Burada Özel eğitim öğretmeni bir kullanıcı vardı, umarım denk gelir, size daha iyi yardımcı olur. Ben okul öncesi öğretmeniyim onun kadar hâkim olamam ama sınıfıma raporlu öğrenci aldım. ( Normal okul) Kaynaştırma diye geçiyor ama bizim için öyle geçiyor. Ona ayrı bir gelişim dosyası açıyoruz. Bireysel hızında değerlendiriyoruz. Bazen tam zamanlı ( yani normal raporsuz öğrenci gibi beş gün ) anasınıfına geliyorlar, bazen yarı zamanlı ( yarı özel eğitim, yarı normal okul) geliyorlar. Oradan bildiğim kadarıyla rapor çıkarılırsa belli bir saat kadar ücretsiz özel eğitim hakkı oluyormuş. Ben sizin yerinizde olsam eğer atipik otizm tanısına ikna olmuşsam raporu alırdım. Otizm konusunda epey bir araştırma yapın gözlemleyin. Mesela streptokok hareketleri vardır. Yani bazı tekrarlayici hareketleri vardır. Bazı objelere aşırı bağlılık duyabilirler , o bağlandıkları objeyi alırsan aşırı tepki verirler, sosyal iletişimde büyük sıkıntı vardır. Jest mimik kullanmaz, karşıdaki var yok umursamaz, örneğin bir oyuncak araba aldınız diyelim, onu başka birine göstermeye meyil etmez ( çocuklar normalde o yaşlarda gösterir yaşıtlarına falan, özendirir vs ) gruplara katılmaz, konuşma gecikmiştir veya konuşuyorsa da tam düzgün bir konuşma olmaz vs vs. Yani çok bütüncül bir değerlendirme gerekiyor. Atıyorum sadece konuşması gecikmiş birine otizm denmez, genel değerlendirmek lazım. Görmediğim için bir şey diyemiyorum. Zaten tanı koyacak yeterlilikte bir unvana sahip değilim ama tanılama klavuzuna hakimim vs o yüzden yorum yapmak istedim. Kendinizi de hiç üzmeyin. Varsa vardır, yoksa yoktur otizm. Bu sizin yaptığınız bir yanlıştan ötürü de olmaz. Dediğiniz gibi atipik otizmli ise zaten büyük bir yol ilerlersiniz siz.