Eşimden 5 yaşındaki çocuğumla nasıl boşanırım?

0 oy
453 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (134 puan) tarafından

Eşimle boşanmak istiyorum 5yasinda oğlum var kimw verirler velayeti bir de gidip mahkemeye dava açsam yeterli mi illa bir avukat sart mi ben süreç uzamadan direkt boşanmak istiyorum 

3 Cevaplar

0 oy
(2,438 puan) tarafından

Anlaşmalı olursa direk boşarsın ama çocuğu istiyorlarsa 2-3-4 seneyi buluyor dava. Ve yüksek ihtimalle sana verirler çocuğu 

(258 puan) tarafından

Annenin düzgün bir gecimi olursa cocuga bakabilirse verirler saglıklı bir ortamdaysa yoksa çocuk direk babanın 

(2,438 puan) tarafından

Yok aşkım , maddiyata bakmıyorlar, komşumun 3 çocuğu var 5-8-10 yaşındalar hiç bir geliri yok , eşyaları eski püskü kirada oturuyor devlet anneye verdi . Hatta annenin okuma yazması yok öyle söyleyeyim :) 

Baba kaç kez dava açtı hiç birini kazanamadı . Şimdi devletten para alıyor birde komşular destek çıkıyoruz 

-Reklam-
0 oy
(6,974 puan) tarafından

Direk boşanmak için eşinle konuşup anlaşman lazim canım 

Anlasmaliyi bi kağıda döküp noter imzalı olmalı 

Sonuçta tamam deyip dava açınca sıkıntı cikarabilir

(5,991 puan) tarafından

Anlasma protokolünün noter imzalı olmasına gerek yok kendisi detaylı madde madde yazıp eşiyle onaylarsa kabul oluyor 

(6,974 puan) tarafından

Eşine guveniyorsa sorun yok canım 

Ama guvenmiyorsa noter onaylı olmalı 

Bizzat yaşadığım için eski evliligimde

(5,991 puan) tarafından

Benimde başımdan geçti kendim hazırladım 2 sayfalık anlasma protokolü karşılıklı imzaladık  adliyede vezne kısmında göz attılar kabul ettiler dilekceyi de kendim yazdım öyle içeri verdik o yuzden dedim birde notere ücret vermesinler diye 

(134 puan) tarafından

Avukata felan gerek yok mu bu surecte

(5,991 puan) tarafından

Ben tutmamistim 

0 oy
(10,274 puan) tarafından

Aralıkta hamileymissin vefat mı etti bebeğin sadece 5 yaşında çocuğun mu var yani iki evladın varsa büyüğü babaya verebilir diye soruyorum 

(5,109 puan) tarafından

Yok balım isterse 5 tane olsun 

Biri babada kalsın demezler gülüm 

18 yaşından küçük ise annede kalır 

Anne uyuşturucu bağımlısı değilse 

Ve ahlaki mesleki sağlıklı ise anneye verir 

(134 puan) tarafından

Yok canın vefat etmedi dogumum yakın 

💡 Bu Konuda En Sık Sorulan Sorular

5 yaşındaki çocuğun velayeti boşanma davasında kime verilir?
5 yaşındaki çocuğun velayeti belirlenirken mahkeme öncelikle çocuğun üstün yararını esas alır. Çocuğun fiziksel ve duygusal gelişimine kimin daha iyi destek vereceği, ebeveynlerin yaşam koşulları, çocuğun bakımına kimin daha çok vakit ayırdığı ve çocuğun düzeninin bozulmaması gibi kriterler göz önünde bulundurulur. Genellikle bu yaş grubunda çocuğun anne ile olan yakınlığı dikkate alınsa da karar tamamen mahkemenin pedagog ve uzman raporları doğrultusunda verdiği bir değerlendirme sonucunda şekillenir.
Bu yanıt faydalı oldu mu?
Boşanma davası açmak için avukat tutmak zorunlu mudur?
Türk hukuk sisteminde boşanma davası açmak için avukatla çalışmak yasal bir zorunluluk değildir, bireyler davalarını bizzat kendileri de açabilirler. Ancak boşanma sürecinin doğru yönetilmesi, hak kaybına uğramamak ve özellikle velayet, nafaka veya mal paylaşımı gibi karmaşık hukuki süreçlerin hatasız ilerlemesi için bir avukattan hukuki destek almak ciddi avantaj sağlar.
Boşanma süreci uzamadan nasıl hızlıca boşanabilirim?
Boşanma sürecini hızlandırmanın en etkili yolu anlaşmalı boşanma davası açmaktır. Eşlerin boşanma, velayet, nafaka ve tazminat gibi konularda tamamen anlaşmaya varması ve bu anlaşmayı yazılı bir protokol haline getirerek mahkemeye sunması durumunda süreç oldukça hızlı sonuçlanır. Anlaşmalı boşanma davasında tek bir duruşmada karar çıkabilir ve tarafların süreci uzatacak çekişmeli unsurları ortadan kaldırması beklenir.
Çekişmeli boşanma davası ile anlaşmalı boşanma arasındaki farklar nelerdir?
Anlaşmalı boşanma, eşlerin boşanmanın tüm hukuki sonuçları üzerinde fikir birliğine vardığı ve mahkemenin bu protokolü onayladığı kısa süreli bir süreçtir. Çekişmeli boşanma ise tarafların velayet, nafaka veya tazminat gibi konulardan en az birinde anlaşmazlık yaşamasıyla ortaya çıkar ve tanık dinlenmesi, delil toplanması gibi aşamalar nedeniyle süreç aylar hatta yıllar sürebilir.
Velayet kararında çocuğun görüşü ne kadar önemlidir?
5 yaşındaki bir çocuk, mahkemeler tarafından genellikle 'idrak çağında' kabul edilmese de, çocuğun üstün yararı ilkesi gereği pedagoglar aracılığıyla görüşü alınabilir. Hakim, çocuğun ebeveynleri ile olan ilişkisini ve kendini nerede daha güvende hissettiğini uzman raporları eşliğinde değerlendirir. Velayet kararında çocuğun yaşı itibariyle onun fiziksel ve ruhsal ihtiyaçlarını en sağlıklı şekilde kimin karşılayabileceği temel belirleyicidir.

Yukarıdaki kısa yanıtlar bilgilendirme amaçlı editöryal özetlerdir.Bilgilerin doğruluğu süzgecimizden geçirilmiş olsa da, tanı ve tedavi için mutlaka doktorunuza başvurunuz. Tıbbi Doğrulama ve Yayın Sürecimizi İnceleyin.

İlgili sorular

0 oy
2 cevap 197 göst.
7 Temmuz 2022 Diğer kategorisinde Minikkus0 (717 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 337 göst.
10 Şubat 2022 Diğer kategorisinde Busis (35 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 213 göst.
27 Kasım 2021 Diğer kategorisinde Minikkus0 (717 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 672 göst.