0 oy
229 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (6,744 puan) tarafından

Kızlar daha smear yaptırdım ama HPV yaptirmadim nasıl oluyor o Ekim'de 30 olacağım geçen yıl ameliyat olmuştum hiç smear alınmadi doktor da Haziran'da gel hem smear hem hpv yapalım dedi 30 Haziran a randevu aldım az önce ama hafiften de ürktüm 😅 HPV farklı mi ? 

Birde devlet hastanesinde doktor mu yapıyor bu testi yoksa ebe mi yapıyor 

4 Cevaplar

+1 oy
(4,907 puan) tarafından

Smear rahim ağzı kanseri için hücre kontrolü yani lezyon kontrolü, hpv rahim ağzı kanserine neden olan virüsün kontrolü. İkisi beraber yapılır genelde zaten. Yapılışı farklı değil, korkmana gerek yok. Yıllık her ikisini de bakıyorlar. Hatta haftaya benim hpvnin sonucu çıkacak sanıyorum. 

(6,744 puan) tarafından

Bana doktorum smear 2 yılda bir 30 dan sonra yılda bir dedi HPV de 30 yaşında dedi sen Haziran da gel dedi birde devlette doktor mu bakıyor daha önceki doktorum özelde şu an başkasına gidiyorum devlette daha önceki doktorum özelde diye kendi yapıyordu devlette ilk kez yaptircam kendi yapar dimi 

(4,907 puan) tarafından

Ben özel jinekoloğa gidiyorum yaşadığım yerde kendisi yıllık ikisine de bakıyor, Türkiyede devlette hiç yaptırmadım. 

(6,744 puan) tarafından

Anladım canım bende yaptırmadım hiç de doktorum doğuma yakın özele geçmişti çocuğum 4 yaşına gelene kadar gitmiştim sonra başka yere geçti bende devlette başka doktor buldum ameliyat geçirdim geçen yıl 1 yıldır ona gidiyorum da gebelik istiyoruz olmadan baktıraym dedim bı kaç ay önce  oda Haziran da gel dedi de ondan bilmiyorum o mu bakar başka ebe falan mı bakar 

(2,583 puan) tarafından

Ayy yapılırken acıyormu ya doktor banada dedi ama korkudan yaptıramadım

(4,907 puan) tarafından

Ay yok acımıyor ya, sürüntü alıyorlar normal rutin kontrol gibi. 

-Reklam-
+1 oy
(843 puan) tarafından

Arkadaş farkını anlatmış. İkisi de aynı sürüntü şeklinde yapılıyor. Artık sağlık ocakları da yapıyor hpv testini. Geçen hafta yaptılar bana da. Sonuç Bir aya çıkar dediler

(6,744 puan) tarafından

Randevu aldım artık canım HPV yaptıklarını bilmiyordum teşekkür ederim 

+1 oy
(4 puan) tarafından

eğer test istediyse bazı şeyler görmüş olabilir içinin rahat etmesi açısından istemiştir. hpv kuaförler dahil olmak üzere çok fazla ortamdan bulaşır. virüs olması sebebiyle nemli yerleri mesken tutar böyle durumlarda temizlik çok önem arzeder. erkekler genelde hedef tahtasıdır ama kadınların dikkatsizliği asıl nedendir.

(6,744 puan) tarafından

Hpv 30 yaşta mecburmus smear da ameliyat sonrası olmamıştı onun için yaptırdı hamile kalmadan olsun diye test yaptırdı. Şükür ikisi de iyi çıktı sorun yok 

0 oy
(6,744 puan) tarafından

Post yukarı çıksın 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 120 göst.
4 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Gamzeli_1 (135 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 346 göst.
17 Kasım 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Tugcemila (60 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 141 göst.
29 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Ecems (49 puan) tarafından soruldu
+1 oy
1 cevap 68 göst.
16 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Zehra800 (1,106 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,468,314 soru

24,056,554 cevap

329,938 kullanıcı

...