan) tarafından

Yarım kendi indiriyor geride kaldırıyor 

0 oy
(469 puan) tarafından

Benim oğlum 5 yaşında kendisi gidiyor alaturka tuvalete oturuyor arkasıni ıslak mendille siliyor yikiyamiyor kendi yetişmiyor eli çünkü pijamasini kendi indiriyor çekiyor yama tam düz olmuyor maalesef kıyafet giyip çıkarma konusunda sıkıntımız var bizimde ne kadar göstermeye calissamda kendin yap desemde asla yapmaz çok inatçı bnde okula gidince bu çocuğun halı ne olacak diye Kara kara düşünmüyor değilim vallahi

0 oy
(1,247 puan) tarafından

4.5 yaşında. Tam 1 senedir kendisi gidiyordu bitince bana sesleniyordu. Dünden beridir büyük tuvalet haricinde seslenmiyor işini hallediyor ellerini yıkayıp çıkıyor takip ediyorum sürekli 

0 oy
(1,614 puan) tarafından

Yeni 4 yaşına girdi bu ay. Yarım indirir gider yapar bitince bitti gel der 

0 oy
(1,248 puan) tarafından

Benim ki yapiyo ağustosta 4 yaşında olcak bazen bol oluyor pijamayı ve beceri çıktı bu diyo :😀  ama indirip cekiyo ama yeni yeni hep ben yaptiriyim istiyordu biraz inatlaşti

(270 puan) tarafından

Ben de kendisi yapsin uğraşsın istiyorum ama genelde çise çok sıkışınca gelip söylüyor onun çıkarmasını beklersen altına kaçıracak diye çıkartıyorum. 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 95 göst.
9 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (7,010 puan) tarafından soruldu
0 oy
19 cevap 718 göst.
3 Eylül 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Linkin (23,027 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 77 göst.

Kategoriler

1,471,778 soru

24,103,184 cevap

332,544 kullanıcı

...