O yaşlarda olsak hepimiz senin gibi duygularımızın esiri olurduk muhtemelen. O yaşlarda aklını kullanan çok az kişi vardır. Burda severek evlenen de kaçarak evlenende görücü usulüyle evlenen de var, evlilikle ve yaş almayla bitlikte duyguyla değil de akılla ilerlemek gerektiğini görmüş insanlarız ki farkındaysan destekleyen bir yorum bile yok. Evlilik sandığın gibi eşle yapılan bir kurum değil maalesef. Evleniyorsan ailelerle de evleniyorsun. Ve dayının olayıyla sen o aile için o ailenin kızısın seni tam olarak asla bağırlarına basmayacaklar çünkü yaşanılan kötü anılar ve acılar var. Önceki postunda kafama oturmayan bir yer de var mesela ablası seni nasıl tanımış neyinden tanımış sonuçta küçük bir kızmışsın. O aileyle ilgili içimde oturmayan birşeyler var.
El öpme muhabbeti çok saçma şuan için. Sen kızsın, kendi değerini kendin belirleyip ne münasebet sen benim ailemin elini öpebildin mi ki ben gelip öpeyim demen lazım. Görümcemin kızı da Van'a sevgilisinin ailesiyle tanışmaya gitti ama nasıl gitti. Çocuk önce ailedeki en küçük çocukla tanışmak istedi aylarca gitti geldi hepimizin gönlünü yaptı rızasını aldı sonra götürüp kendi aileyle tanıştırdı 10 gün sonra da nişanları var. Ha ben onu da yapmadım annemin rızası yoktu tek gitmeme (gurbete gelin geldim) eşimde eşimin ailesi de annemi kırmadı direk kendileri geldi hem tanıştılar hem isteme oldu ki gelin geldiğim şehirde teyzem yaşıyor yani annem teyzeme emanet edip gönderedebilirdi 27 yaşındaydım.
Sevgilin şimdiden senin ailen benim ailem kıyaslamasına zaten girmiş geçmiş olsun. Bu cümle şimdiden kuruluyorsa evlenince çok daha beterlerini duyarsın.
Bir abla tavsiyesi olarak yapma, değerini eksiltme kendini çamura batırma. Gerçekten seviyorsa seni önce aileni ikna eder gözlerine girer sonra ailesi aileni ikna eder. Aklı başında olsaydı sevgilin ve ailesi, senin aileni ezip senden böyle birşey istemezlerdi zaten. İlerde keşke dememek için aileni dinlemesen bile burda evlilikle ilgili farklı deneyimleri olan bizleri dinle.