0 oy
234 göst.
Diğer kategorisinde (714 puan) tarafından

Merhaba arkadaşlar 38 haftalık hamileyim spinal anestezi ile sezeryan olacam epidural ve spinal anestezi ile fark nedir

3 Cevaplar

0 oy
(3,405 puan) tarafından

Pek bilmiyorum bende spinal oldum. Korkmana hiç gerek yok. İyi geçer inşallah doğumun. Allah yardımcın olsun 

(714 puan) tarafından

Amin çok teşekkür ederim biraz korku var açıkçası 

(3,405 puan) tarafından

Şeyden korkma haber vereyimde. Mesela uyuşturdular, acı hissediyomusun dedi hemşire. Ben dokunduklarını hep hissediyorum ama o anda korktum biraz acı yok ama dokunmaları hissediyorum dedim.iyi ki söyledim yoksa kendi kendime korkucaktım. Tamam onları hissetmen normal acı olmucak dedi. Yani o anda uyuştumu diye iğne falan batırıyorlar sanırım. O aklında bulunsun hiç korkma

-Reklam-
0 oy
(3,777 puan) tarafından

Spinal anestezide belden aşağısı komple uyuşuyor. Hiç bir şey hissetmiyorsunuz. Epiduralde ise aynı şeklide belden aşağısı uyuşuyor ama dozunu az veriyorlar. Doğum anında hala hissedebiliyor ve rahat ıkınabiliyorsunuz. 

(3,772 puan) tarafından

Bilmem çok iyi bir hastanede dogum yaptim  neden ikinmak gerekecek onuda anlmadim amaç zaten aci hisetmemek degilmi fazla olsaydı dozu geç uyusmam.gecerdi diye düşünüyorum 

(4,270 puan) tarafından

Ben de epidural ile normal dogum yaptım dogum hızlı geliştiği için ben de hic ikinma vs hissetmedim doktor hadi yapabilirsin diyordu ben de bir şeyler yapmaya çalışıyordum işte 😅

(3,777 puan) tarafından

Acıyı veren ıkınma değilki, rahmin kasılması. Aksine ıkınma anında rahatlıyor insan. Dozu verdikleri saat aralıkları sık olduğu için, az seviyede bile verseler daha sık verdikleri için çok sorun olmaz. 

İlk doğumda bende ne yaptığımı çok bilmiyordum😬 ama ikincide ıkınma daha iyiydi. 

(3,772 puan) tarafından

Tamamda seni geçmiş bıraktılar açılmış demmeki alttan apudrolde vermişler zaman olmuş biraz ben daha açılma olmadan hemen yaptılar 2 cm acele edin açılmasın dedim 😀

(3,777 puan) tarafından

😂 Ahah, öyle kötü ya. En az 5cm açıklık bekliyorlar normalde. Gerçekten ıkınınca sancılar daha dayanılabilir oluyordu. 

0 oy
(78 puan) tarafından

İlk doğumumda spinal+epidural sezaryen kombine şeklinde yaptılar (özel hastane) hiçbir şey hissetmedim hic ağrım olmadı ertesi gün eve geldik ben dusumu aldım normal bir şekilde camasirlarimi makinenin içine atmıştım 5.gunde yüz üstü yattım. İkinci sezaryen dogumumu 10 Ay önce yaptım devlette sadece spinal yaptılar herseyi hissettim ama acı ağrı yine yok ama sanırım ikinci diye toparlanmam biraz uzun sürdü dersen hangisi daha kolaydı ikinci diyebilirim bilinçliydim çünkü 

İlgili sorular

+1 oy
1 cevap 88 göst.
16 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Zehra800 (1,106 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 359 göst.
19 Şubat 2021 Diğer kategorisinde Sgb (2,011 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 170 göst.
29 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Ecems (57 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 285 göst.