+2 oy
41 göst.
Cinsel Yaşam kategorisinde (690 puan) tarafından

Selam kızlar nolur acil cevaplayın ne yapmalı oldugumu bilmiyorum.benim normalde adet zamanım dün ve oburu gün çok çok hafif günlük pedi doldurmayacak kadar sadece kahverengi lekelenme yaşadım.ama bu gün hiç bi şey yok hatda akıntım beyaza dönmüş.şimdi ne yapmalıyım normal abdestle namaz kılayımmı yoksa namazım geçerli olmazmı.bide eyer namaz kılmaya mani deyilse iki günlük kazam var çünki adet olacagımı zannetdiyim için bıraktım namazı.bide benim spiralim var düzensizliyimi de o yapiyor ve beni canımdan bıktırıyor ama beni en iyi o koruyor istenmeyen gebelikten...cevaplayın nolur namaza başlayayımmı?

2 Cevaplar

+1 oy
(2,819 puan) tarafından

BBenim bildigim adet en az 3 gun sayiliyo da sen son adet bitiminden kac gun sonra bu 2 gunluk kanama geldi normal adet tarihinde mi geldi dahs erken mi 15 gunu gecti mi 

(690 puan) tarafından

Evet tam adet zamanım hatda adetimden geçmişti hamilelikden de şübheleniyordum

-Reklam-
+1 oy
(848 puan) tarafından

15 gün temiz olduktan sonra o günlük pedi doldurmayacak kadar kanı gördüysen hayız olmuş olursun. Namazı bırakman çok normal.

Ama üstüne ertesi gün kendi krem rengi akıntını gördüysen gusül değil normal abdestini alır, namazını kılarsın. Kılmadığın vakitleri de iade edersin. Orucu da gününe gün kaza edersin.

Eğer bugün yarın yine kan gelirse, dün gördüğün o ilk kandan itibaren hayız olarak yazarsın, oruç kazalarını da sonra tutarsın.

Gününe gün saati saatine yazmayı ihmal etme. Fıkıhta adet gusül tarihini yazmayan kadına ahmak kadın derler. 

(690 puan) tarafından

Teşekkürler canım evet yazıyorum hep Allah razı olsun

İlgili sorular

0 oy
5 cevap 179 göst.
0 oy
5 cevap 156 göst.
17 Mayıs 2021 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
5 cevap 168 göst.
20 Ocak 2021 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu
+1 oy