+1 oy
410 göst.
Diğer kategorisinde (1,465 puan) tarafından

İyi akşamlar kızlar.gün olmuyorki dertsiz tasasız bir gün geçireyim.ben görümcelerimle görüşmüyorum.5 yıldır evliyim.ilk 3 yıl evimde yedirdim içirdim benden iyisi yoktu.sonradan mesafe koydum.çünkü büyük görümcemin laf sokmaları başladı.biz kendi evimize taşındık.eşim kendi çabasıyla yaptı bende altınlarımı verdim hamile kalana kadar eşinle tarlada çalıştım.evimize yeni taşındığımız zamanda büyük görümcem evinize vestiyerde yaptırın onu da babama yaptırmayın dedi.bende zaten biz yaptırıyoruz dedim.ondan öncede zaten ailem hakkında konuştuğunu duydum ladın üstüne denk gelince noluyır dedim hemen kaynanamla lafı çevirdi.neyse ben o dönem mesafe koydum ama yine gidip geliyorlar hepsi.dedem öldü hiçbiri aramadı.ablamd oğum yaptı bebeği vefat etti yine aramadılar.geçen yılda kaynanamla tartıştım kaynanamda kızlarım seni severdi ama artık senden soğudular dedi bende .herşeyi ortaya döktüm.sonra babamı aradım.babamda kayınbabamla konuştu kızlarının terbiyesizliğinin hesabını sordu.o gün kayınbabam dahil hepsi küstü.bende artık konuşmak istemedim.sonra memlekete annemlere gittim ben ordayken küçük kardeşim rahatsızlandı bağırsağındam ameliyat oldu,yine hiçbiri aramadı 5 ay hastanede yattı kinse arayıp sormadı bile.bu aralarda ne hikmetse eşim evdeyse yemek yapıp yolluyorlar doğum günlerine çağırıyorlar hiçbirine gitmedim.çünkü benden önce onkar beni heryerden engellemişti.sırf eşime yaranmak için bilerek çağırıyorlar.bugündr küçük görümcenin oğlunun doğum günü var eşimle oğlum gitti.bana da gitmeden dedi sen gelmiyormusun bende hayır dedim.bu sefer sinirlenip patladı.o zaman beni dışarıçıkar deme dedi.bende bağırdım benim hayıtım sizinkilerdenmi ibaret diye.gerçekten çok yoruldum.bu kadar haksızlığa uğramışken eşimin kör oluşuna inanamıyorum.zamınında bana aşık olduğunu söyleyen adam bu sefer bacıları içij beni siliyor.siz söyleyin bunları yaşamışken siz evine gidermiydiniz.birdr küs değilken gittim evine kaç kere hoşgrldin bile demedi.kocasıyla odaya kapandılar tek kaldım odada.

10 Cevaplar

+2 oy
(2,200 puan) tarafından

Bu yaşanılan olaylardan sonra kendim gitmeyi bırak çocuğumu bile göndermezdim net 

(1,465 puan) tarafından

Beni dinleyen kim.zaten beni zorla götürmek istemesinin sebebi küçük bebeğimin olması.emzirdiğim için tek alıp gidemiyor.

-Reklam-
+2 oy
(147 puan) tarafından

İş kocanda bitiyor canım.Aradaki dengeyi kuramamış eşin .Tamam kardeşi olabilir ama karısını da kimseye ezdirmemesi gerek

(1,465 puan) tarafından

Kocam aklı başında bi insan olsa zaten ben bu duruma hiç düşmezdim.evin en büyüğü ama bebek muamelesi görüyor.

(147 puan) tarafından

Kocanla konuş sen git gel ama bana karışma falan de

(1,465 puan) tarafından

Dedim zaten.küçük bebeğim varken ısrar etmiyordu.arada diyordu gel konuşmasanda otur orda diye.kaç kere dedim mutsuz olduğum yerde bukunmak istemiyorum diye.bi kere de yeni evlendiğimiz zamanlarda 3 görümce bide biz kaynanamgildr toplandık herjes tek tek başka odada toplandı ben tek kaldım odada bi gittim yanlarına orda sohbet ediyorlar.bunuda kaç kez tekrarladılar.

(147 puan) tarafından

Canım seni gözden çıkartmışlar. Eşin,de bu duruma bile bile göz yumuyorsa sıkıntının,hepsi eşinde. O eş zor düzelir Allah yardımcın olsun

+2 oy
(1,595 puan) tarafından

Boşuna görümce görmeyeyim ömrümce dememişler. Bi tanede bizde var böyle. Kesinlikle haklısın ve ben olsam çocuğumu dahi göndermezdim. Bu erkeklerin de kafalarına kafalarına vurmak lazım evlendikten sonra asıl ailesinin eşi ve cocukları olduğunu ve onların yanında olmasını gerektiğini. Yoksa bunlar ne kardesten ne anadan babadan kopamıyorlar.

(1,465 puan) tarafından

Bende 3 tane var.hepsi yılanın teki.

(880 puan) tarafından

Bende 6 tane🙄

(1,465 puan) tarafından

Allah yardımız olsun inşallah.

+2 oy
tarafından

Bırak söylensin eşin ona şunu sor elini vicdanına koyarak doğruyu söyle ailenin bana yaptıgını kocası ve ailesi bizim kızımıza yapsa ne yaparsın ne hissedersin de çekil kenara ama yinede ailesini kötüleme hakkınfa konuşma annendir kardeşlerindir sen görüş ama beni karıştırma de yine çekil kenara

(1,465 puan) tarafından

Söylemez olurmuyum hiç.onlar ne yaptıki sana sen nankörsün dedi bana.ortanca kardeşi birgün ben hamileyken uyuyorum.kaynanamı dolduruyor.dediki bebeğe hediyr almayın zaten hastane masraflarını ödüyor babam.sünya kadar ilaç alınıyor.babam abimin harcamasına izin vermesin ona kalsa araba alır.ben bunları duyunca eşine anlattım dedim ne hakla benim evimin içine karışır aileyi yönetmeye kalkar.duyduğunda sinirlendi.sonra yine eskisi gibi davrannaya devam etti.ben ne yapsam boş onu anladım.

tarafından

İşte bu yüzden kaybediyorsun cnm her duydugunu her olanı biteni eşine kendi ailene anlatırsan haklıyken haksız duruma düşen dolduran ara bozan taraf sen oluyorsun eğer eşinin bişeyleri görmesini istiyorsan anlatma görmesini sağla kaba tabir olcak biraz ama daha uygun cuk oturan bi cümle bulamadım çenen değil aklın çalışsın bu tip olaylarda

(1,465 puan) tarafından

İki yüzlü davranırlarsa nasıl yapacam peki.gerçekten akıl almak için soruyorum.zamanında çünkü hiç duyduklarımı belli bile etmezdim.aileme bile anlatmazdım.ama daha çok beni kullandılar.artık beynim durmuş durumda.

tarafından

Çogu eş ailesi ikiyüzlüdür zaten mesela elini ara telefonu normal konuş kapatmayı unut ve duysun konusulanları eşin eve anahtarla gireceği sıra duysun konusulanları az değil fazlasıyla işve cilve ile kendine bağla erkek nefsi zayıftır malum her gün metres gibi ol evin içinde kendine iyice bağladıktan sonra sende ikili oynamaya başla eşinin yanında ayy benim canım görümcem canım kaynanam diye eşine ailesini öv kocanla git oraya abartılı tavırlarla canım görümcem ben yardım ederim canım kaynanam sen haklısın diye sok eşinin gözüne bi süre eşin senden emin olduktan sonra yani senin nifak sokan ara bozan herşeyi çan çan anlatan fiştekleyen taraf olmadıgını anladıgında görümcelerinin kaynananın canını oku tabi eşinin yanında değil onlar seni şikayet ettikçe bana bunu diyor şunu yapıyor dedikçe sende işve ve cilve ile bak görüyorsun ben onlara nasıl davranıyorum neden benim için böyle diyorlar diye az biraz duygu sömürüsü yap bu sefer sen kazanacaksın emin ol denenip onaylanmış şeylerdir bunlar

+2 oy
(15,437 puan) tarafından

Canım çocuğunu da gönderme kocan giderse gitsin ne hali varsa görsünler yazık sana 

(1,465 puan) tarafından

Daha büyük kavga çıkartır olan huzurumda iyice kaçar diye sesetmiyorum.birde oğlum yalnız kimseyi görmüyor kuzenleriyle oynasın diye bırakıyorum.

(15,437 puan) tarafından

Haklısın ama bu insanlardan ne kadar uzak durursun o kadar iyi ama sen bilirsin tabi 

+2 oy
(2,507 puan) tarafından

Böyle bir durum olsa eşim de çocuklarım da gorusmez net. Bir olay yaşadık eşim ablasıyla görüşmedi bana haksızlık yaptığı için 

(1,465 puan) tarafından

Görüşmesine karşı değilim ama bana bunlar yapıldığında bi kaç lafda söyleyebilirdi.hiç savunmadı beni.ilkin kardeşlerini uyarsa en azından herkes duracağı yeri bilirdi.

(2,507 puan) tarafından

Evet kesinlikle seni koruması gerekirdi. 

+2 oy
(1,101 puan) tarafından

Zor günümde arayıp sormayıp yanımda olmayanın bende ne iyi gününde ne kötü gününde olmam. Asla eşimin hatrına da gitmem vefasız insanların evıne. İyi yapmışsın gitmemekle

(1,465 puan) tarafından

İçim almıypr artık yüzlerini görmeye.

+2 oy
(2,313 puan) tarafından

Okurken yoruldum 🙄 hepsini tek tek sopadan geçireceksin bunların 

(1,465 puan) tarafından

Bunlar sadece tepki verdiğim olaylar.sessiz kaşdığım çok olay varda.neden tepki vermedim için kızarsınız diye yazmadım.

+2 oy
(249 puan) tarafından

Valla benim kocada ailesinin b*kunu yiyecek sürekli bir kendini kanıtlama çabası var ailesine.. aynı bende 4 yıl yedirdim icirdim 7 sülalesine.. sonra iftar açtılar kocamı çağırdı kaynana beni çağırmadi.. yemek yaptı kızlarını oğullarını çağırdı bana sen evde kendine göre birşeyler yap ye artık dedi.. benim eşimden pıt çıkmadı boşanmaya kadar gittikk. Şimdi bende onları kabul etmiyorum. Her fırsatta annemgil yemeğe gelsin çaya gelsin deyip duruyor.. ama yediği kaba sıçan insanlar bunlar böyle maalesef 

(1,465 puan) tarafından

Ana baba öldüğünde miras bölününce görecem ven onu.elin adamı onun alın terine çökünce kızkardeşleri 2 kuruş fazla alacam diye o zaman nasıl çirkefleşecekler merqk ediyorum.

(249 puan) tarafından

Aynısını diyorum bizde öyle birşey olmaz diyor herseyimiz bir diyor gerekirse ben almam vazgecerim kardeşlerime veririm diyor 

(1,465 puan) tarafından

Bizimkide herkesin hakkı neyse o babam halledecek diyor.bende artık tamam diyorum.ama kayınbabamın ahlakı belli.insan yönetmeyi sever.istiyorki herkes ona hürmet etsin o da 3 kuruş sadaka versin.bilmiyorum artık.bebim tek üzüldüğüm 2 çocuğum var onların hakkının yenmesi

0 oy
(466 puan) tarafından

Çok şey yaşamışsın ama bunlara rağmen onlar sizi davet ediyor eşine yaranmak onu kendi taraflarına çekmek için ve başarıyorlar da sende aynısını yap kocanın yanındayken evlerine git gel ama samimi olma çok güzel kıyafetler giy süslen puslen eşin ve çocuğunla foto çekip paylaş hiçbiri umrunda olmasın eşinle aranı iyi tut işte o zaman onlar kıskançlıktan çatlar seninle yan yana gelmek istemezler sonrada sen haklı olursun 

(1,465 puan) tarafından

Beni davet etmiyorlarki zaten.doğum yaptım 1 hafta sonra 2 bacısı bebek görmeye geldi eşim yoktu.mesafeli bi şekilde hoşgeldiniz dedim ses etmediler.birde kapı çalma adetleri yok mutfak kapısından pat diye geldiler.eşimi arayıp onu çağırıyorlar.oruçta kaynanamgil yemeğe çağırdı.iyi akşamlar dedim odaya girince yine kinse karşılık vermedi.zaten süslü bi insanım.giyim kuşam makyaj hepsi var.benim tek dileğim onlarla yüz göz olamamak.

(466 puan) tarafından

Eşine davet edilmediğim yere gelmek istemiyorum özsaygım var dedin mi mesela biraz kırılmış gibi yap mağduru oyna kendi yanına çek eşin demiyor mu karımı niye çağırmıyorsunuz diye 

(1,465 puan) tarafından

Eşime diyorum ama konuşma gel otur diyor.yüzlerine diyormu bilmiyorum onlar ne anlatıyor bilmiyorum ama hep beni suçluyor.hatta yazın büyük oğlumu salıncakta sallıyordum uykuya dalmaştı.görümcem götürmek için geldi bende uyuyor dedim.seslendi çocuk bakmayınca gitti.sonra eşime gambazlamış ben çocuğu almaya gittim bırakmadı bana bağırdı demiş.ufacık bişey için bile yalan söylüyorlar.eşimde benden hesap soruyor neden bırakmadın çocuğu neden bağırdın diye.

(466 puan) tarafından

Allah kalplerine göre muamele etsin inşAllah senin eşinle aran bozlunca ellerine ne geçecek acaba çok merak ediyorum 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 573 göst.
21 Eylül 2022 Kültür-Sanat kategorisinde Acemi anne36 (1,334 puan) tarafından soruldu
0 oy
22 cevap 1,330 göst.
6 Nisan 2024 Aile & Aşk kategorisinde Asilomm (721 puan) tarafından soruldu
0 oy
6 cevap 315 göst.
16 Şubat 2024 Aile & Aşk kategorisinde Hayatnur (356 puan) tarafından soruldu
0 oy
33 cevap 1,196 göst.
19 Ağustos 2023 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (3,105 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,456,058 soru

23,892,403 cevap

321,870 kullanıcı

...