0 oy
295 göst.
Diğer kategorisinde (799 puan) tarafından

Kızlar iki gündür iyide dün çıktık mesela bez takmak zorunda kaldım 3-4 saat ,yarın da mecburi misafirlikte olcaz 4-5 saat acaba nasıl olacak yaaa.gidisat iyi ama bir bez çıkar tak olayı olunca nasıl olacak ,akıl verin bana,aliistirma kulodu var ayıp olur mu taşar mı acaba bişi olsa .gene bez vs götürürüm ,yada bez takip geldiği zaman çıkarır gene takayım mi napayım .mecbur olmasam gitmem,eşimde diyo durdun durdun bayram zamanımı yapiyosun bu işi 😂😂😂 benlik değil aslında çocuk bez takmıyor çıkartıyor 

15 Cevaplar

+4 oy
(15 puan) tarafından

Tuvalet eğitiminde en büyük hata eğitim sürecinde bez takmak. Mümkünse 1 hafta 10 gün gitmeyin bir yere. Çocuk dışarda çok zorlanıyor bu süreçte.

(8,975 puan) tarafından

aynen oyle misafirlik diye bisey olamazki bu surecte zaten😂 bayrama on gun var da ben araya bayram girecek saga sola gidemem diye baslayamadim. bayram sinraai baslicam egitime . @Asabii tuvalet egitiminde kisafirlig e gittim bikac saatlik bez takayim olmaz yani gitmeyeceksin

(799 puan) tarafından

Canım normalde gitmem zaten hiç istemem biliyorum bu durumu oyuzden biryere gitmiyorum.fakat kaynima kuzenimle görüşüyor,halam eniştem vs tanısak kaynimla bı çay içmeye gideceğiz ,mecbur benimde gitmmem gerekiyor ,kayınvalidem vs yok burda 

-Reklam-
+1 oy
(815 puan) tarafından

Misafirliğe giderken mutlaka önlemini almanızı tavsiye ederim. Gerekirse bez takın. Elin evine çişini yapmasından iyidir. Eskiden bu durumdan çektiğim için diyorum.

Komşumun çocuğu 2 defa çişini yaptı eve. Söylemiyor da çocuk, belli de olmuyor çiş yaptığı. Annesi kucaklarken fark etti ıslaklığı. O dönemlerde başka bir komşumuzun da çocuğu çişini yaptı eve. İkisi de tuvalet eğitimi dönemindeymiş. Ve bizim ev namaz kılınan bi ev. Açıkçası anneler kendi çocuklarının kakasından, çişinden iğrenmez ama başkası iğrenir. Bu sözlerimi yanlış anlamayın lütfen. Ama bir başkası çişlenen halıyı nasıl yıkacak? Belki parası olmayacak yıkamacıya vermek için. Önlem almak iyidir. 😊

(799 puan) tarafından
+1

Tabi ki canım . mecburiyetten gidiyorum ,yoksa hiç çıkmam biryere ,

0 oy
(870 puan) tarafından

Külot bez deneyin, daha önce normal kullanıyorduysanız, bu külot, bez değil sen çişin kakan gelince söyle tuvalete gidelim de 

(799 puan) tarafından

Alıştırma kulodu mu diyosun canım ,onu takiyorum evde

(870 puan) tarafından

Hayır cırtlı bez yerine bir yere gidince külot bez takabilirsiniz . Normalde cırtlı bez kullanıyorduysanız bunu giydirme şekli farklı olunca bu bez değil yavrum diye kandırmanız kolay olur zira ben öyle yapmıştım, hem kazaya karşı önlem almış olursunuz hem çocuk bezim yok diye düşünür

(799 puan) tarafından

Çok çokk sagol canım ❤️

0 oy
(7,356 puan) tarafından

Bu süreçte evden pek çıkmadım ben ya en fazla markete git gel yaptım yada site bahcesine indim. İlk iki hafta falan evde olmak en iyisi alısana kadar. 

0 oy
(1,357 puan) tarafından

Bence gitmeyin en az 15 gün evde kalın alışana kadar 

0 oy
(6,806 puan) tarafından

Kafasi karisir ama o sekilde tak cıkar l

0 oy
(2,401 puan) tarafından

Valla ne yalan söyleyeyim ben iyice alışana kadar gitmedim bir yere. 

0 oy
(2,655 puan) tarafından

Eşiniz haklı bence biz en az bir hafta evden dışarı çıkmamıştık sonra evin tam karşısındaki parka gittik, iyice alışınca gitmeye başladık anne babaların evine bile. Sürekli bezi takıp çıkarmak çocuğun kafasını karıştırır. 

(799 puan) tarafından

Bende öyle düşünüyorum canım da ,hiç biryere gitmiyorum fakat kız görme mevzusu var benden başka kimse yok gidecek

0 oy
(7,491 puan) tarafından

Bez takman büyük hata bana göre. Bebeğin kafası karışıyor. Zaten adapte olması zor bir süreç. Ben ne gece nede misafirlikte takmadım ve çok şükür zorlanmadım. Gittiği her yerde yapıyor zorlanmıyor 

(799 puan) tarafından

Alıştırma kulodu kullanıyorum bişi olmaz inşallah.gece altına yapıyorum peki . benimkini emziriyorum da 

0 oy
(5,100 puan) tarafından

Eşin haklı, bez çıkar tak olayı bu sürecte doğru değil. Ya ertele bayramdan sonra yap yada evden cikma çocuk alışana kadar.

(799 puan) tarafından

Canım kız görme mevzusu var.mecburi gitmek zorundayım..alıştırma kulodu taksam bişi olmaz heralde 

(5,100 puan) tarafından

İyi bir alıştırma kulodu almalısın taşırma yapmayacak ayrıca yanında yedek kıyafet ve yedek kilot olmalı. Evde çıkarken tuvalette götür orada ister yarım saatte bir felan götür. Bende kaynimin nişaninda sonra bezi biraktirmistim öyle rahat ettim. Keşke bu durumlar bitince başlasaydin daha iyi olurdu

(799 puan) tarafından

Hayırlısi canım zatn iki saat durduk geldik 

(5,100 puan) tarafından

Hadi bakalım bayrama kadar vaktin var bu sürede tam  ögrenir

(799 puan) tarafından

İnşallah canım ya inşallah 

0 oy
(4,588 puan) tarafından

OOyle nasil alisacak ki bi tak bi cikar cocugunda kafasi karisacak disarda tutar sen merak etme bende 1 ay oldu baslayali ende kaciriyo bazen ama disarda hic kacirmadi daha cok sukur ilk disari ciktigimda bende baglasam mi demistim hatta post acmistim baglama dediler bende yanima pet sise aldim carsiyi gezdi parkta oynadi markete gitti kac kez sordum yok dedi cikmadan muhakkat tut tuvalete gelir gelmez bi daha tut 

0 oy
(1,088 puan) tarafından

Sırf böyle sorun yaşamamak için tuvalet eğitimine başlayamadım önümüz bayram malum kayınvalidem in evine gidicez, bayramdan sonra başlamayı düşünüyorum,  İnşallah bu süreci kolay atlatırsınız. 

0 oy
(11,852 puan) tarafından

Böyle yapıyprsunuz sonra gelip wc eğitiminde basarısız oldum diye post açıyorsunuz. E tabi başarısızlıkla sonuçlanır çocuğa canın isteyince bez tak canın isteyince çıkar. Bezi bir kere attın mı bir daha takmayacaksın ne olursa olsun. Ben bu süreçte annem ve kaynvalidem dışında kimseye gitmedim. Sadece parklara gidiyorduk

(799 puan) tarafından

Canım kız görme mevzusu var yoksa bende hiç gitmezdim .hani alıştırma kulodu kullanıyorum Acaba sızma olurmu onun endişesi icindeyim

(11,852 puan) tarafından

Kimin kız görmesi kardeşin vs değilse ona bile gitme :) alıştırma kulodu sızdırır evet yanlardan

0 oy
(12,028 puan) tarafından

Bez çıktı mı bida takılmaz tak çıkar çocuğun kafası karışır ama eğitime başladın madem gezmeye gitmen şart mı otur evinde yani. Sonuçları ağır olur uğraşırsın. Görümceme de çok söyledim dinlemedi 6 yaş çocuğu bezliyor şuan 

(799 puan) tarafından

Canım kaynım için mecburi gidecem ,kızla görüşturcem.kuzeninle görüşecekler yoksa hiç gitmezdim ki

(12,028 puan) tarafından

Gittiğin yerde de devam et eğitime canım yapacak bişey yok. 

0 oy
(2,262 puan) tarafından

Bende tuvalet eğitimine başlayacağım ve her işimi ona göre ayarladım hariçten bir yere gitmem gerekse dahi kimse kusura bakmasın der geçerim başladıysan geri dönme bez falan takma yaparsa yapsın çağıran düşünsün ben eğitime başladım illa gel dersen ona göre diye de bayramda öğretiyor olacağım bayram gezmesine gidicez ama kısa süreli ve lazimligiyla beraber 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 119 göst.
0 oy
5 cevap 122 göst.
0 oy
8 cevap 177 göst.
24 Haziran 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Elifylmz0660 (1,350 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,420 soru

24,016,050 cevap

328,013 kullanıcı

...