+2 oy
455 göst.
Diğer kategorisinde (839 puan) tarafından

Kızlar oğlum 2019 Mart doğumlu bir yıl kreş bir yıl anaokuluna gitti şuan devam ediyor ve çokta memnun okuluda seviyor Eylül'de zorunlu birinci sınıf zaten çevremde hala çocuğuma küçük gönderme diyorlar ama göndericem ben mi çocuğumun okul yaşını normal karşılıyorum çünkü seneye Mart'ta 7 yaşına girecek Allah'ın izniyle eee o zamanda başladığında sınıfın en büyüğü olucak siz ne düşünüyorsunuz 

12 Cevaplar

+3 oy
(7,118 puan) tarafından

Kuzenimin oglu da 2019 dogumlu bu sene anasinifina tekrar gidicekmis 2026 eylulde vericek 1.sinifa

-Reklam-
+2 oy
(5,949 puan) tarafından

Ben de geç vermekten yanayım ama bizimki Kasım doğumlu. Bence bu tarz durumlarda en iyisi eğitimcilere danışmak. Öğretmenleri ne diyor o önemli. Okulda en iyi onlar gözlemiyor çocuğunu. Çevreye bakma sen.

(839 puan) tarafından
+1

Öğretmenimize sürekli iletişim halindeyim ki kendiside sınıftaki çocuklarin kesinlikle ilkokula başlama düşüncesinde çünkü hepsi sürekli öğrenme yönünde öğretmenim şunu yapalım vs..vs. herşeyiyle hazırlar ki bende farkındayim oğlum çok çok seviyor hastaykende göndermem ağlamaya başlar gitmek istiyorum diye.

İlk okula gonderdogimde de satan asla arkasına bakmadan gitti öyle ağlama sıkıntısı yaşamadık maşallah ama iste sanki oğluma erken yaşta okula başlatıp haksızlık yaparım diye korku var

+2 oy
(3,460 puan) tarafından

Bence sende sorun yok sorun çevrendeki onu diyenlerde. Yerinde olsam bende gönderirdim. Oğlum nisan 2021 doğumlu. Sonraki dönemde 1 sene anaokulundan sonra direk 1. Sınıfa başlatmayı düşünüyorum. Zihni çok açık herşeyi sorup öğrenmek istiyor. Neden engelleyelim ki?

+2 oy
(1,291 puan) tarafından

Benim kizim 2019 Eylül doğumlu  ilk defa bu sene anasinifinna gitti. Ve 1. Sınıfa gidecek bu sene. Ogrenmesinde bir sıkıntı yoksa .ve kendini koruyabiliyrisa sıkıntı olmaz bence.ben göndereceğim

+1 oy
(3,037 puan) tarafından

Mecbur gidecek bu sene. Rapor almanız lazım. Mart doğumlu zaten 6.5 yaşında başlayacak. Benim kızım eylul doğumlu. Maalesef tam 6 yaşına denk geliyor. 

(5,281 puan) tarafından

Evet eylül doğumlular sınıfın en küçüğü oluyor. Benim ikinci 23 eylül doğumlu inşallah o zamana kadar başlama yaşıyla ilgili bişeyler yaparlar:) Küçük başlaması o kadar matah bişey değil.

Martta doğmuş konu sahibinin çocuğu çok iyi bence tam orta.

+1 oy
(874 puan) tarafından

Yaşı çok normal gitmek zorunda diğer türlü rapor almanız gerek bu da ileriye doğru sorun olabilir. Benim kızım da 2019 ama Kasım doğumlu seneye göndermicem 3 senedir kreş ve anasinifa gidiyor seneye ara verip hiç göndermemeyi düşünüyorum bı daha gitse 4 sene okul öncesi eğitim çok gibi geliyo gözüme

+1 oy
(17,300 puan) tarafından

Tam başlama zamanı zaten. Benim kizimda 2019 nisan doğumlu. Oda 2 sene ana okuluna gitti. Bu sene birinci sınıfa gidecek. Yaşi küçüklerle anlaşamaz yalnız kalabilir. 

(6,574 puan) tarafından

Merhaba birşey sorabilirmiyim benim kızım 29.01.2021 doğumlu eylül ayında yeni dönem başladığında anaokuluna alırlarmı bilginiz varmı ? Şuan yarım gün kreşe gidiyor haziranda 4.5 yaşında olacak . Birde bazı yorumlarda 2 kez anaokuluna gönderdim yazılmış bizim isteğimiz üzerinemi  2. Ye yollanıyor ? 1 kızım var pek konuya vakıf değilim bilginiz varsa benimlede paylaşabilirmisiniz  

(696 puan) tarafından

google okula baslama yasi hesaplama diyin ordan hesaplayabilirsiniz.Anaokuluna 2yildir gidiyoruz ve kendi tercihimiz devletteyiz, hatta gecen yil Edevlette anaokul kaydimiz cikmisti.Devlette 4 yada 5 alan okullara gonderebilirsiniz. Temmuz gibi e devletinizi mutlaka kontrol edin.

(6,574 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim

+1 oy
(2,704 puan) tarafından

Sen cevreni dinleme zaten artık zorunlu vereceksin imza atsan bile erteleme şansı yok benimde oğlum mart 2019 doğumlu göndereceğim bu sene. Birde çocukların hepsi aynı yaşta olacak küçük olmaz aralarında 

+1 oy
(696 puan) tarafından

Edevlette kayitlar aciklandiginda adiniz cikacak ztn ki bence ideal yasi, kimseyi dinlemeyin yollayin. Biz eylul dogumluyuz tam 6 da baslayacak ve sinifindakilerle arasinda 1 yas farklar olacak, sizinki ideal 6bucuk yas.

Sirf bu yuzden 2 yildir anaokuluna yolluyorum ve ogretmenimiz hazir oldugunu dusunuyor 1.sinifa.

+1 oy
(5,379 puan) tarafından

Ben olsam gec veriririm cunku beni anasinifina yazdirmaya goturmusler dedem birinci sinif demis siniftaki herkesten kucuktum derslerimde zorlaniyodum ilk okul dönemimi hatirlamiyorum pek ama orta okul donemimde dersleri anlamakta cok zorlandigimi hatirliyorum inan 1 sene bile o kadar fark ediyo ki kucuk olmasindansa buyuk olmasi daha iyi 

+1 oy
(2,491 puan) tarafından

2019 nisan doğumlu oglum biz yazdırdık birinci sınıfa 

(839 puan) tarafından

Ne zaman yazdırdınz benim oğlum okuyacağı okulda anokuluna gidiyor oraya çıkar büyük ihtimalle 

(2,491 puan) tarafından

Ozele yazdirdik ondan erken kayıt 

0 oy
tarafından

Öğretmen okula uyumlu diyorsa yollayın ki zaten yaşıda tutuyor başkalarını dinlemeyıni

İlgili sorular

+1 oy
16 cevap 724 göst.
0 oy
3 cevap 110 göst.
+1 oy
3 cevap 113 göst.
23 Temmuz 2025 Diğer kategorisinde Busraaa1 (61 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 70 göst.
20 Haziran 2025 Diğer kategorisinde Mutluluk63 (606 puan) tarafından soruldu

Kategoriler