+1 oy
528 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (273 puan) tarafından

Hanımlar bnim abim eşi 4 yıldır evli yüzde 90 nini babasının evinde kalarak evliliğini sürdürüyor. Abim tır şöfürü coğunlukla dişarda arabanın icinde kalıyor önceden iki katlı evimiz vardı altı üstlü annem zihinsel engeli ablam yengem kalırdı ama yengem hic bi zaman onların yanında kalmazdı babasıgilere giderdi neyse böyle böyle devam etti biz karişmadık abim izin veriyorsa bizlik Bi şey yok dedik. Ablamin kayınpederiyle yengemin babası kahvehanede otururken laf arasında ablamın kayınbabasına damadımın bakma gücü olmadığı icin bn kızıma torunuma bakıyorum demiş ablam bunu duyunca halıyle zoruna gitti. Hata önce bni arayıp durumu anlatı madem bakamıyoruz ne diye abim aylık 5 bin bez parası olsun gezmelerine kalmalarına karşılık yoluyor buda en az miktarını diyorum genelde düğün var sünnet var parka götürdüm yol şu bu diye diye Bi sürü para kopardığını biliriz. Bnde abimi arayıp durumu söyleyelim dişarıya bakamıyor izlemini yaratmamaması icin gerekirse babasının evine cok gitmek yerine hafta bir iki 3 gün kalıp gelsin dedik ablam abimi aradı uyardı meğersem yengemde orda duymuş başladı ablama ağzına geleni söylemeye küfürler yağdırmaya demediğini birakmadı. Ablam da bizde sustuk abim aradı sizin yüzünüzden ölen babamı küfürler yağdırmış dedi. Bizde iletişimizi kestik. Annem kın etmeyin deyip aramiş gecen ramazan bayramında üstüne kapatmiş. Bizde arayıp sorma dedik. 

5 Cevaplar

+2 oy
(957 puan) tarafından

Karı-koca arasına kimse girmemeli. Yengenin kocası senin abin olabilir ama yengenin KOCASI. Ve insanlar kocasından para koparmaz lazım olanı alır. Her iki tarafta haksız. Abin izin vermese yengen babasında kalmazdı buna ne siz ne başkası karışamaz. Yengenin babasının yaptığı usulsüzlük de onun ayıbı. Çok dert ediliyorsa kime söylediğini anlamadım ama onu arayıp ya o iş öyle değil bilmeden konuşmuş denebilir. He bence ona da gerek yok ama işler saymaya sövmeye gelmemeliydi. Karı koca anlaşsınlar nasıl istiyorlarsa kalsınlar bu kimseyi ilgilendirmez gereksiz büyümüş muhabbet

(272 puan) tarafından
+1

Aynı şeyleri yazacaktım. Para koparma kısmı dikkatimi çekti eşine tabi ki bez parçası ve ihtiyaçlarının parasını yolllayacak 

(957 puan) tarafından
+1

Ve miktar veriyor. Yani 5000₺ gönderiyor nedir. Benim eşimin bana gönderdiğini aldığını yaptığını düğüne parka giderken verdiğini neden görümcem bilsin. Evet para koparma kısmı çok rahatsız edici

(273 puan) tarafından

Gercekten para konusuna takılı kalıyor olmanıza şaşırıyorum bnim orda anlatmak istediğim kadını asla madur etmiyoruz ailesi babası biz kızımıza bakıyoruz demesine karşilik o miktarları söyledim ayrıca para yolayıp yolmadığını bile bilmiyorduk taki bu olay olana denk abimize sorduk aylık ne kadar yoluyordun diye en az altını cizerek diyorum en az 5 bin ki abim cocuğunun bezlerini evin masraflarını a dan tutun Z sine kadar hepsini karşilar evdeki jubo boy bezleri götürür ama gene bez parası istermiş kendisine asla kılıf kıyafet almaz abime aldırır buna rağmen bu lafı söylemeleri zorumuza gitti biz abimizi uyarmak amacıyla aradık ama Bi ton lafına maruz kaldık. 

(957 puan) tarafından

Evli olan ve eşinden para alan her kadın takılır para koparma kısmına. Benimde eşim ihtiyaçlarımı karşılar para gönderir ve ben kendimi para koparıyor olarak nitelendirildiğimde kötü hissederim. 

Hadi oraya takılmadık diyelim canım benim abin ve eşi bi aile. Babası haddine düşmeyecek şekilde konuşmuş sizde haddinize düşmeyecek şekilde karışmışsınız. Yorumlarda yazmışlar ben olsam bende yengeme söylerim ya böyle bi söz dolanıyor bizim için hadi bizi geçtim abim için incitici diye. Oda olmadı baktım anlamadı çekilirim kenara bak durduk yere siz kötü olmuşsunuz. Abin de en son sizin yüzünüzden demiş. Hayat böyle. Karı koca herşeyi aşar yeri gelir can ciğer olur yeri gelir kanlı bıçaklı. Kapılarını kapatır hallederler olan karışana olur. Girilmez oraya yapmayın.

-Reklam-
+1 oy
(1,924 puan) tarafından

Benim takildigim tek nokta ayda 5 bin TL mi yolluyor abin? 

(273 puan) tarafından

Gercekten para konusuna takılı kalıyor olmanıza şaşırıyorum bnim orda anlatmak istediğim kadını asla madur etmiyoruz ailesi babası biz kızımıza bakıyoruz demesine karşilik o miktarları söyledim ayrıca para yolayıp yolmadığını bile bilmiyorduk taki bu olay olana denk abimize sorduk aylık ne kadar yoluyordun diye en az altını cizerek diyorum en az 5 bin ki abim cocuğunun bezlerini evin masraflarını a dan tutun Z sine kadar hepsini karşilar evdeki jubo boy bezleri götürür ama gene bez parası istermiş kendisine asla kılıf kıyafet almaz abime aldırır buna rağmen bu lafı söylemeleri zorumuza gitti biz abimizi uyarmak amacıyla aradık ama Bi ton lafına maruz kaldık. 

+1 oy
(8,278 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Haksızsınız kusura bakmayın. Abinizi aramak yerine yengenizi arasaydınız. Abini aramak çokta iyi niyetli gibi gelmedi. Ayrıca yine sizi ilgilendiren bir durum yokmuş

Ayrıca "Para koparmak" ne yahu. Onun kocası parayı atmak zorunda. Sizde kocalarınızdan para koparıyorsun o zaman 🤔

(273 puan) tarafından

İyilik şu misal bnde evliyim yemin ederim 3 yıldır evliyim ve 2 defa evime gitmişim kurban bayramından kurban bayramına bu seferde biletler alınmış 3 üncü sefer olacak. Eşimin maddi durumu iyi hata abime altın borc vermişiz abim onca borcuna rağmen onu madur etmemiş ve yilda %90 babasının evinde üstelik eşi de gurbete bnde gurbeteyim abim her seferinde bilet kesiyor abim dişarda yer icer hata bni arayıp yeşil fasüle nasil yapılır dediği bile olmuştu ki abim asla yemek yapmayan biriydi bn onun ihtiyaclarını kafşilmasına değil onca fedakarlığına onca iyilik diyorum. 

(273 puan) tarafından

Yengemi arayıp sormak elbete aklımızdan gecti yanlız olay büyür babasına der babasında ablamın kayınbabasını arar en iyisimi abimize söyleyelim abimde yansıtmadan onları kırmadan kımse kimseye siper almadan olayı kendisince halletsin dedik ama yengem yaptı yapacağını hic dinlemeden sormadan onlarında aradı kötü olan biz cıktık herkeste birbirine küstü zaten. Sağolsun yanı. 

(8,278 puan) tarafından

Eşi tırdaymış o yüzden o kadar çok gidiyor demek ki. Abin izin vermese gidemezdi. Abinle onun sorunu yine kimseye laf düşmez. Kendinle kıyas yapmanda yanlış çünkü her aile yapısı aynı değil. Sen öyle bir eş ve ailesi seçtin. Yengende böyle bir eş ve ailesini seçti. Her kes kendi seçimlerini yaşıyor o yüzden kıyas yapmak doğru değil. Şahsen benim görümcem de eşimi arayıp böyle bir şey söylese bende çok sinir olurdum. Niyetiniz iyidir ama kimse içinizi okuyamaz sonuçta o yüzden kötü görünmüş 

(273 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Hayır hayır asla kendimle kıyas yapmıyorum neden bn yılda bir giderim o hep gider diye. Asla demen gibi herkesin şartları farklı. Abim evini memlekete satı sırf caliştiği şirkete yakın ev kiralamak icin. Evet uzak sefere cıkacağı zaman kesinlikle eşini yanlız bırakmaz ya kız kardeşide yakın şehirde okuyor onu getirtir o deng gelmese abisinin evinde aynı memlekete ona yoldadır veya yine olduğu gibi babasının evine ama abim nadiren uzun seferlere cıkar coğunlukla evindedir eskiden memlekete coğunlukla dişarda olurdu evini taşıyalı sistem yine aynı değişen Bi şey yok. Yani Sırf gönlü olsun diye. Kendinden ödün verdiğini hepimizde biliyoruz.

(8,278 puan) tarafından

Boş ver canım bence siz karışmayın artık bak kötü olan siz oldunuz abinde çocuk değil ya bunları kendi düşünmeli bir dur demeli demek ki rahtsız değil bu durumdan 

+1 oy
(7,594 puan) tarafından

Abiniz beş bin yolluyorsa yengenizin babası çok da haksız gelmedi bana muhtemelen diğer giderlerini babası karşılıyor beş bin neye yeter bu devir de üstelik çocuk da var. Ayriyeten para koparıyor demeniz de hiç hoş değil.

(273 puan) tarafından

0 oy
(1,405 puan) tarafından

Evli insan eşinden para aldığında koparmış olmaz ayrıca eşi ve çocukları kayın pederde kalıyorken oraya da ailesi orada diye alışveriş yapmalı mutfak gidene elektirik su ısınma parasına yardım etmeli doğru olan bu değil mi? Karı koca arasına girilmez net.. 

(273 puan) tarafından

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 308 göst.
0 oy
4 cevap 159 göst.
28 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde misafir098765 (357 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 163 göst.
0 oy
6 cevap 214 göst.

Kategoriler

1,472,676 soru