+2 oy
183 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (57 puan) tarafından

Merhaba 

Kardesimin eşi (enistem)  borsada para kaybetmis 3,4 yillik bir mevzu bu  eski donemle 2.5 ev parasi diyelim . 1,2 kisiye soylemisler toparlariz diye ama toparlanmamis . Mecburen enistem ailesine durumu acmis ama kimseye soylemeyin ozellikle esimin ailesine demis . Ama enistemin ailesi annemi ,babami arayip soylemis kardesiminde enistemin yuzunden borclandigini vs her ne yasadilarsa anlattilarsa hepsini soylemisler. 

Benim ailemde bu şokun ustune kardesimede sinir olarak iyi olmus hapisede girsinler hic uzulmem demis 3 cocuklari var bu arada . Ve benim annem babam yillardir enisteme borsada dolanma kaybedersin para biriktirip ev alin diyorlardi . 

Enistemin aileside seni bu batakliktan cikaracaz ne varsa satariz demis tam destek olmuslar . Kardesim annemin (HAPSE GIRSINLER IYI OLDU) lafina cok uzuldu onun  disinda enistemde anneme babama asiri sinirlendi nasil boyle bir sey der demekk ki basimiza ne is gelse ailen senin arkanda degil bi de ustune boyle agir bir laf edilir mi bir dahaa aileni gormek istemiyorum diyor . 

Kardesimde sinirli cok uzgun ama annem ,babam nede olsa diyor iki arada bir derede kaldi . Annem sinirlendim o yuzden dedim diyor ama nafile agizdan cikti bir kere ve annemle enistemin arasi iyi degildi boyle ters konusmalari laf sokmali konusmalari yuzunden. 

Bende onun bu durumuna uzuldum agliyor enistemin ailesi ve enistem anneme asiri ofkeli vr artik uhattap olmak istemiyolar . Kardesim baska sehirde yasiyordu ben nasil gelip gidecem her sey kotu oldu vs diyor . Enistemin ailesi borclari kapatacak belli ki bizimkileri arayip sizde destek olursunuz diyeceklerdi ama annemin bu konusalari mahvetti. Annemle babam hacca da gidecekler baya masrafli isler vs.  

Bu durumda ne yapilmali kim hakli kim haksiz bende karmasadayim adaletli olan  ne olur ? 

5 Cevaplar

+3 oy
(4,449 puan) tarafından

herkes haklı, herkes haksız. 

bu kadar para yemek haksız, salaklık. senin ailen de haklı, kızlarının parası bir yerde. 

e enişten ve ailesi de destek ister bu konuda haklı ama kimse yardım etmek zorunda değil. 

olan kardeşine olmuş bu durumda

(57 puan) tarafından

Enistem para istemedi ailesine soyleme demesine ragmen onlarda belki destek olurlar yine de soyleyelim diye soylemis ama annem de iyi olmus hapseede girsinler demis

-Reklam-
+3 oy
(23,482 puan) tarafından

Kim olsa o sinirle herşeyi der yapılan hataya bakılmadan söylenen sözler neden önemli oluyor kadın öfkeyle demiş resmen bahane arıyolarmış ailesi

+2 oy
(569 puan) tarafından

Herkeste hata gördüm açıkçası. Enişten riski bile bile devam etmekle hatalı, eniştenin ailesi kendilerine kimseye söylemeyin denmesine rağmen sizinkilere söylemekle hatalı, annenler beddua etmekle hata etmişler. 

+2 oy
(23,425 puan) tarafından

Bizde benzer bir şey yaşadık anneme dolaylı yoldan ima ettim babama anlatmadım sakladım eşim bizi yarı ev parası kadar borca soktu hala ödediğimiz krediler var ama benim çektiğim eşime de söz verdirdim yemin ettirdim bir daha tekrarlar ise boşarım seni dedim eşimin ailesi de destek olamadığı için eşim ben ne dersem onu yaptı. Ailen yüzde yüz değil yüzde beş yüz haklı kaza geçirmiş evi yanmış gibi triplere girmesin enişten boşuna çocuğunun rızkını içkide kumarda yiyenin sırtı sivazlanmaz kardeşinin yerinde olsam aileme hiç kizmazdım enişte bilsin kabahatini susup otursun. Daha da arsızlığı ele alıp zeytinyağı gibi üste çıkmaya çalışmasın ailen bir kuruş dahi vermek zorunda değil 

(57 puan) tarafından

Enistem ailemden hic para istememis ailesi demis boyle bir durum var belki yardim ederler diye . Sadece borsada kaybetmis yatirim yapmak amacli ama borsa bir suredir dususe gecince kaybetmis. Ailesine soyleme demesine ragmen soylemisler. Bu durumda kardesimde ortada kaldi. Hapse girsinler iyi olsun lafina hepsi bozulmus . Dunyanin bin turlu hali var kimin ne zaman basina ne is gelecegi belli olmaz diye dusunuyolar.  Ve kardesimde kendi acisindan yalniz kaldigini hissetti . Annemlerin o lafina karsilik 

(23,425 puan) tarafından

Az buz bir paradan bahsetmiyorsun bir anda yok olmuyor o para ve evet bir çeşit kumar ben sineye çektim ama ne yaşadığımı bir ben bilirim anlatsam benim ailemde muhtemelen boşanma isteğime bile destek olurdu kabahatli olduğu bir durumda ( ailesini eşini ve çocuklarını ciddi maddi zorluğa sürüklemiş çünkü ) onlar destek olmuyor demek ki başka bir şey olsa böyle yapacaklar deyip düşman olmak ailene haksızlık. Benim kayinvalidem bile o çaresizlik ile eşime bir sürü laf saydı eminim ki eniştenin ailesi de demiştir ama her ne hikmetse senin ailenin olayın şoku ve öfkesi ile söylediği söz olay oluyor 

(57 puan) tarafından

Enistemin ailesi direk destek okup seni kurtaracaz dedi .. Kendine bir sey yapar diye kizmadilar diye dusunuyor kardesim  sadece keske daha onceden soyleseydin dediler. Kardesim de sasirdi onlarin hic kizmamasina . Sanirim babasi da gencken kaybetmis onlarda cok zorluk cekmis ordan anladiklariri icin halini ondan daha ilimli yaklasmislar.   Annesi omuzunu sivazlamis hatta merak etme oglum seni kurtaracaz ama lutfen bir daha asla yapma demisler fazlaca uyarida bulunmuslar kesinlikle yapma bundan sonra yardim etmeyiz demisler. 

Kardesimde anlatiyor cok zor seyler yasamislar ama esim ne benden nede cocukalrimdan kismadi ama psikolojik olarak asiri yiprandim o benden daha fazla yiprandi dedi . Bende yeni ogrendim.  Aralarinda anlasmislar toparlariz belki diye ondan soylememisler . Su 1,2 haftadir kafalari rahatlamis . Enistemde annem babam olmasa napardim intihari dusunuyordum ya edecektim ya soyleyecek soylemeyi tercih etmis . Cocuklari da kucuk aralikli olarak kaybettigi icin tolarlandiklari bir donem olmus o sira son cocuk olmus.  Artik maasta yetmeyince borclara vs soylemis 

(23,425 puan) tarafından
+1

Kolay şeyler değil yaşamayan bilmez biz ev almıştık ben küçücük çocuğu bırakıp işe dönmüştüm eşim son raddeye geldiğinde bana söyledi ve evet ben destek olmasam benim eşimde bir şey yapardı kendine. Ben öğrendiğimde sinir krizi geçirdim eşimin telefonunu kırdım gerçekten o kadar küçük bir çocuğum olmasa da boşanırdım ki bunu da eşime kesin bir dille söyledim. Biz boşanmanın eşiğinden döndük. Kayinvalidemler maddi destek olamadılar çünkü durumları zaten kendilerine zor yetiyor ama eşime cahillik etmiş çok pişman dediler kayinvalidem çok pişman diye savunmakla beraber benim oğlumun akılsızlığı sen ne desen ne yapsan haklısın dediler bu durumda benim veya ailemin vereceği tepkiyi haksız bulsalardı kesinlikle ipleri koparırdım çünkü ne olursa olsun haksız olan enişte senin ailende kızını ve torunlarını düşünmek zorunda yani beddua evet haksız olmuş ama ailene düşman olma hakkı asla vermez karşı tarafa kardeşin de aklı başında biri ise zamaninda eşine destek olduğu gibi bu konuda ailenize de destek olmalı 

+2 oy
(568 puan) tarafından

Birincisi herkes düşebilir bazı insanlar dolandirilir malını mülkünü kaybeder bazıları iflas eder bazilari kumarda kaybeder borsada adam bilmemiş kaybetmiş de olabilir yani düşene destek olmayacaksa da en azından bir tekme de atmasın kimse insanlar bu yüzden intihar ediyorlar .Bence enistenden önce kendi kardesin annene alinmaliydi ben olsam madem durumunuz kötü taşı tarafi toplayin bizle yaşayın borç bitince yuvanizi kurarız derdim 

İlgili sorular

0 oy
9 cevap 343 göst.
0 oy
6 cevap 166 göst.
+2 oy
2 cevap 135 göst.

Kategoriler

1,469,497 soru

24,073,052 cevap

330,784 kullanıcı

...