+3 oy
455 göst.
Diğer kategorisinde (606 puan) tarafından

Ben patates kızartamiyorum arkadaşlar yapış yapış oluyor napmam lazım şöyle kafelerdeki gibi olması için :D:D

16 Cevaplar

+3 oy
(508 puan) tarafından

Benim annem önce patatesleri güzelce yıkıyor sonra kuruluyor papatesleri , sonra bir iki yemek kaşığı mısır nişastası biraz tuz koyup patateslere buluyor ve çıtır çıtır oluyor bir dene canım belki hoşuna gider 

-Reklam-
+3 oy
(1,567 puan) tarafından

Bol yağ ve yagi güzel ısınmış olucak birde 

Patatesi rengi donmeyene kadar karistirma

+2 oy
(3,455 puan) tarafından

Doğradıktan sonra güzelce yıkamalı ve 15 dakika kadar soğuk suda bekletmelisin. Kızartmadan önce kağıt havlu veya temiz bi bezle kurulayıp kızgın derin yağa atarsan kafelerdeki gibi patates kızartmış olursun😂

+2 oy
(5,330 puan) tarafından

Uytuk granit tencereye bol yağ koy öyle kizart canım çok güzel kızarıyor 

Tabağa alırken de altına havlu kagit koyuyorum yağını emiyor 

+2 oy
(24,501 puan) tarafından

Bol yağda ince ve uzun doğra fazla fazla koyma

+2 oy
(4,747 puan) tarafından

Kizarmasini beklemeden karıştırıyorsun bu yüzden yapış yapış oluyor kızgın yağa at biraz bekle rengi değişsin hafuf öyle karıştır 

+2 oy
(6,654 puan) tarafından

Taze patates çıkmadan almıyorum şimdi satılanlar kötü hep bim yada yarım kredinin soyulmuş parmak patates var alıp kızartıyorum yeni ürün patates çıkıncaya kadar bir iki ay bundan alıp kızartıyorum

(6,769 puan) tarafından
+1

Bacı Taze patates ne zaman çıkacak 4 kilo patates alıyorum 2 kilo zor kullanıyorum gerçekten çok kötüler

(6,654 puan) tarafından
+1

Bu ay sonu çıkar artık canım inşallah kışın pazarda satılanlar hep donmuş çözülmüş sanki yumuşamış yanlardan filiz vermiş bende almıyorum zaten bir hafta sonu kızartıyorum onuda marketten alıp yapıyorum güzel oluyor fırında patatesli bir şey yapacağım zaman market manavından üç tane tartıyorum yetiyor 

(6,769 puan) tarafından
+1

Bak mantıklıymış eşime diyeyim ben de gelirken alsın benim oğlum çok kızartma yiyor ama 4 tane soruyorum bir buçuk patates zor çıkıyor 

(6,654 puan) tarafından
+1

55 tl ye aldım soyulmuş 1 kilo 2.5 kilo patates den elde edilmiş parmak patates var onu al bide çok ince var onu da aldım o kuruyor onu alma

(6,769 puan) tarafından
+1

Hangi marketten alıyorsun canim

(6,654 puan) tarafından
+1

Bim marketten mutfağım marka yada tarım krediden kendi markası var onu alıyorum 

(6,769 puan) tarafından
+1

Çok teşekkür ederim canım deniycem 

(6,654 puan) tarafından

Rica ederim canım

(2,056 puan) tarafından

Biz Afyonluyuz kızlar ailem patates yetiştiriyor kızartmalık patates yemeklik patates ayrı olur hepsinin de bir cinsi vardır melodi cinsi kızartmalıktır ve kışlık olur yeni patates çıkana kadar yiyebilirsiniz hep kıtır kıtırdır bu aklınızda bulunsun ama pazardakiler cinsini söyleyerek satmıyor çünkü onlar bile bilmiyor genelde yetiştiren bilir 

(6,654 puan) tarafından

Yeni mahsül çıkınca agira cinsi alıyorum yada bizim burda köy pazarı var teyzeler kırmızı patates getiriyor onu alıyorum

(2,056 puan) tarafından

Agira da iyidir hem yemeklik hem kızartmalık 

+2 oy
tarafından

Tek çare agria cins patates suda falan bekletmeden direkt çıtır az yağlı güzel bir patates

(2,056 puan) tarafından

Evet birde bulabilirseniz melodi cinsi çok güzel oluyor kış boyu kıtır kıtır olur 

tarafından

Onu duymamıştım denk gelirsem alayım 

+2 oy
tarafından

Ablam püf nokta ne biliyonmu. Patatesleri yıkayıp süz bı bezin üzerine dök. Tuz atma patatese o sulandiriyor. Patatesi yağa koy hemen üzerine tuz serp iyice kızarsın. Bazı patatesler geç kızarıyor hemen alma. Yağda derin olsun. Kizartmada yağa cimri olmayacan.

+1 oy
(4,704 puan) tarafından

doğrayıp soğuk suda bekletip kurulayıp öyle kızartacaksın

+1 oy
(576 puan) tarafından

Yıkayıp nisastasindan arindirirsaniz yapışmaz 

+1 oy
(2,689 puan) tarafından

Dondurulmuş patates al 😁

(163,417 puan) tarafından

+++++++++++++

+1 oy
(7,274 puan) tarafından

Ben soyduktan sonra yıkıyorum doğradıktan sonra yıkamıyorum birde bol yağ da az az kızartıyorum hepsini birden tavaya atınca da yapışık oluyo 

+1 oy
(5,252 puan) tarafından

Hiç karıştırmamani tavsiye ederim kızarana kadar bekle mümkünse 

+1 oy
(61 puan) tarafından

İlk önce patatesın kızartmalık olması lazım sonra patateslerı tahtada doğra soğuk buzlu suda beklet sonra kızartma tenceresi nde bol yağda kızart ve havlu yagıt serili tabağa üst üste gelmıcek şekilde koy

Bu şekildede olmuyorsa donuk patetes al kızart aynı dışardakiler gibi oda

(61 puan) tarafından

He bırde pişerken sakın çorba gibi karıştırma rengi dönünce kevgirlle karıstır

0 oy
(1,376 puan) tarafından

Once bol yağ koy ,iyice kızarsın yağ ondan sonra patatesi ekle ama azar azar bı kerede fazla bırakırsan yapışır .ama küçük not artık eski patatesler yok eskiden çok güzel kizarirdi çıtır olurdu şimdi yumuşuyor

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 317 göst.
4 Nisan 2024 Yemek-Tarifler kategorisinde Pakize333 (6,212 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 147 göst.
+1 oy
2 cevap 146 göst.
4 Mart 2025 Yemek-Tarifler kategorisinde Gri Kedi (2,932 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 531 göst.
14 Nisan 2021 Yemek-Tarifler kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler


1,470,854 soru

24,091,101 cevap

331,753 kullanıcı

...