+6 oy
506 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (2,089 puan) tarafından

Gerçekten her şey geçiyor mu ya da geçecek mi oğlum 4.5 yaşında kızım yeni 52 günlük oldu gazi var hiç durmuyor damla falan da kullanıyorum esim desen Allah vicdan versin işten geliyor geldiği gibi yemek istiyor yapamadım diyorum bazen laf ediyor bugün ne yemek var dedi dünden nohut var dedim pilav yapmaya çalışıcam dedim iyi tamam dedi sonra bir yarım saat geçti tekrar aradı yaptın mi pilavı dedi yok dedim kız durmadı başladı söylenmeye yarım saat oldu seni arayalı ne diye yapmadın diyorum kız durmadı o hep durmuyor zaten koysaydın koltuğa yapsaydin bıktım artık delircem vallahi ya her akşam laf etme laf sokma geceleri uyku nedir zaten bilmiyorum gün içinde oğlanı alıp okula gidiyorum kızla birlikte geri gel bir şeyler ye iş yap sonra git tekrar okuldan al bütün gün koşmalı geçiyor sorsan en yorgun en uykusuzu o desteğinize ihtiyacım var psikolojik olarakta hiç iyi değilim sürekli ağlıyorum kimseden bir desteğim yok kafayı yiycem az kaldı az önce de yemeğini yedi koltuğa uzandı sonra kalkti ordan içeriye geçti yatmaya delirmemek elde değil 

19 Cevaplar

+6 oy
(4,221 puan) tarafından

Benim gordugum kadariyla gecmiyor her donemin farkli zorluklari oluyor ama insan alisiyor. 

Keşke böyle bir adama 2 çocuk yapıp kendi hayatınızı zehir etmeseydiniz. 

(2,089 puan) tarafından
+1

Hayatim kaymış be canim

-Reklam-
+3 oy
(8,672 puan) tarafından

İstediğiniz bir gebelik miydi? Kendinizi hazır hissetmedenmi yaptınız

(2,089 puan) tarafından
+1

Evet istiyordum ama esim yardım eder diyordum ama hiçbir şey düşündüğüm gibi olmadj

(8,672 puan) tarafından
+1

Gaza damla al ben almıstım yine biraz fayda ediyor  . Burda kilit nokta eş gerçekten yardım etmesi gerekiyor neden söyleniyor anlamıyorum .  Erkeklerin coğu böyledir zaten  . 

+3 oy
(1,953 puan) tarafından

Benim kocamda aynı canım ne yap biliyonmu o yokmuş gibi düşün zaten bı desteği yokmuş yemek yapamadinmi ver bebeği bı yarım saat bak bende yapayım de.benim 4 oglum var şuan eşim beni anlamış durumda ama ben benden gittikten sonra yani neye yarar.bu günler geciyor sabırlı ol Allah yardımcın olsun o bebelerin sana ihtiyacı olduğunu düşün o bebeler için nekadar uğraşıp olmayanlar var böyle düşün bol bol kokla onları zaman geçiyor bı baktın benim gibi ergen tavırlarla uğraşıyorsun☺️

(2,089 puan) tarafından
+1

Olmuyor işte yok sayamıyorum insanın gözünün önünde olunca deliresi geliyor 

+3 oy
(1,415 puan) tarafından

Yaa kıyamam canım, geçecek inan ki, biraz sabır. Herkes böyle inan ki,  ben de hamileyim 39 haftlalık oğlum 5 buçuk yaşında . Etrafımda herkes senin gibi söylüyor iman ki, artık kendimi bu tempoya alıştırmaya çalışıyorum ben de

(2,089 puan) tarafından
+2

Ya çok zor cokkk az önce isyan eder gibi rahat battı yaptim dedim Allahim affetsin çok kötü durumdayim

+3 oy
(32 puan) tarafından

Değerinizi bilmeyen insandan neden 2. Çocuğu yaptınız böyle insanlar hem sizi hem çocuklarınızı tüketir Allah yardımcınız olsun eşinize de merhamet versin 

+3 oy
(4,707 puan) tarafından

inşaAllah gazı bitince rahatlarsın.  3.5 yaş ve 10.5 aylık bu son 10.5 ay ne ruh halimi ne de psikolojimi sor. Tek diyeceğim şey tükendim 

+3 oy
(13,439 puan) tarafından

Geçiyor canım meraketme. Benim eşimde yurtdışı çalışıyor olduğunda yardım eder ama Allah için. Çocuklarada bakar yeri gelir yemek yapar falan. Ama olmadığında zor ikisiyle. Biri 4.5 benimde biri 2.5 olacak. 29ay araları. Senin yine iyi :) ama şuan daha rahatım mesela yemek yapabiliyorum kahve içebiliyorum falan. Gece yatıp sabah kalkıyorlar kendime zaman ayırabiliyorum 

+3 oy
(2,019 puan) tarafından

Sana destek olmayacakmışta ikinci çocuğu neden yapmış … ben olsam bende sinir olurdum ortalığı kaldırırdık herhalde şu anki halini tahmin edebiliyorum Rabbim yardımcın olsun ben tek çocukla gün içinde deliriyorum yani şu an ailemin yanındayım 😅. İki çocuk olsaydı ne yapardım bilmiyorum çok korkuyorum o yüzden 

+3 oy
(209 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canm.  Kocalar hep öyle yediler çeneleri durmuyor istekleri bitmiyor bide hizmet bekliyorlar Bi çocuğa bakmazlar Bi işin ucun dan tutmazlar  iyi beynimizi yiyip psikolojimizi bozuyorlar  ya.  Benim de 2 oğlum var 9 la 5 yaş gercekten çok zorlanıyor insan ya inan büyüdükçe yine zorlaşıyor Allah yardımcımız olsun kocalarının da akıl fikir versin vicdan versin

+3 oy
(595 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

çocukların her döneminde farklı sıkıntıları olsa da yenidogan anneliği ve lohusalik gercekten cok zor oluyor  ama geçiyor. Sizdeki en büyük sorun eş desteginin olmaması. Gündüz bebegin uyuduğunda önce akşam yemeklerini yapsan bebeğin uyumuyor mu? Eşinden ziyade büyük çocuk için yemek illa gerekir. Onun dışında dinlen bolca, ev işi falan düşünme. Allah yardımcın olsun.

+3 oy
(2,295 puan) tarafından

Valla cnm Allah yardimcin olsun. Benimde kızım 5 yaşında bebeğim 6 aylik olacak eşim çok destek olur. Başka destek olacak kimsem yok zaten. Eşime giverenerek 2. Yi yaptım. Ona rağmen de çoğu şeye yetişemiyorum. Adam eve gelip peynir ekmek yiyor. Yani cidden çok üzücü ya gelip kırsın 2 yumurta ne olacak sanki elleri mi yok tövbe yarabbi ya. Bunları okuyunca çok üzülüyorum ya

+3 oy
(391 puan) tarafından

Peynir ekmek yese yumurta kırsa yese ölmez dimi? Nefret ediyorum böyle adamlardan.Neyse sen kendini uzme bebegin kucuk canm.Gormezden gel onu.Allah vicdan vermemis sen kendini parcalasanda gormicek sizi.Vurdumduymaz olmuş boşu boşuna da kendini uzme.

+2 oy
(2,666 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun. Benim eşimin iş şartı çok ağır ama kapıdan girer girmez kucağına atıyorum bebeği ya evi topluyorum ya da yemek yapıyorum. 6.5 aylik küçüğü büyüğü 2.5 yaş çok zorlanıyorum. Bazen oğlum ağlıyor ben yemek koyuyorum mecbur. Büyüğün kahvaltısı ayrı küçüğün ek gıdası ayrı. Kendime kahvaltı ayrı eşim uyaninca ona kahvaltı ayrı. Sabah 4 kere yemek hazirliyorum sadece gerisini sen düşün. Bazen mama sandalyesi bazen yurutece kkoyuyorum. Sen de kanguru takip yapabilirsin

+2 oy
(7,847 puan) tarafından

Ben de çocuk bakımın da zorlu yollardan geçtim 3 çocuğum var. Allah sabır versin ilk zamanlar çok çok zor 

+2 oy
(15,723 puan) tarafından

2 çocuk her dönemi ayrı bir zor oluyor benim çocuklarım biri 5 yaşında biri 3 büyütürken zorlandım aralarında 25 ay var 

Ama en önemlisi eş eğer eşin bencil bir insan olmasa zorluklar biraz daha kolaylaşır 

+2 oy
(1,615 puan) tarafından

Canm anason ve kimyon kaynatıp içir bı kaç çay kaşığı.  İyi geliyor. 

+2 oy
(8,278 puan) tarafından

Ben cildircak gibi olduğumda eşim  uyusun uyumasin çocuğu yanına koyup kapısını kapatıp kendimi balkona atıyorum sıkıyorsa bakmasın . Allah eşine vicdan merhamet versin çocuğu yaparken iyiydi de bakarken neden kötü ? Nolur yani gelince yarım saat sen bak çocuklara da o sırada işlerini halletsen . İnsan evin işini yapmayı özler mi? Maalesef özlüyor...  Rabbim yardımcın olsun geçer elbette bu günler ama seni de bir güzel ezer ...

+2 oy
(608 puan) tarafından

Canım iki çocuklu hayata hoş geldin. Yaş aralıkları az olsa zor; fazla olup okula giden olsa koşuşturmaca, okul sorumluluğu, git gel vs yine zor. Evin çok dağınık, çok pis olduğu günler olacak. Sen yorgunluktan, stresten, yetememe duygusundan çok bunalıp ağlama krizlerine gireceksin. Çünkü mutlak şartlarda annenin kapasitesi yeterli olmayacak. Ama sonra bebeğin büyümeye başlayacak. Sen o güç ve zor sürece alışmaya başlayacaksın. Yavaş yavaş hem kendin hem işlerin yoluna girecek. Ben çocuklarımı gurbette yanlız büyüttüm. Eşim görevi gereği evde olmaz bazen aylarca. Evet bariz olay çıkarmadı ama evin durumundan dolayı üzülüyordu. Ama sonra çok zorlu ve uzun görevlerden gelse bile evde yapılacak iş varsa direk yapmaya koyuldu. Zaman ver kendine de eşine de. Seni gerçekten seviyorsa zaten bir süre sonra halini anlayacak. Bunları anlatmamın sebebi yaş aralıkları yakın iki çok hareketli çocuk büyüten biri olarak söylüyorum. Çok üzülüyorum bu durumda olan annelere. Aynı şeyleri yaşadığımız ve yaşıyor olduğumuz için ama geçiyor geçecek. Güçlü anne olduğunu yaşadığın zorluklar karşısında her şeyin yoluna girdiğini farkettiğinde anlayacaksın💐❤

+1 oy
(1,382 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun canim öncelikle. Evet o zorlu günler geçiyor ama benimki 8 aylik olacak hep bi tempo halindeyiz. Benim esim evde yemiyor çocuklarım öyle huysuz çocuklar değil esim desen varlığı yokluğu bir zarari olmaz faydasi olur isler yetismediginde misafirim oldugunda yada yorgun düştüğümde büyüğü alir gezmeye cikar ona rağmen hep bi koşturma var çünkü hersey biz annelerden soruluyor ben doguma iki ay kala bi hastalandim bidaha da kendime gelemedim dogumdan 6 ay sonra kendimi topladim lohusayken yanimda kimse yoktu esim vardi ama yine de herseyimi kendim yapiyordum  bi dunya insan bebek gormeye geldi butun derdim bitmiyomus gibi bide onlara hizmet ediyordum cok agladim cok zor gunlerdi ama geçti cok şükür seninkide gecer merak etme icini ferah tut 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 193 göst.
0 oy
10 cevap 376 göst.
21 Temmuz 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde ozlem4141 (753 puan) tarafından soruldu
0 oy
13 cevap 365 göst.
18 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Gokce09 (388 puan) tarafından soruldu
+1 oy
2 cevap 131 göst.
5 gün önce Diğer kategorisinde Pampers (393 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,472,057 soru

24,106,493 cevap

332,723 kullanıcı

...