+2 oy
286 göst.
Diğer kategorisinde (9,830 puan) tarafından

Kurbanlığı ikimiz haledemeyiz ailemi cağırcem onlar doğrama isini yapsın dedi bende gerek yok doğramıcem  bütün koyacam cıkardıkca kendim doğrarim dedim tm annesi bütün etleri doğruyo ben etleri doğramak istemiyom 2 çocuk olabilir evet ama alısmamız lazım  

10 Cevaplar

+1 oy
(18,367 puan) tarafından

Bütün koymam ben erimesi uzun sürüyor ve bütün koyulunca dondurucuda çok yer kaplıyor. Yemeklik ya da kuşbaşı doğrarim, poşetlere doldurur düzlerim öyle dizerim dondurucuya. 

(9,830 puan) tarafından
+1

Bütün dediğim 4  bölmek  kücük poşetlere koyarim  bağzende bütün lazım oluyo

(18,367 puan) tarafından
+1

Aynen bende 6 7  parçaya avuç için büyüklüğünde olacak şekilde doğrarim.

(9,830 puan) tarafından
+1

kuş başı  yapıyoduk bizde annesini cağirıyo òyle yapmıcem dedim 

-Reklam-
+1 oy
(2,592 puan) tarafından

Biz koc alıyorduk ben zaten hayvanı tek resimde goruyordum kesim.spnrasi kasaba veriyoruz kasap herseyini parçalayıp hazırlayıp gönderiyor.. 

Eve gelincede eşim eşit parçada dagitilxaklari hazırlar kalanı eve birakir postler bu kadar 😂

(9,830 puan) tarafından
+1

Zor canım kasaptan almiyom dayimdan inek  aldık orda bölünüm bütün şekilde getircez evde kendimiz halediyoz

(2,592 puan) tarafından
+1

Kayinvalidemler oyle yapiyor onlarda büyük başa giriyor bizim bahcemiz var kapalı cardakta orda hallediyorum ama bütün gün onun başındadır uğraş dur

(9,830 puan) tarafından
+1

Bende kendim yaparim daha iyi bide alıp gelmesi ayrı götürmesi ayrı dert arabam yok babamgil o gün dolu oluyo et kesiyolar 

+1 oy
(5,150 puan) tarafından

Bence eşin parçalasin ayrı ayrı yemeklik olarak poşetlere bolersin canim

(9,830 puan) tarafından
+1

Öyle yapacam canim zaten kuş başı doğramam 4 bölerim öyle koyarim 

+1 oy
tarafından

Her yıl eşimle tek doğrar ayrı ayrı posetleyip buzluğa atarız birazını diğerlerini de poasetleyip pay edip dagitiriz 

Bunun nesi zor 

Danaya giriyoruz bizde 

(9,830 puan) tarafından
+1

Bende yaparim diye düsünüyom canım kuş başı doğramicem annesini babasini getirip bide götürmesi var babamin da isi var onlarda doğracek hem babamin kolu rahatsiz onlarin bizden daha gec bitiyo

+1 oy
(1,680 puan) tarafından

Annesi yardım etmese iki çocukla yardımcı olmadı dersiniz ama

(9,830 puan) tarafından
+1

Ben istemiyom canım gidiyoz yanlarina kendim yaparim kuş başı doğramıcem daha hızlı biter bide annesini babasını aksam eve birakmak var almak var annemle babaminda işi olcek 

+1 oy
(4,727 puan) tarafından

Bizde kesecez Allah kabul etsin ben çocuklara bakacam eşimde işte olacak aileler bizim etleride aradan çıkarır niye bütün koymak istiyosun ki birak halletsinler kalanın yarısını da kıyma yaptırırsn rahat olur 

(9,830 puan) tarafından
+1

Canım yaprak döner çok severim ben ondan dolayı  öyle istiyom bağzende bütünde kızarta bilirim hepsi kuş başı oldumu sadece şıs yapabiliyom  eşim iste değil yanımda 4 parca haliyle koyarim ben etleri 

+1 oy
(1,183 puan) tarafından

Bir kismini siyrilmis hafif etli orta boy kemikler halinde ayiriyoruz bir kismini kusbasi dogruyoruz boyle yagli cok yumusak olan bolumlerini de kiymalik btun butun ayirip kasaba gonderiyoruz 

(9,830 puan) tarafından
+1

Ben kuş başı istemiyom canım 4 paraca gibi yapip koymak istiyom bağzen mangal yaparsaz kulanirim yaprak döner yaparim kuş başı oldumu sadecw yemeğı oluyo bide şıs et oluyo kızartarak yemeyi daha çok seviyom ben kavurma sevemem

(1,183 puan) tarafından
+1

Parca olarakta koyabilirsin canim nasil seviyorsaniz oyle böl bir kere yapica alisirsin

+1 oy
(1,246 puan) tarafından

Ben yarıdan çoğunu kiyma yapıyorum. Yetmeyecek ve yağlı kısımlarını. Geri kalanı kuşbaşı doğuyorum. Kemikleri doğrayan olmalı. Baba eşim yardim ediyor 

(9,830 puan) tarafından

Eşim halediyo onu sadece doğaramaya getirem dedi gerek yok getirmesi ayrı dert götürmesi ayrı dert arabam yok benim ondan dolayı bütün  paracalara bölüp koyacam küş başı istemiyom ben  gerekirse doğrarım cıkardıkca 

0 oy
(366 puan) tarafından

Biz inek kesiyoruz birazını kıyma yaptiriyoruz birazını kuşbaşı doğruyoruz biz avuç içi büyüklüğünde ayırıyoruz yemek yaparken kolaylık oluyor diğer türlü doğmasını da zor ve vakit kaybı oluyor

(9,830 puan) tarafından

3 kisi girdik kurbanlığa canım  bizde bize annemle ortak düsen para 55 bin tl teyzem sadece 55 bin verecekmiş  orda öleşilip sonrasını  kendimiz haletcez 

(366 puan) tarafından

Bizimde öyle 4 kişi girdik her sene kıyma kuşbaşı kemik sade et diye ayiririz etleri biz

(9,830 puan) tarafından

Kuşbası cıkardıkca keserim diye düsündüm de canım 

0 oy
(1,633 puan) tarafından

2 kere kurban kesmek nasip oldu ikisini de annem halletti parçaladı dolaba koydu yiyeceğimiz kadar posetledik öyle daha iyi oluyor bu kurban bayramında da bağış yapacağız 

(9,830 puan) tarafından

Benim de 3 cü olacak bu canim işallah Allah nasip.ederse  ben kendim.yaparim diye düsünüyom  

(1,633 puan) tarafından

Yaparsın bence ben kurbana bakamıyorum dokunamıyorum o yüzden ben yapamam bu sene de zaten istediğimiz zaman et alabiliyoruz en iyisi bağış yapalım dedik ihtiyacı olan birine vereceğiz 

(9,830 puan) tarafından

Bizde veriz pay canım isallah nasip olursa

İlgili sorular

+4 oy
15 cevap 576 göst.
0 oy
3 cevap 167 göst.
+2 oy
19 cevap 532 göst.
+1 oy
5 cevap 244 göst.

Kategoriler