+3 oy
359 göst.
Diğer kategorisinde (41 puan) tarafından

Namaza başlamaya utanıyorum, benim gibi günahkar birini Allah affeder mi bilmiyorum. Bu düşüncelerim psikolojikmen mi?

14 Cevaplar

+3 oy
(1,220 puan) tarafından

Hemen hemen başlamalısın bunlar şeytan vesveseleri psikolojiyle alakası yok

Rabbım affecidir hiccc durma gönlüne girmisken

-Reklam-
+3 oy
(1,082 puan) tarafından

Peygamberler hariç günahsız insan var mı güzelim? Allahü teala günahsız insan olsaydı onları yok eder yerine günah işleyip TEVBE EDEN kullarımı yaratırdım buyuruyor.

Önemli olan günahkar olmamak değil, günah işlesek bile tevbe edebilmek.

Bazı şeyleri abartmamak lazım, bu aşikar vesvesedir. Zaten ayette de namaz insanı kötülükten alıkoyar der.

Senin günahlardan vazgeçmene sebebiyet verecek olan şey namazken neden kılmayıp kendini günahların içinde bırakasın ki? Akıllı adam işi değil. 

+2 oy
(439 puan) tarafından

Tabiki de psikolojikmen Allah sonsuz merhamet sahibidir o affedicidir. Yeter ki sen iste ve ona yönel. 

+2 oy
(2,265 puan) tarafından

Bunu yaradan bilir. günahın nedir değildir beni ilgilendirmez. hepimiz kuluz ve hata yaparız. bilerek ya da bilmeden bir ton günah işlemişizdir. ama yaradan affedicidir.

gerçekten arınmak istiyorsan, tövbe edip Allaha sığınmanın tam zamanı. Yarın değil şimdi. yaşadığım yerde daha yeni ezan okundu. sen de ezanı duyduğun gibi kalk abdestini al ve namazını kıl

+2 oy
(4,113 puan) tarafından

Vesvese. Nasıl olsa tövbe ederim Allah beni affeder deyip bile isteye günah işlemek  ve çok günahım var artık Allah beni affetmez demek vesveseden ibarettir.  

Cennet, hiç günah işlememiş insanlarla değil tövbe etmiş olan günahkarlarla doludur.  Rabbimin merhameti de hikmeti de büyüktür. Sen başla namazına, Allah kabul eder inşAllah. 

+2 oy
(9,372 puan) tarafından

Peki suçluluk duygusu hissedip namaza başlamanın bir mükâfat olduğunu biliyor musun?

Ki bazılarına bu bile nasip olmuyor hiç o düşünceye bile girmiyorlar . 

Rabbim seni huzurunda istiyor belliki seni ona yönelmen için çağırıyor 

Kimin günahı yokki ! Kimse günahsız değil 

Merhameti bol rabbim demiyormu ne kadar günahı olsada kulumun tövbe ettiği sürece affedicem diye 

Eee ozmn ertelemeden başla hemen güzelce abdestini al otur seccadeye dök içini ağla tövbe et başla namaza sana vaadedilen bu mükafatı kaçırma 🌹🌺

+1 oy
(678 puan) tarafından

Bende aynen senin gibiyim utanıyorum namaz kılmaya geçmişimi düşündükçe, ama bı yerden başladım. Utana sıkıla. Rabbim affeder ve bağışlar inşallah.🥺 Yalnız olduğunu düşünme senin benim gibi çok var.

+1 oy
(852 puan) tarafından

Hemen başla şeytana uyma vesvese veriyor sana canım rabbim merhamet sahibidir günahın ne olursa olsun sadece ona sığın başın secdeye vardimi bak nasıl rahatliyacaksin kimjn günahkar olduğunu sadece allah bilir ve affedici olanda odur seni böyle imtihan etti şimdide tovbe etmeni bekliyor olamazmi ☺️

+1 oy
(4,162 puan) tarafından

Bu olumsuz dusuncen şeytandan canım. Allah affetmeyi sever, affedicidir merhametli ve daha nice benzer sifatlari var.

Kalbine tovbe ne namaz aski düşmüşse seytana firsat verme nolur, koş Rabbine ❤️

0 oy
tarafından

Ne kadar günahkar olsanda secdeye gittiğin anda rabbim ellerini geri çevirmez yeterki sen içten samimi ve tutarlı ol. 

0 oy
(21,932 puan) tarafından

E tabi başla bacım. Bı yerden başlamak lazım. Güzelce tövbeni yapar kazalarını kilarsan Allah kabul eder inşallah. 

0 oy
(4,571 puan) tarafından

O zaman hiç birimiz namaz kilmayalim canım 

Söyle, kötüyüz diye namaz kilmayalim o zaman 

Ha namaz kılıyoruz diye de kotu olamayiz 

Zaman zaman hepimizin hataları yanlışları oluyor 

Bence niyet et Allah'a yönel ve başla 

Bu kadar kötü bi dünyada en doğru yaptığımız şey, emin ol namazdır 

0 oy
(3,561 puan) tarafından

Cocugun var mi 

(41 puan) tarafından

Bekarım

(3,561 puan) tarafından

Peki ne kadar merhametlisin 

(41 puan) tarafından

Merhametli biriyim

(3,561 puan) tarafından

Peki sana bu merhameti yaratip verenin merhametinden niye suphe ediyosun 

0 oy
(22,157 puan) tarafından

Tövbe et güzel kardeşim Allah merhameti en büyük olandır 😍😍😍😍

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 49 göst.
29 Mart 2025 Cinsel Yaşam kategorisinde MerakliBoncuk (690 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 82 göst.
21 Ocak 2025 Diğer kategorisinde Gamzecsknn (1,596 puan) tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 190 göst.
0 oy
6 cevap 437 göst.
20 Ekim 2021 Diğer kategorisinde Elif2855 (1,073 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,455,362 soru

23,881,991 cevap

321,393 kullanıcı