0 oy
409 göst.
Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde (3,278 puan) tarafından

Kızlar 23 gündür sağlıklı beslenme ve spora başladım ve cidden etkisini gördüm. 

image

5 Cevaplar

0 oy
(1,906 puan) tarafından

Anlat bacım bize tüm serüveni anlattttt dinliyorummmmmmmm dinliyorum 👂 kulağım sende naptın

(3,278 puan) tarafından

Valla bacım naptim biliyormusun. Önce sana örnek olarak öğünlerimi yazayim.

Genel olarak bu şekilde kahvaltı 

İki yumurta haşlaması zeytin tuketmedim tuzlu olduğu için . Domates salatalık peynir. Ve çay . İlk zaman tam buğday ekmeği yiyordum iki dilim . Sonra ekmeği bıraktım .

Yada yunusrta ile yağsız şekilde omlet yaptım teflon tavada . Çünkü kalori açığı oluşturmak gerekiyordu.zeytinyagi bile kalorisi çok yüksek açıkçası yağ tüketimini azaltmak ile başladım .öğlen genelde kahve yani kuru meyveler yada dünden kalan yemek yedim ara öğün yapmadım çok acitikiysam yarım elma çünkü kalori açığı için. Akşam yemeginde bugün domates çorbası yaptım. Un olarak ise tam buğday unu kullandım. Ya ina ayran bir tam buğday dilimi yedim .dün ise . Bir yemek kaşığı kullanarak ıspanak yemeği yaptım .yanına yine ayran ve ekmeksiz tükettim.bir gün öncesi ise . Baget yaptım ama kesinlikle tavuk harcı vs kullanmadım. Çünkü kalorisi yüksek. Onun yerine salça vs kattım. Yine 1 yemek kaşığı yağ kullandım yanına ise salata bolca ve salatalarima ise sadece 1 tatlı kaşığı zeytinyağı kullanıyorum.. pirinç pilavı yaparsam ise sehriyesiz yaptım yine kalori açığı oluşturmak gerekiyordu. Ve protein oranı fazla yicekler tercih ettim açıkçası et tavuğa çok gücüm olmadı. Genelde baklagil kullandım . Ve ne katicaksam hep kalorisine baktım . Ha makarna da yedim ama yağsız yaptım yada salata içine kullandım . Yarında kuru fasulye yapicam ama yine 1 yemek kaşığı yağ hakkım olduğu için onuda öyle yapicam . Pilavı ise az ve  sehsirwysz yapicam . Bu şekilde ve yemeğe hep önce salatadan başladım . Ek olarak günlük bir saat yürüyüş. Ve 45 ek koşu bandı yaptım. He bu arada kahvaltıya bazen yulaf süt tercih ettim bazen . Ve sütü kesinlikle kalorisi en düşük olanı aldım . Keza ilk kabız oldum hatta 15 gün ara ara haricinde lavaboya gidemedim şuanda metabolizmam bu duruma çok alıştı . Bu şekilde 

(1,906 puan) tarafından

Helal olsun maşallah sana 👏

(3,278 puan) tarafından

Saol Allah razı olsun. Ama mutlaka kalori alımına çok dikkat etmeliyiz . Zeytinyağı sağlıklı diye beş kaşık yağla yemek yaparsan koca bir porsiyon makarna ye aynı şey dedi bana hocam . Ee düşündüm mantıklı.

(1,882 puan) tarafından

Seni tebrik ediyorum arkadaşım. Sadece birkaç şey ekleyeceğim. Pilavı basmati pirincinden, makarnayı tam buğdaydan, yulafı şekersiz badem sütünden yap. Sporunu da kardio olarak değil de, ağırlık antremanı olarak yap. Bu disiplinle 60 ı görmen uzun sürmez. :))

(6,542 puan) tarafından

Ben yag kullandim acikcasi. Zeytinyagi ve terayagi kullandim. Karbonhidrati azalttim ve aralikli oruc yaptim. Yagi bu kadar kismayin bence. 

(1,882 puan) tarafından

Kullandığın yağa göre değişir. Vücudun yağa da ihtiyacı var ama sağlıklı yağa. Ben onu kurulmuş ve avokado gibi besinlerden alıyorum. Ve cidden sağlam kalori. Beslenme şeklimiz düzenlemek için yaşam tarzımızı kesinlikle göz önünde bulundurmalıyız.  Ben çok sıkı spor yaptığım için karbonhidratı kesme gibi bir durumum söz konusu değil. Eririm yoksa 😂

(6,542 puan) tarafından

Bende zeytinyagi ve tereyagi tercih ettim. Yemegin lezzeti benim icin onemlidir :)

(711 puan) tarafından

@naturedaphne kaç yıldır spor yapıyorsunuz ve yaşam tarzınız hakkında birçok sorum olacak cevaplamaya vaktiniz var mı 

(1,882 puan) tarafından

Şuan bi 15 dakika boşum 😂😂 kendimi bildim bileli spor yapıyorum 😂 son bir senedir baya ağır fitness yapıyorum

(711 puan) tarafından

Yeme alışkanlığın nasıl? Ekmek veya tatlı türünü ne kadar yersin

(711 puan) tarafından

Yeme ve içmeye dikkat edince dışarıdan herhangi bir şey yemek veya içmek çok sağlıksız geliyor acaba başkalarında da böyle mi

(1,882 puan) tarafından

Şöyle dediğin gibi mümkün olduğu kadar dışarıdan yemem. Paketli gıda neredeyse hiç tüketmem.  Yoğurdumu kaymağı tereyağımı kendim yaparım. Zeytinimi zeytin yağımı yöreden getirtiyorum.  Ekmek bazen kahvaltıda yerim. İki dilim tam buğday yerim. Onu da kendim yaparım. Zeytinli kekikli zeytinyağlı ilave şekersiz. Rafine şeker yılllaaaardır tüketmem (işte misafirliktir doğum günüdür falan hariç. Onda da düşük porsiyonda yerim) karbonhidrat alırım. Kas beslenmem için gerekli ama genelde protein ağırlıklı beslenirim.  Hatta yeterli protein alamadığım günler bi öğünümü protein tozlu içecek ile geçiririm. 

(711 puan) tarafından

Tebrik ederim, teşekkürler açıklayıcı cevap için 

(1,882 puan) tarafından

Rica ederim ne demek. 

(3,278 puan) tarafından

Seytinyagini yöreden demişsiniz o sitemi acaba

-Reklam-
0 oy
tarafından

Sen bizim 21 gün şekersiz baci degilmisin

(3,278 puan) tarafından

Yok bacım çayı şekerli içiyorum ben :D

(13,443 puan) tarafından

Çay içme o zaman benim gibi 😂

Baş ağrısı neden kız açlıktan mı

tarafından

Açlık deglde sekersizlik 

Diyete girince cay içemeyen ben :(

(13,443 puan) tarafından

Aa şeker yemeyince başın mı agrıyo. Bende asla şekersiz içemem o yüzden içmiyorum

tarafından

Seker haliyle düşüyor alışana kadar 

Ama bugün tansiyonumda çok fenaydi migrenimi tetikledi

0 oy
(441 puan) tarafından

Ben sağlıklı olmasada 10 günde 3 kilo verdim sadece akşam yemeği yedim 

tarafından

Gayet.iyi vermisisn

(441 puan) tarafından

Evet canım ayım doldu 10 gitti şükür 

0 oy
(15 puan) tarafından

Kolay gelsin ben de pazartesi başladım ama günlük toplam aldığın kalori ne kadar ve diyetisyenle mi çalışıyorsun

(3,278 puan) tarafından

Üst soruya cevabladim hayatım baya uzun olduğu için . Tekrar yazmayayaim . Diyetisyene gitmedim bir aylık spor salona yazildim . Ordada sadece mekik ve koşu bandında biniyorum günlükte ek olarak 1 saat yürüyüş yapıyorum bu kadar 

0 oy
(6,542 puan) tarafından

Bende 7 nisanda basladi. 2.5 kilo verdim. 63.3 tum. 60.7 oldum. Hedefim 56-57. Sadece saglikli besleniyorum spor yapamiyorum. 

(3,278 puan) tarafından

Ya evde mekik bile çeksen onun bile faydası var . Tebrik ederim 

(6,542 puan) tarafından

Calisiyorum canim. Vaktim olmuyo ,aksamlari da yorgun oluyorum ev isi yemek falan ugrasiyorum genelde. 

Mekikte bende pek ise yaramaz. Belim zaten ince oyle gobegim falan yok. Kalca ve bacak sorunum var. Yuruyus bile yapsam iyi olacak ama vaktim yok. Artik diyetle oldugu kadar. Kurban bayramina kadar diyet yapacagim ne kadar verebilirsem artik,keske 55 falan olsam ama zor gibi :(

(3,278 puan) tarafından

Valla canım verirsin bence önemli olan niyet ve su içmek. 

(6,542 puan) tarafından

Ayy canim cok dikkat ediyorum. Cok su icerim normalde de gunde 3-4 litre gibi. 

59-60 tan sonra zor veriyorum. Gram gram gidiyo. Yinede iste dikkat edecegim ne kadar verirsem iyidir 

İlgili sorular

0 oy
1 cevap 125 göst.
6 Kasım 2024 Diğer kategorisinde Tansugoc (899 puan) tarafından soruldu
0 oy
11 cevap 267 göst.
0 oy
11 cevap 423 göst.
0 oy
6 cevap 216 göst.

Kategoriler

1,475,136 soru