+6 oy
1,542 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (27 puan) tarafından

Sevgilimin ailesiyle benim ailem arasında sorun var ve bir türlü çözülmüyor. Sevgilim beni ailesinin yanına Vana el öptürmeye götürmek istiyor. Ben gitmek istiyorum çünki sorunları benle alakalı değil ama gitsemde ailemi çiğnemiş olucam. Ev arkadaşım sen git birşey olsa ben hallederim diyor ama yinede ailemin rızası yok diye vicdanım rahat değil sevgilim senin ailenden farklı olarak benim ailem seni hemen kabul eder kızları olarak görür diyor ama yinede içime öküz oturuyor

48 Cevaplar

+32 oy
(3,424 puan) tarafından

Sakin ama sakin aileni razi etmeden heleki gizliden sakin gitme sevgilin simdiden senin ailen benim ailem demeye baslamis ilerde cok pisman olursun 

(1,320 puan) tarafından

Oyunu 30 yaptım aşko 😂

(3,424 puan) tarafından

Oha kiz soylemesen haberim yok gerci ben mantikli kariyim 100 yzeri + aldigim postlar olmustu eski hesapta ahahahah 

(1,320 puan) tarafından

😂😂😂

-Reklam-
+16 oy
(21,596 puan) tarafından

Henüz resmiyeti olmayan üstelik sorun olan bir ilişkide el öpme merasimini ve aileyi yok sayar gibi bırakıp gitmeyi doğru bulmuyorum. Ailen haksız mı bilmiyorum ama saygı görmek istiyorsan ailene de o saygıyı göstermelerini sağlamalısın bu sorunda eş ailesinden yana tavir alırsan yarın öbür gün başka konularda da taviz verip onlara uymak zorunda kalırsın muhtemelen benden çok çok Küçüksün bunu naçizane bir abla tavsiye say 

+13 oy
(672 puan) tarafından

Bence gitme. Yazdıklarını okuduğumda içimde kötü bir his oluştu. Bence asıl amacı bu değil. Seni kaçırmaya çalışıyor bence. Ve benim hissettiklerim çoğunlukla çıkar. 

(9,596 puan) tarafından
+3

Ve ilerleyen zamanlarda ne düğün ne kına ne nişan birsey yapmaz drek otur ailemle der cıkar ne alakaymış şimdiden el öpme ailenin rızası yok bişeyi yok verme ipleri hemen 

(1,972 puan) tarafından
+4

kız gidecek kaynana evine. el bebek gül bebek canımlar cicimler havada uçuşacak. sonra kız, benim ailem hatalı mı acaba diyerek kafası bulanacak. kendilerini çok iyi gösterecekler kıza. 

sonra da kaçarak evlenme, ve mutsuz son. 

(21,596 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Üç gün sonra bu evlilikte veya ilişkide sorun çıkarsa karşı tarafın yine saldırgan davranmayacağını olgunlukla sakince karşılayacağını kimse garanti edemez 

(2,339 puan) tarafından
+1

Bana zarar mı vermez demişsin post sahibi vermez ama sen gidersen bir nevi kendi ayaginla geldin kacirmiş olacak seni bizimde yakın tanıdık var kız okuyordu ankarada ailemle tanış memelekti gör diye getirmiş tabi kız ne bilsin getirdiği gibi anasına ana kaçırdım gelinin bu demiş kız geri gitmek istemiş ama korkutmuş ailen zarar gkrur gibi şeyler ailesini de aramiş kızın kacmiş benle diye ailen kabul etmez demiş kız mecbur kalıp evlenmiş aynı şeyi yaşayip anlattı ailesiyle kaç yıl konuşmadı şuan annesi kardeşi konuşur babası hala gorusmez eve de almaz 

(1,972 puan) tarafından
+1

benim de kızım var. büyük konuşmaktan korkuyorum. ama beni çiğneyip gitmesi canımı çok acıtır. 

bir de gerçekten kimse aileden daha önemli değildir. konuşa konuşa güzellikle br yol bulunursa bulunur yoksa değmez. 

zaten yorumlara da bakıyorum herkes böyle düşünüyor. 

inşallah ailene sırtını dönmezsin

+11 oy
(3,772 puan) tarafından

Benden sana tavsiye asla ama asla aileni yok saydiracak bu davranışta bulunma , sen bugün bu durumu kabul edersen yarın her durumda ailenin sözü , eşin ve ailesi için geçersiz olacak ve onları yok sayacaklar 

Başka bir durumda o zaman onları dinlememistin şimdi mi ailen oldu diye vs vs bir sürü şeyler duyarsın 

+11 oy
(5,227 puan) tarafından

Vanlı gelini olaraktan şunu diyeyim sana asla bir kız sevgiliyle falan gitmez öyle sevgilin oraların örf adetini iyi bilir ki yarın birgün evlensemde bı değerin kıymetin olmaz bacım tavsiyem ailenin sözünden çıkma taş ağırdır yerinde önce onlar gelsinler ailenle tanışmaya kendilerini sevdirmeye calişsinlar derim .

(27 puan) tarafından
+2

Pek bilgim yok adetleri falan araştırmadım o önceden ben ailemle konuşucam annemi halamları göndericem dedim benim ailem annem kabul etmedi sevgilimde beni götürmek istiyor

(5,227 puan) tarafından
+5

Gitme Van'da işler öyle deil canım bn hemcinsime yardımcı olmak için yazıyorum sana aileni çiğneyip gitme başka yol bulmalısın ailem izin vermiyor de gizli de olsa gitme kıymetsiz etme kendini gelip olduğun memlekette onlar seni görsün 

+7 oy
(1,181 puan) tarafından

Ev arkadaşın idare ederim diyo ya ben ona takıldım Allâh korusun yolda başina birşey gelse kaza vs olsa ne ev arkadaşın ne 4 yıllık sevgilin nede sevgilinin ailesi yanmaz yanarsa anan yanar ki gizli bir iş ailen seni şuan olduğun yerde biliyor sen başka yerde çıkacaksın bence yapma 

(27 puan) tarafından
+2

Haber versem kararımı net ifade etsem izin vermeseler bile benden günah gitti desem o zmaan peki? 

(1,181 puan) tarafından
+3

Yani daha ılıman gitsen desen ki bi gidip ben göreyim belki ben istemicem belki kafama yatmayacak bana bu fırsatı tanıyın gibi konuş canım bak bende 15 yaşında bi evladın annesiyim anneni çok iyi anlıyorum başına bir şey gelse en çok o yanacak istememe sebebi sana eziyet etmek değildir ailenin vardır onlarda görüp kafalarına yatmayan yada sevgiline söyle ailemi ikna edene kadar bekleyelim ailenin yanına gitmeyi de birde o tarafa ılımlı git yani yarın birgün anlaşamayıp boşandığınızda yine koşulsuz kucak açacak olan ailen canım

+6 oy
(3,293 puan) tarafından

Ailenden gizli mi gideceksin 

Bide ailen niye karşı çıkıyor ki 

(27 puan) tarafından
+2

Aslında gizli gitmek istemiyorum ama bir tarafdanda gitmek istiyorum.Sevgilimin ailesini sevmiyorlar ve sevgilimide öyle zannediyorlar

(3,293 puan) tarafından
+1

Bence ailenden gizli bişey yapma hem senin için rahat etmez hem de ailen duysa daha kötü olur

Ve daha sevgiliyken kalkıp gitsen ailesi de sevgilin de yüzüne söylemese bile illa arkandan söyleyecekler ailesinden gizli iş yapıyor diye güvensizlikleri de olacak

Bide arkadaşın hallederim diyor da Allah korusun bişey olsa o ne yapabilir ki olan sana olacak

+6 oy
(62 puan) tarafından

Sana bir abla tavsiyesi asla gitme aklı basinda olan zaten gitmemen gerektigini soyler sanmiyorum git diyecek birisi cikar cunku burdaki herkes gelin olmus ve aile kiymetini anlamis kisiler helede cogu anne olan kisiler aileni çiğneme gelsinler ayagina iki gun sonra kendi ayaginla geldin derler anneni babani saymadin derler daha neler neler kacarak evlenmis kisi olarak soyluyorum hic birseyimi yapmadilar yapilanida gözüme soktular fazlasiyla ailemden istediler halada isterler 10 sene oldu sanki benim ailem gelin aldi asla ablacim aslaa gitmee 

+6 oy
(1,320 puan) tarafından

Bak az önce de bir post okudum diyor ki ailem arkamda durmadığı için boşanamıyorum çünkü sen kendin istedin bize güvenme diyor . Kimse için ailemi asla karşıma almam 

(2,209 puan) tarafından
+1

Bu posttan çıktım oraya yaptığım yorumun cevabını okumaya gittim. Hay aklınla bin yaşa. Ne kadar çok sinirlendim

(1,320 puan) tarafından
+1

Ben 21 yaşındayken  ooooo hayatını yaşamak varken nedir bu erken evlenme merakı anlamış değilim hayatının en güzel yıllarını aşık olduğunu sandığı adamın dizinin dibinde ailesini karşısına alarak mutsuz bir evlilik geçirecek ne acı . 

+5 oy
(864 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Eğer sevgilin seni gerçekten sevseydi öncelikli amacı aileni razı etmek olurdu. Onlardan gizli seni ikna etmeye çalışıp ailesine el öptürmeye götürmeye çalışmazdı. 

Üstelik şuan bunu yaparsan aileni de değersizleştirmiş olursun onun ve onun ailesinin gözünde 

+5 oy
(1,007 puan) tarafından

İyi olacak hastanın doktor ayağına gelirmiş.

Bitanem, çiçeğim, gün goncam. Tam olarak durumun vehametini görebildiğini hiç sanmıyorum. Eğer dikkate alırsan -ki almanı çok isterim, sana naçizane abla tavsiyesi vermek isterim.

Ben de Van’lılara, Ağrı’lılara gelin gittim. Hem de istenilen gelinim ben, kaynanam benim için ağladı. İlla ki bu kız olsun diye çok çırpındı.

Doğuya gelin gitmek diye bir kavram GERÇEKTEN var. Kimse inkar edemez bunu. Doğuya gelin giden arkadaşlarımın eş ailelerine nazaran benim eşimin ailesi bu konuda övülür bile.

Bir kere kişi kendi değerini kendisi oluşturur ve her çocuk anne babasının sırrıdır. Sen sadece o adamla değil, ailesindeki sevdiğin sevmediğin her ferdiyle evleneceksin.

Sen neden ayaklarına gidiyormuşsun? Elde edilmesi gereken sensin. Gözüne girmek için onların her şeyi yapmaları lazım, onların gözünde “kız alıyorlar” ya. Gerçeği de bu değil tabi, asla onların kızı olmayacaksın.

Önceki postunu da okudum. Bitti çiçeğim, daha da iflah olmaz bu. Bir kere mimlendin sen. “O” ailemin kızısın. Geçmiş olsun.

Evet, evde iki kişi başbaşa kalacaksınız ama o aile çocuklarının baba tarafı olacak. İnsan bireysel evlenmiyor. Yarın babaanne, hala, amca gibi kavramlar kazanacaklar. Sıkıysa o zaman görmezden gel.

Ayrıca sen niye gidiyorsun memlekete sığıntı gibi? Anne babanı küçük düşürüyorsun? Kadınsın sen, başta nasıl davranırsan öyle gidecek.

O ne öyle seni ailesinin ayağına götürüyor, erkek olacak bir de. Madem seni istiyor, göstersin.

Nereden bakarsan bak bu aile çingene. Belki senin dayında da bir şeyler vardır ama insan esas karakterini kavgada belli eder.

Yerinde olsam şu an şakasına bir kavga çıkarır, gerçek yüzünü görürdüm.

Panikledim valla, sanki son sürat gelen bir arabanın kaza yapacağına eminim de engel olamayacakmışım gibi.

Nolur gitme. Hatta istemem de test et çocuğu. Son raddeye kadar zorla ki tüm karakteri ortaya çıksın.

(457 puan) tarafından
+1

Her cümlen mi doğru olur :) özellikle mimlendin o ailenin kızısın cümlesi.  O kadar haklısın ki.. tanımadan çok seviyorum seni gözüm yorumlarda hep seni arıyor :))

(1,007 puan) tarafından
+1

Kız bunu sabah namazında yazdım, o saatten beri uyumuyorum daha da bir şey yazsam mı acaba diye. Paraladım kendimi.

Hani olur ya birisinin gelecekte ne hale düşeceğini aşikar görürsün ama o kimse görmez de sen anlatmaya çalışsan bile anlamaz. Tam olarak durum bu. Ne desem de şak diye gözleri açılsa diye düşünüyorum.

Ailesini ASLA çiğnememesini gerektiğini nasıl anlatacağım diye çırpınıyorum. Oyyy oy dertsiz başıma dert almışım. 

(27 puan) tarafından

Abla çok özür dilerim benim yüzümden bu kadar düşünmeye gerek yok. Çevremde bile bana böyle tavsiyeler verecek biri yok annem bu kadar derine inmez mesela sadece olmaz diyor o kadar. Çocuğa ateşe dokunma gibi ama neden o ateşe dokunma demezler çocukta sonda o ateşe dokunur. 

Test etmekte amacın ne? Yani nasıl test edebilirim ki? 

(1,007 puan) tarafından
+1

Leyla’m. Çok severim bu ismi. Beni bir ablan say kurban olduğum. 28 yaşındayım ben. Bir oğlum bir kızım var. Az kalsın kızımın adı Leyla olacaktı.

Annesinin kuzusu. Minik gül goncam. Seni kardeşim belledim de o yüzden dert ettim, vallahi sabahtan beri ne desem de gözü gönlü açılsa diyorum.

Adama aşıksın, bu bariz. Ben de kocama aşığım elhamdülillah. Kendisi baba tarafından Ağrı, anne tarafından Van’lı. Aynı senin dediğin gibi kocam tek başına tam benim kalemim. Allah diyorum onu benim için yaratmış.

Ancak iş ailesine gelince orada bir sabır imtihanı var. Annesi ve babasını tanıdığımı düşünüyorum, 2 senelik evliyim. Eşim her ne kadar şahsen muhteşem olsa da aile unsuru dahil olunca gıcık bir tip olabiliyor. Çünkü armut dibine düşer.

Eşimle aramda 3 ay var, ben büyüğüm. Kendisi çok olgun olmasına rağmen ben sanki 10 yaş daha büyük gibi her olaya güzel yaklaşıyorum ama eşim aile evine gidince onların karakterine bürünüyor.

Bu saatten sonra nasıl değiştireceksin? Zaten değiştirme yanlısı da değilim ama olayı anla diye söylüyorum. Biz eşimle görücü usulü tanışıp köpekler gibi aşık olarak evlendik. Tanıştıktan 41 gün sonra nikahımız kıyıldı bizim.

Benim annemi de zorla evlendirecekleri gün annem de babamı kaçırmış mesela. Yani ben hep aşkın tarafındayım.

Ama işte, insan evlendikten sonra bambaşka bir tecrübeye sahip oluyor.

Dene bak, test et adamı. Olmaz de gelemem. Sen kraliçe gibi davranacaksın ki kendine erkeğin de öyle davransın ve “davrandırsın.”

Olmaz gelmiyorum de. Çok istiyorsan al aileni tanışmaya gelin de. Sen o adamı istediğin için gidecektin değil mi Van’a? Heh, işte sana fırsat. Seni istiyorsa aynı senin gibi o da alır ailesini gelir.

Edebini ölç. İlk kavgada senin yüzüne bir şeyleri vuracak mı ona bak.

Bak ben Antalyalıyım. Güney batı yani, doğunun tam aksi. Asla geleneksel bir ailem olmadı, biz çok farklıyızdır. Ama ben gelin gittiğim yerde kendi borumu öttürmek zorunda bırakıldım.

Benim annemin evine gitmem bile namussuzluk gibi ima edilince patladım. NE ALAKA DEĞİL Mİ? Heh işte anlayış bu.

Evlerine gelen kıza, bize ait gözüyle bakılıyor çoğu yerde. Bana sormadan kendi evlerinde oda açtılar mesela. Eşimi askere uğurlarken oradan anneme bırakacaktı beni, eşim ya eşim. Aramış biz gidene kadar sen nasıl kız yetiştirdin diye benim anneme bağırmışlardı. Gecenin üçü demeden, uykudan uyandırdık demeden.

Böyle bir şey olursa şayet seninkileri de aramaz direkt eşine konuşurlar. Doldururlar.

Hayal et, bir kızın var. 9 ay karnında taşıdın, besledin, uykusuz kaldın, hasta oldu kahroldun, büyüttün okula gönderdin, evde saçlarını taradın ördün, birlikte kahve içtiniz, en iyi arkadaşın oldu. Gözünden sakınıyorsun.

Sonra biri gelip onu senden manen söküyor. Yürekğin kalmaz, mangal gibi yanarsın. Bir de biliyorsan şayet onu rezil edecekler, Allah korusun hasta olur yataklara düşersin.

Bu hayattaki en hakiki aşk Allah aşkı, sonra anne aşkıdır bitanem. Kimse seni annen kadar sevmez. Kimse sana annen kadar değer vermez.

Sen doğum yaparsın, millet doğana koşarken annem kızım diye sana gelir.

Ana gibi yar olmaz demişler ne de güzel söylemişler.

Kurbanın olayım gitme, hatta gerekirse annene benimle evde kal beni zapt et ama gönderme de.

Hakiki aşk, öyle ya da böyle olur. Gerçekleşir ve kavuşursunuz. Eğer sen onun kemiğinden yaratıldıysan 2 cihan birleşse sizi ayıramaz. O zaman madem kavuşmak garanti, o halde adam akıllı değerini koruyarak kavuş.

Eğer onun kemiğinden yaratılmadıysan 2 cihan yırtsa kendini sizi kimse birleştiremez. O zaman değerinden de bir şey kaybetmemiş olursun.

Senden bir tane daha yok. Kendine bunu yapma.

Anne babana hele hiç yapma. Bazen nasihat dinlemek gerekiyor aşk kuşum. 

+4 oy
(9,906 puan) tarafından

Cnm sevgilin Vanın merkezinde mi oturuyor 

Benden sana tavsiye bende Van'dayim genel olarak birbirini seven ama kız ailesi rızası olmayanı erkek alıkoyar ben kesinlikle tavsiye etmiyorum 

(27 puan) tarafından
+1

Evet merkez ora gitsem ailesi alıkoyucak mı beni? 

(9,906 puan) tarafından
+1

Cnm aslında kızın rızası olmadan alıkoymak zor gelir ama şöyle bişeyde var eğer sadece ailesiyle tanıştırmak ise bence acelesinin olmadığını öncelikle ailenin rızasını almak istediği belirt

+4 oy
(251 puan) tarafından

Ailenin sana ihmali ve istismarı yoksa kimse için karşına alma. Kimse ailenden kıymetli değil. Yarın bir gün çok ama çok pişman olursun. Vardır ailenin bir bildiği. Ortada fol yok yumurta yok ne tanışması. Sen niye kendini onlara göstermek zorundasın ki. Onlar senin için ailenin yanına gelsinler. Bak biz iyi insanlarız vs. diye. Niye değerini düşürüyorsun? Erkeğin ailesi her zaman saygı duymasa bile öyle davranabilir. O yüzden saçmalama otur oturduğun yerde

+3 oy
(21,789 puan) tarafından

Ailen neden istemiyor onların ailesini. Madem sadece aileler arasında sıkıntı var. Sevgilin o zaman senin ailenin gönlünü etmeli. İyice gözlerine girmeli ki ailen de karşı cikmasinlar. Guvensinler. Burayı pek bilmezsin sen. Ama burda ailesine arkasını dönüp evlenen ama köpekler gibi pişman olan çok hayat hikayeleri okuduk asla tavsiye etmem. Önce sevgilin sizinkilerin yanına gidip gelsin. Sonra senin için ailenden izin kopardın. O şekilde gidin. Hicbisey için acele etmeyin. 

+3 oy
(3,143 puan) tarafından

Erkekler hep der seni kızı gibi görür diye köprüyü  geçince sevgilinde dahil adam yerine koymaz ve aileni ezip gitmen onlara büyük bi koz boşver gitme ne el öpmesi düğünmü olduda el öpmeye gidiyorsun çok biliyorsa o senin ailenin elini öpsün onun ki aile seninki ne bostan korkuluğumu 

+3 oy
(785 puan) tarafından

Konudan bağımsız vanlıyım Van erkekleri eşlerine düşkün ve kıskanç olur haberin olsun 

(785 puan) tarafından
+1

Sırf Doğulu' diye istemiyorlarsa çok mantıksız burada öyle bir şey yok hoşgörülü cömert insanların şehri 

(27 puan) tarafından
+1

Hayır doğulu diye alakası yok. Ailevi mesele

+3 oy
(14,960 puan) tarafından

Kız deli misin ne el öpmesi ne gitmesi güvenme kimseye başına ne geleceğini bilemezsin 

+3 oy
(4,082 puan) tarafından

Başına birşey gelse ailen seni nerede arayacak?  Arkadaşın kime ne hesap verecek? Peki ya sen? En kötü ihtimali düşün, akıllı ol.

Aile rızası önemli, senin görmediğin farklı bir durum görmüşlerdir onlarda. 

El oğlu bu tabiiki öyle söyleyecek.  söyleyin kızlar hepimizin kocası annem seni kızı gibi görür dedi mi demedi mi?  Halbuki köpekk yerine bile konmadık. 

(1,007 puan) tarafından
+1

Bu yorum beni 30 yerimden bıçakladı. 

(4,082 puan) tarafından

Yazarken ne hissettim artık sen düşün. 

+2 oy
(3,219 puan) tarafından

Ohooo sen canına mi susadın ya . Bir önceki postunu okudum üniversite öğrencisiymişin  bu kadar şey yaşanmış sen aileni nasıl karşına alırsın bu konuda. Beyni kullan duygularını değil. Daha hâlâ sevgilim diyor bir de. Okulunu bitir önce mesleğini eline al ne bu evlenme merakı. Sen o adama karı değil köle olursun anca. Sen bu kadar olaylardan sonra hâlâ anlamadın mi onların düşünce yapısını yaşam tarzını. Kendi ailene sırt dönüp bir de ellerini öpmeye gidecekmiş bak sen. 

(27 puan) tarafından

Ya neden şuanda annem gibi konuştunuz anlamıyorum ki sevmek suç mu? O okumuş çalışan hayatını kuran biri aşlesini ziyarete bayramdan bayrama gidiyor. Dedesi köü biri diye torundamı kötü olucak

(3,219 puan) tarafından

TTecrubesizsin çünkü. Insanların bu konuşmalarını ters anlayıp ona göre tavır alma. Bak bir Allahın kulu olumlu konuşmamış. Yaşanmışlıklar var biz de . Sevgi dedigin neki . Bu söylediklerimi de yabana atma . 21 yaşında cocuksun benim gözümde. Ve annen yaşındayım muhtemelen . Bayramdan bayrama ziyarati de geçeceksin. Sen bir evlen bak nasıl ailesine seni kul köle yapıyor. Sonra çok pişman olursun dönüşü zor olur . Köprüyü geçene kadar herkes melektir zaten. Gerçekten sevgilin iyi aklı başında bir adam olsa senin ailenin kapısında yatar ikna etmek guvenlerini kazanmak için. Ama senin ki ne yapıyor daha şimdiden seni yavaş yavaş ailene karşı dolduruyor. Alttan alttan zemini hazırlıyor.

+1 oy
(3,219 puan) tarafından

Eğer senin ailen kabul etmiyorsa vardır bir bildikleri hiç bulaşma derim. Hatta bırak el öpmeyi ben ayrılırım bile. Sevgi aşk bunlar fasa fiso. Yaşın küçük anlaşılan. 

(27 puan) tarafından

21yaşındayım

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 559 göst.
7 Mart 2025 Diğer kategorisinde Busra derler (13 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 132 göst.
7 Aralık 2024 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 221 göst.
25 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu