Benim erkek kardeşim var 12 yaşında ona göre düşünürsem küçük bi yaş değil dur noktasını biliyor olmalı bu yaşta örnek vereyim mesela ben kardeşime bişeyi tavırlarımla ya da sözlerimle anlatmaya çalışsam kardeşim anlar istediğimi ya da istemediğimi
Ha aynı durum bi kere benimde başıma geldi
Karşı komşumun çocuğu var 11.12 yaşlarında benimde 3 yaş ve 19 aylık çocuklarım var karşı komşumla gidip gelmem ama kapıda görürsek ayak üstü sohbet ederiz bişey eksik olsa birbirimizden alırız ama dediğim gibi eve davet etme gibi bi olayımız olmadı haliyle biz kapıda ayak üstü konuşurken karşı komşumun oğlu ve benim oğlum kapıya çıkıyor orda oynuyordu biz konuşmayı bitirene kadar
Birgün yine kapı ağzı konuşuyoruz komşum dedi ki birgün size gelsin de senin oğlanı oynatsın dedi bende ağız ucuyla tamam dedim ertesi gün çocuk geldi annesi yarım saat sonra geri gönder dedi ama 1 saat geçti çocuğa hadi evine git annen bekliyor ödevim varmış diyorum hiç beni duymazdan geliyor sonra çocuk odası yatak odası mutfak gezmediği yer kalmadı en son 2 saate yaklaşıyordu hadi canım annen bekler falan dedim yine umursamaz davrandı en son oyuncakları falan toplayıp kendi oğluma hadi oğlum banyo zamanı dedim sende evinize git dedim çocuk gözü arkasına baka baka gitmek istemese de gitti sonra eşime söyledim işte karşı komşunun oğlu geldi falan diye keşke almasaydın dedi neden dedim olur ya başına bi iş gelir ortalığa güvenilecek bi zamanda değiliz annesiyle gelsin ama tek gelmesin bence sen bilirsin de dedi sonra düşündüm doğru diyor çocuk benim evde oynarken mesela düşse bişey olsa sorumlusu ben olurum dedim kendi kendime bir kaç kere daha gelmek istedi ama bahane uydurdum hep dışarı çıkacağız banyo yaptıracağım uyuyacak misafir gelecek falan gibi şeyler söyledim sonra sonra bi daha sesin çıkmadı