İyi akşamlar kızlar.gün olmuyorki dertsiz tasasız bir gün geçireyim.ben görümcelerimle görüşmüyorum.5 yıldır evliyim.ilk 3 yıl evimde yedirdim içirdim benden iyisi yoktu.sonradan mesafe koydum.çünkü büyük görümcemin laf sokmaları başladı.biz kendi evimize taşındık.eşim kendi çabasıyla yaptı bende altınlarımı verdim hamile kalana kadar eşinle tarlada çalıştım.evimize yeni taşındığımız zamanda büyük görümcem evinize vestiyerde yaptırın onu da babama yaptırmayın dedi.bende zaten biz yaptırıyoruz dedim.ondan öncede zaten ailem hakkında konuştuğunu duydum ladın üstüne denk gelince noluyır dedim hemen kaynanamla lafı çevirdi.neyse ben o dönem mesafe koydum ama yine gidip geliyorlar hepsi.dedem öldü hiçbiri aramadı.ablamd oğum yaptı bebeği vefat etti yine aramadılar.geçen yılda kaynanamla tartıştım kaynanamda kızlarım seni severdi ama artık senden soğudular dedi bende .herşeyi ortaya döktüm.sonra babamı aradım.babamda kayınbabamla konuştu kızlarının terbiyesizliğinin hesabını sordu.o gün kayınbabam dahil hepsi küstü.bende artık konuşmak istemedim.sonra memlekete annemlere gittim ben ordayken küçük kardeşim rahatsızlandı bağırsağındam ameliyat oldu,yine hiçbiri aramadı 5 ay hastanede yattı kinse arayıp sormadı bile.bu aralarda ne hikmetse eşim evdeyse yemek yapıp yolluyorlar doğum günlerine çağırıyorlar hiçbirine gitmedim.çünkü benden önce onkar beni heryerden engellemişti.sırf eşime yaranmak için bilerek çağırıyorlar.bugündr küçük görümcenin oğlunun doğum günü var eşimle oğlum gitti.bana da gitmeden dedi sen gelmiyormusun bende hayır dedim.bu sefer sinirlenip patladı.o zaman beni dışarıçıkar deme dedi.bende bağırdım benim hayıtım sizinkilerdenmi ibaret diye.gerçekten çok yoruldum.bu kadar haksızlığa uğramışken eşimin kör oluşuna inanamıyorum.zamınında bana aşık olduğunu söyleyen adam bu sefer bacıları içij beni siliyor.siz söyleyin bunları yaşamışken siz evine gidermiydiniz.birdr küs değilken gittim evine kaç kere hoşgrldin bile demedi.kocasıyla odaya kapandılar tek kaldım odada.