+1 oy
186 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (269 puan) tarafından

Kızlar bugün doktora gittim eşimle 1. Derce akrabayiz kuzeniz. hamileyim ben ne ikili üçlü tarama nede detaylı ultrasona girmedim  olmadı işte bugün doktora gittim işte Nst girdim bebeğim  uyuyordu sürekli uyuyor 35 haftalığım işte hareketlerini düzgün hissetmiyordum hamilelik boyunca zaten son haftalarda şuan hissediyorum işte  doktor ilk defa detaylı ultrason ikili üçlü tarama testine girdin mi diye soru bende girmedim  bebeğimde sorun mu var diye sordum oda doğunca görücez dedi içime bir Kurt düştü Allah kimseyi evladiyla sınamasın çok korkuyorum bu durumu yaşayan oldu mu 

10 Cevaplar

+2 oy
(1,114 puan) tarafından

Ne diyeceğimi bilemedim. Akraba olmayan çiftlerin bebeklerinde bile hastalık riski varken sizin 1. Derece akraba olup bu testlerin en önemlisi detaylı ultrasona girmemiş olmanız büyük sorumsuzluk. 

(269 puan) tarafından

Farkındayım bisuru şey yaşadık başka şehire taşındık doktor değişti hiç ilgilenmeyen umursamayan bir doktora denk geldim ilk gebeliğim detaylı ultrason falan pek bilmiyordum zamanı var daha düşündüm başka doktora gittik gittiğimde'de doktor çok geç demişti maalesef 

(1,114 puan) tarafından

Anlıyorum canım umarım hersey yolundadır sağlıkla kucağına al. Benimde ilk gebelikti taşınma başka hastaneler oldu ama araştırdım hepsini erken doğum yaptım bide

(269 puan) tarafından

İyi yapmışsın gerçekten 

-Reklam-
+2 oy
(5,346 puan) tarafından

Hadi ikili uclu yapmadin insan detayli nasil yaptirmaz ya organina kadaf goruyosun ona gore mudahale ediliyo cocuga. Dogumu beklemekten baska caren yok. Doktor bu sebeple demistie sikinti varsa da bilemeyiz diye.

+1 oy
(1,698 puan) tarafından

Ya böyle yakın akraba evliliği olmuşken neden baktirmadiniz ki korkmak için epey geç değil mi inşallah sağlıkla doğar 

(269 puan) tarafından

İnşallah canım ama gerçekten ilk gebeliğim yanlış doktora denk geldim maalesef değiştiridigimdede çok geç kalmıştım 

(1,698 puan) tarafından

Anladım inşallah birsey çıkmaz bebek hareketleri bazen azalıyor son dönemde fazlaca uyuyor yeri daralıyor hareketler azalıyor daha sert keskin daha az hissedilebilir fakat gün içinde hiç hareket hissetmezsen tatlı yiyip sırt üstü uzan bekle hala yoksa doktora gitmekte geç kalma derim

(269 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim 

+1 oy
(1,037 puan) tarafından

Bişey olmaz Allah'ın izniyle ya olucaksa sizin akraba olmanız değil asıl sebep Allah'ın öyle dilemesi canım 

Bizimde eşimle ortak arkadaşımız bile yoktu fakat bebeğimizin engeli var 

Sen içini rahat tut Allah büyüktür 🤍

(269 puan) tarafından
+1

İnşallah yaa Allah kimseyi evladiyla sınamasın inşallah 

+1 oy
(190 puan) tarafından

İçini ferah tut keşke en azından detaylı yaptirsaydin ama olmamış detaylı ultrason iç organlar için felan çok önemli evet ama down sendromu felan olsa doktor burun kemiğinden ense kalınlığında normal muayene de de anliyo olumsuz birsey demedilerse bu konu da rahat olabilirsin 

(269 puan) tarafından

Yok demedilerde gerçekten normalde muanede beli oluyor mu dediğiniz gibi burnunda ensesinde falan

(190 puan) tarafından

Tabi ki de ilk dönemlerde az çok biliyorlar hatta yüzünü benim ki dönmedi doktor birsey diyemem burnunu göremiyorum dedi direk özele gittim orda biraz uğraşınca gordu burnunu sorun yok dedi ense kalınlığını yine kayıt etmişlerdi 13. Haftalarda 

(269 puan) tarafından

İnşallah yaa canim umarım bir sorun yoktur 

(190 puan) tarafından

Insallah yoktur içini ferah tut her halükarda o senin bebegin kendini üzersen onu da üzersin önce kendi içinde olağan dışı olabilecek şeyleri kabullen ve pozitif olup Allaha sığın inşallah yavrularımızı sağlıcakla kucağımıza alalim 

(269 puan) tarafından

Amin amin inşallah canım 

0 oy
(403 puan) tarafından

Canım korkutmak değil niyetim ama benim kuzenlerimde evlendi oda senin gibi bebeğim fazla oynamıyor hissetmiyorum diyordu doğdu öğrendik ki dawom senderomlu inşallah sağlıkla kucağına alırsın 

0 oy
(14,233 puan) tarafından

Doktor bilemediği için öyle demiştir ama en azından detaylı ultrason yaptırman iyi olurdu diğer testlere bende girmedim ama detaylı ultrasona gitmiştim ne olur ne olmaz diye 

(269 puan) tarafından
+1

Keşke girseydim en azından içim içimi yemezdi Allah yardımcımız olsun inşallah 

(14,233 puan) tarafından
+1

Allah hayırlısını versin canını sıkma sen 

0 oy
(185 puan) tarafından

Keşke girseydiniz bencede büyük sorumsuzluk yapmışsınız neler çıkabiliyor inş bişi yoktur sağ salim doğar bebişiniz

(269 puan) tarafından

Bazıları hiç doktor olmamalı ben hep bedua edicem o doktora Allah yardımcımız olsun inşallah 

0 oy
(1,057 puan) tarafından

Ben ikili testi yaptırdım ama sonucunu hiç öğrenmedim üçlü test ve detaylı ultrasonu da yapmadım 30 haftalık oldu bende de bir pişmanlık var keşke yapsaydım diye Rabbim sağlıkla sıhhatli bebeklerimizi kucağınıza vermeyi nasip etsin inşallah

(269 puan) tarafından

Amin inşallah kız ben yaptıramadim sen niye yaptırmadin doğuma kadar için içini yer artık Allah yardımcımız olsun umarım çok sağlıklı olurlar Allah kimseyi evladiyla sınamasın 

(1,057 puan) tarafından

Zaten İçim içimi yiyor çok pişmanım bende artık hayırlısı olsun diyelim sağlıkla İnşallah kucağımıza alırız benim yapamama sebebi eşimin ailesinin sorunları vardı bir yandan bizlik bir şey yoktu ama yani ilgilenmekten dolayı kendi bebeğime fırsat bulamadım 

(269 puan) tarafından

Canını sıkma Allah büyüktür sağ salim alalım kucağımıza bebeklerimizi inşallah 

(1,057 puan) tarafından
+1

Amin amin inşallah 

0 oy
(29,822 puan) tarafından

Yorumlara baktım da ne kadar endişe verdirici yorum yapılmış yok sorumsuzluk yok şöyle böyle.

Doktorun zaten saçmalamış içini rahatlatmak yerine

Evet detaylı yaptırman iyi olurdu için rahat etmesi açısından söylüyorum.

Diğer türlü Rabbimin verdiğini sorgulamak bize düşmez yok ikili test üçlü test fln Rabbim zaten en layığıyla en hayırlı şekilde onu nasibine yazmış ne haddimize sorgulamak ve çoğu test yanıltıcı hep başka birşey değil.

Rabbime sığın o neylerse güzel eyler  için rahat olsun sağlıkla kucağına alırsın insAllah 

(269 puan) tarafından

Gerçekten çok iyi geldi yorumun en azından içimi rahatlatın biraz Allahın taktiri umudumu kesmicem Allah yardımcımız olsun çok teşekkür ederim canım 

(29,822 puan) tarafından

Ne demek için rahat olsun Rabbime emanet evlatlarımız 

İlgili sorular

+2 oy
2 cevap 78 göst.
0 oy
4 cevap 128 göst.
2 Mayıs 2023 Sağlık-Diyet-Spor kategorisinde misafir tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 37 göst.

Kategoriler

1,455,332 soru