+1 oy
188 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (5,275 puan) tarafından

En sağlıklısı yün olduğunu öğrendim. Sizce yünü kendim alıp yastık yapsam olur mu? Dikiş biliyorum zaten. Yünü alınca yıkamak gerekir mi? Elde mi yıkamak gerekir? Kendim yapayım dedim çünkü hazır alsam 500 lira 

9 Cevaplar

+2 oy
(1,458 puan) tarafından

Bende bebeğime ve kızıma yün yastık kullanıyorum. Yünü leğene koy beklet birkaç saat sıcak suda içine yumuşatıcı koy birde toz sabun yada çamaşır sodası. Sonra güzelce yıkayıp as ipe mandalla yada yere ser biseyin üzerine kurusun gerisi sana kalmış :) cirpmayi unutma 🙂

-Reklam-
+1 oy
(1,254 puan) tarafından

Elde çamaşır sodası dök öyle yıka 

(5,275 puan) tarafından

Çamaşır sodası niçin toz olan mi

(1,254 puan) tarafından

Evet sertlestirmez yumuşacık yapar

(1,254 puan) tarafından

Sen beni dinle makineye falan atma leğene köy tursil at ve üstüne çamaşır sodası at toz olan 101 de var 

Güzelce yıka asla sertlesmez yumuşacık olur 

+1 oy
tarafından

Dikiş biliyirum ne demek kız sadece ağzını dikecen 😁

Yün dedigin ne koyun yünü mu

(5,275 puan) tarafından

Bilmem mi koyun keçi ne bulursam artık 

tarafından

Canım bende de var şehirde olduğumuz için kokuyirlar ne yaptıysam koku geçmedi evlerde rutubet olduğu için o yüzden hepsini topladım ,silikon aldım 

+1 oy
(7,155 puan) tarafından

Sağlıkli mi bilmem ama 3 yaşına kadar bende yün yastık kullandım kızıma ta ki sürekli burnu tikaniyor diye doktora gidene kadar. Doktor yünün alerji yaptığını söyledi değiştirdim onun yerine elyafta yatiyor artik rahatladı. Odasındaki yün halıyı bile kaldirdim. 

(2,233 puan) tarafından

Sureklimi tıkalı ona bağlı olduğunu düşünmüyorum oğlumda tıkalı burnu  ama iç kemiği egri dedi KBB doktoru...bende yunde yatırıyorum oğlumu yastığı yorganı yatağı sadece mevsim geçişlerinde alerjik oluyor burnu bilmiyorum 

+1 oy
(548 puan) tarafından

Yün daha iyi silikon elyaf falan yazın baya terletiyor.

+1 oy
(2,233 puan) tarafından

Oğlumun yorganı yastığı ve yatağına pet gibi kendimiz yaptık bende çok seviyorum yünü...ayriyetten yıkanmamış yün buldum ben onuda ateslenince öksürük olunca göğsüne yada sırtına koymak için küçücük diktim aklınızda olsun

+1 oy
(1,571 puan) tarafından

Çuvala koy makinaya at mis gibi oluyor bende bebeğime yün kullanıyorum kendime elyaf yün terletmez yaz kış alerjim olmasa bende kullanırdım hazır fermuarli olanlar var hiç uğraşma al doldur çek fermuari bitti 

(5,275 puan) tarafından

Yün mü var hazır fermuarli yastik şeklinde mi? İnternete baktım 500 600 fiyatları bebek yastiklarin

(1,571 puan) tarafından

Hayır canım hazır yastık yüzünden bahsediyorum 30 40 TL bişeydir dikmekle uğraşma diye söyledim 

Aynen arkadaşın dediği gibi 30 derecede yıka detay vermeyi unutmuşum 

0 oy
(536 puan) tarafından

Canım granül sabunlar var yünü böyle leğenin içinde yıkarsın onunla ama yastık için yünü inceltmen gerekir yıkanan yün toplanır birbirine yapışır. Rahmetli anneannem yünü yıkadıktan sonra balkona muşabba serip üzerinde kuruturdu. Sonra ince bir sopa ve yay gibi bir şeyle vurup yünleri inceltirdi. Özellikle yastık için bu işlem gerekir daha yumuşak olur yastık.

0 oy
(858 puan) tarafından

Yıkanmış yün al makineye bi torba olur eski yastık kılıfı olur içine yün doldur ağzını iyice bağla sonrada bir iple tekrar bağla açılmasın sonra deterjan asla dökme taş olur  sıvı bulaşık deterjanı dök deterjan gözüne bide güzel yumoş at 30 dk temiz yıkansın sonra çıkınca balkona bir örtü üzerine dök bi ağaç oklava olur fırça sapı olur yaşken vur vur sonra kurusun tekrar çırp ağaçla iyice kalsın 2 gün falan sonra topla geçir mitile dik :) ayrıntılı anlatım ben kusura bakma 

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 84 göst.
19 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Pakize333 (5,275 puan) tarafından soruldu
+2 oy
68 cevap 2,060 göst.
24 Haziran 2022 Diğer kategorisinde Muallimekisisi (2,565 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 170 göst.
2 Haziran 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
10 cevap 509 göst.
18 Haziran 2020 Diğer kategorisinde Mervekrvl (982 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,462,714 soru

23,975,339 cevap

326,272 kullanıcı

...