0 oy
134 göst.
Diğer kategorisinde (1,156 puan) tarafından

Merhaba hayırlı sabahlar hanımlar 

Oğlum 3 yaşına haziranda girecek ikinciye hamileyim ve doğumum da haziran da olacak oğlumu tuvalete alıştırmak istiyorum ama kendisi pek gönüllü istekli değil tuvaletin gelince bana söyle diyorum hayir diyor sonra çişini altına yapıyor çoğu kez dışarıda denedim olmayınca altını bağladım fakat artık rahatsız ediyor kokusu ve bez yetişmiyor. Evde çocuk klozet kapağı alıp denemek faydalı olur mu? Nasil alistiracagim eğitimi nasil verebilirim bana yardımcı olur musunuz? Şuan verilen tavsiye ve fikirlere çok ihtiyacım var yardimci olursanız çok sevinirim🌸💜

9 Cevaplar

+1 oy
(11,879 puan) tarafından

Bir kere söylemeyip altına yaptı diye hemen bezi bağlarsan tabi ki alışmaz çocuk. Bezi atınca komple atacaksın gece gündüz. Altına yapa yapa rahatsız olacak ki 3 4 gün içinde söylemeye başlasın. Ve zaten yaşı gelmiş geçiyor bile 3 yaşından sonra iyice inada bindirip hiç söylemiyorlar.

-Reklam-
0 oy
(4,902 puan) tarafından

Hemen kendisinin söylemesini beklemek hata. 1 hafta bol bol altına kaçıracak, sonra tutma süreleri uzarsa o söylemese bile sen götüreceksin. Hemen pes etme ama hazır değilse 1 haftada hiç ilerleme görmezsen de zorlama derim. 

0 oy
(4,167 puan) tarafından

Bezi çıkar hemen. Bize de bez bağlayıp beze yap deseler yapmayız tabiiki. Alışacak. Söylemeyi öğrenecek. Hemen pes edersen eğer işin çok zor. Sormadan tuvalete götüreceksin sürekli. Zamanla kendi öğrenecek zaten. 

0 oy
(4,120 puan) tarafından

Benim kızım da haziran da 3 olacak. Bugün 7.gün tuvalet eğitimin de hâlâ cisi gelince söylemiyor. 4 gün paso altına işedi sıçtı. Lazimliga da klozete de oturmadı ağladı. Ama ben gelince cisi anlıyorum çok sıkışıp tutamayacak derecesine gelince ancak o şekilde yapıyor lazimliga bir şekilde ikna edip oturtuyorum . Biraz daha iyi şimdi. Ama arada kacirmalar oluyor hala. Ben 1 ayı çıkardım gözden ama çok zor tabi insanı çok yoruyor bu süreç. 

0 oy
(1,964 puan) tarafından

ben dışarıda denedim dediğiniz kısmı anlamadım. yani bahçede falan altını açıp hadi çişini yap dediniz ve olmayınca geri mi bağladınız?

(1,156 puan) tarafından

Dışarıda 15 gün denedik sabah uyandım ikindi vaktine kadar eşimle uğraştık yapsın diye ama yapmadı ne evde nede dışarıda altına yapmayı tercih ediyor 5 10 dakika arayla sormama rağmen sorduktan sonra altına yapıyordu. 

(1,964 puan) tarafından
+1

dışarda eğitmeye çalışmak özür diliyorum ama bana çok insansı gelmedi. ben kedimi bile evde eğittim. çocuğun kafası karışır bence. dışarda tuvalet var mı ki? nereye yaptırdınız? yani lazımlığı bile sokakta bahçede denemek bi tuhaf. çocuk çiş sürecinin doğal olduğunu anne, babanın da böyle yaptığını anlamalı bence

(1,156 puan) tarafından

Kaldığımız yerde dışarıda da lavabosu var mahremiyete önem veririm ulu orta yerde kendisi de açmaz zaten. 

(1,964 puan) tarafından

pardon ozaman ben kendi hayatım gibi düşündüm. dışarda lavobo falan olmayınca çocuğun kafası karışmıştır diye düşündüm. bence normalleştirdikçe adaptasyon daha kolay oluyor. 

0 oy
(664 puan) tarafından

Ben önce onunla konuştum sende bizim gibi artık tuvaleti kullancaz büyüdün bezi bırakıcaz diye sonra ben her gittiğimde onuda tuvalete götürdüm yaptırdım ilk başlarda söylemiyorlar ama zamanla alışıyo ben lazımlıkla daha kolay öğrettim ona heveslendi kendi gidip yapmaya başladı bazen altına yaptı bazen evin içine yaptı ama bezi bırakmaya karar verdiysen bir daha asla takma ben 2 ay kimsenin evine gitmedim birinin evine yapmasın çişini diye zorlu bir süreç ama ömürlük alışkanlık ediniyor 

0 oy
(1,616 puan) tarafından

Ben üç oglumada alistirirken hiç zorlanmadim ni kez bile altlarına yapmadılar ama bir aya yakın tuvalette yaşadık diyebilirim.baligin çişı gelirse onu sakla hemen yap felan derdim ozaman küçük krozet almıştım bende yalandan büyüğe oturup hadi yarışalım felan derdim ben kış olduğu icin âlistirma kilodu kullanmistim yani büyük tuvaleti biraz daha zor alışıyorlar tutma refleksleri gelişmediği için sakince yaklaş kaçırması çok doğal ama kendini batırıyor diye asla bez bağlama bezi kaldir gecede yatarken 2 defa kaldirsan yeter yani evet biraz yorulucan ama sabret 1 hafta 10 güne zaten rahatlığı gordumu alışır inş 

0 oy
(3,986 puan) tarafından

Önce konuşmalısın canım bez paketi boş halde bak bez bitmiş artık tuvalete alışman gerekiyor gibi konuşsan zamanla anlar hemen altına yaptı diye bezi bağlama sen kararlı olursan o zamanla anlayacak bezi unutmaz ama alışır benim ki markete gittin mi hemen bezlere gidiyor ama tuvalete de gidiyor erkek aklı işte 🤣🤣🤣 Allah kolaylık versin canım keşke ağırlaşmadan öğretseydin ama en kısa zamanda öğret ikisini bezlemek çok zor hele küçüğü neyse de büyüğün ki gerçekten ağır geliyor artık 

0 oy
(23,142 puan) tarafından

Önce kafanda bitirmen çocuğa da bunu telkin etmen lazım bezi çıkatırsanda bir daha bağlamaman gerek şu an alıştırabileceğini sanmıyorum ama doğuma çok az kalmış o kadar eğil kalk çişi takip et kaçırınca sakince müdahale et zor olur. Kaldı ki doğum zamanı rutini değişirse tekrar kaçırmaları başlayabilir ya daha önce yapacaktın ya da biraz daha ertele 

İlgili sorular

0 oy
0 cevap 60 göst.
0 oy
3 cevap 223 göst.
0 oy
16 cevap 396 göst.
9 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Aye1 (457 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 251 göst.
14 Mart 2023 Diğer kategorisinde Bebeklerinin annesi (74 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,011 soru

24,052,246 cevap

329,712 kullanıcı

...