0 oy
250 göst.
önce Aile & Aşk kategorisinde (227 puan) tarafından

Kızarsa acil bir şey danışmak istiyorum evimiz vardı sattık takas araç takasına girdik üstüne 600.000 TL aldık annemlerin de aşırı borçu var evlerin onlarda satılığa çıkarttılar ben evimi 3 milyondan Satışa çıkarttım 2.350.000 TL’ye verdim onlar da 4.500.000 TL’den çıkarttılar 4.250.000 TL altına vermiyorlar ben evin üzerine 600.000 TL para aldım borçlarımı ödedim kredimi yatırdım kalanını altına yatırdım dün evlerine icra geldi babama evin fiyatını düşür diyoruz ama asla düşürmüyor şimdi ben evi sattığım için benden para beklediler ama daha öncesinde bir bilezik iki yarım verdim eşimin haberi olmadan ayrıca eşim de kredi çekip verdi krediyi geri ödemediler bilezikleri mayıs ayında yapacağız dediler hala yapmadılar biliyorum durumları yok ben de hiç oralı olmuyorum ama bugün annemi aradım benimle tavırlı konuştu para vermediğimiz için muhtemelen dün evlerine icra geldiğinden icra borclari da kardeşimin iş kurup batırması üzerine ben de biraz vicdan yaptım ama şu ana kadar elimden gelenin fazlasını yaptım gördüm ki yapmayınca da kötü oluyor Muşum yaptıklarım çöp oluyormuş ben evimi borç için 650.000 TL altına satarken onlar 100.000 TL bile düşmüyorlar ben de artık sinir oldum yani ben niye satıyorum siz niye satmıyorsunuz madem öyle 100 TL aşağısına bile vermiyorsunuz dedim ki benim borcum aman aman bir borç değildi ödenmeyecek bir borç değildi onların 2 milyona yakın piyasaya borçu var siz olsanız ne yapardınız annemin tavırlı konuşmalarını görmezden mi gelmeliyim yoksa eşimle konuşup bir şekilde ikna Edip takas ettiğimiz arabayı satıp para mı vermeliyiz kendi Aracimızda var ayriyeten zaten onu satacağız fakat onu da altına yatırmayı düşünüyoruz çünkü oturacağımız bir ev almak istiyoruz ama annemin konuşmalarını görmeniz lazımdı o kadar tavırlı ki resmen param var vermedin biz bu hale düştük konuşmasıydı o kadar tavırlıydı ve daha öncesinde dediğim gibi bilezik altın ve kredi verdim geride ödemediler eşime mahcup oluyorum

11 Cevaplar

0 oy
önce (133 puan) tarafından
önce tarafından düzenlendi

Valla borç kıminse yanı abın yapmış o vıcdan yapmıyor sen mı yapacaksın 

Ben olsam hıc yanı senınde çolugun çocuğun vardır kendıni kötü hıssetme o hale kım soktu ıse o kötü hıssetsın sen zaten evını ucuza satarak elımden gelenı yapmışsın daha ne olacak 

Banada benım arabam var bır buçuk mılyon cıvarı sat da üstünü ben tamamlayayım ev Alayım dedı babamlar tamam dedım sonra işte dıger bır evlerı var onuda 18 yasındakı erkek kardesıme vereceklermıs dedım babama benım hakkım ne olacak o zaman ona hazır ev ben yarı parasını odedıgım ev düşecek alacaksanız bana da tam alın almayacaksanız herkes kendı payına dusenı alsın ılerde mıras olarak dedım babam ses edemedı benımde hakkım gecıyor sonuçta dedım ,o zaman satmadım arabamı sımdı borçsuz alacaklar kısmet olursa alamazlar sada ortak paylaşırız kardesımle ılerde ne para ne ev  mıras düşerse tek ev de olsa yarım yarım pay olur yanı 

ben karşıyım bazen güçlü gorduklerı evlatları o başının çaresine bakıyor psıkolojısıne gırıyor aıleler dıgerıde hazıra konuyor ,her zaman sen elını taşın altına sokamazsın yanı kardesın ıs batırdı ıse senın suçun ne o çözsün bu meseleyı sana yansıtmaları çok saçma , ılerde colugun çocuğuna kalır ben olsam satman kendılerı çözsünler abin çözsün bu durumu sana haksızlık oluyor borç senın degılkı sana baskı yapıyorlar 

önce (227 puan) tarafından

Benim de Babamın babasından kalan iki dönüm arsa var diyor ki diğer kardeşlerin hakkını verelim o arsayı biz alalım annem diyor bir dönümü kızlara bir de önümüze kardeşime erkek kardeşime yani bizim iki kıza 500 metre² erkek kardeşime 1000 metre² niye öyle diyorum diyor ki kızım onun işi gücü yok herkes sizin vicdanınız el  Veriyorsa kardeşinin hakkındada kocalarınııza yedirmeye vereyim lafa bakar mısın

önce (133 puan) tarafından

Yanı tamam ısı gücü yok da bu durumdan sızın suçunuz ne dımı ? Ha tabıkı ınsan kardesıne yardım eder bak ona lafım yok bır ıse gırmesıne yardımcı olursunuz sonra ne bıleyım desteklersınız ama  tamam sırf bu yüzden de sen zararını çekmek zorunda degılsin ama yanı erkek olunca degısık bırsey olmuyor haksızlık bu durum ben izin vermedım şahsen babamlarada dedım bızımkılerdr küçük dıye bıraz kayırıyorlar ama baba dedım belkı ısı gücü benden ıyı olacak ben belkı zor durumda kalıcam ılerde Kımse bılemez dedım onlar yaşlı oldukları ıcın aklından ıkısınınde bırer evlerı olsun gözümüz arkada kalmasın gıbı düşünüyorlar ama bana haksızlık bu seferde dedım ,sonra haklısın dedı Aılem yanı 

canım sen elınden gelenı zaten yapmışsın bu ısı de Aılen çözsün ılerde ya sen darda kalırsan bu sefer senın çoluguna cocuguna haksızlık yanı ben olsam satmam , seni haklı gördüm kardesını ılla desteklıyorsundur ama hep senden hep senden olmazkı ya ılerde sen dara düşersen dımı o yüzden hıc vıcdan yapma bence  

Para dışında ıs bulmasına falan yardımcı olun benım fıkrım aılende borçları odesın 

-Reklam-
0 oy
önce (163,613 puan) tarafından

nerde yasiyosun araba parasina satmissin evi o kadar ucuza ev kaldimiki annen baban satmamakda kendince haklidir ucuza ev verilirmi kiz 

Canım piyasanın altına verdik araba aldık 1.500 falan üstüne de 600 bin bide 250 krediyi yatırdık 

önce (163,613 puan) tarafından

şu zamanda ev almak imkansiza giderken hic piyasa altina ev verilirmi kendin demissin bide ödenmiycek bi borcda degilmis kiracilik cok zor ban suan 20 bine ev tutarsin 3 ay sonra yil degisir kiran olur 25 bin 28 bin bide elin evi cik dese bi ton masraf bacim yaa

0 oy
önce (1,700 puan) tarafından

Ben olsam vermem 

Bide dün kız kardeşime demiş ablan para istiycez diye mi korktu aramadı halbuki evde temizlik vardı ve biliyordu 

önce (1,004 puan) tarafından

isterlerse soyle esim carcur olmasin diye fon almis altin almis duruo bozarsak zatar ederiz varcur olur d. evin fiyati i dussunlu satilsin yani okadar dar zamanda babanin mali ona kiymetli fiyat dusmuosa senin malinda sana kiymetli yani he evi satip sana geri verecekse parayi ozaman belki verebilirsin. ama sen para verdin diye evide satmaktan vazgecip senin uc kurus kalan parana konarsa ayip yani

0 oy
önce (1,004 puan) tarafından

paran var ama malin yok. simdi sen evini satio birclarini odemissin elindede uc kurus kalmis onuda tut bi zahmete. simdi abbanin evi var e fiyati dusurmiyosa icralik olana kadar isler perisan durumdaysa yari fiyatina  bile verip aninda halletmesi lazim. senden beklemeleri hata. simdi babanin malinin ederi kendine kiymetli diye fiyat dusurmuyorsa ama senin malinda kiymetli sana. bunu oyle dusunmeleri lazim. ozaman baban satistan satinca direk sana parayi ve altin o bu verecekmi yok. yani bunu anan baba evladini dusunmeli. bukadar zor duruma dusmuslerse uc kurusun hesabi i yapmadan fiyati gerekirse 3 bcuk milyona indirecek ki hiran once borclari temizleyip kurtulmak icin

0 oy
önce (5,424 puan) tarafından

Sen niyee okadar çok düştün fiyat 3 milyon dan hadi 2850 ye düş oda en fazla 

Annen haksız hiç kusura bakmasın o borç senin borcun değil

Borcu olan dert yapsın kendi ödesin. Ki yapması gerekeni zaten yapmışın fazlası kusura bakma ama enayilik olur. 

0 oy
önce (139 puan) tarafından

Yani ben şahsen kendimde çalıştığım halde abimin borcu yüzünden eşime abimin borcu kapatalım demezdim gerçi bizimkilerde böyle Bi teklifte bulunmazlardi ailen verdikçe almaya alışmış kusura bakma ama artık sende Bi ailesin seninde düşünmen gereken Bi çocuğun ve onun geleceği var 

0 oy
önce (1,746 puan) tarafından

Canım sen zaten olması gerekeni yapmışsın 

600 vermissin kredi vermissin altında vermissin 

Daha ne vermen gerekiyor ki 

Dünyanın bin bir türlü hali var yarın bir gün hadi oldu ya sen dara düştün o zaman kim yanında olacak.senin de illa sorumlu oldugun çocuğun vardır yatırımını onlara göre yaparsın benim fikrlm bu

0 oy
önce (3,188 puan) tarafından

Üstünüze düşeni gayet yapmışsınız. O kadar borç alıp vermeyip bir de hala fazlasını bekliyorlar hem de diğer çocuklarının yaptığı borç yüzünden. Eşiniz çalışacak onların borcunu mu ödeyecek? Bence mahcup olacak durum yok. Bizim başka planımız var dersiniz. 

0 oy
önce (6,264 puan) tarafından

verme. 

sen elinden geleni yapmışsın. senin ve eşinin emeği, çocuğunun rızkı artık gerisi.

ha evleri olmasa yardımcı ol, olma demem ama dediğin gibi icra gelene kadar indirim yapsalar bir şey kaybetmezler

0 oy
önce (2,870 puan) tarafından

1 ev parası yedirdim aileme. Sonunda ne yaptın ki 3 5 kuruş verdiğin paranin lafını mi yapiyosun dediler. Artık gorusmuyorum. Paramin son damlasına kadar sömürdüler. Şimdi kardeşim benim verdiklerimle borcunu ödedi yakında ev alacak ben de 30 bin kira ödüyorum. Sen de yapacağını yapmışsın vicdan yapma 

0 oy
önce (4,890 puan) tarafından

Hayır ya öyle bir şey yapma sakın. Kardeşin borç yapmış bırak o düşünsün nasıl ödeneceğini. Annen babanda evi satmasın kardeşinin sorumluluğunda olan bir şeyi siz üstlenirseniz sürekli aynı şeyler yaşanır. Sakın para filan vereyim de deme. Senin çocuğun yok mu, onların rızkını başkasına yedirmeye hele ki sorumsuz kardeşinin arkasını toplamak için bunu yapmaya hakkın yok.

İlgili sorular

0 oy
15 cevap 605 göst.
0 oy
2 cevap 235 göst.
24 Mayıs 2025 Aile & Aşk kategorisinde Misswomennn (71 puan) tarafından soruldu
+2 oy
4 cevap 327 göst.
0 oy
26 cevap 1,833 göst.
19 Ocak 2025 Aile & Aşk kategorisinde misafir tarafından soruldu

Kategoriler