+1 oy
135 göst.
Kültür-Sanat kategorisinde (1,776 puan) tarafından

Benim annemle 3aylik bi küslügüm oldu. Bu sürecte esimle kizimla da konusmadi. Sacma sapan bi sürecin sonunda  biz bariştık. Annem gönül alma amaclı bize  geldi kaldı daha sonra. 

Simdi bayrama gidecegiz. .Ben diyorum esime biz onden gidelim sen bizi almaya gel bi saat bayramlasalim oturalim annenlerein memlekete gidelim  Esim diyo ben sizi kapidan alırım  bayramlaşmaya cikmam.

O boyle yaparsan beni o sürecin icine tekrar sokmuş olcak. Ben tekrar bi küslük dönemi gecirmek istemiyorum annem zaten anormal tepkiler veriyor saglikli düsünen bi insan degil.

Tamam görüsme ama bi sekilde bi kılıf uydurarak gorüsme diyorum. 

En son bayrama gitmeme karari aldım. Ona ailesine bayram olcak bana zehir. Ben bayram yapmiyosam kimse yapmasin 

3 Cevaplar

+1 oy
(9,081 puan) tarafından

ayri gayri gitmeyin madem . birlikte gidin bi yarim saat durup cikin . esinin de el opmesi bayramlasmasi lazim . kapidan almakla olmaz . sizi onden yollamaklada olmamali bence. cocuklari suraya gezmeye giturcez falan bahane bulup erken kalkin

(1,776 puan) tarafından

Benim istedigimde o zaten yarim saat 1saat ciksin bayramlassin. Ama kendi bencilliginden beni ne duruma dusuecegini gormüyo dusünmuyo bile

-Reklam-
0 oy
(1,601 puan) tarafından

Öncelikle “ben bayram yapmıyorsam kimse yapmasın” üslubun, en az eşinin bu “ben sizi kapıdan alırım bayramlaşmaya çıkmam” tutumu kadar yanlış.

Evet, kimse kimseyi hiçbir şeye zorlayamaz, zorlamamalı. Ancak bu bayramdır.

Ayrıca evlilik mefhumunda en çok savunduğum mevzudur; aileme karşı takınılan tavrı bana takınılmış sayarım.

Ailem kötü bile olsa sevmek zorunda değilsin ama saygıda kusur edilmemeli. Olmaz. Elini öpmezsin, şen şakrak hoş sohbet etmezsin, anlarım. Ama saygısızca ben gelmiyorum demek çok ayıp.

Eşine “bu tavrını bana sayarım” diyeceksin, “aileme yapılan her şeyi ailene yaparım” diyeceksin ama bunu nazik söyleyeceksin.

Erkekler ince düşünebilen varlıklar değiller, öyle olanlarının da emin olun kafasına zorla vura vura öğreten bir anneleri vardır.

Kendimize ve ailemize karşı olan saygıyı biz belirleriz. Ağaç kavuğundan çıkmadık ya, bir zahmet bizi seven ailemizi de saysın. Neticede emekleri, hakları var. 

(1,776 puan) tarafından

Bende onu diyorum onlar benim ailem bi ömür benim sırtımda olcaklar. Atamam atsam bile bunu en basta ben kaldiramam. 

Soyledigim cümle beni kapida birakip gitmesine istinaden. Onun tarafinda bayram gibi bayram yapicaz. Bize gelince ben kapida birakirim kimseye hesap vermem modu. Beni bi kaosun sorularin icine birakip kaçmasi. 

Kimseyi sevmek zorunda degiliz ama bi saygi cercevesinde birarada olmaliyiz

0 oy
(4,338 puan) tarafından

bir arkadaşımın eşi de kızın ailesi ile küs. baya kavga etmişler. kaynana damadına hakaret etmiş. bu durumda bir damat olarak kaynanasına gitmiyor. benim kaynanam da bana hakaret etse ben de gitmem. ama böyle hakaret olmadıysa eşinin de gitmesi gerekir. bi yarım saat otursa incileri dökülmez. 

ayrıca anneni evine almışsa kendi de pek ala gidebilir yani

(1,776 puan) tarafından

Bende onu dusunuyorum benim annem bu eve geldi. Bi sekilde ayni ortamda bulundular . Simdi kadinin evine cikmayinca sen yüzsüz gibi benim evime geldin ben senin evine cikmama dönüyor. 

Valla biri koca biri ana ikiside atsan atilmaz satsan satilmazlar. Anca bana kahır cektiriyolar

(4,338 puan) tarafından

çok zor böyle aile arasında kalmak. genelde erkekler böyle anasıyla karısı arasında kalır siz de tersi olmuş. 

bi de gerçekten çok büyük bir şey değilse eşin hayrı için ya da en basitinden benim büyüğüm diye insan gitmeli. 

(1,776 puan) tarafından

Yok esimin kendi kibri bencilligi her seyden önce geliyor. 

İyi bir baba iyi bir eş ama insan ilişkilerinde  kibirli ve bencil. Kendi yaptigi hareketlerin başkasini ne duruma sokucagi umrunda degil. O istemedigini yapmasin ama sen istersen öl umru degil

(4,338 puan) tarafından

zor bir karakter 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 244 göst.
27 Şubat 2025 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy
13 cevap 298 göst.
0 oy
2 cevap 114 göst.
0 oy
4 cevap 152 göst.