+2 oy
328 göst.
Diğer kategorisinde (32 puan) tarafından

5 seneden sonra banka borcu olan borçları kalkıyor mu yani siliniyormuş doğru mu böyle bir şey var mı

16 Cevaplar

+3 oy
(1,225 puan) tarafından

Öyle birssey yok zaten 3 yıldan sonra varkik yönetime satıyor borcunu

(32 puan) tarafından

Öyle birşey yokmu

(3,364 puan) tarafından
+1

Aynen satıyorlar dosyayı yaşadım 10 sene sonra çıktı karşıma haciz kondu herseye 

-Reklam-
+2 oy
(3,364 puan) tarafından

Hayır canım asla silinmiyor 10 senelik borcumu sildiler dedim dünya varlık diye bi yer var bütün bankalardan kapanmış dosyaları alıyormuş ve 7 bin olan borcu 10.sene sonra 30 bin ödedim 😒😏eşimin herseyine icra koydular 

(1,225 puan) tarafından

10 sene sonra için 7 bine 30 bin odediyseniz çok iyi

(3,364 puan) tarafından

Anlaşma yapıyorlar gücüm yok diyorsun ödemek istiyorum diyorsun yaptırım yapıyorlar 

(1,225 puan) tarafından

Bizimde varda ortak  varlıkta esim cezaevine girince icraya düştü sonra varlığa devredilmiş 

Bir ara varlıkla anlaşma yapmaya çalıştım ana paradan yok dediler sonra bende daha telefonları acmadim esimde sen anlaşma yapma ben gelince hallederim dedi

(3,364 puan) tarafından

Hemen kabul etmiyorlar onları biraz yoracaksin hergun arayacaklar bakmayacaksın 😀beni 3 sene aradılar en sonunda miras çıktı babamdan dolayı benim adıma onu görmüşler hemen haciz koyulmuş 

+2 oy
(4,667 puan) tarafından

Pek sanmıyorum bizim vardı 4 ay ödeyemedik 5ci ayda avukata verilmiş icra açıldı 15 olan borcu 19 ödedik 

+1 oy
(1,588 puan) tarafından

Malesef öyle bisey yok 3-4 ay  ödeme yapılmayınca bankaların anlaşmalığı olduğu avukatlara veriliyor. Bazen bu avukatlar iletişime bile geçmeden icraya veriyorlar. İcraya verilince bide avukat masrafları falan katlanıyorda katlanıyor. Eğer uzun zmaandır ödeme yapmadıysanız uyaptan icra bölümünden bi kontrol edin. Ben geçen hafta haber verilmeden avukata verildiği için bankadan şikayetçi oldum 

+1 oy
(475 puan) tarafından

Öyle bişey olmaz herkes borç takar bankaya kimse ödemez o zaman farklı bişeydir bence o

0 oy
(5,466 puan) tarafından

Silinmez silinse kimse ödemez canım borcunu

0 oy
(1,462 puan) tarafından

İnşallah bu soruyu kendiniz için sormuyorsunuzdur

0 oy
(63 puan) tarafından

Sen bankadan para alacaksın ve sen bu borçu vermeyip yıllar sonra silinecek mantık işi değil bacım birikir birikir kat kat haciz olarak gelir kapına 

0 oy
(1,883 puan) tarafından

Tabikide yok o zaman oh ne güzel 😂😂

0 oy
(4,533 puan) tarafından

Zannetmem bol bol faiz isler 

Ha ölünce devlet otomatik olarak borclarini ödüyor 

0 oy
(305 puan) tarafından

Eee o zaman kimse ödemez yani gercek Olması mumkunmj

0 oy
(4,671 puan) tarafından

Banka için yok ama benim bir alisverise merkezine vardı 600 TL yi 6000 yapmıştı geçen baktım dosya takipsizlikten düşmüş görünüyor yani borç görünmüyor silinmiş 5 yıl doldu 

0 oy
(1,107 puan) tarafından

İsterse 10 yıl geçsin donuna kadar alırlar öyle bişey yok 

0 oy
(5,436 puan) tarafından

İşin doğrusunu sana anlatayım canım mesela bankadan 100bin çektin ilk ay ödeyemedin banka yazı gönderir 2. Ay ödeyemedin banka ikaz yazısını tekrar gönderir ve avukata mahkemeye icraya başvuracağını söyler 3. Aydada ödeyemezsen geçmiş olsun banka avukatına verilir ve icraya verirler   ( borcun üstüne avukat parası + faizler biner ) mahkeme sana yazı gönderir SGK girişin var ise maaşının 4/1 ne haciz konulur ve ödemeye başlarsın bu esnada evine haciz işlemi içinde gelebilirler tabi evin araban malın mülkün altının yok ise evde 2 tane ne varsa alınabiliyor 2 tv 2 koltuk takımı 2 makina gibi tek işe alınamıyor  diyelim ki maaşından kesilirken eline para geçti banka ile görüşüp anlaşıp mesela borcun 170 oldu bankayla anlaşıp indirim isteyebiliyorsun bankaya bağlı vermeyede biliyor tabi 

Başa dönelim SGK kaydın yok maaşın yok eve geldiler haciz edilecek birşey yol 3 ay sonra varlık fonuna devrediyor  bu seferde orayla anlaşıp ödeme yapıyorsun 

Borç silinme yok 

Mesela borç eşine ait senin maaşın var senin maaşına haciz gelmiyor herkes kendi borcundan sorumludur ev arabada senin üstüne o zaman yine haciz edilemiyor mal varlığı senin borç eşinin ama ortak yaşadığınız ikamette malesef eşyalar haciz edilebiliyor 

0 oy
(375 puan) tarafından

Öyle bir şey yok.Borç tak tak 5 yıl sonra kurtul.20 yıldır borcu olan tanıyorum varlik sirketleri surekli arıyor banka hesapları blokeli.

0 oy
(112 puan) tarafından

Silinseydi benim kocamınki silinirdi 😂

İlgili sorular

+2 oy
7 cevap 267 göst.
4 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Melek8663 (947 puan) tarafından soruldu
0 oy
12 cevap 212 göst.
14 Mart 2025 Diğer kategorisinde Rmak2 (155 puan) tarafından soruldu
0 oy
8 cevap 436 göst.