Kızlar diyelim sizin oturdugunuz ev satilik eğer oturdugunuz evi alirsaniz yarı fiyatı öder gerisini taksit yapma imkanı var ve şöyle birseyde var oturduğunuz evde fazlası ile tadilat olacak eğer alınacaksa banyo tavan damlatiyor komple simsiyah olmuş eski yapı küvet var o kırılacak fayanslar dökülüyor onlar sıfırdan yapılacak ve çamaşır makine gideri yok onuda yapılacak bi oda ve koridor parke yok beton onlar parke olucak kapılar eski aralarından hamam böceği çıkıyor komple degisicek mutfak dolapları değişecek duvarı kırılacak çünkü küçük balkonu mutfağa katacagiz 5.kattayim asansör yok duvarlar perdeliymis egerki.baska daire bakarsak direk parayı vereceğiz ve evlerde aşırı derece harabe elimizdeki para ile 1.700 1.800 evler bakıyoruz 3ten başlıyor masrafsız evler ve benim suanki evim hastane 5.dk yürüme çarşı arabası önümüzde kalkıyor pazar 5.dk sağlık ocağı okul hepsi yakın konumu çok seviyorum ama bu evin masrafi gözümü korkutuyor alsak bile ne zmn tadilat koyarız Allah bilir hemen tadilat koyma imkanı olsa buraya seçerdim ama dediğim gibi tadilat 2 3 sene belki daha fazla beklememiz lazım mutfakta heryerden böcek çıkıyor kapı aralarındanda öyle rahat bi şekilde cam pencere acamiyorum siz olsaniz ne yaparsınız biraz bana akıl verin kafam durmuş evi alın baska bi yere kira girin diyorlar ne anladım bu işten bekliyorum yorumlarinizi❤️
Yani uzerine 2 milyona yakın tadilat parası koycaksnz size daha pahaliya mal olcak feyzoş ,tokiye girin daha kârlı
Evt adam şaka gibi 400 bin tadilat çıkar demiş ve dahası var onlarida eklemedim toki konumu çok uzak eşimin dukkanina 2 otobüs ile gidiyorum otobüs parası vermemek için bisiklet sürüp geliyor toki olursa hem eşimin iş çıkışı minibüs yok hem ben o tarafları istemiyorum ya :(
Ne 400 mü kandiriyo sizi canm daha fazla tutar, yaa o zaman biraz daha bekleyin belki baska evler bulursunuz canim
Evt 400 dedi bi banyoya bile o kadar değil daha çok masraf çıkar aşkım ev sahibi evi acilen satmak istiyor evden ya çıkın yada alın diyo alacağımız evlerde aynı şekil masraf ve elimizde ne var yok eve vereceğiz köpek bağlasan durmaz o evlerde
Bir eve tadilat yaptırmak da kolay değil dolu ev zor olur annemden biliyorum oda evin içine tadilat yaptırdı rezillikti bence başka eve bakın bulursun gönlüne göre bir yer
Kaynanam yakın onda kalırız tadilat sıkıntı değil evi alırsak tadilat parası yok yeminle her deliğe köpük sık başka yerden çıkıyorlar bıktım bende ne yapicam hiç bilmiyorum
Tadilat da çok tutar canım yani oraya edeceğin masrafa belki daha güzel ev bulursun bak ben evin pencerelerini laminantın için değiştireceğim 80 bin fiyat çıkarttılar herşey çok pahalı araştırsan bulursun kendine göre bir yer
Sadece bi cam 80 bin bizde cam taktircaz mutfağa bide şaka gibi 400 bin masraf dedi ev sahibi
Zannetmiyorum 400 binle çıkabileceğini yani yine de oturduğun evi istiyorsan fiyat araştırması yapabilirsin bizim burda bir tane kapıyı 15 bine değiştiriyorlar evi tadilata girdirmek kolay değil ki en çok mutfak dolabı tutar ev sahibi hemen satılsın diye herşeyi der sen ev sahibine bakmaya nereleri değiştirmek istiyorsan ustalarla konuş onlar fiyat verirler hesaplarsin o zaman ne kadar tutacağı ortaya çıkar
her iki secenekte de ici komple tadilatlik ev alacaksin sanirim . ozaman diger ozelliklerdne ele. konumu cocuklarin okulu mahallenin aile yerimi i.t kopuk yerimi olup olmadigi ulasim carsi pazara yakinlik falan. oturdugun evde iturmaya devam edeceksen tadilati bi o oda bi diger oda seklinde oarca parca yapabilirsin. baska ev alirsan komple icini yeniler giersin icine birclarii odersin ev parasi gibi. ama ben olsam kredi mredi ile yada tadilata yapacagim borcu ev icin yaparim sifir olmasa bile bakimli ev bakarim tadilat masrafi istemeyen ev. ayni seye gelecek cunku bide tadilat pisligi ile ugrasacan heleki icinde oturdugun evde tadilat cok zor
Kredi çekmeyiz borç alacak kimsede yok işte tadilat istemeyen evler bile pahalı 2 milyondan basliyo onlarda elimizdeki son kuruş kadar olan evler mecbur tadilat istiyor
Asansorsuz eve tadilat yapmak ölü yatirim gibi geldi bana en fazla 3.kat olsa neyse de 5.kat asansoru satamazsin da elinde kalir omrunu 5 kat merdiven cikarak gecirirsin ben olsam biraz daha biriktirir baska ev bakardim eski bile olsa en azindan asansoru ivir ziviri biraz daha az olan.
Şuan ev sahibi haber bekliyor ya alın ya çıkın diyo biriktirme için tekrar kiraya girmemiz lazım
Evde yasayan sensin canim bir kadin icin o evde huzuru hissetmesi onemli eskide olsa icin isiniyosa ona gore hareket et huzursuzsan hic ama hic icin almiyosa cik kiraya git daha mantikli esin ne dusunuyo peki
Eşim bana bırakmış diyo sen yaşıyorsun içinde ne yapalım diyo ne gidesim ne kalasım var bende bilmiyorum
Hangi şehirde yaşıyorsunuz bilmiyorum ama şimdi bir arsa fiyatı da az değil. Konumu da güzelmiş şimdi oturmak istemezseniz kiraya verip güzel bir eve çıkmak ta kötü bir fikir değil. O evi sırf arsası için alırdım eğer tadilat yapacak param yoksa
Sakaryada yaşıyorum yazmayı unuttum erenler ilcesindeyim erenlerde ev bakıyorum merkezi tarafta bi kez oturdum hayatımın pişmanlığını yaşadık içki dükkanları çok her gün gece gündüz silah olay susmaz oturduğum ilçe sakın tam istediğim gibi
İnşallah hakkınızda hayırlısı olsun. Bizde tokiye başvurduk bir hafta sonra çekiliş var siz de dua edin. Siz TOKİ felan takip edin başvuru olunca ona bakın isterseniz. Bu sene sonunda 81 ilde TOKİ çekilişi olacak diye duydum
Hakkınızda hayırlısı inşallah çıkar size ❤️
Bizim tokiler merkeze uzak ve olduğu konum hiç sevmiyorum ya :/ yoksa başvuru yapardım temiz iş
Bizimki de uzak ama biz zaten başka şehirde yaşıyoruz diye başvurduk kiraya veririz 15 sene sonra satabiliyoruz o zaman satıp istediğimiz yerde alırız dedik. Ama dediğiniz gibi merkeze uzak olduğu için kiraya vermek birws zor olur ama başka türlü ev alamicaz yoksa
Şuan bir sürü toki evleri satilik yada kiralik benim eşim sabah 10 akşam 11 döner eve hafta içi izin var evin ihtiyacı gideri hepsini ben alıyorum tokiden alırsam gidip gelmek fazlası ile beni zorlar şuan yaya gidip geliyorum hersey için kiraya vermek için değil oturmak istiyoruz kaç senedir eşim hep kirada adam bunaldı yoruldu artık haklı olarak
Çıkmak ayrı masraf onu da hesaba kat. Nakliyesi vs. Oturduğun ev 5. Kat ama siz bir şekilde buna alismissiniz. Evin konumu çok güzel diyorsun. O evi alın. bir kere taşınma masrafını yapmayın. Sonra da o evde ilk yapman gereken bocek olayını çözmek. Bırak şimdi sen büyük tadilatlari. Yavaş yavaş hersey olur merak etme. Zaman geçiyor. Dur ev almaktan en iyisi vazgeceyim biraz daha birikim yapayım deme. Sen buna niyet ettin ve almalısın. Kiraya verilen paraya yazık kardeşim. Al o evi.
Büyük işler olmadan bu ev adam olmaz o böceklerde bitmez çünkü her yer delik mesela mutfağın balkonu var orada boru geçtiği için kocaman delik böcekler ordan mutfağa girip yuva yapmış dezgah arkasına kapılar eski onların altında büyük ihtimal yuva var ordan çıkıp duruyorlar biz silikonla kapattikca yeni yerlerden geldiler ya alicaz sabretcez yada kiraya giricez tekrardan :/
EEve vereceğini para kadar da tadilata para harcayacaksın ve evden bıkmış durumdasın. Ben olsam almazdım.
Çıkardım evden ne yapayım
Satılana kadar otururdum belki alan çıkarmayacak hazır kiracılı ev belli olmaz
Yapılıp satilcak bizim çıkmamız gerekiyor yapılması için
Yapılınca da mi fiyatı aynı olacak yoksa yapılıp satılınca fiyat artacak mı ay sinir olurum böyle ev sahiplerine var ya içinde oturanın canı yok mu yaptır içindeki de faydalansın. Bizde kötü bir evde oturuyorduk sobalı parkesiz pimapensiz ben şofbenden zehirlendim lise 2 de ev sahibine dedik ki sadece sıcak su için alalım doğalgaz yooook olmaz benim evim burdan kötü alamam yapamam neler neler dedi bizde çıktık evden sonra evi baştan aşağı yaptırdı o kadar üzüldüm ki beddua kötü ama dedim inşallah kiraya veremez verse de parasını alamaz evin hayrını görmesin. Gerçekten uzun zaman kiraya veremedi verince de parasını alamadı Kiracilardan sonra sattı. Aaa bu arada güvenip ilgilensin diye evin anahtarını verdiği kadın (ev sahibi uzakta oturuyordu) o evi yaptırırken arada kendi evini de yaptırdı.
Allah ıslah etsin yaa ne biçim insanlar var yok yaptırıp 2 milyona satacakmis öyle dedi ev sahibi
Feyzaa tadilata bulaşma girdikçe fazlası çıkacak çok fazla ısı var o 400 bin 1 milyonu geçer başka ev bak canım
Şimdi babamla konuştum kendisi bu işin içinde inşaat fln diyo 400 bile bulmaz bakıyoruz cnm
Bilmiyorum öyle toptancılarından falan uygun malzeme bulup yaptirabilirseniz anca öyle olabilir
1800 param var diyorsun en az 350 bin tadilat parası lazım ve eski güvenilir olmayan bir binaya para vermiş olacaksın deprem ülkesinde yaşıyoruz heryerde sırayla deprem oluyor ben olsam almam
Teşekkürler cnm gerçekten nereyi tutsa insan elinde kalıyor alsak dert almasak dert yaptirsak dert
Senin olayın gibi kuzenim de yaşası biz eski ev alma 1+1 yeni ev al güvenilir birinine kiraya ver oranın kirası ile sen daha iyisinde otur dedik öyle yaptı 10 bin tl ye kira alıyor kendide 14 bin TL ye güzel bir dairede oturuyor ileride biraz daha paraları olunca satıp başka ev alacaklar ben 6 kez taşındım şimdi kendi evimdeyim çok şükür Rabbim sana da nasip etsin inşallah
Bana gelen gidende oluyo gelen olursa kalabalık oluyo suanki evim 2 artı 1 bu bilr bize küçük misafir olunca 1+1 yapamayız yoksa alırdık bi müddet otururdk amin insallah cnm
Yok canım alıp kiraya verebilirsinin oradan gelen kiranın üzerine biraz koyup güzel bir evde oturabilisin
Anladım cnm
Valla evler pahaliysa alın bizim ev dubleks terası kapattık salon mutfak yaptık eşim inşaatci 5 aydır bı bitmedi bugünde yapıyor bı yeri yerleştik ufak tefek şeyler kaldı ama o kadar zorki tadilat nefret bişey bizimkine 600 bin gitti valla belki daha fazla
Bizimki 99 deprem görmüş bi bina perdeliymis duvarlar geçen deprem oldu binadakiler sağlam diyorlar bilmiyorum artık sağlam mı değil mi Allah bilir bizimde söyle olacak mutfak dolaplar sokulcek mutfak duvarı kırılıp balkon ile birleşcek oraya pima Pen takicaz olan delikleri kapatmaya caliscaz gider fln açılacak bulaşık makinesi için mutfağın fayanslar komple değişecek koridor bi oda parkeler değişecek büyük ihtimal girmişken tam giricem komple tüm evin parke degistiririm tuvalet fayans değişecek oraya dolap ve lavabo yaptircam oda eski banyo tavandaki delikler kapatircaz fayanslari hepsini yaptircaz küvet var onu kiricaz yeni bir duşa kabin alınacak banyo çamaşır makine gideri yok onuda yaptircaz banyoya dolap yaptircam hiç dolap yok ve tüm camlara sineklik taktircam ve kiraci olduğum için hiç eve biesey almadım idare ettim ev alınca sıfırdan ölçülü perde halı alacam bulaşık makinem yok buzdolabi çamaşır makinesi onlarda eski zor bela kullanıyoruz onlarda değişecek kizima yatak ve dolap tv ünitesi ha birde klima ev çatı katı olduğu için yazın yanıyoruz klima paklar bu evi sence bunlar komple ne eder bize hepsini yavaş yaparız bi anda yüklenmeyiz az önce babamla konuştum 400 bin bile gitmez dedi kendisi bu işler ile meşgul ha birde tüm kapılar değişecek
Boyasını biz yaparız kaynim fln gelir yardım eder duvarıda eşim kırar ustaya yardimda eder biliyor az birsey
@Gencanne25 istediği kadar perde kolon olsun. Allah korusun büyük bir depremde yerle bir olur. 6 Şubat depremini yaşadım yan apartmanlarım hep perde kolondu ve hepsi ağır hasar aldı yıkıldılar. 99 depremini gören bir evi düzeltemezsin çok çok eski almayın bence paranıza yazık daha güzel şanslar çıkabilir karşınıza
Valla senin bu dediklerin 400 bini geçer malzemeler çok pahalı eşin ne kadar yardım etse ki benim eşim yardım etti yevmiyeler 100 bini bulur herşey için ayrı usta lazım mutfak dolapları 100 bin en az kaç metre bizim tanidikti diye 70 bine yaptı o yapmasaydi 85 bindi bence az bı fiyat işin içine girdi mi çok gidiyor onun üstüne para koyun daha iyi bı yer bulun
Haklısınız kixlar bakıyoruz ev
Kesinlikle almam böyle bir ev tavsiye de etmem
Yaa öyle mi dersin :(
Öyle cnm öyle bir eve çok o fiyat
Ev sahibine göre bir buçuk burası için azmış
Şu an için alınabilir tadilat bitince daha yüksek fiyata satarsınız veya ileride yüksek çıkmaya zorlanırsanız ara kat veya asansörlü alabilirsiniz o arada para da biriktirir daha iyisini alırsınız
Bakıyoruz asansörlü az masraflı
Ben o evi almam başka ev bakarım i2+1 olsun sıfır olsun TOKİ evlerini düşünün hesaplı
Toki evleri çok uzak beni fazlasi ile yorar oralar şuanda bir sürü ilan var toki evini satıyorlar birde kiralik
Zamanında sıfır ev aldık
Mutfak dolabı 59 bin şimdiki parayla
Gömme dolaplar 16 bin
Cam balkon 18 bin
Vestiyer 25 bin
Diğer yerlere balkonlar tanesi 26 bin
Verdik sen düşün hepsini bir topla
Fayanslar 19 bin
Boya 25;;bin
Kornisler 3 bin
Bunları şimdi yaptırdık biliyormusun dünya masraf içi dışı yapılı eve bak
Bak bana kornis dedin yeni aklıma düştü oralarda simsiyah onlar komple sokulcek boyayı biz yaparız yapmaya çalışırız hatta bizim gider açılacak banyo komple sil baştan olacak
Daha masraflı ozaman başka baksan
Bakıyoruz canım 4 koldan
45 yaşında binada kalıyorum öyle bakım istemiyor hem de böcek falan da olmuyor.5.kat.sen başka daire bak bence.
Bizimki baya eski içi ilk kiracı benim hiç eve el atmamış ev sahibi
Kaç yaşında bina? Binada önemli olan depreme dayanıklı olması.eski yeni ev alırsan deprem dayanıklılık raporun olsun kesinlikle.
Depreme dayanıklı raporu var perde duvar fln bunların belgesi bizdede var 99 depremi görmüş
1,471,045 soru
24,093,451 cevap
331,906 kullanıcı