+2 oy
66 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (165 puan) tarafından

Beneğim 17 aylık. En ufak tıkırtıya uyanıyor. Ses konusunda aşırı hassas. Gün içinde de bizim fark etmediğimiz sesleri duyup parmağıyla gösteriyor mesela saat sesi vb. Açıklıyoruz ne olduğunu söylüyoruz. Ama uyurken de en ufak sese uyanıyor. Özellikle gece, asansörün çalışma sesi (odası asansörün yanında ama ben orda uyusam dükkandan uyanmam o sese ) rüzgardan dolayı çıkan tıkırtı sesleri vb. Yani uykudayken bizler duymayız ama o en ufak seste uyanıyor . Bu kadar etkilenmemesi ve uykusundan sesler yüzünden uyanmaması için ne yapabilirim bilgisi olan var mı ? Bunun bir yöntemi var mıdır 

2 Cevaplar

+1 oy
(23,247 puan) tarafından

Memeden kesmelisin. 😁 Emen bebeğin uykusu hafif oluyor. Ben bunu bilir bunu söylerim. Ne zaman ki oğlumu sütten kestim uykusu ağırlaştı. Yani yaşından sonra. Kızım da öyle çit sesine uyanır. Emzirir uyutur yatağına yatiririm. Ama uyanmasın diye üzerine battaniyesini bile.horlamaya başladıktan sonra orterim. Onun nefes sesini duymadan asla hareket etmem. Kıpırdamadan beklerim ayakta ki uyanmasin geri

(484 puan) tarafından
+2

Soruyu soran ben değilim ama ben emzirmiyorum, benim çocuğum da böyle.

(165 puan) tarafından

Hiç alakası yok. Sütü olmadığı için hiç emzirmemiş arkadaşlarım var bebekleri benim bebeğimden çok daha beter çıt sesine uyanıyor. Emziren başka bir arkadaşım var onun bebeği top atsan uyanmıyor. Üstelik Benim bebeğimde son 2-3 aya kadar seslere bu kadar hassas değildi ve kolay kolay uyanmazdı. Artık eskiye nazaran daha az emmesine rağmen en ufak sese uyanıyor. Ben bunun büyüdükçe yeni şeyler öğrendikçe seslere duyarlı olmasından kaynaklandığını düşünüyorum. Bu arada GECE emzirmesini kesmiş ve 2 ay gece emzirmemiş biri olarak bebeğim yine uyanıyordu. Anne sütünün önemini ve diş döneminde onun ağrı kesicisi olduğunu biçok uzmandan dinleyince gece emzirmesine yeniden başladım. 

(23,247 puan) tarafından

O zaman yaştan dolayıdır. Demek ki bebeklerin çoğu uyaniyormus. Dişten dolayı o zaman. Arkadaşım da emziriyor. O gece 2 kez uyanınca çok uyandı diyor. Ben 5 kere uyanınca az uyandı 

Diyorum. Bebekle alakalı demek ki. Ben de kendi tezimi curutmus oldum bu vesileyle 🤣🤣🤣🤣

-Reklam-
0 oy
(1,367 puan) tarafından

Sese hassas olan çocuk değişmiyor çok ya benim kızım 21 aylık hala o uyurken evde hayat durur parkenin gicirdayan yerleri var oraya bile basmayiz şifon cekmeyiz sen düşün:):) 

Millet temizlik yapıyor bebek uyurken süpürge açıyor benimki komşular süpürge açsa ona uyanabiliyor .galiba biz baştan alistirmadik sese ondandir diyoruz

İlgili sorular

+1 oy
15 cevap 453 göst.
+1 oy
4 cevap 173 göst.
30 Aralık 2024 Diğer kategorisinde Nalankt (1,496 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 270 göst.
28 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Eftelyam (1,268 puan) tarafından soruldu
0 oy
7 cevap 337 göst.
13 Şubat 2022 Diğer kategorisinde misafir tarafından soruldu