+1 oy
213 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (466 puan) tarafından

Kızım  çok anlayışlı merhametli sakin birisi.3 yaşına girdiğinden beri huyu değişti. Hep aksimize şeyler yağıyor.yap dedğimi yapmıyor yapma dediğimi yapıyor . Kardeşi oldu 3 aylık . Kıskançlığı pek yok ama benim tahammülüm kalmadı . Herşeyine kızıp bagırıyorum . Haliyle ondaki çekingenliği ezilmişliği mahcuplugu hiçe sayılmışlığının duruşunü yüzünde görüyorum . Öyle kahroluyorum ki ama kendimi de dizginleyemiyorum. Bir yandan eğitip öğretmeye çalışıyorum bir yandan onunda gönlünü hoş tutmaya çalışıyorum . Ama frenleri boşalan kamyon gibi en ufak olayda patlıyorum . Kuz7ma layık bir anne miyim diye düşünüyorum . Hep derler ya evladında anne baba üzerinde hakkı var diye. Meger ne kadar da gerçekmiş . Bekarken bunun anlamını pekte bilmiyordum ama şimdi ona davranışım onun gelecegini etkiliyormuş. Ve ben bunu bile bile bagırmaktan alıkoyamıyorum kendimi . Yol gösterin lütfen. Linçleyen kişiler gidip aynaya karakterini bir sorgulasın. Neden buna ihtiyaç duydum diye. Bana pozitif insabların fikirleri lazım. Teşekkür ederim şimdiden

8 Cevaplar

+1 oy
(484 puan) tarafından

Ben linçliyorum, hazır olun. 

Tabi ki robot değiliz ancak süregelen bir bağırma ve patlama krizlerini normal göremeyiz. Şuan size tam bağımlı bir çocuk olduğu için, ne yaparsanız yapın, sizinle olacak ama ileride toplum önüne çok zayıf karakterli bir çocuk çıkacak. Bunu ister misiniz, önce bir düşünün.  Ben öğretmenim, bu çocuk benim sınıfımda olsa, muhtemelen diğer çocuklar tarafından da ezilir, elinden oyuncağı alınır, oyunlardan dışlanır. O hâle gelmiş çok çocuk gördüm. Ne kadar da üzücü. 

Çocuğunuzun yaptığı şeyler aslında yaşının olağan bir parçası. Öncelikle bunu kabullenin. Sabırlı olmaya çalışın. Demiyorum ki her şeyini onaylayın, elbette tehlikeli ve yanlış şeyler de yapmaya yelteniyordur. Fakat bu kadar yüksek tepki yerine davranış şekillendirme yöntemlerini araştırın.Siz aslında çocuğunuza değil, diğer çocuğun bakım ihtiyaclarina + ev işlerine + hatta muhtemelen eşinize vs kızıyor ve yetişemiyorsunuz, gücünüz çocuğa yettiği için ona boşaltıyorsunuz. Şimdi kızıp bana " he he sen mükemmelsin" demeyin. Siz bir şey sordunuz, ben cevaplıyorum. Biraz sarsılın ki , kendinizi dizginleyin. Sürekli size ihtiyacı olduğunu ve size gücü yetmeyeceğini, onunda dinen sizden hakları olduğunu falan düşünün. Ben çok zorlandiğımda hep bu şekilde düşünmeye çalışıyorum. Bir de çok yorgun ve kocalar biraz destekten uzaksa daha belirgin bu hislere giriyoruz bence. Sanki tepki eşe verilemiyor da , içte dolup dolup çocuğa ona buna yöneliyor gibi. Bunu da düşünebilirsiniz. " Şuan çocuğun yaptığı çok uç noktada bir şey değil ama ben sinirliyim, aslında onun aklı ermiyor ama ben çok yorulduğum için böyle " gibi şeyler diyebilirsiniz kendinize 

(466 puan) tarafından

Bunu bir fikir olarak kabul ediyorum .linçlenmek hiç bir anne için hak değil.

Ben de zaten beniö yüzümden ileride sessiz içe kapanık hakkını savunmayan birisi olmasından korkuyorum . Babası gelince ben sakinliyorum. Onunla oynuyır etkinlikler yapıyorlar . Sanırım ben gün içerisinde yoruluyorum . 

-Reklam-
0 oy
tarafından

Offf bende öyleyim beni anlattın 😥 uyuyunca yada durunca oluyorum vizdan azabından 

(466 puan) tarafından

Dua edelim birbirimize.  Onalrın bizim sevgi ve şefkatimize ihtiyaçları var 

0 oy
(6,848 puan) tarafından

2 gündür bende oyle cok sinirliyim ve cok bagirdım bende post acsam mi diye dusunuyorum oglumun gönlünü nasil alsam bilmiyorum sevgi dileniyor benden ev isi yapicam diye gormezden geliyorum bugun aksam enerjisini atsin diye parka goturdum eve gelince hem agladi hem kucagimdan inmedi cok ihmalkar davrandım ogluma vicdan azabindan geberiyorum

(6,848 puan) tarafından

Sorma hele bir bakisini yakaladim bugun parkta annesi babasiyla gelen cocuga anlatamam cocugumun gozunde kötu anneyim bagiran anneyim ki normalde asiri sakin bir yapim vardi benim bagirmam kolay kolay ama iki gundur bir tuafim neyim var anlamadim yarın evimin temizligine ara vericem oglumu mutlu edicem planim bu valla mutsuz cocuk temiz evdense, pis ev mutlu cocuk olsun yavrumun kalbini cok kırdim

(3,403 puan) tarafından

Evet ihmal etmemek lazım. Boş şeylere stres yapıp çocukları geriyoruz

(6,848 puan) tarafından

Kesinlikle oyle birde tek basımiza desteksiz oldugumuz icin sanirim ev isi yemek cocuk carsi pazar hep bize  bakiyor yipraniyoruz ve olan cocuga oluyor

(3,403 puan) tarafından

Yinede en iyi, en şefkatli, merhametli, en güzel anne sensin onun gözünde. Her insanın hatası yanlışı oluyor insanız. Kendimizi üzmemek lazım mutlu anne görmeye ihtiyacı var çocukların 🎉

(466 puan) tarafından

Anneler sinirlenince çocuklarda bir korlu oluyor ya o beni mahvediyor .geöen konuştum. Kızım ben sinirlenince benden sakın korkma .bem sana zarsr vermem. Anneler bazen kızarlar sinirlenirler ama seni her zaman çok seviyorum unutma. Kızgınlığım da uzun sürmez briaz sonra hemen geçer deyşp gülüp konultum sarıldım . Evet hiç destek yok. Etrafı aşırı dagıtmaya başladı. Vallahi küçük odada oturacak alan kalmıyor . Bırakıyorum oynasın diye ama oynamıyor dökmek dagıtmak öylece bırakmak istiyor

0 oy
(3,403 puan) tarafından

Bende aynıyım bazen üzülüp ağladığım oluyor davranışlarıma. Yaşlarının vermiş olduğu merak ve aksini yapma var heralde çocuklarda,bizde ise tahammül yok. Ya da çocukluktan gelen bastırılan bir şeyler var. Anlattıklarında kendimi gördüm, oğlum 3 yaşında anlatınca dinliyor bazende aksi oluyor ama davranışlarım doğrultusunda kötü huyları olacak diye çok korkuyorum 😔

Parlıyorum sonra anlayıp yaptığım hareket yanlıştı diyorum. Ve çocukların en sevdiği, güven duyduğu şey aslında tutarlı hareketler.. 

(466 puan) tarafından

Tükürdüğümü yalamamak için çok direniyorum ama duygusallığımın ahır bastıhı anlar oluyor . Disiplin saglayayım derken onun kölesi olmak istemiyorum . 

0 oy
tarafından

Ben oğluma (Diğeri daha bebek o sakin şimdilik 😁) sinirlendiğim zaman kendimi mutfağa atıp dişlerimi sıkıyorum saçımı çekiyorum Allah'ım ne olur sabır diyorum geri dönüyorum yanına sarılıyorum doğru olanı anlatıyorum. Sen çocuğa bağırdığın için çocuk seni dinlemiyor ve senin kızına büyük ihtimalle nazar değdirdiler bol bol oku çocuğu. Aç sesli bir şekilde bakara suresi dinle evde çocuklar huzur bulsun 

(466 puan) tarafından

Ya geçen saçım ısşaktı havlumu açtı. Aniden kızdım açma diye. Sonra seveyim diye elini attı saçımın telini istemsizce  çekti .acıdı tabi saçım onun gerginliğiyle elimi attım saçlarıma.dokunma ditorum diye saçlarımı yanında yoldum. Nasıl korktu kızım. Kendime nasıl kızdım nasıl. Anlık öfke geliyor bana.yoksa saçım ne kadsr acıyabilir ki

tarafından

Yaaaa kusuruma bakma canım ama bu kızılacak bir durum değil . Öfkeni kontrol etmelisin . Ben çok daha ağır şeyler yapıyor diye düşünmüştüm 

0 oy
(828 puan) tarafından

Kardeşi gelince 3 yaşındaki kız abla büyüdu geliyor gözünüze değil mii..Kendi sorgulaman farkında olman da güzel.Ama su an senin daha çok ilgine ihtiyaci var agresifligi bu yüzden. Terapi alın kendiniz için faydalı olacaktır eminim.

(466 puan) tarafından

Aslında onun büyüdüğünü düşünmüyorum abla oldu diye ondan olgun davranışlar beklemiyorum sadece hep aksine yapması beni bunaltıyor .o da çocuk daha.

0 oy
(1,741 puan) tarafından

Bence bu kıskançlığını gösterme şekli. Özellikle dikkat çekmeye çalışan ilgi isteyen cocuklar aksini yapmaya çalışır. Kardeşi de daha çok küçük ikisininde anneye ihtiyacı var destek alman şart böyle giderse ileride daha çok pişman olacaksin. İlgisiz sevgisiz itelenen bir çocuk olur. Biran önce psikolojini en iyi hale getirmelisin 

(466 puan) tarafından

Babası gelince ben de nprmale dönüyorum işin garip tarafı. Kızım babasıyla vakşt geçiriyor bana sarmıyor .ben de rahatlıyorum 

0 oy
(72 puan) tarafından

Canım psikolojik destek al duygusal terapi olması lazım ya da sana öfkeni yonetme konusunda EFT yapmayi öneriyorum bı nebze de olsa işe yarayabilir bunu internetten araştır ya da chatgpt kullanıyorsan oradan çocuğuma öfkelenmemek için EFT yaz sana öneri paylaşacak 

(466 puan) tarafından

Bakayım canım teşekkür ederim 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 246 göst.
0 oy
3 cevap 70 göst.
0 oy
5 cevap 152 göst.
14 Haziran 2025 Diğer kategorisinde madens (31 puan) tarafından soruldu
+2 oy
5 cevap 195 göst.