Kurbanlığı ikimiz haledemeyiz ailemi cağırcem onlar doğrama isini yapsın dedi bende gerek yok doğramıcem bütün koyacam cıkardıkca kendim doğrarim dedim tm annesi bütün etleri doğruyo ben etleri doğramak istemiyom 2 çocuk olabilir evet ama alısmamız lazım
Bütün koymam ben erimesi uzun sürüyor ve bütün koyulunca dondurucuda çok yer kaplıyor. Yemeklik ya da kuşbaşı doğrarim, poşetlere doldurur düzlerim öyle dizerim dondurucuya.
Bütün dediğim 4 bölmek kücük poşetlere koyarim bağzende bütün lazım oluyo
Aynen bende 6 7 parçaya avuç için büyüklüğünde olacak şekilde doğrarim.
kuş başı yapıyoduk bizde annesini cağirıyo òyle yapmıcem dedim
Biz koc alıyorduk ben zaten hayvanı tek resimde goruyordum kesim.spnrasi kasaba veriyoruz kasap herseyini parçalayıp hazırlayıp gönderiyor..
Eve gelincede eşim eşit parçada dagitilxaklari hazırlar kalanı eve birakir postler bu kadar 😂
Zor canım kasaptan almiyom dayimdan inek aldık orda bölünüm bütün şekilde getircez evde kendimiz halediyoz
Kayinvalidemler oyle yapiyor onlarda büyük başa giriyor bizim bahcemiz var kapalı cardakta orda hallediyorum ama bütün gün onun başındadır uğraş dur
Bende kendim yaparim daha iyi bide alıp gelmesi ayrı götürmesi ayrı dert arabam yok babamgil o gün dolu oluyo et kesiyolar
Bence eşin parçalasin ayrı ayrı yemeklik olarak poşetlere bolersin canim
Öyle yapacam canim zaten kuş başı doğramam 4 bölerim öyle koyarim
Her yıl eşimle tek doğrar ayrı ayrı posetleyip buzluğa atarız birazını diğerlerini de poasetleyip pay edip dagitiriz
Bunun nesi zor
Danaya giriyoruz bizde
Bende yaparim diye düsünüyom canım kuş başı doğramicem annesini babasini getirip bide götürmesi var babamin da isi var onlarda doğracek hem babamin kolu rahatsiz onlarin bizden daha gec bitiyo
Annesi yardım etmese iki çocukla yardımcı olmadı dersiniz ama
Ben istemiyom canım gidiyoz yanlarina kendim yaparim kuş başı doğramıcem daha hızlı biter bide annesini babasını aksam eve birakmak var almak var annemle babaminda işi olcek
Bizde kesecez Allah kabul etsin ben çocuklara bakacam eşimde işte olacak aileler bizim etleride aradan çıkarır niye bütün koymak istiyosun ki birak halletsinler kalanın yarısını da kıyma yaptırırsn rahat olur
Canım yaprak döner çok severim ben ondan dolayı öyle istiyom bağzende bütünde kızarta bilirim hepsi kuş başı oldumu sadece şıs yapabiliyom eşim iste değil yanımda 4 parca haliyle koyarim ben etleri
Bir kismini siyrilmis hafif etli orta boy kemikler halinde ayiriyoruz bir kismini kusbasi dogruyoruz boyle yagli cok yumusak olan bolumlerini de kiymalik btun butun ayirip kasaba gonderiyoruz
Ben kuş başı istemiyom canım 4 paraca gibi yapip koymak istiyom bağzen mangal yaparsaz kulanirim yaprak döner yaparim kuş başı oldumu sadecw yemeğı oluyo bide şıs et oluyo kızartarak yemeyi daha çok seviyom ben kavurma sevemem
Parca olarakta koyabilirsin canim nasil seviyorsaniz oyle böl bir kere yapica alisirsin
Ben yarıdan çoğunu kiyma yapıyorum. Yetmeyecek ve yağlı kısımlarını. Geri kalanı kuşbaşı doğuyorum. Kemikleri doğrayan olmalı. Baba eşim yardim ediyor
Eşim halediyo onu sadece doğaramaya getirem dedi gerek yok getirmesi ayrı dert götürmesi ayrı dert arabam yok benim ondan dolayı bütün paracalara bölüp koyacam küş başı istemiyom ben gerekirse doğrarım cıkardıkca
Biz inek kesiyoruz birazını kıyma yaptiriyoruz birazını kuşbaşı doğruyoruz biz avuç içi büyüklüğünde ayırıyoruz yemek yaparken kolaylık oluyor diğer türlü doğmasını da zor ve vakit kaybı oluyor
3 kisi girdik kurbanlığa canım bizde bize annemle ortak düsen para 55 bin tl teyzem sadece 55 bin verecekmiş orda öleşilip sonrasını kendimiz haletcez
Bizimde öyle 4 kişi girdik her sene kıyma kuşbaşı kemik sade et diye ayiririz etleri biz
Kuşbası cıkardıkca keserim diye düsündüm de canım
2 kere kurban kesmek nasip oldu ikisini de annem halletti parçaladı dolaba koydu yiyeceğimiz kadar posetledik öyle daha iyi oluyor bu kurban bayramında da bağış yapacağız
Benim de 3 cü olacak bu canim işallah Allah nasip.ederse ben kendim.yaparim diye düsünüyom
Yaparsın bence ben kurbana bakamıyorum dokunamıyorum o yüzden ben yapamam bu sene de zaten istediğimiz zaman et alabiliyoruz en iyisi bağış yapalım dedik ihtiyacı olan birine vereceğiz
Bizde veriz pay canım isallah nasip olursa
1,462,816 soru
23,976,764 cevap
326,322 kullanıcı