+3 oy
453 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (117 puan) tarafından

Merhabalar geçenlerde yapacağım diye yazmıştım bugün 11. Gün itibariyle şu orucunu bitirdim arkadaşlar. 10 gün boyunca hiç açlık hissetmedim. Ara ara çilek erik ya da çocuklara yaptığım çorbalarin bi iki kaşık tadına baktım o kadar. Bol su yesilcay hibiskus falan içtim ve bugün sabah itibariyle 6.2 kilo zayıf çıktım. 98.7 ile başlamıştım su an 92.5um. 3 gün mola verdim tabi bu molada aşırıya kacmayacagim ki hem midem bağırsaklarım da rahatsizlanmasin. Yumurta tavuk tarzı şeyler tükeneceğim. Arindığını hissediyorum herkes zayıflamışsın diye tepkiler veriyor daha da motivasyon oldum pazartesi ikinci on günlük beni bekler inşallah bu şekilde 3 4 turda zayiflayacagima şifa bulacagima inanjyoruummm

13 Cevaplar

0 oy
(117 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Bu arada bazı arkadaşlar bilmeden yorum yapıyorlar diyetisyenle 10 kg verdim 3 ayda. Sonrasında da doktor önerisiyle başladım su orucuna 

-Reklam-
+2 oy
tarafından

Ne kadar sağlıklı bilemem ama helal olsun vallahi dayanabiliyorsan bol eksilerin olsun inşallah 🤗

(117 puan) tarafından

Sagolun inşallah 

tarafından

Sağlıklı değil tabi ki. Yağ yakacağım derken depodaki ne varsa kullanıyor vücut. 

+2 oy
(5,042 puan) tarafından

Bende niyet etmiştim bi ara . Ama eşim önce normal oruç borçlarını tutda sonra yap su orucunu dedi🤦🏻‍♀️ haklıda yani bir sürü borcum var doğumlardan kalma. Tebrik ediyorum bu arada. Çilek erik yerine muz yesen aslında enerji verir hemde potasyum u yüksek 

(117 puan) tarafından

Görüntüsünden canım çekti de ondan yemiştim onları:) 

(117 puan) tarafından

Normal oruç gibi olmuyor bu, valla ramazanda şu serbest olsa hiç etkilenmeyiz Rabbım biliyor da suyu da kesiyor:) 

+1 oy
tarafından

Diyetisyen eşliğinde mi zayıflıyorsunuz? Şayet cevabınız hayır ise bir an önce diyetisyene gidin çünkü protein vitamin mineral vs almadığın için B1 vitamin depoların boşalır ve engelli birey olursun. Elin ayağın tutmaz yatalak olursun . En masumu bedensel engel ile başlar bilginiz olsun. 

(117 puan) tarafından

Doktor tavsiyesiyle başladım, öncesinde 10 kg verdim diyetisyenle

(1,617 puan) tarafından
+3

Aidin salihlinin kitabını hiç okumadın sanırım bu söylediklerine istinaden şu orucu şifadır.

tarafından

Esma canım sağlıklıdır ama takviye edici gıdalar ile sağlıklı . B1 vitamini eksikliği ile engelli kalan çok kişi var, hatta X'de bile gördüm şahsi hesaplar. Mide küçültme ameliyatı olan kişilerde çok daha sık rastlanan bir durum . Bir tarafı düzeltirken diğer tarafı bozuyoruz bilinçli olmadan 

Diyetisyen tavsiyesi değil diyetisyen eşliğinde yapılıyor bu diyet , tuzsuz çorba bile veriyor + birde yanında vitamin demir takviyeleri de veriyor 

+1 oy
(245 puan) tarafından

Bende dün basladim akşam bozdum  bugün davet vardı gitmezsem olmazdı yarin tekrar başlicam hedefim 20 gün 

(117 puan) tarafından
+1

Hadi inşallah şifa olur ben 10ar gün 3 gün ara şeklinde gideceğim 

0 oy
(4,789 puan) tarafından

MaşaAllah gerçekten 10 gün baya uzun. Ben 36 saat olanı denemiştim son 1 2 saat bayılmak üzereydim

(117 puan) tarafından

Kişiden kişiye değişiyor demek ben normalde de pek yemem. Yani yersem çok yerim yemezsem de aramam ondan zorlanmadim

0 oy
(1,617 puan) tarafından

Su orucunu 10 günde sıvı açman lazım 

(117 puan) tarafından

Aynen bugün sebze suyu içtim akşam üzeri bi yumurta tükettim 

0 oy
(414 puan) tarafından

su orucu nasil oluyor canim yani gün icersinde sadece sumu iciyorsun baska bisi yokmu

(117 puan) tarafından

Sadece su bitki çayı içiyorsunuz başka bisey yok sudan dolayı açlık hissi olmuyor 

(414 puan) tarafından

emzirenler yapabiliyormu yapamiyor heralde bilemedim 

(117 puan) tarafından

Yapamaz bence de yemek yiyin ki suyunuz kaliteli olsun bebiseee

0 oy
(872 puan) tarafından

Bende başlamayı düşünüyordum bu ara olmayacak gibi ya sodyum düşük çıktı doktor su çok içme dedi dahiliyeye gün bulursam gidicem bakalım düzelsin sonra yapicam 

(117 puan) tarafından

Rabbım şifa versin 

0 oy
tarafından

Direk katıya geçemezsin ki sıvı meyve suları ve çorbalarla geçiş yapman gerekir. Tavuk yumurta vs yersen kabızlık sıkımtısı çekebilirsin. 

(117 puan) tarafından

aynen sebze suyuyla başladım 

0 oy
(9,963 puan) tarafından

Bende verdim ama sonra bıratım kilom aynı başlasam bida 5 kilo daha versem süper olacak 

(117 puan) tarafından

İnşallah 

0 oy
(3,439 puan) tarafından

Bu yazıyla bende yarından itibaren bende 10 değil 5 günlük bir su orucuna giricem devam ettirebilirsem 5 gün daha ekleme. Yaparım çünkü kilom fazla acil vermem lazım 

(117 puan) tarafından

Hadi inşallah ben de pazartesi tekrar devam 

(3,439 puan) tarafından

Su dışında ne tükettin peki ??? 

(117 puan) tarafından

Bolca su, yesilcayin tadını Pek sevmiyorum yumuşak içim poşet yesilcay içine hibiskus atarak öyle içtim soda, Türk kahvesi serbest asiriya kacmadan, sabahları kalkınca büyük bardak limonlu su içerek başladım güne. 

(3,439 puan) tarafından

Teşekkürler 

0 oy
(688 puan) tarafından

Eski postunuzu bulup yazıcaktım tam bende. Pazartesi başlayacağım bende. 3 veya 5 günlük yapmayı planlıyorum. 

(117 puan) tarafından

Hadi insallah ben de tekrar 10 günlük yapacağım pazartesi 

(688 puan) tarafından

Tekrar su orucu yaptınız mı? Nasıl geçti süreciniz?

(117 puan) tarafından

Merhabaaaa,  siz benim yazıyı görmediniz demek ki nasıl bakiliyorsa son yazıma baksanıza ben hamileyiiim sürpriz bi şekilde, yapamadım üstüne de kum döktüm kaldı yani:)) siz ne yaptınız 

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 244 göst.
0 oy
1 cevap 90 göst.
21 Ağustos 2025 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde eLYemCe (967 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 257 göst.
10 Nisan 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Fatooo (21 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 143 göst.

Kategoriler

1,473,916 soru

24,131,582 cevap

334,067 kullanıcı

...