Ben sana hikayemizi anlatıyım ordan yola çık kızını gözünün önüne getir istersen .
Henüz 5 aylık bir bebekken eymende bir tuhaflık olduğunu fark ettim . Göz teması kurmuyor .oyuncaklarla veya bizimle ilgilenmiyor, donuk bakışı vardı. Sese tepki vermiyordu. Mesela bir şey düştü, yada kapı çarptı diyelim dönüp bakmıyordu. Hemen dr goturdum durumu anlattım sanırım o zaman çocuk gelişim bolumune gitmiştik. Ve benimle dalga geçer gibi konuştu 5 aylık bebekten ne bekliyorsunuz ki sadece gelişimi geriden geliyor zamanla düzelir denildi . Aradan zaman gectikte belirtiler artmaya başladı. 1 yaşına yaklaşacak artık hiç ses çıkarmıyor agu gibi sesler bilr cikarmiyordu. İsmine tepkisi asla yoktu . Uyku problemi vardı asla düzenli değildi uykusu. Mama sandalyesinde ileri geri sürekli sallanirdi yada etrafında donerdi . Bu belirtileri tek tek araştırdım ve karşıma hep otizm çıkmıştı. 5 aylık bebekken de evet otizm olabilir diye gittim dr a ihtimal vermiştim ama 1 yaşında kesin otizm diye bakıyordum. Diyeceksin 1 yaşında tekrar gittin mi diye doktora gidemedim cesaret edemedim belki kendi imkanlarim ile düzeltirim diye düşündüm ama tabiki öyle bir sey olmadı. Başkasının ağzından çocuğun otizm kelimesini duymak istemedim çok acı veriyordu ama . 2 yaşında nörolojiye goturdum ve doktorun ilk kelimesi nasıl bu kadar emin olabilirsin sen doktor musun dedi . Cocukla 5 dk vakit geçirince hak verdi . Sonuç otizm ...
Nörolojide testler falan yapıldı sonra psikiyatri bölümüne gittik ordan rapor çıkardık falan 2 yaşından beri eğitim alıyor. Şuan 5 yaşında çok şükür o günden bu güne baya gelişme var ama daha yolumuz coookk uzun ... evet çocuğumun bu durumu çok üzücü hele ki bir anne için ama Allah korusun diyorum daha kötüsü olabilirdi. Kendimi hep teselli edip şükür ediyorum bu halime sonuçta dünyanın sonu değil elimden geleni yapıyorum onu çok seviyorum. İnan eğitimle düzeliyor zaman alıyor tabiki ama gözle görülür fark ediyor benim oğlumda. Algısı sese, ismine tepki sıfırdı .şuan hem algısı hemde tepkisi çok iyi. Sadece biraz tembel istek yok istek olsa dahada ileride olurduk ama hep zorlama ile gidiyor benim sıpam😇