+8 oy
751 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (707 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Silindi..

28 Cevaplar

+3 oy
(21,774 puan) tarafından

Aşırı tepki evet yanlış korku her zaman yanlıştan korumaz bazen de yanlış davranışa iter mesela başına kötü bir şey gelir Allah korusun taciz olur istismar olur zorbalık olur annem kızacak diye söylemeye korkar tabiki o an korku ile senin yükselebilir ama bunu gerekti yaptım yerine korktum kendimde değildim başına kötü bir şey gelecek diye çok endişelendim diye ona izah etmen daha mantıklı 

(21,774 puan) tarafından

Höt höt bir ailede büyüdüğü için yaşadığı taciz olayına aileden korkmuş suçluluk duygusu ile sessiz kalmış ürkek bir çocuk kalbi ile yazdım çok şükür fiziksel bir zarara uğramadım ama yaşım itibariyle yaşadığım ruhsal hasar bana ziyadesiyle yetti 

(707 puan) tarafından

Allah yardımcın olsun o konuda ortak duygular içindeyiz . Travmaysa budur olay . Umuyorum aşmışsindir birşeyleri çünkü bir kız çocuğu için aklı yıllarca meşgul edebilecek bir olay. Bende tacize uğradığım halde anlatamadim. Dayak yedim i.tin birinden üvey annem kim bilir ne yaptın de elin çocuğu ağzını burnunu dağıtmış oh iyi olmuş demişti babama da kuyruk sallamıştir demişti . Kesinlikle böyle bir anne değilim hatta daha çok dikkat ediyorum içimdeki çocuğu da çocuğumu da kırmadan dökmeden korumaya çalışıyorum.

(21,774 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi

Çok şükür dediğim şeyler bir çoklarının yaşadığına göre basit düzeyde idi çok küçük olduğum için ciddi bir durum olarak algıladım daha da kötüsü başıma boyle bir durum gelmesinin bende ki bir anormallikten kaynaklandığını sandım daha sonra ortaokulda oldu sözlü taciz gidip okul müdürüne şikayet etmiştim  ama asla aileye söyleyemezdim ilk bahsettiğim olayda da çocuk cinsel organını göstermişti sözlü taciz veya kendini gösterme tarzı bahsettiğim şeyler 

tarafından

Bunu yazmaya gelmiştim kızmak doğrı değil kızmak travma vs diyenlerden değilim ama sürekli veya aşırı kızmak bağırmak çocuğu yalana gizliliğe iter yarın öbür gün annem kızar bağırır diye başına gelen kötü şeyleri saklar ben post sahibinin kasıtlı olarak  bağırıp kızdıgını düşünmüyorum anlık korku ile tepki verdi bence ben olsam o an anlık bağırır mıydım yoksa çocugum diye o an sarılıp ağlar mıydım bilmiyorum umarım hiçbir zamanda bilmem sakinleştikten sonra çocuga güzellikle durumu anlatıp kızdıgı şeyin çocugu olmadıgını onu kaybetme başına bişey gelme düşüncesi ile tepki verdiğini anneden gizli iş yapılmayacağını onu çok sevdiğini yaptıgının yanlış olduğunu anlatmışsındır umarım bu şekilde yumuşatırsan çocugunun gönlünü alıp ilerde annem kızacak yerine annem merak edecek üzülecek düşüncesine sevk edersin çocugunu

(21,774 puan) tarafından

Ben yorumu korkocaksa korksun daha yapmaz fikrine karşı yaptım yoksa verdiği ani tepkiler çok anlaşılır ve insani ben belki o korku ile bayılır kalırım da bilemiyorum dediğin gibi inşallah hiç bir zaman da bilmeyiz Neyseki post sahibi de sakinleşip izah etmiş 

-Reklam-
+2 oy
(5,544 puan) tarafından

Valla bende kızardım korksun bir daha gitmesin diye başlarına birşey gelse ne olacak sana laf söyleyen o bayan baksan senden daha çok bağırıyordur çocuklarına emin ol 

(707 puan) tarafından

İçeride neler oluyor bilmiyorum ama hiç bagirmiyor ya  . Çocuklar öyle şeyler yapıyor aşırı sakin kalıyor nasıl yapıyor anlamıyorum. Halbuki bende  çocuklarıma dırdır etmekten öteye gitmiyorum . 

+1 oy
tarafından

Ben bu gece kaybettim çocuğu ev taşırken eşyaların arasına yatıp uyumuş evde feryat figan onu aradım bulduğumda sarıldım dışarlara filan baktım bağırmak çözüm değil inan hele ki arkadaşlarının yanında gururunu incitirsin bi sefer tehlikeli şeyleri senden gizli yapmaya başlar 

(707 puan) tarafından

Bende sakinleşince sarıldım sana bişey olsa ne yapardım deyip korkumdan ağladım . Ama tepki vermezsem de olayın tekrarlanabilecegini düşünüyorum. 

tarafından

Çocukların anlama mekanizması yetişkinler gibi değildir. Kızılan azarlanılan şeyler özellikle de arkadaşlarının içinde yapılmışsa gizli işe daha çok teşvik eder. 

(707 puan) tarafından

Evet arkadaşlar ve kalabalık içinde verilen tepkiler çok etki ediyor. Çocuklarada toplum içinde kızılmamali diye düşünüyorum. Ama bazı olaylar çok ciddi kötü sonuçlar getirebiliyor. Yoksa ota böceğe kızmaya rencide etmeye bende çok karşıyım . Kırmızı çizgiler aşılmamali başına neler gelebileceğini anlamalı çocukta. Allah göstermesin zaman çok kötü . 

+1 oy
(779 puan) tarafından

Bir kere annemin bana çocukluğumda böyle bir sebeple bağırdığını hatırlıyorum. Aklımda kalmış en fazla 7-8 yaşlarındaydım. Ama bi travmaya sahip değilim şükür. Yapar mıydım şahsen yapmazdım bulur bulmaz sarılır istemsizce ağlardım ona nasıl korktuğumu üzüldüğümü söylerdim sanırım yaşamadan bilinmez tabi. Sonra başbaşayken anlatırdım ne kadar yanlış olduğunu. Ama bağıranıda yadırgamam sonuçta insanız verdiğimiz tepkiler farklılaşabilir dertlerimiz aynı, oda evlarlarımızın sağlığı iyiliği mutluluğu. 

(707 puan) tarafından

Evet en önemlisi iyiliği . O iki saatte aklıma gelen senaryolar çok korkuttu . E normalde de ufak tefek şeyler oluyor kızdığım oluyor sinirlendigim oluyor. Bunlar kendisine değil davranışına tepki oluyor. Herşey de travma yapar mı . Sende çocuk olarak anlamışsındır annenin korktuğunu . 

(779 puan) tarafından

Tabi ki yapmaz. Ben günümüz anneliğinde annelere çok baskı kurulduğunu düşünüyorum. Evet bağırmak doğru değil evet öfkeli görmeleri hoş değil. Ama şunu yapma travma kalır bunu yapma öyle deme şöyle konuşma..(küçük şeylerden bahsediyorum) 

Bir de bunları yapmayınca çok şımartmışsınız modeli var.

Herkes dışarıda mükemmel anne... Kim biriciğine bile isteye bağırır. Bağırmasını dert eden anne ne güzel annedir istemsiz yapmıştır onu ki dertlenmiştir. Evet korktuğu için yaptığını anladım ve anneme aşık bi insanım. Bu ve belki başka şeyler onu kötü anne yapmadı gözümde. 

+1 oy
(6,290 puan) tarafından

Ayy bilemiyorum. Gunumuzde bazi seyler cok abartiliyo. Yerine gore kizilmali ve tepki verilmeli. 

O 2-3 saatte siz ne travmalar yasadimiz kimbilir. 

Ben cocuktum 7-8 yaslarinda kucuk kardesim kaybolmustu. Benim bile aklim cikmisti sizi dusunemiyorum anne olarak. Nasil korktunuz,akliniza neler geldi. 

Siz surekli anlatmis,tembihlemissiniz ama sizi dinlememis habersiz gitmis. Kizmakta haklisiniz bence. 

Bi de bazi takip cihazlari var mesela cocugun bilegine,ayakkabisina ,cantasina falan takiliyo. Onlardan almanizi oneririm. Bahsettiginiz bolgeleri tahmin ediyorum oralarda alip goturseler kimsenin ruhu duymaz.

(707 puan) tarafından

Bana göre dövmekte abartı ,yokluğuna korktuğum çocuğu niye doveyim zaten . Ama travma olacak diye yaptığı yanlışa tepkisiz kalmakta bence abartı. Allah göstermesin zaman çok kötü . Kalbimin o sıkışıklığı hala geçmedi çok korktum. Her zaman tek tek anlattığım bir kuralın ihlalinin bir bedeli olmalı çocukta bunu anlamalı . 

+1 oy
(1,482 puan) tarafından

Ne olursa olsun ben kapının önünde yalnız bırakamam. Kimse de bırakmamalı. 

(707 puan) tarafından

5-6 tane müstakil evin metrelerce uzunlukta ortak çitler ve duvarla çevrili tek çıkışı olduğunu düşünün. Burda oyun alanları park gibi çocuklara göre şeyler yok . Hepimiz bir bahçeyi paylaşıyoruz ve rahatlıkla bırakıyoruz. Aklı selim olanlar tabi . 2-3 yaşında çocuğunu pek dışarı tek bırakan olmaz . Köy yerinin avantajı alan kendimize ait olduğu için anlaşıp kapattık giriş çıkışları . 

(707 puan) tarafından

Tabi merkezi ve yabancının çok olduğu yerlerde asla bırakılmaz . 

(1,482 puan) tarafından

Canım valla neler duyuyoruz ne kötülükler. Hiçbiri de yabancıdan gelmiyor. Allah esirgesin. Çocuk senin çocuğum birşey diyemem ama ben bırakmam ve bence kimse de bırakmamalı

+1 oy
(881 puan) tarafından

Havaalanindaydik kucağımda bebek yanında oğlum babası tost almaya gitmişti bende yürüyordum oğlum yanındaydı hadi oğlum diye sürekli söylüyordum. 10 saniye arkama bakmadım . Oğlum yoktu yeri göğü inlettim Eymen Eymen Eymen herkes hayretle bakiyordu. . geri dönüp babasına haber verecektim giriş çıkışları tutsunlar diye .. bı baktım oğlum babasının yanına. Gitmiş . Yani o kaybettiğimi kaçırıldığını düşündüğüm 2 dakika  aklımı yitirdim .  Ben de olsam doverdim  bana  bu acıyı yaşatmaya ne hakkı var .  

(707 puan) tarafından

Dövmedim gerçekten ama yok şu travması bu travması olacak diye vereceğim tepkiyi de saklamak istemiyorum. Hayatın nasıl bişey olduğunu anlayabilecek akılda değiller ama konuşa konuşa akıllarına sokmamız gerekiyor. Bazı hataların bedelleri çok kötü oluyor. Allah göstermesin  çocuğumu kaybedeceğime varsın travma kalsın tercih ederim. 

(881 puan) tarafından

Valla ben doverdim    başlarım psikolojilerine     bozulacaksa bu şekilde bozulsun  .. bide  ben küçükken kayboldum hatırlıyorum yani...  Bı adam kucağına alıp bı yerlere götürüyordu. Bisküvi almışlardı hepsi dökülüyordu   3  bicuk yasindaydim ama gerçekten hatırlıyorum her anı . 

(2,272 puan) tarafından

Kaç yaşındasın canım sen ? 

+1 oy
(3,035 puan) tarafından

Yüreğini ferah tut , benzerini yaşadım hiçte travma kalmadı

9 yaşında falanım İstanbul dan Trabzon a köyümüze tatile geldik. Aynı şekilde arkadaşım olan akrabalarım var . Beraber yaz tatili için köydeyiz. Issız bir ormanlıktan geçip terkedilmiş değirmen ve şelalenin olduğu komşu köye gittik. Eve de geç kalınca annemde panik tabi. Sordu bende söyledim. Arkadaşlarımın yanında kızartma kevgiriyle bir vurdu koluma( elinde o vardı)o zaman çekinsemde şimdi aynı arkadaşlarımla gülüp eğleniyoruz bu konuda. Herşey travma diye diye annelik babalıktan soğuttular milleti. Biz daha sağlam nesildik. Bizden sonrakilere eyvahlar olsun

(707 puan) tarafından

Aslında içim rahatta dediğin gibi travma diye diye bizide iyice sıkıştırdilar . Hadi bu ciddi bir konu özellikle son zamanlarda ki kaçırma taciz tecavüz olaylarınin aşırı patlamasıyla . Ufak tefekde mi kizmayalim .Millet hiç mi ağzını açmıyor ben anlamadım. 

(3,035 puan) tarafından

Herkesin tepkisi farklı olur ama bence yerinde bür tepki verdin. Arkadaşın daha sakin olabilir ama onunda biriktirdiği duyguları bir yerde belkide hiç olmuyacak bir yerde açığa çıkar. O daha da kötü olabilir 

+1 oy
(731 puan) tarafından

Çocukluğumda bunu yaşamış biri olarak söylüyorum, benim için hep travma oldu bu. 27 yaşımda evli ve çocuklu bir kadınım, hâlâ o konudan konuşulunca sebepsiz bir korku dolar içime. Şaşırırsınız belki ama kızmak kadar o çocuğa korkuyla sarılmak da travmaya sebep olur. Konuyu sakince anlatabilirsiniz ona. Zaten o güne kadar öyle bir şey yapmamış. Büyük ihtimalle arkadaşlarının gazabına uğramış. Güzel güzel anlatsan durumu tekrar yapacağını sanmıyorum. 

(707 puan) tarafından
+1

Valla haklısın güzel güzel anlatsam da anlar ,ki ben o kadar bağırıp çağırdıktan sonra sakince de konuştum ne dediğimi kesinlikle anlıyor . Ama öyle bir can havli ki . Evlat işte yüreğim ağzıma geldi. Çok korktum. İlk defa yaşayınca da ayrı bir tepki verdim . 

+1 oy
(549 puan) tarafından

Bunu anlatınca şey geldi aklıma, 12 yaşımda falanım, mantara gittik, arabayı yol kenarında bıraktık, ormana dağıldık. Ben annemle takılıyorum, birbirimizi görecek mesafedeyiz ama abimler babam falan Allah bilir nerdeler. Ben yeterince mantar bulamayınca sıkılıp gidelim artık dedim, annem de sen git bende gelirim dedi hani biraz daha bakınacak derdi o. Neyse ben arabayı bıraktığımız yere gittim, ortada araba falan yok. Belki daha ileridedir yerini yanlış hatırlıyorumdur diye gittikçe gittim, yok araba maraba. Geri döndüm bağırdım çağırdım baya, kimse ses vermiyo. Biraz daha gittim bağırdım ettim yok, kimse ses vermiyo. Daha ileri gidirsem belki birilerini bulucam ama bulamazsam eve dönüş yolum daha da uzayacak. Biraz daha bağırdım falan kimseden ses yok, neyse dedim eve gideyim, eve varınca ararım ben eve geldim beni aramayın diye. Kâh yürüye kâh koşa tuttum evin yolunu. Hızlı yürüyorum, bi çıtırtı duyarsam da koşmaya başlıyorum yabani ****** çıkarsa korkusundan. Anayola indim öyle, yol boyu gitmek yerine yolun altına inip yolu kısaltıcam diye kenara geçtim, tam aşağı inecekken bizimkiler arabayla yetiştiler bana. Abimleri ormanda bırakmışlar onlar ormanda arıyolar, annemle babam yola çıkmışlar arabayla yol boyu geliyolar. Annem sürekli bu kadar gitmiş olamaz deyip durmuş, beni anayolda da yakalamasalarmış geri döneceklermiş. Takribi bir dakikayla falan yetiştiler bana, bir dakika daha geç gelseler bulamazlardı ben eve inip onları arayana kadar. 

Kimse dövmedi, bağırmadı çağırmadı. Belki 15 20 dakikada 6 7 kilometre yol yürüdüm ormanın içinde tek başıma. Hayatımdaki en matrak olaylardan biridir hatta 🤭ben onları fırçalamıştım o kadar bağırdım biriniz ses vermediniz diye 😂 😂 

(3,389 puan) tarafından

Sana bağırmaya hakları yok zaten annende hata sen git demiş. Kaybolursun diye düşünememiş belliki😄

(549 puan) tarafından

Onlar kayboldu ben değil 😂😂 ben eve gidiyordum yolun gayet bilincinde olarak 😂😂

(501 puan) tarafından

Ay bugün okuduğum yorumlar beni güldürdü ya 🤣🤣

+1 oy
(21,907 puan) tarafından

Gayet haklısın. Olay gerçekten çok ciddi. Ve çocuk ciddiligini anladiysa sorun yok. Neler izliyoruz duyuyoruz müge anlida falan . Allah korusun. İyi çocuğa bağırınca o travma bu travma. Bu da travma kalırsa kalsın. Daha büyük bı travma olmasındansa annem bana bağırdı diye travma yaşasın. Hiç bişey olmaz 

(707 puan) tarafından

Travma olacak diye içimizi de dokemez olduk 😊 

(21,907 puan) tarafından

😁😁

+1 oy
(11,949 puan) tarafından

Benim takıldığım kızıp bağırmakta değil de, nasıl salıyorsunuz köy yeri diye Allah aşkına? Müge anlı izlemediniz mi hiç kaybolan hayatını kaybeden çocukların çoğu köyde yaşıyor!! Tamam yabancı araç girişi olmayabilir okey ama amca dayının baba abinin en yakınlarının  bile çocuklara neler yaptığını gördük bu ülkede biz. Düşmanı uzakta aramayın. 

(11,949 puan) tarafından

Dedeyi atlamışım pardon. Müslüme bebek Leyla narin çoğu masum çocuk. Şimdi  bana bizimkiler yapmaz demeyin bir kez daha umarım aklınız başınıza gelir. 

(707 puan) tarafından

Hayır ,asla demem kimse şunu yapmaz diye . Herkes herşeyi yapabilir. Ama bizim kurallarımız ve çocuklara kurduğumuz bir düzenimiz var . Evlere gitmek yok mesela . Bahceden çıkmak habersiz çıkmak gibi . Çocukları evede kapatamayiz sürekli başında da oturamayiz . Dediğin gibi herşey olabilir. Kimse kimseye alınmaz gücenmez güvensizlik hissettiğimiz bir durumda . Müslümenin olayı çok karışık çarpık tuhaf bir aile yapısı zaten . Bizim bahçemiz var evler müstakil ve hepsinin ortasını koca bir avlu düşünün herkesin evinden görünür. Allah göstermesin kimseden kötü bişey beklemem diyemem ama inşallah olmadan da Göçeriz su ortamdan. Çünkü şimdiye kadar buralarda hiç bu tarz pislikler olmadı . İnşallah olmaz . Ha şu da var buralarda bir tane bile namus bekçisi bozuntusu çıkmadı . Onlar biraz daha gizliden pisli.ge düşkün oluyor bilirsin. 

(11,949 puan) tarafından

Olmayacağı anlamına gelmiyor canım. Tabi ki de olmasın olmaz da inşallah ama kural düzen farketmez Herşey anlık oluyor biliyorsun Allah korusun çocuklarımızı

+1 oy
(3,389 puan) tarafından

Bağırmayan anneler diye diye saçmaladılar! Bunu yazan kadın kendisi bile açıklıyor kitabında ne anlattığını;yerinde, dozunda bağırmakta gerektiğini. Ama malesef ki okuma özürlü olduğumuz için, sadece kitabın kapak yazısını alıp, hiç bir şekilde bağırmayıp, çocukları saygısız, umarsız, bencil bir topluluk yetişiyor..

Olaya gelecek olursak, tabiki olayın ciddiyetini anlatmak için kızmak gerekiyor. Ben 7 8 yaşlarımdaydım. Annemler kapı önünde oturuyor, mahalledeki çocuklarla saklambaç oynuyorduk. Dün gibi hatırlarım saklandım, yerim güvenli, herkesi görüyorum, fakat ne olduysa çıkamadım ve herkes beni aramaya başladı. Oyun bitti hadi çık dediler. Ben çocuk aklı hala güvendeyim diye sobelemek için fırsat kolluyorum. Bütün anneler çıktı beni arıyor 😂 bi yandan üzülüyorum ama çıkamıyorum olayda büyüyor.. Canım annem şimdi anne olunca anlıyorum onu.. İstanbul, yoldan geçenler var neler neler kurmuş ve kurulmuş. 2 tokat atsa yeri ama çok kızmıştı hatırlıyorum. Eve götürdü beni sakın dışarı çıkma çok kızgınım falan dedi heralde 😄  camdan bakıyorum. ananem karşımda, kaşgöz yapıyor sakın çıkma dövecek diye.. O bana yetmişti.  Dövmedi zaten dövmeyede gerek yok bence. Sağlam uyarmak yeterli☺️çok geçmiş olsun. Allah kimseyi evladıyla sınamasın

(707 puan) tarafından

Bağırmayan annelerin yazarının bakıcısı aşçısı temizlikçisi gündelikçisi bilmem neleri olduğunu öğrenince kitap benim için varlığını yitirdi . 

Sıradan annelerin nasıl yaşadığını nelerle mücadele ettiğini yeni bir doğum yaptığında diğer çocuklarıyla da ilgilenmek için kaç parçaya bölündüğünü  anlayabileceğini düşündüğüm bir kadın değil. Tabi bağırmaz 😊 Sağlam uyarmak güzel bir tabir oldu . 

(3,389 puan) tarafından

Ben hiç okumadım okumamda zaten.bana yanlış geliyor. Annem hep derdi kitapla çocuk büyütülmez, annelik hissetmektir. Tabiki yanlış yaptıkları mutlaka olmuştur ama uyarsa bile şefkatliydi bunu hissederdim. Herşeyi harfiyen uygulayamazsın kitapta yazanın. Tamam bazen fikir alınabilir ama herşeyi o şekilde yapamayınca insan strese giriyor ve çocukta stres oluyor. Çok kasmamak lazım bilmiyorum. Bende fazla okuyarak etkilenmemek gerektiğini, 2 farklı psikoloğun zıt şeyleri savunmasıyla anladım. Demekki her olay her an yoruma açık😁

Hahah iyimiş hakkatten 

+1 oy
(375 puan) tarafından

Hayır ben yanlış bulmuyorum.Neler neler goruyoruz haberlerde İyi yapmissin kizmakla.Bundan travma kalacagini dusunmuyorum.Biri kaçırsa bisey yapsa travma diyen arkadasin ozman travmanin kralını görürdü.

(707 puan) tarafından

Birde ona buna travma olacak şunu yapma travma olacak şöyle söyleme travma olacak olayı artık çok sıktı. Bizimde var travmalarımiz ama şu zamanki çocuklar pamuklarin içinde büyüyor varsın onunda iki üç travması olsun . Yeterli Allah yokluğunu göstermesin hallederiz diğer sorunları . 

(375 puan) tarafından

Çocuğa eziyet edersin psikolojik baski yaparsin sürekli bu travma olabilir.Doversin soversin bu bir travma olabilir.Hatta ilgilenmessin huzursuz ortamda buyutursun bu da travma olabilir.Ama cocuk uzaga gitti diye kizmis bir anne neden travma yaratsin.Sacma.

+1 oy
(5,900 puan) tarafından

Kesinlikle sana katılıyorum kendimden örnek verecek olursam  ben binada yaşıyorum çocuğumu dışarı çıkartmıyorum ya beraber ya asla ama babamlar müstakil bahçeli evde baya açık alan etrafı surla çekilmiş çelik kapalı vs neyse bayramgünü babamlardaydım öyle 5 dk amcamlara gideyim dedim onlarda babalarla aynı hizada oğlumla gitik 5 dk sonra kalktım babamlara dönücez kapıda 2 dk kuzenimle lafladık baktım oğlum gözümden kaynoldu 4,5 yaşında ve hemen aşağımızda da büyük bir su kanalı var baya korkutucu neyse ben bağıra çağıra onu arıyorum yok ne ses var ne Seda ben babamlara doğru koşturarak sesleniyordum ki sesi babamların bahçesinde geliyor 

Aldım karşıma ağzına yaptım afedersin bir daha yanımdan ayrılmayacaksın dedim o gündür bu gündür tuvakete giderken benden izin alıyor anne bana seslenirsin ya ondan diyor 

Küçük bebeğim de var 5 aylık baya uykusuz kalıyorum sabah uyanınca benden önce anne ben Tv izlemeye gidiyorum diyor 

+1 oy
(3,300 puan) tarafından

Bu yaşta çocuğumu yalnız bırakmam. Ortam nasıl olursa olsun farketmez. Köy yeri söyle Böyle diye de güzelleme yapmayın köylerde yaşananları da görüp duyuyoruz. Ama kimse de çocuğunu kızmadan bağırmadan büyütmüyor tabikide. 

(707 puan) tarafından

Aslında köy güzellemesi yapmıyorum bulunduğumuz ortamdan bahsettim sadece. Doğru o kadar olaylar çıktı duyuldu yaşandı ki artık biz köyde yaşıyoruz derken çekinir olduk . Bizim insanımız temizdi güzeldi hürmeti saygıyı bilirdi bir köy birbirinin çocuğunu kollar korurdu. Ama ne yalan söyleyeyim şimdi oralarda neler dönüyordur deniyor ya insanın zoruna gidiyor. Köyde yaşadığımız için dünyanın en namussuz ve bunu en güzel saklayan insanlarıymışız gibi. Bu çok üzücü. 

+1 oy
(6,404 puan) tarafından

İleride sen ağlayacağinankiz kendisi şimdi ağlasın. Bu zaman ahir zamanı o kadar iğrenç mide bulanirian seyker oluyor ki Rabbim muhafaza etmiş. 

Neler neler oluyor dünyada ay düşünmesi korkunç  . En azından nereye gtse sana haber veriri 

0 oy
(5,345 puan) tarafından

Arkadasin o cocuk bi daha yaptiginda bakalim ne yapacak? Bagirmak travma da annenin tepki vermemesi bi travma degil mi? Cocugu ayni davranisa itmez mi? Sonucta kizilmadi tepki verilmedi. Normalmis gibi yapma bi daha dendi gecti. Travma oyle herseyde olusmaz. Su kafayi annelere yuklediler cocuklar hukmeder oldu annelere. Bize hic mi kizilmadi? Hangisini hatirliyosunuz? He surekli bu bagris cagiris dovme vs olur evet travma dersin, zaten yanlistir ama burda kusurlu cocuk tabiki yaptiginin kotu bsy oldugunu anlamasi icin kizilacak. Olay ozelinde bi durum bu ve sonradan da kendini izah etmissin, anlamistir neden kizdigini. He dovulur mu asla dovmek bi cozum degil hic bir konuda.

0 oy
(3,768 puan) tarafından

Sen ağlayacağına o ağlasın derler ya kızmak kötü değil bence şimdiki çocuklara kırılmıyor da noluyor ne korkuları var ne bişeyleri hep emir vermeler onlar bize bağırıyor resmen

0 oy
(62 puan) tarafından

Bağırmaniz yanlış olmuş, o zaten korkmuştur sizin tepkinizden. Kalıcı tramvaya da sebep olabilir. Onun yerine eve geçtiğinizde hissettiklerinizi ve olabilecek tehlikeleri anlatsanız daha iyi olurdu. İzinsiz gitmiyormus normalde tlve bunu tekrarlamazdi sizin anlattıklarınızdan sonra. 

İlgili sorular

0 oy
6 cevap 297 göst.
20 Mayıs 2023 Diğer kategorisinde 1Gozbebegimmm (3,333 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 294 göst.
24 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Acemi annee (530 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 342 göst.
10 Şubat 2021 Aile & Aşk kategorisinde Enes2020 (4,034 puan) tarafından soruldu
0 oy
3 cevap 76 göst.

Kategoriler

1,455,134 soru

23,879,221 cevap

321,262 kullanıcı

...