+2 oy
166 göst.
Diğer kategorisinde (1,210 puan) tarafından

Kızlar sağlık ocağından sağlık taraması için çağırdılar tansiyon boy kilo  bide hpv virüs tarama dediler gidip hemşireyle de konuşacam ama bilen varsa söyler mi ne  olduğunu ne için alındığını merak ettim önceden de yapılan bişey miydi beni ilk defa çağırdılar merak ettim 

6 Cevaplar

+2 oy
(6,830 puan) tarafından

Benide çağırdilar gittim biz sizi çağırmadik dediler cnm

(1,210 puan) tarafından

Bayram dan sonra gidicem ama nedşr merak ettim 

-Reklam-
+1 oy
(193 puan) tarafından

İhmal etme banada 30 yaşına girince çağırdılar dün pozitif olduğumu öğrendim birçok kişi taşıyormuş virüsü ama kimse test yaptırmadığı için bilmiyor malesef güçlü bağışıklıkLada vucüttan atılıyormuş

(1,210 puan) tarafından

Ay canım ya cahilim bu konuda sa mırın ne demek bu virüs yani anlamdım kanser mi? Kanser bizde genetik zatenn kansere eğer 

(193 puan) tarafından

Kansere yatkınlık gibi düşün poİtifse belirli dönemler tekrar test tekrarlanıyor bende dün çok üzüldüm bi tanıdığım doktor ortak klozet tren bile bulaş bilir olduğunu söyledi ve takviye kulla dedi bağışıklık düşünce rahimde bozulma ve siğiller çıkıyomuş bende öyle bi. Durum yok şükür ama sende ihmal etme ilerde daha büyük sorunları çıkmasını engellersin

(1,210 puan) tarafından

O zamn önemli bişe bayramdan sonra olacak test giderim ihmal etmem 

(193 puan) tarafından

Evet ihmal etme inşallah güzel sonuçlar alırsın

(1,210 puan) tarafından

Amin canım sağol ☺️ 

+1 oy
(5,505 puan) tarafından

Var bu uygulamalar. Test icin numune aliyolar. Hastaliklarin onceden tespit edilmesi icin takip. Ben yaptirdim. Tansiyon boy kilo vs hepsini kontrol ettiler.

(1,210 puan) tarafından

Bayramdan sonra gidip yaptıracam ama ne için bilgi vermedi gidince öğrenecem sanırım kesin bilen yok gibi

(5,505 puan) tarafından

Hpv bi hastalik ve kadinlarda eger tedavi edilmezse rahim kanserine kadar gidebiliyor. Eger tasiyici veya hastaysan uygun tedavi ve asilari var. Erken teshis icin onemli.

(1,210 puan) tarafından

Tamm canım teşekkür ederim 😊 

+1 oy
(6,476 puan) tarafından

Rahim ağzından alınan bir numune kansere yatkınlık var mı diye kontrol ediyorlar 30 yaşta yapılıyor bende Haziran da kadın doğuma gitcem miyom ameliyatı oldum geçen yıl doktorum buraya gelirsin dedi atarlarsa öyle Dicem 

(1,210 puan) tarafından

Ben de kasımda polip ameliyatı olmuştum smear alınmıştı temiz demişti doktor sonuca ama aile hekimliği kabul etmedi hpv bakılmamış dedi yeniden alınacakmış 

(6,476 puan) tarafından

30 yaşında oluyormus o ..bana da sadece miyomdan numune bakıldı doktor smear a gerek yok Haziran da gel hem hpv ve smear bakarız dedi

0 oy
(2,429 puan) tarafından

Simer testi herbayn yaptırmalı 

(765 puan) tarafından

Smear den farklı. Daha kapsamlıymış. Virüs varsa çeşitini buluyormuş

(1,210 puan) tarafından

Smear kasım ayında yapılmıştı bana  o değil dedi 

0 oy
(765 puan) tarafından

Ben de yaptıracağım çarşamba günü.30 yaş, sonrası her kadın yaptırmalıymış. Smear yaptırmıştım daha önce. Hemşire bu farklı dedi. Daha kapsamlı virüs çeşitini buluyor dedi.Önemli yani. Yaptır sen de

(1,210 puan) tarafından

Bayramdan sonra yapılacak 

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 144 göst.
+3 oy
8 cevap 181 göst.
24 Mart 2025 Diğer kategorisinde Melektir (81 puan) tarafından soruldu
+2 oy
7 cevap 181 göst.
8 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde At Work (6,830 puan) tarafından soruldu
0 oy