+6 oy
1,544 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (27 puan) tarafından

Sevgilimin ailesiyle benim ailem arasında sorun var ve bir türlü çözülmüyor. Sevgilim beni ailesinin yanına Vana el öptürmeye götürmek istiyor. Ben gitmek istiyorum çünki sorunları benle alakalı değil ama gitsemde ailemi çiğnemiş olucam. Ev arkadaşım sen git birşey olsa ben hallederim diyor ama yinede ailemin rızası yok diye vicdanım rahat değil sevgilim senin ailenden farklı olarak benim ailem seni hemen kabul eder kızları olarak görür diyor ama yinede içime öküz oturuyor

48 Cevaplar

+1 oy
(6,397 puan) tarafından

Yarın bir gün iş ciddiye binerse karşı tarafın ailesi senin oraya gittiğini illaki söyler aklın varsa gitme hele anne babanın rızası yoksa bir anne olarak söylüyorum asla gitme

-Reklam-
+1 oy
(2,209 puan) tarafından

Seni elime verseler  böyle yatırıp ıslak odunla döverim. Kızım sen kafayı mı yedin. 21 yaşında ne evlenmesi afedersin ama s*alak mısın?  İnanma kızım inanma. Kaynanam dünyanın en iyi kadını ama ben onun kızı değilim. Kocamın annesi sadece. Yapma . Kafanı duvarlara vurursun. Canım cicim ayları bitince başlar eziyetleri, neden ? Çünkü yok saydığın ailen sana sahip çıkmayacak . Senin yüzünden sahip çıkmayacak. Sen yaptın diyecek. Düşme böyle bir hataya 

(1,487 puan) tarafından

21 yaşında geleceğim gayet parlak iken universitemi dondurup evlenmiş biri olarak çok pişmanım. Tamamen akılsızlık. Bir kadın bence asla 27 yaşından önce evlenmemeli, hatta hiç evlenmemeli. Bak burda tecrübe konuşuyor su an en güzel zamanlarin ye iç gez dolaş . Evlilik asla dışardan göründüğü gibi değil. Benim şanslı olduğum konu ben asla kısıtlanmiyorum, maddi açıdan da çok özgürüm. Ama herkes bu konuda şanslı değil maalesef . Sen de onlardan olabilirsin.23 yaşındayım, evlilik çok ağır bir yük geldi bana. Her şeyden hevesimizi aldıktan sonra istersek evlenmeliyiz fikrimce.  

(2,209 puan) tarafından

Meryem neredeyse 4 sene olacak evleneli 24 yaşımda evlendim. Aynı senin dediğin gibi hiç bir kısıtlamam yok , kötü bir evliliğim yok elhamdülillah ama gerçekten keşke demek istemiyorum ama keşke daha da geç evlenseydim o kadar pişmanım ki ders çalışmaktan doğru düzgün hayatımı bile yaşayamadım ben 

(1,487 puan) tarafından

Aynısı yemin ederim ya. Umarım biraz yazdıklarımdan etkilenir de ona göre hareket eder. 

+1 oy
(4,088 puan) tarafından

Tabi ki gitme. Orta da soz yok, nisan yok birsey yok. Ne munasebet! Hem aileni hem kendini cognemis olursun. Ne demek erkek tarafinin ayagina gitmek.jemde gizlice. Bu simdiden iplerinellerine vermek olur, ASLA BOYLE BIR HATA YAPMA. Kendi ailesini getirsin o sevgilin olacak uyanik, arayi bulmaya calissinlar.

+1 oy
(5,447 puan) tarafından

Aileni evliliğine ikna etmeden gitme gelin ata binmiş ya nasip demişler dimi aileler arasındaki sorun büyük zaten bide anladığım kadarıyla doğulusuz görenekler sizin oradalar da daha farklı aileni hiçe sayıp gidersen sonra sanada kızar ve küserlerse üzülürsün 

+1 oy
(2,087 puan) tarafından

Ailen istemiyorsa bi bildikleri vardır. Sakın gizliden gidip erkeğin ailesini şımartma 

+1 oy
(459 puan) tarafından

O yaşlarda olsak hepimiz senin gibi duygularımızın esiri olurduk muhtemelen. O yaşlarda aklını kullanan çok az kişi vardır. Burda severek evlenen de kaçarak evlenende görücü usulüyle evlenen de var, evlilikle ve yaş almayla bitlikte duyguyla değil de akılla ilerlemek gerektiğini görmüş insanlarız ki farkındaysan destekleyen bir yorum bile yok. Evlilik sandığın gibi eşle yapılan bir kurum değil maalesef. Evleniyorsan ailelerle de evleniyorsun. Ve dayının olayıyla sen o aile için o ailenin kızısın seni tam olarak asla bağırlarına basmayacaklar çünkü yaşanılan kötü anılar ve acılar var. Önceki postunda kafama oturmayan bir yer de var mesela ablası seni nasıl tanımış neyinden tanımış sonuçta küçük bir kızmışsın. O aileyle ilgili içimde oturmayan birşeyler var.

El öpme muhabbeti çok saçma şuan için. Sen kızsın, kendi değerini kendin belirleyip ne münasebet sen benim ailemin elini öpebildin mi ki ben gelip öpeyim demen lazım. Görümcemin kızı da Van'a sevgilisinin ailesiyle tanışmaya gitti ama nasıl gitti. Çocuk önce ailedeki en küçük çocukla tanışmak istedi aylarca gitti geldi hepimizin gönlünü yaptı rızasını aldı sonra götürüp kendi aileyle tanıştırdı 10 gün sonra da nişanları var. Ha ben onu da yapmadım annemin rızası yoktu  tek gitmeme (gurbete gelin geldim) eşimde eşimin ailesi de annemi kırmadı direk kendileri geldi hem tanıştılar hem isteme oldu ki gelin geldiğim şehirde teyzem yaşıyor yani annem teyzeme emanet edip gönderedebilirdi 27 yaşındaydım.

Sevgilin şimdiden senin ailen benim ailem kıyaslamasına zaten girmiş geçmiş olsun. Bu cümle şimdiden kuruluyorsa evlenince çok daha beterlerini duyarsın.

Bir abla tavsiyesi olarak yapma, değerini eksiltme kendini çamura batırma. Gerçekten seviyorsa seni önce aileni ikna eder gözlerine girer sonra ailesi aileni ikna eder. Aklı başında olsaydı sevgilin ve ailesi, senin aileni ezip senden böyle birşey istemezlerdi zaten. İlerde keşke dememek için aileni dinlemesen bile burda evlilikle ilgili farklı deneyimleri olan bizleri dinle.

+1 oy
(1,040 puan) tarafından

Bu kadar insan ne guzel aklı sebeplerini açıklamış. Sevgilinin elinden tutup farklı bir şehre gıtmek her ne kadar ailesiyle tanışma da olsa hoş karşılanmaz. O elini öpeceğin insanların yanında bile değerin olmaz.seni isteseler bile saygı duymazlar. Onlar hep oğulcu. Doguda çoğunluk böyledir. Ama sen bütün bu söylenenleri unutup gidecek gıbısın ben de bunu anladım yorumlarında. Hayat senın hayatın heyecanına yenık düşüp hayatını kötü etkileyecek kararlar almamalısın

+1 oy
(661 puan) tarafından

Bak daha sevgilisiniz madem böyle seni götürmek istyr sevgiline deki sen aileni getir istesinler yok vs derlerse deki sende ikna etmeye kendini sevdirmeye çalış ben ailemi çiğneyip gelemem de çünkü sana bunu diyeyim gitmiş olsanız ailenizi çiğneyip gitmiş olacaksiniz ve degeriniz olmayacak koca tarafinda aynı şekilde aileniz herşeyde elini çekerse bu sefer de bak seni sildiler ettiler diyecek bence bu sevgilinden kac anneci bu çocuk bu aklida ailesi veryrdur yönlendiriuor bugün daha böyle ise evlenince bin pişman olursun bu da burda yazılı kalsn demedi deme sonra sen sevdiğin için bazı şeyleri göremiyorsun sonuçlarını idrak edemiyorsn benmde eşim nişanlı iken gel bayramda ailemin elini op dedi ve bende istekliydim bilmyrdum tam demistm anneme söylediğimde erkek tarafının gelip el öpmeye hediyeni getirmesi gerekiyr dedi ama annesi gelin gelsn demis kocana oda hemn dinliyr seni cagiryr dedi ve doğru çıktı annemon dediği eğer ben gitms olsaydım diyeceklerdi dünden raziymis bu gelin ağırdan al kendini değerini ayaklar altına alma ortada söz yok nişan yok nereye gidyrsn gelemem diyeceksin söz olur söz olur ailemin kulağına gider bu tarz şeylerden hoslanmurm acelemiz ne nişan olursa gidilir gelinir dersin

(661 puan) tarafından

Oku lütfen cvp yaz 

(27 puan) tarafından

Aslında o ailesini göndermek istiyordu ama benim annem istemedi izin vermedi sevgilimde bu yola baş vurdu

(2,566 puan) tarafından

BK bak baş vurdu yola bak Ferhat dağları delmis senin sevgilin su yok  ama delinmisken doğalgaz çekeriz diyenlerden aç kızım gözünü üniversite okumuş kızsın çin ol biraz

+1 oy
(21,962 puan) tarafından

Ama kendi ailenide çiğneme en azından ikna et canım

+1 oy
(1,103 puan) tarafından

Yani şimdi söz yok nişan yok düğün yok. "Düğün değil,bayram değil eniştem beni niye öptü" ye dönüyor iş. Çok saçma değil mi sence de ? Ortada bişey yokken el öpmeye gitmen? Seni seviyorsa aileni ikna etmek zorundalar. Madem ailesi o kadar iyi insanlar aileni ikna etsinler. O kadar iyi düşünceli insanlar olsalar Öyle senin ailenin haberi rızası olmadan el öpmeye cagirmazlar. Aklını başına al bence sen ailenle kötü olcaksin onlara muhtaç kalacaksın. Aileni ezmeye değer mi sence? Ailenin duyduğunu düşünsene. Kızı onlardan habersiz düşman sayılan ailenin elini öpmeye gidiyor. Bana sorarsan hainlik derim yani. Çok istiyorlarsa ikna edecekler

+1 oy
(8,515 puan) tarafından

Her zaman ulaşılması zor bir kız ol. Önce ailenin ne istediğini önemse ve bunu uygun bir dille belirt erkek arkadaşına.

+1 oy
(823 puan) tarafından

Kızım sende gram akıl yok, ki bekar birinin anne bebek uygulamasında ne işi var onuda anlamış değilim neyin gününü saymak için indirdin uygulamayı dalga geçiyo gibi geldin bana.

Hadi diyelim ki söylediklerin doğru başka şehre sevgilinin ailesine gitmek nedir ya iyimisin sen başına neler gelebilir düşünebiliyomusun ailenden izinsiz bu çocuk seni seviyosa madem o gelsin ailenle tanışsın çabalasın uğraşsın sen niye uğraşıyosun seni sevmiyor bu çocuk istediğin kadar kendini kandır buna, git evlen bi süre sonra aklın başına gelir nasılsa ailesi senden intikam almayı düşünmüyorsa bende neyim, bi nişanda bile bu kadar çirkefleşen insanlarla aynı genleri taşıyor o öyle biri değil demek ahm.aklıktan başka bişey değil o da öyle biri ailesi genleri bu çünkü istesede istemesede armut dibine düşer öyle olduğunu evlenince görürsün kafanı taşlara vururken de buraya yaz da sana akıl verip kurtarmaya çalışan insanlar haklı olduklarını görsünler 

(459 puan) tarafından

Uygulamaya bağlı regl takip uygulaması da var ve ordan sohbet bölümüne girebiliyorlar. Yani artık burda çok bekar arkadaşımız da var :)

+1 oy
(374 puan) tarafından

Benden sana tavsiye aileni hiçe sayan gün gelir seni de hiçe sayar.Aileni ezme.İki tarafında gönlü olsun oyle gidip gelin.Hem şu devirde ne cesaret ya.Hadi seni kesse biçse tecavüz etse.Haberleri goruyoruz.Bak bende eskiden esimin evine gider gelirdim sevgiliyken ama o zamanki 2000 li yillardaki masumiyet yok.Dikkat et canm benim.

+1 oy
(6,716 puan) tarafından

Çok istiyorsa onun ailesi size gelsin oğlanla beraber 

+1 oy
(8,944 puan) tarafından

Güzel kardeşim daha 21 yaşındasın başka bir anlamda demiyorum ama yaşanmışlık olarak cahil bir yaştasın hayat malesef senin dediğin sandığın gibi toz pembe yaşanmıyor iki sevgiliyken evet herşey mükemmel ama sonra o işler öyle kalmıyor aile araya girince ipler o kadar geriliyorki toz pembe bulutlar pufff yok olup yerini kara bulutlara bırakıyor ben 23 yaşımda nişanlandım aileler arası sıkıntı olmamasına rağmen eşimin ailesinin evine hiç gitmedim hataylıyım ve doğuda gelinim eşim Erzurumlu nişanlıyken eşimin ailesi beni gezmeye götürmek istedi 1 hafta 10 gün annem asla dedi o kadar çok kızmıştım ki ona o zamanlar ne var sanki gitsem gezsem diye şuan diyorum ki iyiki göndermemiş benim annem uzaklıktan dolayı istemedi kocam kapıda yattı desem yeridir ikna etti şuan dersin ki onlar anne oğul araları o kadar iyi 10 sene olacak hala daha bundan bahsederler köye gidince annen çok ağır efendi kadın diye onlar bizim görmediğimizi görüyorlar emin ol buna vardır illaki bir bildikleri sakın aileni ezme taş yerinde ağırdır bu bir gerçek yarın öbür gün sıkıntı çıksa vallahi ilk kelime gelmeseydin olur 

+1 oy
(6,943 puan) tarafından

Bir Vanlı olarak sana tafsiyem gitme sakın 

+1 oy
(2,566 puan) tarafından

Onun ailesi gokden zembille indide.... Senin mi haberin yok ? Söz yok Nisan yok gidsende evlensenizde sen isde bu kadarssin ayaginla geldin der !evlendikden sonra...kendi anan baban kadar senin değerini bilen olmaz....el oğlu şimdiden fındık kadar aklıyla muhalefet olmuş evlensenizde sorun çıkarır eski eş eski nişanlı var ama..eski anne  baba ...yok bil istedim 

+1 oy
(1,221 puan) tarafından

Ben ailen ne derse onu yaparım. Kayın aile tarafına hiç güvenemem. Aileni dinle .hiç bir anne baba evladının kötülüğünü istemez. Lütfen sevgiline ve ailesine kanma.ailenin rızasını al

+1 oy
(2,077 puan) tarafından

Sevgilinizin ailesi şimdiden kendi aikesini üstün görüyor önce sizi götürmek istiyor. Böyle durumlarda erkek daha başrol oynamalı. madem ailelerde sorun var. Önce sevgiliniz gelip sizin ailenizin gönlünü etsin. Razı gelirlerse tanışmaya da gidebilirsiniz bunda birşey yok ama önce sizin gitmenizin bir manası yok. İlerde bak ortada fol yok eve geldi olur. Aile rızası olmayan hiçbir evlilikte mutlu olamazsınız. Aileniz istemiyorsa sizin iyiliginiz içindir. Onlar sizi koşulsuz sever. İyiliginiz ister. Demek ki birşey görmüşler. Sonra gurbette yanlız kalmak ne demek anlıyorsunuz ve çok pişman oluyorsunuz. Eşim kaynanamı koruyor diye burda her gün postlar açılıyor. Erkek çocukları anacidir. İki kere iki dört. Kimseye birşey olmaz, size yazık olur. Önce ana baba duası. Daha kimler kimler çıkar karşınıza da ana baba bir daha bulunmaz. 

+1 oy
(14,562 puan) tarafından

Köprüyü geçene kadar öyle.  Aileler arası sorun varsa evlilik de olsa önüne hep bir sorun gelecek. Aileler arasında kalacaksın. Arada sıkışacaksin.  En sonunda ya aileni sileceksin ya da bosanacaksin. Sonradan hiç bisi düzelmez ilerde düzelir diye sakın düşünme. Bunu düşünüp evlenmiş biri olarak sana tavsiyem. Ailen Bi şeye yok diyorsa bunun sonunu bildikleri için...

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 559 göst.
7 Mart 2025 Diğer kategorisinde Busra derler (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 132 göst.
7 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 221 göst.
25 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 99 göst.