+2 oy
198 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (295 puan) tarafından

Cocugum 20 aylik sabaha karsi bazen uyanir su verip uyuturum. Bu yaz odasini ayirmak istiyorum ama uyanip da odada bizi goremeyince ne olacak? Odasini ayirmaya nasil baslamaliyim? 

6 Cevaplar

+1 oy
(527 puan) tarafından

Ben bir yaşından itibaren ayırdım hiç bir sıkıntı yaşamadım kızım gece uyanıp beni çağırıyordu suyunu içip uyuyordu

-Reklam-
+1 oy
tarafından

Ben hiç ayırmayı düşünmüyorum 5 yaşına kadar filan saçma geliyor bana oda ayırma fikri

(898 puan) tarafından
+1

Siz halvet halindeyken çocuğunuzun sizi görmesi veya o sıradaki sesinizi duyması çocuk açısından kötü olur. Zaten dinimiz de çocuk 2 yaşına geldiğinde odaları ayırmak gerektiğini söylüyor. 

tarafından
+1

Ayrı boş bir odamız var gorumcem kalıyordu evlenince boş kaldı o işimize orayı kullanıyoruz dusumuzu alıp geri odamıza donuyoruz

(898 puan) tarafından
+1

Hii anladım. Ama yine de odaları ayırmak için çok beklememek lazım. Çünkü sonra anne-babayla aynı odada uyumaya alışıp ayrı odada uyumakta daha fazla zorluk çekiyorlar. Kendimden biliyorum. :(  Ben de küçükken ayrı odada uyumakta zorlanırdım. Korkuyordum hep. 

tarafından

Bende erken ayırmanın sağlıklı olmadığını duydum , ablamın kizi var bir süre sonra oda diye tutturdu kendi odasında uyumaya basladi

(898 puan) tarafından

1 yaş altındaki bebeklerin ayrı odada uyuması bence de iyi değil. Ama 2 yaşından sonra rahat bi şekilde ayrı odada yatırılır. Bu çocuklar için yararlıdır. Hem çocuğun kendine ait bi alanı olmuş olur. 

+1 oy
(898 puan) tarafından

Ben uzun süre önce ayırdım. Böyle çocuğum da ben de çok daha rahat uyuyoruz. Sadece hastalandığında yanımda yatırıyorum. Ayrıca uyandığında istediği zaman yanıma gelebiliyor çünkü kapalı beşikte hapis tutmuyorum. Gece uyanınca ağlamadan yanıma geliyor. :) Odaları erkenden ayırmanızı tavsiye ederim. Çünkü büyüdüklerinde anneye daha fazla alışmış olacaklar, ayrı odada yatmaya korkar olacaklar. 4 yanı kapalı beşikte yatırmanızı önermem. Ya montessori yatak tercih etmelisiniz ya da park yatak. En önemlisi gece odanıza gelecek yolları gece lambasıyla aydınlatabilirsiniz. 

+1 oy
(7,046 puan) tarafından

3 yas yanimda yatiyor hatta biraz once uyandi bana bakti anne dedi geri yatti gecen yaz ayirmistim ben odasinda yatiyordu ama sonra birsey oldu tüm duzeni degisti yanimdan ayrilmak istemiyor biraz daha buyusun yatmak istemez zaten

+1 oy
(14,546 puan) tarafından

Bir yaşında ayırdım kızımi , düz götürdüm yatırdım iki kere biberona kalkardı içirıp yatırıp çıkardım 

Oğlum bır hafta yanimda beşikte yattı odasına koydum beşiğini 

Emzirip yatırıp çıkardım ikisıylede yatmadım odasında alişıp gittiler 

Her çocuk farklı bunu belirtmek isterim ♥️

İnşallah hemen alışır prenses 🌸

+1 oy
(52 puan) tarafından

Bende gerek cocuk gerek bizim açımızdan evimizde de yeterli alan bulundugu icin ayirmayi dusunuyordum ama depremden sonra cesaret edemedim kizlar ayni odada biz karyolada yatiyoruz onlarada yere yatak serip yatiriyorum

İlgili sorular

0 oy
27 cevap 713 göst.
17 Eylül 2021 Diğer kategorisinde Annelikheyecani (589 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 161 göst.
24 Temmuz 2023 Diğer kategorisinde yılmaz. (307 puan) tarafından soruldu
0 oy
21 cevap 625 göst.
17 Kasım 2022 Diğer kategorisinde Sgb (2,011 puan) tarafından soruldu
+1 oy
4 cevap 168 göst.