0 oy
186 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (2,580 puan) tarafından

Kızlar kan tahlili sonucum cıkmış dun vermiştim doktora gttım ve seker ve guatrım yüksek cıkmış yarın sabah ac karnına gel dedı seker yüklemesi yapacak dedı acba bu durumla bebegını sağlıklı doğuran varmi seker yüksek cıkan bide nasl yapılıyor ?

4 Cevaplar

0 oy
(11,061 puan) tarafından

Şekerin yüksek çıksa bile önce diyet verip düzenlemeye çalışıyorlar düzelmezse insülin verirler. Ben 4 5 ay sanırsam insülin kullandım küçük oğlum da günde 4 doz vurdum. Oğlum sağlıklı çok şükür şuanda da 3 yaşında 

(2,580 puan) tarafından

Maşallah cnm benim sekerim hamileyim kalmadan oncdee yüksek çıkmıştı sımdı 102 cıkmış ac karnına yarın hemn yaptırmam söyledi 

(11,061 puan) tarafından

102 cokda yüksek değil yediklerine dikkat edersen günlük yürüyüş yaparsan ilaca iğneye gerek kalmaz Allah'ın izniyle 

(2,580 puan) tarafından

Insallah cnm cok sağol bebegımi sağol salim alayım da cok ıstedım ve şimdi böyle şeyler duyunca da strese giriyorum 

-Reklam-
0 oy
(22,718 puan) tarafından

Şeker yuklemesi yaptırdım. Glikozlu bir içecek var. Çilek aromalı falan. Önce aç karna kanbtahlili veriyorsun. Sonra içecekten biraz içip yine veriyorsun. Belli aralıklarla kanına bakiyolar. 3 kere falan kan vermiştim yanlış hatırlamıyorsam. İşlem 1.5 2 saat falan sürüyordu sanırım .

(2,580 puan) tarafından

Cnm Bn. 6 haftalık hamileyim acba erken yapılması sorun olurmu kızımda 20 hafta da yaptrmıstım

(22,718 puan) tarafından

Dostum o konuda bilgim yok. Ben de 20 li haftalarda yaptirmistim

(2,580 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(2,736 puan) tarafından

Ben 26.haftada yükleme yaptırdım 50gr da. 149 çıktı o yüzden 2. Yükleme yapıldı açlık sonra 1. 2.ve 3.saatlerde kan alındı o sonuçlarda da 2 tanesi yüksek çıkınca gebelik şekeri olduğuna kanaat getiriyorlar ilk başta diyet yaptım açıkcası çok uyamadım sonra diyet +insülin devam ediyorum şuanlık sorun yok sizde erkenden yükleme yapılmasının sebebi kanda glukoz yüksek çıkmış riske atmak istemiyorlar o yüzden bu gibi durumlarda yüklemeyi erkenden yapıyorlar

Ablamda şeker çıktı insülin kullandı çocuğu 3 yaşına girecek ve sağlıklı şükür🤲

(2,580 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

0 oy
(3,212 puan) tarafından

Şeker tozunu suya karıştırıp içiyorsunuz. Önce açlık şekeriniz için test yapıyorlar. Ardından 1 saat sonra bir test, 2 saat sonra bir test daha veriyorsunuz. Şekeriniz ne kadar yüksek çıkmış diye not alıyorlar. Sonuçlara göre de şeker var mı yok mu söylerler. Eğer şeker varsa başlangıçta diyet önerir. Etki etmezse insülin başlatır.

Benim ilk hamilelikte vardı ve sadece diyet yaparak sağlıklı bir şekilde doğurdum. 

Guatr konusunda bilgim yok maalesef. 

(2,580 puan) tarafından

Cnm toplamda 3 kere mi kan veriyoruz yani

(3,212 puan) tarafından

Evet, bende bu şekilde oldu. 

(2,580 puan) tarafından

Teşekkür ederim canım 

(3,212 puan) tarafından

Rica ederim, sağlıkla gelsin bebeğiniz. 

(2,580 puan) tarafından

Amin inşallah cnm Allah razı olsun 

İlgili sorular