+2 oy
1,504 göst.
Diğer kategorisinde (1,290 puan) tarafından

Merhaba  bayanlar  aklıma bısey takıldı benım sıze sormak iıstedıgım şey bızım komşunun kızı var 13 yasında oğlumla oyun oynatıyor arada gelıp gıdıyordu ilk başlarda iyi oluyordu arada dısarda görüyordu oğlumla oynuyordu oglumda 3 yasında falan bıde kızım var 6 aylık herneyse bu kız sureklı gelmeye basladı bende artık daraldım bu kızdan esımde gelmesınu ıstemıyor bı kaç defa esım kovar gıbı gıt dedı ama sureklı ıcerı gırme derdınde musaıt degılız dıyoruz bı bahaneyle ıcerı giriyor dün yıne geldı küçük kızı sordu bende yatak odasında dedım babasıyla uyuyor kız  bı anda kalktı yatak odasına yoneldı kapıyı actı gıttı esım yatakta uzanıyor yanından kızı aldı bende arkasından gıttım tabı ama çok rahatsız oldum yanı özel alana giriyor   bıde telefon da sureklı yazıyor bana   internete gırsem yazıyo ısrarla arıyor sureklı eve gelmek istiyor bunun  amacı çocuk oynatmak olduğunu düşünmüyorum daha öncede hırsızlık yapmıs bı komşudan altın küpe calmıs komşu zorla cıkartırmıs

38 Cevaplar

+8 oy
(22,975 puan) tarafından

Lütfen bir sınırınız olsun ben istemeden nasıl evime girecek nasıl yatak odama girecek hop nereye demek bu kadar mı zor ? Siz öylece oturup seyrettiniz mı bir anda sert çıkışmayın ama uzaklaştırın evden ben başım derde girer diye başkasının çocuğunu sevmiyorum bile siz maşallah eve almaktan çekinmiyorsunuz Çok tehlikeli dönemleri ne çocuk ne ergen üstelik dediğinize göre ailesini de tanımıyorsunuz nasıl güvenipte aldınız. Ters düşersiniz iftira atar başına bir şey gelir sizi hedef gösterir kocası beni taciz etti vs der belki dediğimi abartı bulanlar olabilir ama toz pembe bir dünyada yaşamıyoruz 

(1,290 puan) tarafından

Zaten benım rahatsız olduğum nokta sureklı esımı sorıyor esın ne zaman gelıcek esın ıstemı  evde olunca da gelıyor sorma amacı ne onu anlamıyorum butıngun bızı gözlüyor gelıp evın etrafında dolanıyor bunlardan çok rahatsız oluyorum ilk başlarda böyle şeyler yapmıyordu esım kovdu kaç defa ona rağmen esım evde dememe rağmen giriyor ıcerı esımın elınden kızı almaya çalışıyor 13 yasinda ama boylu yanı benım boyumdabuyuk duruyor

(7,222 puan) tarafından

Valla huyu huy değil bu kızın anlattıklarina göre .çok dikkat et eşinde gözü varmış gibi geldi bana yani bilemedim her şey oluyor bu hayatta.aklin varsa her yerden engelle, kapıya mi geldi bağır çağır kov alma sakın evine.bu kız başınıza iş getirir o zaman ah vah edersin ama iş işten geçmiş olur çoktan.

(5,776 puan) tarafından

Terslale çok üzücü ailesi müdahale etmedi mi çocuklarına yoksa onlar mi çocuğu yönlendiriyor

(3,403 puan) tarafından

Ailesi yönlendirmiş bildiğime göre bişeyler almak için . Evet insanın başına herşey gelir Allah muhafaza etsin kötülerin şerrinden,iftiradan..

@Sence sizde dikkatli olun bence kötü olmadan sıyrılmaya çalış önce. 

(1,290 puan) tarafından

Zaten ben artık eve almıyıeum esım aramadıgı sürece kapıyı acmıyorum kımseye

-Reklam-
+5 oy
(868 puan) tarafından

Eve sokmam herhalde yaa.. 13 yaşindaymis artık ergen olmus ne isi var benim yatak odamda... ailesinin yollamamasi lazım kimsenin evine . Neler oluyor tvde 

(1,290 puan) tarafından

Evet bende öyle düşünüyor um ama aılesımın umrunda degıl tüm gün sokakta

+5 oy
(6,540 puan) tarafından

Canim yani sen bastan hata etmissin. Cocugunu onunla disari nasil gonderebiliyosun ? Ya bisey yapsa hic mi dusunmuyosun ? Bak zaten normal de degilmis. Sen cocugunla beraber cikarsin o da denk gelir gozunun onunde oynatir bu normal ama oteki turlu cok yanlis. 13 yas ailesinden habersiz ergen kizin senin evinde ne isi var. Annesini de tanimiyomussun. Sana iftira atsa evde bana biseyler yapti dese,esine iftira atsa ? Bunlari hic dusunmedin mi .  

Kapinin zilini bozun calmasin. Vurursa da acmayin. Umursamayin. Telefondan ve sosyal medyadan da engelle. Sert konusun esinde sende gorunce falan. 

Herkes bi cozumler yazmis hepsine de bi bahane bulmussun daha ne dememizi bekliyosun. 

(1,290 puan) tarafından

Ben oğlumu onınla dışarı gondermıyorumkı dısarı cıktıgımda o gelıyor önümde oynuyorlar sonra eve gelıncede ben baslarında oluyorum yanlız bırakmıyorum  çok yapişkan bı kız

(6,540 puan) tarafından
+1

Yani 13 yasinda ergen kiz. 3 yasinda bebek ne gibi paylasimlari olabilir. 2-3 oynar sıkılır. Normal degil bu kiz. 

Sen de her tavsiyeye bi bahane bulmussun daha ne diyelim.

(1,290 puan) tarafından

Bahane bulmak degıl basgelemıyorum acab abenmı abartıyorum dedım ama yok haklıyım hıc almıycam eve

+4 oy
(2,886 puan) tarafından

Hırsızlık yaptığını öğrendiğiniz ve tüm gün sokakta olup ailesinin bile umrunda olmayan 13 yaşında bir kızı neden en başında eve alır taviz verirsiniz ? Hele ki bu zamanda yani..Bi yanlış ters bir durum yaşadığınızda al başına belayı bak o umursamadıkları kızı nasıl umursayıp sen alışırdın evine aldın diye başınıza kalkıyorlar..

(1,290 puan) tarafından

BBen oğlumu parka çıkarınca bı kaç defa denk geldık sokakta bınanın önünde bıkac defa scooter sürüyor du oğlum orda denk geldık sonra bı gün zılı çaldı hıc beklemedıgım bı an abla gelebılırmıyım bugrayı oynatabılıtmıtım dedı gel dedım ben nerden bılım böyle sapık gıbı ısrar edıyo

+3 oy
tarafından

Ben sokmazdm dogrusu one öyle 13 yaş ysnlıs anlama sanki yasıbuyuk arsız kadınların hareketını ypmıs 

(1,290 puan) tarafından

Evet çok arsız  hiç laftan anlamıyor benım kapıyı açmakla kendını ıcerı atması bır oluyor ısrar lâ ıcerı giriyor

tarafından
+1

Sokma gönder 

+3 oy
(2,225 puan) tarafından

Herkese uzun uzun yazmışın naparsak yapalım geliyor. Çözüm bulmuyorsun.  Git Annesini bul anlat durumu gelmesin kız. Annesiyle samimi olmana gerek yok bunun için. Kız normal bir kız değil bu arada. Bence kork birazda. Hersey yapabilir. Çocuğuna bilerek zarar da verir

(2,225 puan) tarafından

Git annesiyle kavga et demiyoruz ki. Öncelikle git güzel dille uyar. Müsait olamıyorum çocuğun sürekli geliyor. Bebeğim uyanıyor falan dersin. Bu cümle üzerine de sanırım olay bıçaklı kavgaya donusmez:) bunun üzerine de yine gelirse bir daha güzel uyar. 3. Defa olursa da bu defa daha volum arttirarak konuş. Bakın artık şikayetçi olmak zorunda kalicam de. 4 de olursa git şikayet et ne diyelim. Yani burda herkese söyle olmaz böyle olmaz diyorsun. Çözümün yok. Daha annesiyle bile konuşmamissin.  Kız başıboş bir kız. Belki aklı dengesi de yerinde değil. Çocuğuna zarar verecek noktaya gelince mi çözüm ureceteceksin?. Bir de eşine bile iftira atabilir. Ne demek yatak odasına kadar giriyor ya. Yahuu 37 yaşındayım hatta 38 olucam. Hiç bir yaşımda insanlar, çocuklar evime rahat rahat girme curetinde bulunamadı. Bulunamazda.....

(1,290 puan) tarafından

Bakacam ya bahane degıl gerçekten kız çok arsız baktım hıc aç koycam kapıyı baktım olmuyo annesıyle konuşuruz

tarafından

Hatice ne güzel yazmıssın kız tane tane anlayan dilden yazmıssın hayran kaldım valla artı sana

(2,225 puan) tarafından

Tesekkur ederim cnm, umarım post sahibi de anlayıp bu duruma bir çözüm üretir ❤️

tarafından

❤️❤️❤️❤️❤️❤️❤️

+3 oy
tarafından

Kabul etme kesinlikle annesiyle konuş istemediğini söyle iftira atsa ne yapabileceksiniz iyi niyetli davranırken adınız pedofiliye çıksa

(1,290 puan) tarafından

Doğru haklısın  bıd aha asla gecırmıycm eve sabahtan akşama kadar çalsın kapıyı

+3 oy
(1,444 puan) tarafından

Bu devirdeki 13 yaşların bildiği şeyleri bem 33 yaşımda öğrendim desem yeridir o yüzden evinden özel alanından uzak tut 

+2 oy
(11,406 puan) tarafından

Şok oldum sendede iyi cesaret varmış içeri nasıl alıyorsun tüm gün sokakta Allah korusun biri ona birşey yapsa birşey olsa filancanin evine giriyordu orda olmuştur derler al başına belayı. Öyle sorumsuz bir ailenin çocuğunu içeri almazdım almadimda. Kızım 9 yaşında 7 yaşında birinci sınıfa başladı kız arkadaşı zırt pırt bize geliyirdu Göksu ile oynamaya geldim diyordu ilk başlarda içeri aldım.

Ama sonra kızı hep sokaklarda carsilarda gördüm ve hepte tek

Bir daha izin vermedim evime almadım geçen senede çok geldi 8 yaşındaydı o zmn olmaz dedim Göksu istemiyo oynamayı öyle böyle kızı uzaklastirdim hata bana öyle bir kinlendi ayakkabımı kapıdan alıp sokağa atmış.kizdim seni polise verecem dedim bir daha hiç gelmedi zor oldu ama kurtuldum. 

Çünkü başıboş hep sokakta yağmur kar güneş demeden bazen çarşıda tek başına bir iş gelir bizden bilinir diye düşündüm 

tarafından
+1

Tek basına salıyolar ondan sonra esraya cıkıyolar kızım yasından büyük adama kaçtı dıye sahıpsız kopek gıbılet

+2 oy
(894 puan) tarafından

Ay bunaldım ha , her çözüm sunana ama şöyle ama böyle deyip durmuşsunuz , sanki kurtulmak istemiyor gibisiniz. İstemeyen insan kapının üstten kilidini yakıp açmayı bilir, kapıya gelince istemiyorum evime gelmeni artık demeyi bilir. Yok pencereden oğlumu görüyor yok kocam açınca beni çağırıyor. Kapıya geldi mi defol git gelme evime bir daha diyeceksiniz olup bitecek , madem bu kadar rahatsızsınız. En kötü kalkın gidin bir hafta bir yerde kalın evde olmayın yani 

(1,290 puan) tarafından

Ah yasamadıgın ıcın bılmıyorsun kız bıtıngun bızı gözlüyor adım atsak dısarı yanımızda bitiyor ama guzellıkle anlamıypr artık kötü dılle kovacam

(894 puan) tarafından

Belli zaten tatlı dilden anlamadığı , sert bir şekilde başınızdan savın 

+2 oy
(8,195 puan) tarafından

Yarın öbür gün annesi polisle evine gelip bunlar benim kızımi taciz etti tecavüz etti derlerse şaşırma . Elin çocuğunu ne demeye eve alıyorsunuz . Üstelik hırsızlık yaptığını bile bile . Anne dediğin biraz uyanık olmalı Allah aşkına sırf işine geldi çocuğunu eyledi diye nasıl göz yumarsin ? 

(1,290 puan) tarafından

OOglum 3 yasında ne bı komşuluk var ne bı arkadası var oynaya bılecek bu ilk başlarda top oynuyor du oynatıyordı ama gözümü n önünde  çocukları bırakıp bıyere gıtmıyorumkı oynasınlar dedım ben nerden bılım böyle sımırı aşacak musallat olacak hırıs olduğunu ben nerden bılım sonradan ogrendım

(8,195 puan) tarafından

Yapman gereken tek şey kızı her yerden engellemek . Evine daha da almamak canım yoksa başına iş alırsın 

(1,290 puan) tarafından

Evet cnm bende öyle yapacam 

+2 oy
(210 puan) tarafından

Ay okurken sinir krizi+cinnet geçirdim. Öncelikle 13 yaşındaki kız 3 yaşındaki çocukla yaşıt değil. Hiç tanımadığın insanın çocuğunu alıp da evine koyuyorsunuz. Yorunlarda biri yazmış sizin de başta işinize gelmiş diye bende öyle düşünüyorum. Ama ipin ucu bu denli kaçağını hesaba katmamışsınız. Ne münasebet benim kocam yatak odasında olacak ve kendi eviymis gibi özel odama girecek. İnan kıyameti kopartırdım... Bağırıp çağırıp eve gönderirdim. Kendi tahminimce siz çok pasif davranıyorsunuz. Annesi ile görüş, ben rahatsız oluyorum kızınızı uyarın sizden rica ediyorum numaramı da silin. İnsta hesabınızın da adını değiştirin veyahut hesap değiştirin. Bir de hırsızlık yapmış diyorsunuz. Sizin pasifliğinize ve cesaretinize diyecek bişey bulamadım.. yarına sonraya öbür haftaya bırakmadan bugün annesi ile konuşun. 

Biz hangi zamandayız Allah aşkına! Babaya abiye amcaya dayıya güven olmuyor... Ailenin rahatlığı seni ilgilendirmez isterse çocuk alır başını gider bu onların sorunu kendi evinden ayağını çek. İnan bana bir yerden sonra basına bela olur. Bir iftira ile rezil rüsva olursun. Konuya komşuya. İstediğin kadar kendini açıkla ama fayda etmez herkes size çok farklı ve kötü gözlerle bakar. 

(1,290 puan) tarafından

Haklısınız bende öyle yapacağım zaten ama aşırı yuzsuz heryerden engelledım ilk başlarda bukadar sık gelmıyırdu oğlum yalnız olduğu ıcın ses çıkarmadım ama esım evde yokken gelıyordu sımdı ıpın ucunu kacırdı

(210 puan) tarafından

Tepkim fazla olduysa kusura bakmayın lütfen ama inan okurken ben çok gerildim,öyle çocuklar var biliyorum. Akraba olsa hadi yine derim, ama hiç tanımadığınız biri. Yarın öbür gün başınıza bela olur kalır. Size bir iftira atılsa artık mümkünatı yok kimse size güvenemez bir şey yapmadığınız halde herkes sizi suçlar çevre üstünüze üstünüze gelir 

(1,290 puan) tarafından

Estagfırullah haklısınız bende o an çok sinir lendım inanırmısın geceyi uyuyamadım

+1 oy
(4 puan) tarafından

Ablacım söylesene annesine geliyor iyi hoş çocuklarla oynuyor ama sürekli gelmesi ve müsade istemeden yatak odama eşim uyurken girmesi hoş değil lütfen sinir koyin ve lütfen evime gelmesin de abartmış belki küçük yaşı ergen ama bazı şeyleri bilmesi gerek 

(1,290 puan) tarafından

Annesiyle hıc samimi yetım yok tüm gün dısarda zaten 

(1,290 puan) tarafından

Hatta esım uyanmıstı  bebek kucağında uzanıyordu gıttı kucagından aldıı ama artık kapıyı acmıycam

(3,522 puan) tarafından

Esiniz de ayri garip.benim.esim olsaydi daha bu eve gelmeyeceksin surekli catkapi odaya dalinmaz derdi

Zaten boyle sanaryo olsaydu bu kadar dahi konusmadan o kiza cik cik cik diye kapiya koyardi cunku bu cocuk saatli bomba Allah korusun 

+1 oy
(4,566 puan) tarafından

Gelince kapiyi acmayacaksin, gerekirse sert bir dille uyaracaksin. Yine mi olmuyor, ailesine sikayet et. Esim odadayken iceri daldi esim cok rahatsiz oldu, soz dineltwmiyorum de

(1,290 puan) tarafından

Ben kapıyı acmayınca bınanın zılını çalıyor bınadakıler acıyor sonra bızım kapının önünde hem zılı çalıyor hem kapıta vuruyor gıtmıyo dakıkalarca beklıyo bazen oğlum koşup açıyor bazende ben dayanamıyırum açmakla eve dalması bır oluyor bazen gıt müsait degılum diyorum abla çok onemlı bişey söyleyecem dıyıp yıne dakıyor bazen pencereye taş atıyır ısrarla calıyoe pencereyı bi kere esım cıkıo bagırdı nıye vuruyor sun prncererye  pencereyo acmayınca telefonda arıyor instagramdan yazıyor 

(4,566 puan) tarafından

O normal bir cocuk değil. Birak naparsa yapsin gormemezlikten gel ve ayagini kes evinizden. 13 yasinda ki cocuga mi soz geciremiyorsunuz etmeyin. Kocan ailesine soylesin olmadi. Surekli kapimizi caliyor, tas atiyor rahatsiz oluyoruz eve daliyor desin. Cocuguna sahip ciksinlar. Boyle arsizlik mi olur

+1 oy
(7,237 puan) tarafından

Kesinlikle içeri almazdım kapı deliğinden bak onu görünce açma herşeyin bir sınırı olmalı hele ki yatak odana öyle giriyorsa iyi niyet bekleme şimdiki çocuklar çocuk değil masumluk yok herşeyi biliyorlar 

(1,290 puan) tarafından

Haklısın ben zaten  böyle bılmıyordum

(7,237 puan) tarafından

Kapı deliği kapalı olsa bile açma sonuçta normal bir insan neden deliği kapatsın ya da kapının demiri yok mu onu kapat öyle aç demiri de kıracak gücü yoktur sanırım 

(1,290 puan) tarafından

Esım dışarı çıkıyo bı an boşluğuma geliyor öyle açıyor um

tarafından

Ne yaptın hala geliyor mu

(1,290 puan) tarafından

Aileme geldım bayramdan dolayı memlekete eşime soruyorum yok dıyo apartmanın bahcesınde bı komşu var onunla oturuyormus lı karsıa partmandan

+1 oy
(213 puan) tarafından

Canım orası yatak odam eşim uzanıyor girme istersen desen de zorla gidip girer mi? 

(1,290 puan) tarafından

Bebegı sordu BBen dedım esım yatak odasında bebek babasının yanında uzanıyor  bu kalkıp gıttı oda kapalıydı qctı kızı babasının kucagından aldı geldı  

(213 puan) tarafından

Demek istediğim o ki bunları yaparken sen naptin? Uyarmadin mi? Engel olmadin mi? 

(1,290 puan) tarafından

Ben neye ugradıgumı sasırdım

+1 oy
tarafından

Cocuklarinida uzak tut. Oynatır gibi yapıp döven çocuk tipi var gibi. Koca kız ay sinir oldum elin kızının yatak odasına eşim varken damlasına. Kız bağır anasını cagirsin ona de. Ne vurasacan. 13 yaşında ama hiç güven verici değil.

(1,290 puan) tarafından

CCok yapıskan anlatamam amcaları falan var hep çok kavgacı tıpler  ondan korkuyorum

tarafından

Sen korkma cocukgu korkut. Kapıyı açarken üstte kilit var ya yarım aciliyor gelirse öyle aç. Zilemi ısrar ediyor sokun zili calamadin. Deki gitmezsen aha polisi arıyorum seninlemi vurasacagim. Gerçekten ara. Gitmezse. 13 yaşında bı sana değil herkese böyledir. Koca kız inşallah başına iş almadan bu huyunu terkeder. Hadi siz iyisiniz kötü niyetli birinde denk gelebilir. Benim düşüncem sizin basiniz yanmasın. Hem kendi hem eşinin iyiliği için hemen bı çözüm bulmanız. Polisi arayıp yardımda isteyebilirsiniz. Evime geliyor ailesi bakmıyor rahatsız oluyorum diye.

(1,290 puan) tarafından

UUstten kıtlıycem artık acmıycam saatlerce çalsın gıtsın n'apim  resmen musallat oldu bana ben  nerden bıleyım boyle olacagını belkı bı süre sonra umıdını keser bızden yoksa polısı falan devreye sokarsak bunlar kaç aıle oturuyorlar bilmiyor um bıze takarlar

tarafından

Yok be kızın başına Allah korusun olmasında kötü bişe olsa emin ol ilk sizden bilecekler. Sen kızı korkut gitmiyorsun aha polisi aradım geliyor o seni hapiste goturecek de. Aramış gibi yap eşini ara. Korksun. Musallat olmuş. Bak canım devir kötü. Güven yok bu kızın psikoloji bozuk başınıza bela olmuş. İş gelse eşine kalır uzaklastirman gerek gitmezse polis çözüm. Kimdeydi dediginde sizde olduğunu söyler. Anası vurassin polisle. Elin çocuğu 

tarafından

Kız bu sana bağlanmış bence çocuğuna zarar verir. Belkide cocgunu kiskaniyor evde aynı muameleyi görmediği için. Bişe yapar eder bilmez.

+1 oy
(250 puan) tarafından

Allah Allah cidden bu kadar zor mu hayır demek! Ev sahibibimizin kızı vardı bu kadar yüzsüz değildi ama ben rahatsız olunca almadım eve. Ev sahibimizin kızı olduğu için kırmak istemedim ama üç dört gün her geldiğinde bişe uydurdum. Biz birazdan dışarı cikicaz yada çocuklar uyuyor dedim gelmeyi bıraktı. Öyle yapabilirsin 

(250 puan) tarafından

Bide kapıyı açınca tam açma aralik açıp müsait değil havası yaratabilirsin.

(1,290 puan) tarafından

Nere gıdeceksın dıyo gıdene kadar gelım yok dıyorum durup konuşuyor kapıyı ıtıp gırıyor

(250 puan) tarafından

Yuh korkunç bence 

+1 oy
(1,733 puan) tarafından

Burda yapacağın tek şey ailesiyle konuşacaksın rahatsız olduğunu söyleyeceksin daha da gelirse gidip polise şikayet edeceksin o nasıl aile ya kızı başlarından atmışlar resmen ne yaptıklarından haberi yok sinir oluyorum böyle ailelere başına büyük bela alırsın polise şikayet edersen çocukla ilgilenmedikleri için hayatını tehlikeye attıkları icin çocuğu ailenin elinden alırlar 

(1,290 puan) tarafından

Bakalım en son çare öyle yapacam

(1,733 puan) tarafından

Böyle herkese güvenmeyin devir kötü anlıyorum çocuğunun arkadaşı olsun istiyorsun ama eskisi gibi değil herşey benim kızım da 2.5 yaşında hiç arkadaşı yok evime birini almaya güvenemiyorum 

(1,290 puan) tarafından

Böyle olduğunu bılseydım ben yaklasırmıydım oyun oynatınca oğlumu nda hoşuna gıttı ben nerden bılım  böyle olacagını

(1,733 puan) tarafından

Kimse bilemez tabi ama yine de tedbirli yaklaşın Allah korusun çocuklarınıza bile zarar verebilir böyle tipler kız çok takıntılı 

0 oy
(1,329 puan) tarafından

Kapıyı eşin açsın kıza içeri giremezsin desin girmek isterse kapıyı kapatsın eşinden çekinir belki 

(1,290 puan) tarafından

Oğlumu

(210 puan) tarafından

Öyle dediği zaman abla evde yok yada abla müsait değil bir daha gelme deyip göndersin 

(1,290 puan) tarafından

Qcagır dıyo çok onemlı bısey şöyle yecem

(210 puan) tarafından

Olsun. Sen zaten biliyorsun ki önemli bişey demiyeceğini. Kov gitsin anlamıyorsa kapıyı kapat yüzüne yine anlamıyorsa annesine git rahatsız olduğunu dike getir 

(1,290 puan) tarafından

Öyle yapacam artık son çare bu

İlgili sorular

+1 oy
9 cevap 465 göst.
0 oy
11 cevap 668 göst.
20 Mayıs 2023 Aile & Aşk kategorisinde Meryem0123 (1,929 puan) tarafından soruldu
0 oy
0 cevap 43 göst.
0 oy
14 cevap 1,205 göst.
1 Nisan 2023 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler

1,466,881 soru

24,036,624 cevap

328,946 kullanıcı

...