+2 oy
368 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (415 puan) tarafından

Selamün aleyküm güzel kardeşlerim nasılsınız küçüklümden beri pskolojim aşırı bozuk özellikle tecavüz olayından sonra tedavi gördüm evet ama ailem üstüne düşmedi yarım bıraktım bıraktım da asla iyleşmemiştim yaşamak istememe kaç defa intihar girişiminde bulundum hep sinir halı stres takıntı hali evden dışarı çıkmak istememek gece asla uyuyamamak tek başıma dışarı çıkmaya cesaretim yok mesela her yere eşimle gitmek istiyorum etrafımdaki erkekler bana zarar verecek gibi gece konuşmak uyur gezerlik aynı zamanda oğlum da çok zor bı çocuk beni çok üzüyor gün içinde günduz uykuları da asla yok ben yazarken yoruldum inanın ama artık kendime baş edemiyorum cesaretli olmak istiyorum geceleri uyumak istiyorum mesela cocoukalrimla parka gitmek istiyorum onalra sakin sabırlı olmak istiyorum yaşadım hayat beni fazlasıyla yordu ama artık önüme bakmak istiyorum psikiyatriye gittim ilaç verdi uyku ve diğer sorunalrim için bunları ömür boyu mu içecem mesela iyi olacak mıyım 5 gündür asla sinirli değilim mesela geceleri de deliksiz uyuyorum eşim bu ilaçları asla kullanmami istemiyor tanıdık bir kaç kişi de daha çok kafayı yersin bağımlı olursun diyor ama içmesemde nasıl iyleşecem doktor bu ilaçları kullan iyi gelmezse dozunu yükseltelim dedi 22 yadisnyim ama beynim o kadar yorgun 50 gibi hiisediyorum 😭

8 Cevaplar

+4 oy
(22,546 puan) tarafından

Gayet de iyi olursun. Arkadaşım kullandı. Doktor önerisiyle kontrollü bir şekilde de bıraktı. Şuan gayet iyi. Çok sarsıcı şeyler yasamissin. Kesinlikle doktoru dinle . Ne güzel işte uyumaya da başlamışsın. Eşin bu işten Anlasaydı o doktor olurdu değil mi?

(415 puan) tarafından
+1

İnşallah banada şifa olur kardeşim ☺️ doktor içince yarım saat sonra uyucaksın dedi asla inanmadim içtim yarım saat sonra gözlerim kapanıyordu bende doktoru dinliyorum çünkü daha kötüye gidiyor pskolojim dinlemek zorundayım😥 arkadaşınız uzun süre mi kullandı peki 

(22,546 puan) tarafından
+1

Tam olarak ne kadar olduğunu bilmiyorum. Ama sen doktorun dediğine göre hareket et muhakkak. 

(415 puan) tarafından
+1

Bende öyle yapmayı düşünüyorum çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah kardeşim 🤲 

(3,883 puan) tarafından

arkadaşıma katılıyorum. psikiyatrik sorunları göz ardı ediyoruz ilaçlar uyutuyor kullanma falan deniliyor. ama antibiyotik ihtiyacın varsa antibiyotik de bağırsağı bozuyor hadi kullanma diyor mu kimse, hayır. 

nasıl bir enfeksiyon, tedavi edilmeliyse psikolojik sorunlar da tedavi edilmeli. sonra daha büyük sorunlara yol açabilir. 

kontrollü bir şekilde doktorun önerdiği kadar kullanılmalı.

ek şeyler de yapılmalı psikolojiyi rahatlatmak için, elinden gelen şeylerle hobi edinebilirsin. atıyorum dikiş dikmeyi bilmiyorsan onu öğrenebilirsin. bir şekilde seni mutlu edecek şeylerle de oyalanırsan daha çabuk iyileşirsin 

(415 puan) tarafından

Honki ponki kardeşim evet banada s.alak gibi olursun uyursun dediler ama öyle yan etkileri olmadı şükür aksine daha sakin hiisediyorum sinirden başım ağrımıyor mesela dikiş konusunda becerim yok ama resim konusunda yeteneklerim var bende öyle düşünüyorum kafamı biseylerle dağıtmam lazım çünkü çok teşekkür ederim Rabb'im razı olsun inşallah güzel kardeşim 🤲

-Reklam-
+3 oy
(22,884 puan) tarafından

Öncelikle Rabbimden sabır ve güç diliyorum sana yaşadıkların kolay değil ama Allahtan ümit kesilmez herşeyde ona sığınmak lazım inşallah iyi olucaksın 

(415 puan) tarafından

Her zamn Rabbime sığınıyorum elhamdülillah ama beyinde yaşadıklarım asla elimde değil çok teşekkür ederim amin inşallah Allah'ım binlercekez razı olsun inşallah güzel kardeşim 🤲

+2 oy
(1,472 puan) tarafından

Bilmiyorum ama kuzenim psikoloji okuyor son sınıf 

Kardiyoloji doktoru sakinleştirici yazmak istedi 

Kuzenimle konuşurken son aşamaya gelmeden adam akıllı bir psikolog desteği almadan sakın sakinleştirici kullanma oğlun atom karınca gibi sakinleştirici vs beynini boşaltıyor haliyle sürekli uyumak istiyorsun vs dedi 

Ama smdi senin durum ilerlemiş eğer sana iyi geliyorsa eşini ve bunu doktorun yazdıysa kullan eşini takma

(415 puan) tarafından
+1

Gündüz içtim uyku vermiyor ama aşırı sakinim gece içtim yarım saat sonra uyutuyor doktora dedim 2 tane çocuğum var gündüz olan uyku vermesin dedim çünkü çocuklarim o uyuma fırsatını vermezler durumum aşırı ileri derece bazıları benim içimi yarım içiyormuş ben tüm içiyorum bide çok yemek yiyordum asla elimde değil iştahımı da kesti 3 4 lokma yiyorum ama aç değilim kullanıyorum eşim söylensede bana zarar gelecek diye korkuyormuş da ben kullanmasam kendime daha çok zarar veriyorum 😥

+1 oy
(4,589 puan) tarafından

Esin etrafin doldurusuna geliyo canim esine guzel dille anlat boyle durumlarda kar zarar terazisi kurdugunu dusun illaki yan etkileri olabilir kilo aldirabilir sersemlik hali olabilir cok uyku ya da uykusuzluk yapabilir halisulasyonlar gorme iyiye degil aksine kotuye gitme gibi durumlar olabilir bu da o kisiye o ilacin etkisidir doktoru ilaci degistirir duzelir 5 gundur iyiyim diyosun kendini takip et kotu bi durum olmazsa kullan ilaclari duzenli kullanimda fsydasini gorursun eger tedavi olmayi basarabilirsen surekli kullanmak zorunda kalmazsin bi sure sonra birakirsin intihara her an acik olmaktansa da omur boyu kullan nolcak ki bu bagimlilik oaylari nasil oluyo biliyo musun benim yengem yapti onu doktorun verdigi doz bakti iyi geliyo kendi kafasina gore fazla kullandi daha iyi gelsin diye mesrla suan iyilesti doktor kesti ama nasil aldiysa yine almis azicik dayimla bi sorun olsun atiyo 2 tane ilac iyi geliyo diyo nasil hissediyosun deyince boyle cok sakin kim ne derse desin aman diyosun hic bisey umrunda olmuyo ucuyo gibi oluyosun diyo bu ne simdi uyusturucudan farki ne hersey dozunda ve doktor kontrolunda olmali 

(415 puan) tarafından

Hastaneye gitmeye bile zor ikna ettim ama başardım ikna etmeyi gerçekten kendimi iyi hissediyorum baş ağrılarım sinirdenmiş sakinim uyuyorum uykumu alıyorum çocuklarımı çok seviyorum intihar ederken sadece onlar için ağlayıp üzülmüştüm onlardan kopmak istemiyorum aynı zamanda yaşamak asla istemiyorum pişmanım Rabbimden utanıyorum ama elimde değildi o an beynim beni yönetiyordu kafaya kattımi yapmak istiyorum takıntı haline gelmişti Rabb'im tüm hastalara şafi ismiyle şifa versin inşallah dozundan fazla içmek zarar verebilir ben doktorun yazdini içerken bile çok korkarak içtim günüm nasıl geçecek diye yengenizi uyarın lütfen 😔

+1 oy
(256 puan) tarafından

Hayır bağlımlı falan olmazsın bende ilk oğluma doğum yaptığımda aşırı psikolojim bozulmuştu doktor kontrollü ilaçlar kullandım sonra yavaş  yavaş ilaç dozları düşürüldü şimdi gayet iyim uykularım düzene girdi kaygılarım yok endişelerim yok  çok şükür bence kullanmalısın Rabbim şifa versin inşallah ben 2 yıl kullandım 

(256 puan) tarafından

AMİN canımın içi inşallah sanada şifa olur aynı yaştayız bu arada kafana hiç bişey takma ilaçlara devam et inanki. Çok daha iyi olaçaksın

(415 puan) tarafından

İnşallah bende iyi olmak istiyorum güzel bacım artık çok yoruldum vücudumdan çok beynim yorgun takmamaya çalışıyorum 6 gündür daha iyiyim şükür düzenli içiyorum ilaçlarıda 1 ay sonra gel dedi bakalım 

(256 puan) tarafından

Evet canım git gide dahada iyi oluçaksın inanki sen iyi oluçaksınki yavrunda iyi olsun inşallah atlatıcaksın 

(415 puan) tarafından

Aminn İnşallah çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah canımmmm ben sakinim onlarda sakin gerçekten tüm sorun benmişim aslında tez vakitte iyleşirim inşallah 

(256 puan) tarafından

İnşallah canım

+1 oy
(630 puan) tarafından

Çok geçmiş olsun inşallah tüm rahatsızlıklarından çabucak kurtulursun ilaç hakkında hiç bir bilgim yok ama gerek duymazsa doktorun da bunu sana vermezdi kendini daha iyi nasıl hissediyorsan bence öyle yap

(415 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim amin inşallah Allah'ım binlercekez razı olsun inşallah güzel kardeşim benim tedavim geç bile kaldı 😏 kendimi gün içinde iyi hiisediyorum uyuyorum daha enerjik uyanıyorum uykumu alıyorum çünkü öncesinde he sbah dayak yemiş gibi uyanıyordum 

+1 oy
(799 puan) tarafından

Benim eşimde de anksiyete var,bir sene içmedi birakacam dedi ve bu durumda yardımcı olduk ,ne geliyosa kafaya takmaktan geliyo ve bazı insanlarin hassas ruhlu olabiliyor ve beyin bunu kaldiramayabiliyor . öyle öyle atlattık derken annesiyle tartıştıktan sonra patlak verdi gene ,elleri uyuştu kalbi sıkışıyodu sanki kalp krizi geçirir gibi ,acaba dedik krizmi ,kalp doktoruna gittik ,bir şeyin yok dedi ,sen bu ilaçları neden bırakıyorsun dedi,sen bu ilaçları içmek zorundasın dedi ,ben bile içiyorum dedi doktor,

Antibiyotik gibi düşün canım bogazlarin şişmiş tahriş olmuş o antibiyotigi icmezsen iyilesemeyeceksin daha kötü olacaksın ama içersen faydasini göreceksin.doktoruna uy canım ,beyin artık bazı şeyleri kaldırmıyor ve böyle destekler almamız gerekebiliyor.

Rabbim sanada şifaa versin ❤️ 

(415 puan) tarafından

Aşırı takıntılı biriyim herşeyi taktını yaparım gerçekten beynim kaldırmıyor artık herşey bana çok ağır ve zor geliyor çok teşekkür ederim Allah razı olsun inşallah güzel kardeşim eşiniz hala ilacı kullanıyor mu gün içinde sakin mi bende öyle sinirlenince bile ellerim aşırı titriyor 

0 oy
(4,739 puan) tarafından

Sevgi canım çevrene aldırış etme . Bence bilmeleride gerekmiyordu zaten hiç anlatmasaydın keşke ilaç kullanıyorum die...herkes bir tıp okumuş herkes bir profesör maşallah. Bende kullandım zamanında annem vefat ettiği zamanlarda.  Bana çocuğun olmaz dediler içme dediler töbeee insanlar artık ilaç içeriğinide bilir oldular hangi akla hizmet 

Sen kendini iyi hissediyorsan kullan . Ve tedavini bırakma muhakkak devam et. Eşin anlattığına göre anlayışlı bir insan oturup konuş bana iyi geliyor ve böyle daha mutluyum nolur bana destek ol beraber aşalım bu süreci de. 

(415 puan) tarafından

Eşim ailesine anlattı o gün için aramışlardı onlar işte çok tepki gösterdi onun dışında muhattap oldum pek kimse yok zaten evde kendj halimde yaşıyorum ablam eşim anlayışlı şükür tüm o sinirli öfkeli günlerimde bile bana çok sabırlı davrandı kendimi iyi hissediyorum şükür bugün 6 gün oldu sakinim ben sakin olunca çocuklarımda sakin bin şükür inşallah daha iyi olurum eşim ilk gün içme dedi 2 3 gündür de ilaçlarını içtin mi diye soruyor iyi geliyor ve farkında bunun tepkisi geçiyor gibi şükür 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 28 göst.
3 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Kuzey19 (441 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 88 göst.
11 Kasım 2024 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde Cane21 (10 puan) tarafından soruldu
+1 oy
14 cevap 455 göst.
2 gün önce Diğer kategorisinde Lamelif (1,620 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 222 göst.
30 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Aysegul&20 (6,810 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,465,441 soru

24,016,903 cevap

328,056 kullanıcı

...