+2 oy
391 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (433 puan) tarafından

Herkese merhaba.. biri 2 bucuk yaş diğeri 9 aylik 2 oğlum var.. eşimle nosanma sürecine girdik. Aslında çok önceden beri sürekli bosanalim diye her kavgada agzimizdan çıkıyordu ama anca bu zaman harekete gecebildik. Eşim çocuklarını seviyor, bende sevdiğini söyler. Mesele alkol. Alkolü birakmiyor hergun iciyor. Çoğu zaman eve geldikten 2 saat sonra sızıp kalıyor. Bazen çok tartışmalı cikarirsam itiyor bağırıyor. Bende aynı şekilde. 2 yaşındaki oğlum babası eve geli ce heyecanlaniyor ama babası sızıp kalıyor. Gece uyyturjen baba baba diye ağlıyor. Sabah uyanıyor baba diyor. Oğlumu böyle gördükçe içim acıyor. Babası var ama yok. Varken yok gibi olması daha kötü geliyor bana. Kac yıl oldu söylüyorum birakmiyor özellikle 2. Çocuk olduktan sonra alkolsüz gün geçmiyor. Tatil günü bile gunduzden iciyor. İçme diyorum anlamıyor kavga da ettim guzelliklede yaklaştım yok olmadı. Sonuç olarak dün evden kovdum eşimi sevsemde o alkolü daha çok seviyor. Bir kere geldim bu hayata bana annelik yapma diyip duruyor. Çok yoruldum, artık isede baslayacagim. Bosanmak konusunda netim. Çevremdeki herkes bekle düzelir çocuklar babasız büyümesin diyor ama oğlumun hergun o cirpinislari içimi acıtıyor. Diğeride büyüdü artık o da ilgi istiyor. En iyisi babaları tamamen yok olsunda umudu kessinler diyorum. Ben zaten vazgeçtim. Eve gelince bi sohbet bi çay kahve içebildigim bir jnsan degilki çok değişti. Sadece kavga ediyoruz alkol yüzünden. Tatil günü pikniğe gidiyoruz hemen alkol alıyor. Normal insanlar gibi çay kola çekirdek böyle şeyler yapamıyoruz. Amann uzun oldu ama sormak istediğim bir şeyde yok sadece çok yalnız hissediyorum ve yazmak istedim. 2 bebeğimle yeni bir hayat bizi bekliyor. Bu arada memurum cocuklarimin birini bakiciya vereceğim diğeri okula yanimda gelecek.  Ama büyük oğlumu daha kötü etkiler mi tamamen babasizlik bu beni düşündürüyor....

13 Cevaplar

+4 oy
(11,350 puan) tarafından

Ben memur olsam ve senin yasadigini yasasaydim net bosanirdim kolay kolay burda kimseye bunu deme

ama böyle bir adamın zarardan başka bir katkısı yok olmasada olur zaten yok 

-Reklam-
+4 oy
(1,947 puan) tarafından

kesinlikle doğru karar verdiğini düşünüyorum. annemle babam boşandık dediklerinde ben çok rahatlamıştım şahsen. huzursuz evde büyümektense ebeveyn yokluğunu yeğler çocuklar. ki yaşları çok küçük hemen adapte olurlar. ayrıca alkol çok tehlikeli, kafası kötüyken bi vazo fırlatsa çocuğa denk gelse herşey biter... 

yolun açık olsun...

+3 oy
tarafından

Daha once hic kimseye demedim ama memur kadinsin alkolik adamin kahrini cekip gencligini hayatini heba etme seni ve cocuklarini kaybetmekten korksa alkolun adini bile anmazdi seni coktan birakan biri icin cirpinma cocuklarina maddi ve manevi yokluk yasatmayacaksin Rabbim yardimcin olsun hayirli ve cok guzel kapilar açsin

+2 oy
(2,622 puan) tarafından

Allah ferahlık versin arkadaşım, alkol çok zor malesef. Sana katılıyorum düşüncelerinde. En azından yok bilsinler. İçen adam malesef herşeyi yapıyor. Bugün iter yarın döver vs vs. Vazgeçmiyor ise yapacak birşey yok. Ne güzel ki ayakları üstünde duran bir kadınsın. Esin baksın bundan sonra başının çaresine. Helalin var, bazen sevgi karın doyurmuyor. İnsan bir çay bir sohbete muhtaç bırakılmaz. Bu kadar küçük şeylere de ozenilen bir evlilik zaten çoktam bitmiş bir evlilik 

(433 puan) tarafından
+1

Ne güzel dediniz bu kadar küçük şeylere ozenilen bir evlilik çoktan bit mistir.. Tam olarak durumumu özetlediniz

+2 oy
(3,818 puan) tarafından

bundan sonrası mühim. 

seni ve evlatlarını düşünen adam bırakır. kendi bırakamıyorsa bile tedavi görür, psikolojik destek alır bırakır. benim alkolik dayım bırakmıştı. tabi onun da yuvası yıkıldı, ondan sonra aklı başına gelmişti.

çocuklarınla ilgin çok önemli bundan sonrası için. elbet br gün seni anlayacaklar.

bu bahsettiğim dayımın oğlu da üzgündü tabi ama artık anne babası kavga etmiyor diye mutluydu. annesi her gün dayak yiyordu. bi evlat bunu görmek istemez. 

+2 oy
(135 puan) tarafından

Yanında olupta ilgisiz büyütmektense uzakta olsun daha iyi bana göre 

Evet bize demesi kolay gelebilir ama o kafayla tartışma esnasında çocuğa veya sana zarar verebilir çünkü kendini bilmiyor hakkında hayırlısı olsun 

+2 oy
(1,088 puan) tarafından

Canım memursun işte ne güzel işin de var boşa gitsin çocukların daha az etkilenir

+2 oy
(6,913 puan) tarafından

Memur isen kimseye minnet bile etmezsin emin ol kafana bu şekil daha rahat eder biraz ayrı kalırsanız eşinden belki oda kendisine çekin duzen verir kendine bir ev tutarsin gül gibi gecinirsin

(433 puan) tarafından
+1

Ayrı kaldık bu benim zevkim bana karışma kimseye zararım yok diyor

(6,913 puan) tarafından
+1

E ozaman cnm  zevkini bundan böyle tek başına yapsın bakalım nasıl olacak

+2 oy
(6,216 puan) tarafından

Kötünün iyisi diye bir tabir vardır. Siz o babayla birlikte çocuk büyütürseniz rol model olarak o baba olacak çocuğunuza. Bağımlı anne babaların bağımlı çocukları oluyor. (Ha istisnalar tabii var). Siz çocuklarınız için bu yola girdiniz düşünmeyin babasız mutsuz olur elbette olacak ama geleceğini kurtarıyorsunuz bu çok daha önemli. Pedagog yardımı alabilirsiniz. Okulunuzda mutlaka rehberlik hizmeti veren bir öğretmen vardır, mesela o takip etsin ayrılık süreci yası uzun sürerse hemen bir pedagog yardımı alırsınız. Ayrılık yasını yaşamasına izin verin ki psikolojik gelişimi tamamlansın. Çocuğunuzun yanında olduğunuzu bu süreci yaşamak zorunda olduğunuzu mutlaka onun anlayacağı dilden anlatın. Yolunuz yolculuğunuz kolay ve daim olsun

+2 oy
(7,353 puan) tarafından

Ya şu bekle sabret düzelir çocuk babasız büyümesin diyenlerin mantığını anlamıyorum.. ne boş bir konuşma Allah aşkına. Alkolik bir babayla mutsuz bir ailede büyümesi çok mu normal. Hiç mi kafasi basmıyor bu insanların hayret ediyorum. Burda kimseyle kolay kolay boşan demem ama sen boşan bacım çocuklarına yazık öyle bir babayla büyümesindense babasiz büyüsün hiçbir şey olmaz

+1 oy
(22,882 puan) tarafından

Çok üzüldüm ama doğru karardasın düzelmez beter olur öyleleeri

+1 oy
(2,678 puan) tarafından

Ben memur olucam bu kadar çile cekicem he.. kralı gelse tanimazdim memurum da...der geçerim herkesden bı tane....kimi ekmeği yok elinde diye sabrediyor ...

0 oy
(7,608 puan) tarafından

Çok doğru bir karar vermişsin. 

İlgili sorular

0 oy
24 cevap 1,079 göst.
8 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Papatya0000 (159 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 834 göst.
0 oy
17 cevap 1,059 göst.
18 Mayıs 2024 Aile & Aşk kategorisinde Fdmdn (205 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 277 göst.
22 Ocak 2024 Diğer kategorisinde Nisan89 (1,066 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,196 soru

24,013,088 cevap

327,870 kullanıcı