+1 oy
566 göst.
Diğer kategorisinde (4,763 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Ilki 3.5 yaşında ömrünün ilk 3 ayı sakindi tek. Ondan sonra basladi sırayla 2 ay boyunca gece hiç uyumadı 20 dk arayla uyandı meme reddi desen ek gida reddi 2 yaşına kadar 2 yaş sendromu dibine kadar inatlaşma karşı çıkma dis çıkarma desen felaket zor ağlamalı krizli her diş çıkarmada üst komşu inerdi bu çocuğun neyi var niye bu kadar bağırıyor tuvalet eğitimi desen berbat 6 ay inadına altına yaptı 6 ay yerlerden çiş temizledim. Zaten karakter olarak aşırı mızmız ağlak normal konuşamıyor su isterken hep ağlamalı zırlamalı konuşuyor. 2 yaşına kadar her uykudan uyandığında krize girerdi 20 dk 30 dk sürerdi ve ne yaparsan yap asla susmazdı. Kardeşi 10 aylık o desen 6 ay boyunca hep ağladı kolik saatlerce ağlama krizleri 1 2 ay düzeldi durdu derken son 2 ay hiç durmuyor aşırı hareketli 6 aylık süründü 6.5 emekledi 7 aylık merdiven çıktı şuan 10 aylık ve yürüyor. Hiç durmuyor. Arabaya biniyoruz 5 dakikalık yol öyle bir bağırıyor ki asla durmuyor Oto koltuğunda kendini attı bugün neredeyse düşüyordu bakıyorum milletin çocuğuna daha 10 aylık yeni kafasını tutmaya başlıyor benimki 10 aylık bağlı olduğu Oto koltuğundan kendini atıyor. Yemek desen ikisi de yemiyor 2 kaşık yedirecem diye kap kaçak ne varsa çıkarıyorum 2 saat is çıkıyor bana ardından. Arkadaşlar cidden tükendim artık sabir mabir kalmadı hasta ettiler beni. 

12 Cevaplar

+1 oy
(9,080 puan) tarafından

ben artik sey tavsiyesi verebilirim kedi kopek beslemek daha mnatikli diyorum yeni evlenennlere yakin tanidiklarima😂 cisini kakasini kumunu temizler mama kabina mamasini koyarsin oldu bitti. illaki bisey besleyeceksen. ama bence sadece kocayi beslemek bile baslibasina is yeterli. mumkunse cocuk yapmak gibi bir hata yapmayin diyorum. onceden tek cocuk derdim artik hic cocuk diyorum. surda 15 gundur ikiside annemdeydi yeminle asiri rahat bosluktan canim sikiliodu ne ev dagilio ne zart zurt bise isteyen ne ses kavga gurultu. sakin huzurlu mis gibi bir hayat yasadim 15 gun icinde pamuk gibi pelte gibi oldum.15  gun icinde artik tek cocuk degil direk hiç cocuk tavsiyesinde bulunacak kadar rahattim. hayati kendini seven üremesin urememeliyiz bence😂😂😂😂 saka bi yana gecevek insallh birkac seneye

(4,763 puan) tarafından

Benimkiler ayrı eziyetli. Başka çocuklara bakıyorum hiç te öyle değiller

(9,080 puan) tarafından

benim nefret ettigim kuzeniminkiler oyle 3 tane ama yok gibi. mubaregin seyi altindan demekki boyle cocuk cikardigina gore. cocuklari bi sandalyeye oturt 20 yil sonra gel hadi askere gidiosun oglum de . o sekil kendi kendine buyuyo vocuk ne sesi var ne sedasi ne yuku var ne derdi uc cocuguda oyle

(4,763 puan) tarafından

Iste kimisi hiç çekmiyor gerçekten 

(6,739 puan) tarafından

Köpek besleyen bir kadınla konuşmuştum köpek bakmak çocuk bakmaktan daha zor demişti 🤣

-Reklam-
+1 oy
(2,685 puan) tarafından

Okurken yıprandım. Kocanla el ele verip deccalı mı dünyaya getirdiniz bacım bu ne 😀

(4,763 puan) tarafından

Birde yaşarken gör. Çok yıprandık 

(2,005 puan) tarafından

Ben de okurken yıprandım Allah sabır versin hakikaten çok zor. 

+1 oy
tarafından

Yemin ederim benim çocuklarıma atmışsıniz 

(4,763 puan) tarafından

Yok benimkiler kadar zor çocuk yoktur

tarafından

Anlatsam roman olur .

+1 oy
(711 puan) tarafından

Benim 2 buçuk ve 6 aylık var, ikisi de zor değil ben bile tükendim senin tükenmen çok normal ama yapacak bir şey yok, büyüyüp beraber oynayana kadar zorluklar devam edecek 

(4,763 puan) tarafından

Ümidim kalmadı. Eylülde 4 yaşına girecek ama halen çok aglak mizmiz. Karakter bu. Değişmez. 

+1 oy
(7,980 puan) tarafından

3 oğlum var 5 yaş,2 buçuk yaş ve 2 aylık üçüde birbirinden beter ama bunada şükür diyorum enerjileri hiç bitmiyor oturmak ne demek bilmiyorlar  napim atsan atılmaz satsan satılmaz 😁

(4,763 puan) tarafından

Kiz her gün cikar parka bahçeye bu dert değil ki. Yemek yiyorlarsa karakter olarak eziyetli değillerse sabahtan akşama kadar sırayla ağlamıyorlarsa

(7,980 puan) tarafından

Büyük oğlum tam kaynana konuştuğum kelimeden oturduğuma ne yemek yapacağıma bile karışır 😕

Ortanca desen herşeye ağlar en küçüğü gazlı bi bebek gerisini sen düşün bacım 

+1 oy
(1,367 puan) tarafından

Benimkine şükredip susup kenara çekiliyorum :) Allah kolaylık versin gerçekten zor ama geçecek en güzel yanı bu bunu düşün .ikiside büyüyecek kaçınılmaz :)

(4,763 puan) tarafından

Evet büyüsünler artık istiyorum.  

0 oy
(2,800 puan) tarafından

2 bebeğim var biri 10 diğeri 20 aylık bide kaynananın doğurduğu var 30 yaşında 3 çocuk anasiyim zort durumlar...

(4,763 puan) tarafından

Vallah bebek var bebek var. Bebekler gördüm hiç eziyetler yok. Aç olunca yerler tok olunca oturup sakin oynarlar. Uykuları gelince yatarlar. Nerde böyle çocuk benimkiler kök söktürüyor 

(2,800 puan) tarafından

Ben 2 yıldır kanebede surunuyorumduzenli uyku yok yemek yok corabim ters dönüyor ayağımda.. Medine dilencisi gibiyim.... Teşekkürler 

(4,763 puan) tarafından

Bende 3.5 yıldır öyleyim:))

0 oy
(803 puan) tarafından

Öncelikle Allah yardımcın olsun. İnan verebilecek aklım varsa oda kalmadı . Yalniz olmadığını anlatayım. 1 numaramda cahildim tecrübesizdim zorlanirdim. Yinede hayat kalitem iyiydi . 2 numaram oldu Allahim böyle bişey yok. Market çarşı pazar neydi unuttum . Yollarda ağladım ,merdivenlerde ağladım asansörlerde yatakta tuvalette her yerde ağladım . 6 aylıktı girtlaktan ağlardı . 1 buçuk yaşına kadar sürekli sesi kısıldı o gırtlaktan çıkardığı sesten . Yerlerde yatar yuvarlanır isteği olmayınca ,kafasını duvarlara vurur. Sıcak yemek çay unutturdu komşuluk arkadaşlık neydi . Şu an 3 yaşına yaklaştı ve yaramazlıkta leveller atlıyor çocuk . Aklı yerinde çok akıllı dili tatlı çok zeki . Herşey anlıyor biliyor,yanında başka şey konuşurken bile bir kulağı bende oluyor ama gel gelelim aklına gelen herşeyi yapıyor. Evden çıktığım anda koşmaya başlıyor 2-3 kişi zor zapteder . Oyun oynamak birşeyle oyalanmak yok . İnsanlar artık bizden illallah etti . Balkondan aşağı iç çamaşırlarımi atıyor. Eteğimi kazağımi da değil biliyor onun özel bişey olduğunu gidip sütyen atıyor. Kolonya delisi çatal bıçak tornavida çakmak keser çivi . Bir çocuk elinde çivi ile uyurmu ya sabaha kadar başında bekliyorum dalsin elinden alayım diye . Uykunun en derin yerinde bile çığlığı basıyor. Biliyorum çok konuştum ,psikologda gördü doktor da . Hiç bir sıkıntısı yok. Ağlamaktan gözümde yaş kalmadı . Geçecek inşallah..

(4,763 puan) tarafından

Şimdiki çocuklar çok zor. Sizin de Allah yardımcınız olsun buyuseler de psikolojimiz yerine gelse 

0 oy
(12,115 puan) tarafından

Geçen gün Bahar dizisinde diyordu "ben çocuk doğurdum sanıyordum canavar çıktılar" diye 😂 bizlerin ki de o hesap.

Benimkiler de çok fena. 4 yaş var aralarında birbirlerini yiyorlar şimdiden🤦‍♀️ oğlum 15 aylık kızım 5buçuk yaşında. Misafirlikteydik orda da sağolsun oğlum durmadı 2 bardak çay içip kaçtık 😆

(4,763 puan) tarafından

Öyle çay demliyorum ama demlediğim çayı içmeye fırsatım yok .  Öyle durup çöp oluyor sonunda 

(12,115 puan) tarafından

Aynen sıcak çaya kahveye hasret kalıyor insan. Annelik çok güzel ama bir o kadar da meşakkatli. Allah canlarını sağ etsin💗

0 oy
tarafından

Bilmiyorum ne düşünürsün ama benim olmuyor ya çocuğum evim dagilmiyor. Kahvaltıyı eşim ise gidiyor tek yapıyorum. Çalışmıyorum evdeyim. Eşim calismami istemiyor. Benimde çocuğum olsun onunla vurasayim ilgileneyim istiyorum. Rabbim evlatlarınizın yokluğunu gostermesin onların tek anne demesi seni yormasi sana gelmesi sarılması sana nazlanmalari evin dağılması hepsi bir nimet. Olmayınca olmuyor. Zor süreç ama şükür et. Hepsi geçecek eminim birgün buyuyecekler.

(4,763 puan) tarafından

İnşaAllah rabbim sizede hayırlısıyla tez vakitte nasip eylesin 

tarafından

Amin inşallah 

0 oy
(3,687 puan) tarafından

Benim kız da 3 yaşında senin dediğin kadar değil ama bazen öyle bir krizleri tutuyor ki anlatamam o yüzden de daha kardeş mardeş düşünmüyorum Kreşe başlayınca anca o zaman sen yine iyi cesaret etmşsin ikinciye

Bence olabildiğince akışına bırak illaki geçecek bu durumlar ileride dağıt desen de yapmaycak ben o kafada kalıp sakin kalmaya calışıyorum 

(4,763 puan) tarafından

Sormayın. 2 ile 2.5 yaş arası uslu idi fazla yormadı bizde ona kandık..birde kimde zor çocuk görsem diğeri çok uslu sakin bizim ikinci öyle olur sandım:)) yanılmışım 

0 oy
(4,354 puan) tarafından

Kız senin büyük kızın gibi bebekken de çok zordu şimdi de çok zorrr ama ben bu posttan sonra ikinciden aşırı tırstım biraz ondan umudum vardı 😃

(4,763 puan) tarafından

Vallah iyi düşünmek lazım. Iyiki var ama şimdiki aklım olsa belki kızım biraz daha büyümesini beklerdim kardeş için. Ama yaşım geçmeden istedim 29 yaşındayım 

(4,354 puan) tarafından

Ben 31 yaşındayım hâlâ ortada bişey yok 😃 dediğim gibi aşırı korkuyorum aynı şeyleri yaşarım diye ki muhtemelen yaşarım şansım pek yok 🤣

İlgili sorular

0 oy
3 cevap 279 göst.
10 Ekim 2024 Diğer kategorisinde Tirrek_12 (547 puan) tarafından soruldu
0 oy
1 cevap 72 göst.
12 Aralık 2024 Aile & Aşk kategorisinde Mervem (64 puan) tarafından soruldu
+1 oy
12 cevap 278 göst.
+3 oy
7 cevap 255 göst.
27 Nisan 2025 Diğer kategorisinde Hlal (269 puan) tarafından soruldu