+1 oy
206 göst.
Diğer kategorisinde (1,373 puan) tarafından

5.5 yasında oğlum var yasitlarına göre küçük görünüyor bir iki yaş.Bundan dolayı kursa anasınifına falan almamışlardi gecen sene .Doktora götürmüstm tahlilinde bir sey cıkmadı ama ne yedirsem icirsem yok aynı cocuk ya normal mi böyle cocugu olan var mı takviyeye gerek var mi

5 Cevaplar

+1 oy
(26,650 puan) tarafından

Ay küçük görünebilir niye okula almıyolar yaşı normal 

-Reklam-
+1 oy
(8,298 puan) tarafından

Boyu kilosu kaç ki ?

(1,373 puan) tarafından

18 kilo boy 109 cm

(8,298 puan) tarafından

Benim kızım 115 cm çok bir fark yok bence . Bazı erkek çocukları ergenlikte boy atar. Değerlerinde sıkıntı yoksa sorun yapmayın kendinize 

+1 oy
(1,528 puan) tarafından

Boyumu kısa ? Eşimin kuzeninin çocugunda boyu kısaydı Doktora gittiler iğne kullanmaya başladı diye biliyorum boyu uzasın diye

(1,373 puan) tarafından

109 cm aslında cok kısa degi

+1 oy
(5,073 puan) tarafından

persentilde sorun yoksa küçük değildir. ama küçük görünüyor diye okula alınmamazlık da olmaz. yaşı gelen okula gider. 

+1 oy
(1,965 puan) tarafından

küçük görünüyor diye okula almamaları bana çok absürt geldi. normal anaokulu yaşı gelince almalılar. ama zaten yaşı bu sene yeni gelmiş.

onun dışında kızlarım öyle küçük mü olur bilmiyorum (daha 2 yaşındalar) ama ben aynı bahsettiğin gibi bir çocuktum. benden 1 yaş 3 ay küçük arkadaşım benden çok daha uzun ve kiloluydu. görenler onu 2 sınıf büyük sanıyordu halbuki ben büyüktüm. sadece o arkadaşım değil sınıfımdaki, mahalledeki tüm arkadaşlarım benden büyüktü ve hep de öyle kaldı. şuan 31 yaşındayım dışardan görenler 20 diyor. ehliyet almak için resmi işlemleri yaptırırken herkese kimlik göstermekten bıkıp usanmıştım. direksiyon dersi için gidip şoför koltuğuna oturduğumda bile direksiyon hocama kimlik göstermiştim (yaşıma inanmamıştı) bu gibi bir sürü örneğim var. eşimle nişanlandığımda iş arkadaşları, "bu kız çok küçük hoş olmaz bu kadar küçükken evlenmesi" diye yorum yapmışlardı falan...

ama sağlık durumuna gelecek olursak, hiç sağlık sıkıntısı da zihinsel sıkıntı da yaşamadım. tam yaşımda gereği olan tüm aşamalardan geçtim. okul bando takımına girememiştim sadece davulu taşıyamaz dedikleri için ama olsun ;) onun dışında bi zararını görmedim :)

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 185 göst.
0 oy
4 cevap 107 göst.
4 Aralık 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Hicrannn (1,373 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 66 göst.
22 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Paresss (138 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,473,140 soru

24,120,777 cevap

333,459 kullanıcı

...