+6 oy
1,081 göst.
Diğer kategorisinde (863 puan) tarafından

Hayatımın en zor zamanlarından biriydi. Hâlâ kendime gelemedim. Oğlum var 2 gün sonra 7 aylık olacak. Bir tane de 2 buçuk yaş kızım. Oturma odasında yerde oynuyorlardı. Ben bebeğin ağzına götüreceği her şeyi topladım. Öyle zannetmişim gerçi. Hastayım bir kaç gündür. Sabah daha 7 buçuk 8 gibi falandı.. Uyuyakalmışım. Gözümü Bi açtım oğlum boğuluyor. Öksürmeye nefes almaya çalışıyor. Hemen kucağıma aldım. Böyle durumlarda soğukkanlı olup ne yuttuysa alırım boğazından. Ama bu sefer yapamadım. Bu sefer ağzında değil boğazına kadar inmişti.

image

Bunu yutmuş. Bu nerden geldi nasıl geldi bilmiyorum. Çok eski bir şeydi zaten. Parmağımı soktum boğazına. Çıkaramadım. Ters çevirdim hemlik yaptım. Çıkmadı. Çocuk elimde gidiyordu resmen. Tekrar elimi attım boğazına. Düğünün işaret parmağımla ulaşamadım buna. Bayağı zorladım ben yukarı çektikçe bir yere girer gibi oldu. Bilmiyorum pek bilgim yok soluk borusu mu var orda bilmiyorum. O geldi aklıma daha kötü olur dedim bıraktım. O ara 112 yi aradım. Onlarla konuşurken yine hemlik yaptım. Yine çıkmadı. Tam bana yönlendirme yapacaklardı, yine attım elimi boğazına ve çıkardım. Çıkardım ama nasıl çıkardım hiç bilmiyorum. Hep kan oldu her yer. Çocuk ağlamaktan helak oldu. Sağlık ekibi geldi. Onları beklerken burnundan da kan gelmeye başladı. Direkt hastaneye gittik kontrol ettiler bir şeyi yokmuş sadece fazla tahriş olmuş. Aklım yerinden oynadı. Bütün emeklerim bütün hayatım ellerimde gidiyordu. Çocuğumun bakışını unutamıyorum. Bi dalgınlık sadece. Allah korudu. Allah bir daha yaşatmasın. Hâlâ kan duruyor üstteki fotoğrafta. Bunu buraya neden anlattım bilmiyorum ama biraz olsun kafam dağılsın dedim

43 Cevaplar

+3 oy
(1,571 puan) tarafından

Off içim parçalandı ya Rabbim yavrunu sana bağışlamış şükür sadaka ver büyük bişey atlatmisin benim başıma da geldi çocuğum usludur yapmaz demeyin kızım nerden bulduysa şeker atmıştı tüm ağzına bı baktım MOS mor nefes almıyordu tikanmisti hemen çevirip hemling manevrası yaptım şeker 100 parçaya bölünerek çıktı rengi geldi hemen bilinçli olalım lütfen bu konularda insanın başına bir kere geliyor 😞😞

Rabbim bütün çocukları korusun 

(863 puan) tarafından

Amin canım aynen öyle. Panik yapmamak lazım ama işte anne yüreği. Yapmamaya çalıştım ağlaya ağlaya titreye titreye çıkardım ama inan nasıl oldu nasıl bitti ben de bilmiyorum. Çok zor. 

-Reklam-
+2 oy
(26,044 puan) tarafından

Ayyy kalbim parcalandi okurken. Benimde kızım 8 aylık. Her seyi topluyorum iynarken yaninda duruyorum. En korkttugum sey🥺

Rabbim bir daha yasatmasin canım. Ah ne stres olmussundur. Kendim yasamis gibi oldum ya cok üzüldüm. Rabbim kurtarmis miniği

(863 puan) tarafından

Aminn canım. Ben de topluyorum çünkü hep ağzına alma zamanları ama onu görmemişim nerden çıktı geldi kaç yıllık eşya onu da bilmiyorum. 

(26,044 puan) tarafından

Emekliyorsa birseylerin altina falan kacmistir bulmustur. Dikkat rt dahada canim. Allah korumus çok üzüldüm ☹️

+2 oy
(3,744 puan) tarafından

Ay allh korumuş helal sanan

(863 puan) tarafından

Aynen öyle çok şükür 

+2 oy
(2,914 puan) tarafından

Allahım korusun evlatlarımızı bende çok korkarım böyle şeylerden Allah beterinden korusun inşallah çok şükür bebeğiniz iyiymiş  geçmiş olsun 

(863 puan) tarafından

Çok teşekkür ederim Allaha şükürler olsun kurtuldu 

+2 oy
(1,374 puan) tarafından

Daha dikkatli ol canım Allah korusun gözünden ayırmaya gelmez daha çok küçük.

Rabbim evladını sana bağışlasın ❤️ 

(863 puan) tarafından
+1

Aynen öyle bir anlık dalgınlıkla oldu. Allaha şükür bir şeyi yok şimdi 

+2 oy
(1,625 puan) tarafından

Ay gerçekten helal olsun ben panikten napacagımı şaşırırdım heralde. Rabbim korusun evlatlarımızı okurken tüylerim diken diken oldu 😔

(863 puan) tarafından

Ben de çok panikledim ama işte. Elimden ne geliyorsa yaptım çok şükür rabbime 

(1,625 puan) tarafından

Geçmiş olsun canım 

+2 oy
tarafından

Çok geçmiş olsun Rabbim esirgesin inşaallah bir daha böyle bir şey yaşamazsınız. Rabbim sana da güç versin. Kızın da korkmuştur şimdi nasıllar 

(863 puan) tarafından

Allah razı olsun. Şimdi iyiler çok şükür. Evet o da korktu. Kardeşim vardı uyuyordu. Kızıma dedim git teyzene çağır diye. Ona bıraktım arkamdan sadece Mert diye ağlamış o kadar. 

+2 oy
(839 puan) tarafından

Çok çok geçmiş olsun ayyy içim pır pır etti resmenn Rabbim kimseyi evladıyla sınamasın

(863 puan) tarafından

Amin canım çok teşekkür ederim. Çok zor valla evlatla sınanmak 

+2 oy
tarafından

Ayy Allah korumuş soğukkanlı olmak gerek çok üzüldüm geçmiş olsun

(863 puan) tarafından

Evet öyle olması gerekiyor ama anayız. Elim ayağım titriyor hâlâ valla ne yaşandı ne bitti diyorum şimdi. 

+2 oy
(78 puan) tarafından

Ayyy Rabbim korumuş kıyamam yaa içim parçalandı kalbim sıkıştı resmen okurken. Benimde büyük oğlum 6 aylıkken üzüm kaçmıştı boğazına nasıl çıkarttım hala bilmiyorum 3 yaşındayken köpük baloncuk içmiş kaşla göz arasında 1 gece hastanede yatmak zorunda kaldık 4.5 yaşındayken oyun hamurunun tadını merak etmiş yemiş bi güzel Allahtan yenilebilir oyun hamuruydu sorun olmadı. Annemin bi lafı var cidden doğru g.tünde bile gözün olacak diye. Şimdi 9 aylık bi oglum daha var öyle korkuyorum ki abisinin küçük oyuncaklarını daha doğmadan çöpe bastım 

(863 puan) tarafından

Çok doğru valla. İki dk arkamı dönmeye gelmiyor. Benim kızım da bebekten yataktan düşmüştü ben yanındayken. İki sn gözümü ayırmıştım 

(78 puan) tarafından

Benim büyük oğlum da aynı şekilde 10 aylık falandı ama düşmüştü ayağımın üzerinden atladı resmen ben ıslak mendil çıkartırken :( dudağı patlamıştı ve çok fazla kanamişti. Küçük oğlum 6 aylıkken kanepede ben emzirirken uyuyup kalmışım dönüp düştü bi de geçenlerde ev tipi salincaklardan düştü hemde düşerken ters takla atarak düşmüş emniyet kemeri takılıydı ama sıyrılmış bir şekilde çok şükür ikidir atlattık inşallah bi daha olmaz

+2 oy
(3,460 puan) tarafından

Çok çok geçmiş olsun Allah korusun evlatlarımızı. Seni çok iyi anlıyorum 2.5 yaş kızım 2 defa heimlick ile kurtardım. O an dünyası kayıyor insanın

(863 puan) tarafından
+1

Aynen öyle valla çok kötüydü çok 

+2 oy
(4,781 puan) tarafından

Cok gecmis olsun canım, ve yine de dogru manevran icin tebrik ederim, ben yeğenime yaptim cikardim ama sonrasında tansiyonum düştü korkudan. Verilmis sadakaniz varmis, yine bir sadaka verin insaAllah

(863 puan) tarafından

Evet yaptım ama dediğin gibi sonra ben bittim kendime nasıl geldim bilmiyorum 

+2 oy
tarafından

Allah korumuş ahh bu yaramazlar hiç belli olmuyor ne yapacakları her şerde bi hayır vardır bidaha herşeyi ağzına atmamayı öğrenmiş oldu bebeler kötü tecrubelerle zararlı şeyleri yapmamayı öğrenirler

(863 puan) tarafından

Bilmiyorum valla bacım. Bundan sonra gözümü ayıramam 

tarafından

Geçmiş olsun ama bu korku ile de çocugu darlama güzel kardeşim o dersini aldı gene tedbirimizi alcaz tabiki

+2 oy
(5,359 puan) tarafından

Ah cocugum banim bacim brnim gel.is gecmis olsun basina bi felaket geldiginde bil ki Allah daha beterinden koruyo bak uyanmissin kurtarmissin cok sukur Allah gostermesin baska bisey olsa bebeğini kaybedebilirsin kendini suclama ve sadece daha dikkatli ol bundan sonra hepimize de ders olsun bu hemen bi sadaka ver bacim 

(863 puan) tarafından

Allaha çok şükür aynen dediğin gibi Allah beterinden korudu korusun da inşallah 

(5,359 puan) tarafından

Amin canim amin 

+2 oy
(439 puan) tarafından

Geçmis olsun benim oglum da bi yasindauken mandal demirini yuttu hayatımın en kotu gunuydu direk 112 aradım ne yaptıysam cikmadi bağırsaklara inmisti boyle durumlarda sadaka verilmeli 

(863 puan) tarafından

Çok kötü ya. Ordan nasıl çıktı dışkı yoluyla mı 

(439 puan) tarafından

Evet bayasa büyüktü 

+2 oy
(1,523 puan) tarafından

Ayy Rabbim esirgesin insaallah cok gecmis olsun

+2 oy
(1,629 puan) tarafından

Ay verilmiş sadakaniz varmış okurken ben stres oldum gerildim. Çok şükür ya rabbi ay çok kötü ya 

+2 oy
(3,891 puan) tarafından

Ah ah çok geçmiş olsun kardeşim Rabbim evlatlarını sana bağışlasın inşallah bu bizim kulağımıza küpe olsun her an bişey olabilir 😥

+2 oy
(4,379 puan) tarafından

Benim elim ayağım boşaldı vallahi okurken seni düşünemiyorum canım çok çok geçmiş olsun 😔

+1 oy
(1,863 puan) tarafından

Birkaç ay evvel de bizim komşunun başına geldi. Bir katta 4 daireyiz, kadıncağız canhıraş evden çıktığı gibi bağırarak kapıları yumrukluyor.

Biz açtık, açar açmaz çocuğu eşim kucağıma verdi.

Kadın o panik ve şokla anlatabildiği kadar anlattı. Heimlich yapmış, elini boğazına atmış. Ne varsa denemiş ki zaten hemşireymiş. Ben korktum ama bir yandan da okuya okuya parmaklarımı boğazına daldırdım.

Böyle 4 ayaklı tatlı bir hayvan var ya minik, onu yutmuş ama hayvanın iki ayağı batmış boğazına. Ne kadar çekersem çekeyim gelmiyor.

Kızın dişleri de çıkmış kenetledi çenesini, parmaklarımı kanatıyor. Boğulmasındansa yırtılsın biraz dedim çektim zorla.

Aynı sizinki gibi kan geldi biraz tükürükle birlikte. Çıkarır çıkarmaz kadın aldı acile koştu.

Eşim eşini aradı, Elhamdülillah bir şeyi yokmuş ama. Sağlam kız.

Ben yenidoğan bebeğimi ne ara yere koydum, oğlum uyuyordu ne ara uyandı da bizi izliyor falan hiç hatırlamıyorum. Çok korkunçtu.

Sizi tam anlayamam ama çok yakın bir deneyimim oldu diyebilirim.

Çok geçmiş olsun. 

(863 puan) tarafından

Evet çok zor Allah kimseye yaşatmasın. Rabbim beterinden korusun inşallah 

İlgili sorular

0 oy
12 cevap 834 göst.
26 Haziran 2021 Tatil-Seyehat kategorisinde misafir tarafından soruldu
+2 oy
24 cevap 805 göst.
0 oy
10 cevap 327 göst.
16 Ağustos 2024 Aile & Aşk kategorisinde Gamzelim (12 puan) tarafından soruldu