Resmen evde yogurt yapmayı unutmuşum. Bugün kendim eskisi gibi yapmaya karar verdim. Ama kaç dakika kaynatiyirduk unuttum kizlar? Ve kısık ateşte mi kaynamali?
Canım ben yüksek ateşte kaynadıktan sonra kaşıkla sürekli karıştırıyorum taşmasın diye biraz altını kısıyorum 8-10 dakika falan öyle karıştırarak kaynatıyorum. Sonra kapatıyorum altını.
Bana da mantıklı bu süre geldi ya. Sanki çok uzun olursa sütun besin değeri azalir gibi
Çocuk doktorumuz söyledi 10 dakikadan sonra sütün bazı özellikleri gidiyormuş o yüzden yeterli bir süre. Kızımda süt alerjisi vardı da evde hep kendim yaparım yoğurt peynir sütteki mikropların hem ölmesi için hem de sütün bazı özellikleri gitmesi için 10 dakika yeterli demişti.
10 dk kaynattim cnm bende ayni şeyi düşünüyorum. Sagolasin
Kaynamaya başladıktan sonra altını kısıp 25 30 dk kaynatsan yeter
Herkes süreyi çok farklı yazmış ya :((
Minimum 25 30 dkdan sonra tercihe kalıyor
Ben kaynadıktan sonra 40 dk kaynatıyordum. Kısık ateşte
40 dk.cok degilmi cnm?
Daha katı oluyor diye ama bence asıl katı yapan mayayı çok kullanmak. Mayayı çok katıyordum çok güzel oluyordu
Onun dakikası olmaz bence canim
Kac kilo olduguna da bağlı
Serce parmagini ısitiyorsa indir ocaktan
Nasıl yani kanamasın mi
Ay yok ben mayalarken soruyorsun zannettim canım
Ben kaynağından sonra bi kac gün dolapta bekletiyorum kaymak tutsun diye öyle yapiyorum
1,476,883 soru
24,175,274 cevap
336,073 kullanıcı