+2 oy
209 göst.
Aile & Aşk kategorisinde (233 puan) tarafından

Ev tibi singer dikiş makınam var evde ara sıra sökük dikilecek şeyleri ahim şahim Bi dikişcı olmasamda dikerim. İlk makınaya alişma Sürecinde cokca iğne kırardım iğne almaya gittiğimde bizim binada bi teyzeyle karşılaşmıştım makîna İğnesi aldığımı gördüğünde dikilecek pacalarım oluyor diker misin getirsem dedi bnde dikişi becermem bozarım dememe rağmen getiriyor diktiriyor. Sizce bu şekilde her getirdiğinde dikmeye devam edeyim mi yoksa alişir mi cevreyide aliştırır mı. Red edeceksemde nasil ne söyleyim? 

13 Cevaplar

+2 oy
(698 puan) tarafından

Yani ne kadar çok büyük olabilir ki at cantama evidne tak 

(233 puan) tarafından

Anlamadım. 

(698 puan) tarafından

Dikiş iğnesi yani ne kadar büyük olabilir çantana köy görmeden götür yani sen söylemezsem nerden bilecek ignen kırık mi değilmi 

(233 puan) tarafından

Yo okuyanlar sıkılır diye detaya inmedim zücaciyede karşılaştık arkamdaydı kız gelin ne yapıyon makîna İğnesi almaya gelmiştim teyzem dedim aa makınamı var deyip böyle gelişti olay. 

-Reklam-
+2 oy
(337 puan) tarafından

Makina motorluysa motoru bozuldu felan de getirme demene rağmen getiriyorsa 

(233 puan) tarafından
+1

Bak bu hc aklıma gelmedi. Doğru güzel fıkır aslında. Tşk ederim ♥️ 

+2 oy
(7,830 puan) tarafından

Parayla dik dikeceksende 

(233 puan) tarafından

Komşu ayıp olur hem bn isteyemem. 

(7,830 puan) tarafından

O zaman elim değmiyor de zorla verirse al dikme dikemedm zaman olmuyor de geri ver

+2 oy
(5,175 puan) tarafından

Parayla dik her işini sana yaptırır valla öylesi 

(233 puan) tarafından

Utanırım iki parca dikti para istemiş diye. Hem bn isteyemem dilim varmaz. 

(7,830 puan) tarafından

O zaman 2 parçayı kendi dikecek unutma bu bir meslek

(5,175 puan) tarafından

Valla bacım alışırsa hep yaptırır geçen bir elbisem uzun geldi overlok çekti eteğine de 100 lira aldı kadın 

+2 oy
(374 puan) tarafından

Bir daha getirdiği Zaman eline en yakın terzinin telefon numarasını tutuştur çünkü böyleleri anca bundan anlar 

(233 puan) tarafından

Zaten söylenip duruyor ta yukarıya kadar cıkamıyorum burda iki dakika diki ver diyor. 

+2 oy
(214 puan) tarafından

Yasliysa dik bacım. Gözü görmüyordur belki ben kiyamiyom yaşlı kadınlara duasını alırsın. Yaşı büyükse 60 -70 falan. 

(233 puan) tarafından

Yok be o kadar yaşlı deği 50 falan var. 

(214 puan) tarafından

Hmmm sen bilirsin bacım. Makina senin. İşi ticarete dokebilirsin. Dersin artık parayla yapıyorum. Tanıdıkların varsa haber et diye. Belki gelir kapısı olur sana. 😉🙃

+2 oy
(9,448 puan) tarafından

Benim şeye dönmüş bu sjaja

Eakiden kuaför oldugumu bilen kapıya gelirdi ay acil düğün var nişan var kaşımı al kına var yok efendim saçımı boya en sonunda dedim parayla yapıyorum die 1 kişi hariç dierleri daha gelmedi😅

(337 puan) tarafından

😂😂

(233 puan) tarafından

Baktım cokca getirmeye kalksa pek kendime güvenemiyorum diyeceğimide ama denerim. Elektirîk gidiyor ip harcaniliyor çocuklar ev işi kalıyor diye. 

+1 oy
(379 puan) tarafından

Benim birkaç akrabamda böyle ilgileniyor. Ücretini verecek olsam bile götürmüyorum valla. Az gelir, çekinir de az diyemez vs. Lafı sözü olacağına hiç bulaşmamak en iyisi diyorum. Sizin yerinizde olsam da vaktimin olmadığını söylerdim. 

(233 puan) tarafından

İşte kimse böyle ne zaketli düşünemiyor ne yazık ki. 

(379 puan) tarafından

Normal bir zamanda denk geldiğinde,  X ablam aradı da , dikiş işi varmış ama alamadım, çocuklar rahat vermiyor, vaktim yok falan gibi şeyler diyebilirsin. Başkası üzerinden örneklendirebilirsin.

(233 puan) tarafından

Bak buda cok mantıklı bn pek insanlara karşı hayır demeyi bilmiyorum bir şey istenildimi borc belirlerim yapmam gerek buda bi mizah yani. mizahim böyle... Ama kesin bunu denerim. 

+1 oy
(2,348 puan) tarafından

Bende de makina var. Bir kaç defa başkalarının da parçalarını diktim. Dikmeden önce hata, defo olabilir, profesyonel değilim diye belirttim. Birde dikeceğim dediğim zaman çocuklardan ne zaman müsait olursam o zaman yaparım dedim. Bence bir iki defa yapmanızda sorun olmaz ama baktınız sürekli talep ediyor, kusura bakma vakit alıyor ve o kadar zamanım olmuyor dersiniz. 

(233 puan) tarafından

Yo bnde bir iki defa bi şey demem de ama bir iki defalık gibide gözükmediği icin postu actım. 

(2,348 puan) tarafından

O zaman tamam demeden önce bir kaç parça bir şey ise yapayım ama sonradan bir şey daha istersen zor oluyor çocuklarla, her zaman yapamam teyze dersiniz. Yani önemli olan başta belirtmeniz. 

0 oy
(1,513 puan) tarafından

Alisiyorlar canim kayinvalidem den biliyorum ufak ufak dikiyor kendi çapında simdi bütün sülalesi yok paça yok yanları geç diye getiriyor kadin kendine birsey dikemiyor 😀

(233 puan) tarafından

Yazık valla kımse kimsenin hamalı değil vaktını veriyor elektiriği gidiyor ipi gidiyor takildi mi İğnesi vs. Bi sürü şey yani. 

(1,513 puan) tarafından

Hayir diyemez kimseye 

0 oy
(2,849 puan) tarafından

I kac sefer yap baktin abartiyo esim kiziyo teyze dersin 

(233 puan) tarafından

Bi keresine geldi öylesine caya bnim evde haman corman kapıda musait değilim eşim birazdan gelir yemeği hazır etmesem kızar dedim aman Mustafa kızmaz kızmaz ona ila sulu yemek mi yapan gerek hazırcana ver bi şeyler öyle bi beş dakika oturup gidecem diyip baskın taparcasına ayakkabılarını cıkartıp girdi iceriye o kızmadan değilde dikişim bozuldu bahanesi daha iyi fikir yukarda birisi yazmiş.

0 oy
(830 puan) tarafından

Bende yaşlı bir komşuma iyilik olun diye neler diktim baktım ardı arkası kesilmiyor illa bişey bulup getiriyor. En son arama mesafe koydum işlerim var müsait değilim diye diye uzaklaştım. 

0 oy
(6 puan) tarafından

15 yıldır makine ustası dikiş ustası oldum 5 yıllık evliligimde terzide oldum keske ilk hayırı deseydim diyorum yeminle 5 yıldır akrabaların esimin ailesinin bedava diktirme sevdasi bitmedi  meslegimden sogdum evim batiyo kendim sinirleniyorum islerim birikiyo cocuklar ilgi istiyor gerçeğini one sürdüm makineyide biraktim meslegimide insanlar bir kez yaptirirsa devami gelir benden tavsiye yolun başındayken dön :)

Şayet istemiyorum dikmicem dedim hala da inatla ısrarla yaptırmak istiyolar ama ısrarla hayır diyorum çünkü evet desem devamı gelir kendim bile terziye götürüyorum artık😂

(233 puan) tarafından

Bnde annemden bilirim köy komle anneme getirirdi asla para vermezlerdi yoğurt süt peynir buğday hayvancilik köyüydu ama annemin bize Yemek yapmaya bile Fırsatı olmuyordu. Annem cok ucuza calişir di 3 kilo yoğurda entari dikerdi neredeyse yaşlılara. Sirf komşu kırmıyayım diye diye. Bnde ordan bilirim o yüzden korkuyorum. 

(6 puan) tarafından

Malesef terzilik zaten millimine millim zor bir iş ama dikişten daha zor olanı bedavacılarla uğrasmaktır benim annemde cocuklugundan beri terzi ve herkese dikiyo kimisi yuzsuz bedavaci kimisi elinde olani veriyo oda bıktı 

Parasiz istedigini diktirdikleri icin ısrarla yuzsuzluk yapiyolar bence dön yolun basindayken makine bozuldu dikmicem de yoksa çok zorlanirsin kardesim şayet benim 2 çocuğum var evim batiyodu. İsler birikiyodu cok zorluklarla dikiyodum karsiligi yok dusunen dahi yok gce gunduz demeden yaparlar bence vazgec bizim meslek sadece bize yararli olmasi lazim aksi olursa cok ugrastirir

İlgili sorular

+3 oy
15 cevap 429 göst.
0 oy
2 cevap 80 göst.
15 Şubat 2025 Alışveriş-Hediye kategorisinde Sevda01 (1,568 puan) tarafından soruldu
0 oy
2 cevap 152 göst.
0 oy
3 cevap 244 göst.
27 Eylül 2024 Aile & Aşk kategorisinde nurr001 (3,084 puan) tarafından soruldu

Kategoriler

1,448,865 soru

23,796,832 cevap

317,135 kullanıcı

...