0 oy
380 göst.
Diğer kategorisinde (57 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Xxxxxxx

10 Cevaplar

+4 oy
(3,598 puan) tarafından
tarafından seçilmiş

En İyi Cevap

Böyleleri hep ben gideyim o gelmesin kafasindalar boşver çocuklarınla zaman geçir 

Canını sıkan komşu olacağına hiç olmasın daha iyi 

-Reklam-
+5 oy
(1,146 puan) tarafından

Derdi arkadaşlık komşuluk değil kursa adam toplamaya çalışıyor sadece asla muhatap olmam ben olsam 

(57 puan) tarafından
+1

Esimde en basindan beri oyle dedi

+3 oy
tarafından

Yerinde olsam konuşmaz muhatap olmazdım ne değişik insanlar var ya 

(57 puan) tarafından
+1

Bende anlamadim.  Ve 2 yilin sonunda anladim bunu ikiz bebeklerle kurrsa gitmemi istiyordu ve zorla gittim de o gun o kadak yoruldum ki eve gelince hepimiz yorgunluktan 3, 4 saat uyumusuz.  Ne olursa olsun cocuk bakimi konusunda en cok zorlanna kisi anne. 

Bebeklere iyi gelir vs dedi said nursi okuyolar kitaplardan bu kurani kerim okumasi sanmistim🤷‍♀️ kendimi ***** gibi hissetmeye basladim . Cocuklarim baskalarina yük gibi gozukuyorsa bana da 1 kisi yük gibi gozukur o halde . 2 turlude yipranan yorulan ben olurum sonucta oyle degil mi.  

Ramazan ayinda bir olay daha yasadim sayesinde onu anlatmayacam ama gunaha girmek istemiyorum . 

Yani dusununce beni zora soktugu icin emrivaki yaptigi icin kendi acisindan sevap isledigini dusunuyor olabilir ama beni strese sokuyor yoruyor anlamiyor ofkelendiriyor  o seviyeye geliyorsa mevzu gunahi da ona olsun ne diyim. Kotu dusunmeme sebep olmaya basladi resmen yok yere 

tarafından
+1

Ah canım zaten bebek bakmak zorken senin ikizlerin ve başka çocuğun var dahada yoruluyorsun. Buna rağmen çağırdığı yerlere sohbete gitmişsin. Kadın değerini bilememiş bence ve kadının çocuğu yok pimpirikli mi acaba sen çocukları götürünce ev kirlenir diye mi korkuyor acaba ama mesafeni koru bundan sonra konuşma bence

(57 puan) tarafından
+1

Gercekten su an Allah'a sukurr daha rahatladim biraz buyuduler ben nasil gittim oraya dedim . Suanki halimle bile gitmem safligimdan her hafta soruyor gelecem mi gel cok guzel soyle guzel boyle guzel. Beni asiri strese soktu emziriyorum zaten sutum az bide halsizlik yorgunluk bir de bu cikti bir kez gideyim de  bir daha sormaz dedim gittim ama binpisman oldum.   Cocugu yok diye kotu dusunmedim hic  ama birkac buyugum biraz kaddar olur cocugu olmayan anlamaz halden demisti.  Ama merhametli neden olamaz bir insan . O kadar sohbetin icinde merhamet unutulur mu.  

+3 oy
tarafından

Bazen kocarimiz o kadar hakliki ilk başta herşeyi anlarlar ama bize bı turlu anlatiramazlar çünkü biz saf oldugumuz için yaşayarak ogreniuoruz 🙄 eşim başta olanı bana der ama ben iki yil sonra anlarım , o yüzden eşim ulk dediğinde dikkat ederim 

Uzak dur 

+2 oy
(1,052 puan) tarafından

Hepsini okudum. Şahsen böyle şeylere gelemem ben. Karşındaki isteksiz veya tam olarak net değil bana tuhaf geldi

(57 puan) tarafından
+1

Benim de kalbime oyle geldi.  Durduk yere kotu dusunmeme vesile oldu 

+2 oy
(1,741 puan) tarafından

Bu komşu heralde pek evde durmuyor evde durmayi da misafiride sevmiyor ama kendi gitmeyi çok seviyor. Sohbetlere kötü niyetle çağırdığını sanmam kendi gittiği için sende gel istiyor çok rahatsız edici gelmedi bana am yine bı çıkıp geldiğinde şakayla karışık bı gunde biz sana gelelim bı evde dur arkadasim falan gibi söyleyebilirsin fakat anladığım kadarıyla pek görüşmek taraftarı değilsin o zamanda mesafe koymak en iyisi kötü olmadan

(57 puan) tarafından
+1

Baska yerlere cagirmaya vakit ayiran insan beni seviyorsa eger bir planda benim icin yapabilir mesela . Baska yerlere heo cagirdi kendi evi haric . Misafir sevmeyen misafor olarakta gitmemeli . Istenmiyormus gibi hissettiriyor . Sohbete gelecek vaziyette degilim dememe rarmen cagirdi ve beni orada bebeklerle birakip sohbeti dinlemeye gitti o kadar pisman oldum ki gittigime baska birj bana yardim etti bebekleri uyutmam icin cok sonradan geldi . Asiri yoruldum ogun hem psikolojim en cokta fiziksel . Iyi biridir belki ama beni farkli dusunmeye sevk etti suan .

Ben onu sevdigim icin ona bazi insanlar Allah'in ikramidir diye bir yazi atmistim sende oylesin dedim.  O da kurstaki arkadaslarinin fotosunu cekip  atti bana oyle insanlarin yanindayim dedi. Orda da kirildim 🤷‍♀️ ben mi cok hassasim acaba veya onun iletisim problemi var.  

Bayram harici de kayinvalidenle gelirsiniz demisti bende yarin geliriz dedim yarin oldu hazirlandik gidecez . Annesinin evine gitmis . Orda da şok olmustuk . Insan haber verir mesaj atmasam evine cikacaktik . Cok ilginc k. Validede sasirmisti.  Acil bir sey olabilir de insan mesaj atar haber verir gelecez dedik mesela 

(1,741 puan) tarafından
+1

Ay ozaman boşver yaa koy mesafeni geç zaten senin işin başından aşkın çocukların var aile yaşantın var uzaklaş gitsin gerek yok 

(57 puan) tarafından
tarafından yeniden gösterildi
+1

Sag ol yorumun icin oyle yapacam.  Bir arkadasim olur dedim olmadi napalim 🤷‍♀️ yavrularim yeter bana ❣️

(1,741 puan) tarafından
+1

Aman böyle olacağına olmasın boşver böyle seni sinir edip canını sikacagina kendi huzuruna bakarsın Allah gönlüne göre insanlar çıkarsın karsina

+2 oy
(3,524 puan) tarafından

Çocuğu olsa hadi evi dağınıktır falan diycem de öyle bişey de yok. Çocuksuz ev temiz olur genelde. 

+2 oy
(25,625 puan) tarafından

Ay bu konu komşuya ne kadar anlam yüklüyorsunuz akraba değil eş dost değil salla gitsin bacım .. ben bir çocukla kimseyle görüşmeye fırsat bulamıyorum gerekte duymuyorum eşim çocuğum yetiyor şükür sende boşver gitsin hiç uğraşma 

(57 puan) tarafından
+1

Arkadasim bende bir tane arkadas olsa yeter cocukalrda eve gelince biri mutlu oluyor bir yere gidince de oyle .guzel olur dedim ama amac farkli sanirim o yuzden gerek yok anladim artik. Buyuk ibtimal aoartmanin diger uyelerine de ayni muameleyi yapti herkesle iyi ama kimseye gotmiylr bi bana geliyor cunku ben safim 🤷‍♀️ 

Esimi de esi o kurslara vagirdiramazanda bana da biz ne yapalim dedi.  3 cocukla zaten pertim istersen sende bize gel dedim.  Iftari hazirladim zar zor vs . Geldi yemek yerken ay sende cocuklarla ugrastin ama ben oruc tutmuyordum dedi. Gunaha girmek istemiyorum ama o sira belli etmedim sonra cok uzuldum kendime . Vallahi kendine acimayana kimse acimazmis zaten hassas birigim kendimi bana kotu hissettirdi 😔

(25,625 puan) tarafından
+1

İlla ki olur bir komşun arkadaşın ama bu kadın olmamalı canım ❤️ 3 çocukla kendini kullandirtma birde gelmek isterse müsait değilim de ya da açma telefonları uzak dur anan baban ailen değil sonuçta boş birini takıyorsun 

+1 oy
(1,717 puan) tarafından

Canım benim aşağıdaki yazılanları da okudum senin yazdığını da okudum anladığım kadarıyla ismini vermeyeyim cemaatin de bir hangi cemaatten olduğunu anladım şimdi şöyle bir şey var ben de cemaatlerde okudum ama arkadaşımla yani komşununla aynı cemaatte değiliz bizimkisi farklı şimdi açık konuşmak gerekirse ben arkadaşlarımın hiçbirine cemaate sürüklemeye kursa sürüklemeye hiç çalışmadım benim gittiğimi zaten biliyorlar sadece şu lafı söyledim gelmek istiyorsanız birlikte gideriz bu kadar asla zorlamadım ben onların evine gittiğim zaman kendi evime çağırmadan Bir daha da asla evlerine gitmedim bunun cemaatle kursa falan alakası olduğunu düşünmüyorum birazcık ahlakla alakası var yani sen başkasının evine giderken ye iç ama senin evine gelmeyi  istediklerinde böyle yapsın önce çok daha samimi alma gördüm de selam ver o kadar

(57 puan) tarafından

Ben kotu dusunmeyeyeim diye diye yiprandigimi farkettim dedim ki kendime bu apartmanda benden daha cok musait insan varken neden beni secti dedim . En zor ihtimalle gidebilecek vakit ayirabilecek insan benim.  Ve ben sinava hazirlaniyorum bosver hazirlanma ne gerek var cocuklarinla ilgilen dedi.  Madem cocuklarim bu kadar onemli beni niye her yere cagirip evine cagirmiyorsun ben onun evine merakli degilim ama yaptilari kendimi bana ***** hissettirdi.  Bundan sonra oyle yaparim napalim 🤷‍♀️ sinavdan dolayi da extra vaktim kisitli zaten . Bemde sasirdim gercekten bu kadar israrina esimi bile cagirdilar esim bu konularda ters biraz gelmeyecem bir daha cagirmasinlar dedi ben guzelce soyleidm tabi guzel laftanda anlamadiklarinda ben bu sefer kotu duusnerek gunaha giriyorum valla gunahlar onlarin olsu . Insan bu kadar sıkiştırılmaz 🤷‍♀️ stresliyim yorgunum yogunum birde ustune boyle seyler.  Allah'im yavrumalrima saglik versin  gerisi boş 💐💐 tesekkur ederim cevapladigin okuyup geri donus yaptigin icin 

(1,717 puan) tarafından
+1

Rica ederim canım benim aman bu kadar ısrarın normal olduğunu düşünmüyorum ben yani normal bir davranış değil bu teklif edersin bir şey olur birlikte az bazen gidip de kafam dağılsın istersin o ayrı mesele ama bir insana bu kadar zorlamak eşine kadar sokmak mantıklı değil mesafe koy canım benim öyle insanlardan pek hayır geleceğini zannetmiyorum ya ben olsam mesela senin evine gelsem ben seni benim evime çağırmadan bir daha seni evine gelemem ne bileyim ben böyle daha uygun olduğunu düşünüyorum kadın normal değil sadece yemeği içmeyi seviyor yedirmeyi değil

0 oy
tarafından

Böyle kurslarla bı iki kere karşılaştım biri bekarken bı iki gittim sonra gitmedim. Evlendim bi kere gittim o gittiğimdede güzel Allah konusu konuşulması sohbeti ama iş paraya geldi. Bı yere gidip birnin kendilerince değerli birinin yanına gitmekten açıldı konu . Yani para. İslam dini çok güzel bundan dinimizde sohbetlerde sıkıntı yok ama bazıları bazı insanları peygamber gibi demek istemiyorum ama çok yuceltiyolar hürmet ediyorlar. Bu din adı altında topluluklarda var siyasette var. Oysa kul kuldan üstün degilki üstünlük takva ile. İnternette görmüştüm. Bı kadın para İslam'da diyordu. Yaşayınca anladım insanlar din adı altında bizi sömürüp kendileri rahat yaşıyor. İslami dinimizi kötüye kullanıyor gereksiz insanları yuceltiyolar( demek istediğim hala yaşayan insanlar) buda bana yanlış geliyor. Saygı gösterirsin tamamda fazla değer vermek yanlış ya. Düşüncem böyle yanlismiyim bilemiyorum.

(57 puan) tarafından

Kesinlikle bende oyle dusunuyorum. Oraya bir kere gittim oradaki hocanin yani kiymet verdiklerinin oglu benim ogluma kosarken vurmus . Oglumda agladi sasirdi tabi ayagina vurmus kosarken agladi . Ne oldu dedim sinirlendim oglum bana burdu diyor oynarken oldu diye hafifletmeye calsitilar durumu bende benim oglum yalan soylemez dedim.  

Resmen hocanin oglu diye korumaya calistialr . Cocuga vurmanin veya yalan soylemenin kotu bir sey oldugunu aktaramiyolar bile . Zaten o gun bir daha buraya gelmeyecem diye kendime soz verdim.  Arkadas olursa olur gerisini bosverecem dedim ama arkadasta oluncak biri degilmis anca anladim.  

Asla kiymet vermem bende cocugu aldim karsima bir daha oyle yapma oyun oynayin vurmak asla yok dedim baska kimse diyemedi resmen. Beni goturen bu kadinda ay simdi aklima gelince gozumde canlandi bebekler ilgi gorunce   kislandi herhalde gibi sey soyledi  bendd benim oglumunda duyvualri var dedim . Tobe ya Rabbim yok yok kararim kesin  oyle olmaz . Bende varya cok yumusak biriyim ya sinirlenincede asiri sert oluyorum.  :( 

tarafından
+1

İşte aynen. Allah affetsin günaha girmekte istemiyorum ama başlarındaki kişileri yuceltiyolar. Para ile güya yanına öyle kisleri getiryolar uzaktan. Yolculuk diye para aliyolar. Yok suyun torunu yok bunun torunu bı duydum bı daha gitmedim. Haksızlığa bile susumuslar oğlundan için Allah'tan sen susmamissin. İşte ne diyeyim. Onlar için bir kişi somurulecek bir insan. Dini kullaniyolar resmen günah ya.

İlgili sorular

0 oy
20 cevap 1,058 göst.
0 oy
6 cevap 159 göst.
+2 oy
14 cevap 318 göst.
28 Ağustos 2025 Diğer kategorisinde Serpil Kubis (473 puan) tarafından soruldu
+2 oy
12 cevap 627 göst.
28 Mayıs 2025 Diğer kategorisinde Eso9090 (316 puan) tarafından soruldu

Kategoriler