+1 oy
273 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (6,811 puan) tarafından

Selam kızlar 5 yaşında kızım var kreşe gitmiyor 2020 doğumlu Eylül de gidecek oyun grubuna daha yürümüyordu etkinlik her yaş grubuna uygun etkinlik yaptık hala daha yaparız deney resim yapmayı çok sever hususi tuval aldım ama bazen tikaniyorum özel kreşe de gönderemedim malum arada oyun grubuna gidiyor parka gidiyoruz arkadaşları var onlara gidiyoruz onlarda kreşe gitmiyor yani arkadaş çevresi de var 

Ama sürekli bir ilgi peşinde kardeşi yok tek çocuk Ama bensiz hic oyun kurmaz bıraksam akşama kadar televizyon izler çok binde bir oyun kurar kendine Montessori mutfak, çadır ,etkinlik malzemeleri ve zeka oyunları falan her şeyi var. Ama bu aralar sürekli bana düşkün sizinkiler de öyle mi ?? 

Babasına elinden geldiğince ilgileniyor ama neden böyle 😭

6 Cevaplar

+2 oy
(831 puan) tarafından

5 yaşında aslında gitse sizi bu kadar darlamaz maddi olarak mi göndermedinzi 

(6,811 puan) tarafından

Evet canım malesef maddi olarak Özel kreşler çok pahalı Eylül de de daha 4 görünüyordu almadılar o yüzden uygun yaş grubu yok dediler aynı sene dolan hiç kimseyi almadılar çevremizde 

(831 puan) tarafından

4/6 yaş diyanet kreş gibi benim oğlumda ona gitti şuan anasınıfına gidiyor çok şey öğrendi çokta uçuk değiller aidatlar ne kadar evde yapsanda arkadaş gibi olmaz açılmaz zaten 

(6,811 puan) tarafından

Yok arkadaslik konusunda sıkıntı yok canım arkadaşlık kuruyor o konuda açık . Yaza gondericem mahallede cami var oraya nasipse 

-Reklam-
+2 oy
tarafından

Bir pedagog anlatıyordu adını unuttum çocuklar evebeynleri ile çok fazla oyun ve aktivite yaparak büyüyorlarsa tek başlarına oyun kurmayı çok sevmiyorlar diye anlatıyordu. Mesela biz 1 saat oynarız sonra sen kendin oynayacaksın der bırakırım en başından beri 

tarafından

Maalesef çoğu evebeyn yapıyor bizde de beraber oynadığımız aktiviteler var sonra ben zarar verebilecek kısmını alıyorum sen oyna diyorum kendi kendine oynuyor 

(6,811 puan) tarafından

Bende hep yaptım daha yürümüyordu duyusal etkinlik hep oturduk yaptık o uyurdu ben oyun kurardim hep öyle büyüttüm şimdi zor oynuyor e bende hep oynamıyorum sıkılıyor. Aklına gelmez odasında oyun kurmak çok nadir sanırım kardeşi olmadığı için de böyle biraz özeniyor başkalarına farkındayım ama 

tarafından

Birde o var canım maalesef bazı çocuklar kardeş istiyor oyun için 

(6,811 puan) tarafından

İnşaallah rabbim nasip eder bize de bir tane daha 

tarafından

İnşallah ☺️

+2 oy
(3,598 puan) tarafından

Etkinlik yapmak evet çok iyi ama sıkılmasına müsaade etmelisiniz. Siz yanında değilken sıkılıp yanınıza gelince bırakın sizi beklesin. Bir iki derken elbet yapacak bir şey bulur. 

(6,811 puan) tarafından

Daha yürümüyordu uyurken oyun kurardim yaşına uygun beraber oynardık bu sene de aynı parka gidince çok güzel iletişim kuruyor da sanırım yalnız oynamaktan sıkıldı artık 

(3,598 puan) tarafından

Ben de sizin gibi yapıyordum. Taki ikinci çocuk olana kadar. Çünkü yapmak istediğim bir çok etkinliği oğlum bozuyor, izin vermiyor. Ama bu sayede kızım kendi oyun kurmayı öğrendi. Yaşı gereği arkadaş istemesi normal. Ama dediğim gibi bırakın sıkılsın, TV ye gerek yok. Bir iki derken alışır. 

(6,811 puan) tarafından

Arkadaşlık kurmakta sıkıntı yok çok şükür. Ama bakalım inşallah bir tane daha olur o zaman düzelir 

+1 oy
(391 puan) tarafından

Kreşe gönderebilirdiniz aslında.Devlet kresleri 3-6 yas aliyordu.Çocuklar çocuk istiyor.Çocuk olmayınca anne babasiz oyun kuramıyor.Anaokulnda ve ilkokulda da hep sizi ister sonra cok zorlanirsiniz.

(6,811 puan) tarafından

Almadılar özele de gönderemedim beni arama konusunda sıkıntı çekmem calistim annem baktı kalmıştı oyun grubuna da bırakıyorum orda da aramıyor beni o konuda zorluk cekmiyorum ama oyun konusunda sıkıntı oluyor biraz işte yalnız olmak istemiyor 

+1 oy
(7,827 puan) tarafından

Yarı devlet yarı özeller yarım gün 1400₺ neden göndermediniz

(6,811 puan) tarafından

Yaş grubuna uygun yokmuş malesef bende isterdim gitsin ama özelde 10 15 arası istedj bizim burda 1400 yok yarım gün yarım gün olanlarda aylık 5 6 bin kırtasiye hariç 

(7,827 puan) tarafından

Yarı devlet yarı özeller hepsi bizim burada 1400₺ tam güne dönerse fiyat artıyor demek şehire göre değişiyor

(6,811 puan) tarafından

Çok araştırdım canım ama malesef fiyatlar bu arada burda yaz Kur'an kresi var mahallemizde nasip olursa ona gondericem geçen yıl 1000 liraydı bu yıl ne oldu bilmem ama arkadaş edinme konusunda sıkıntı yok arkadaş çevremiz var oyun grubuna gidiyor parka çıktık orda arkadaş edinir daha akşam bebeklikten beri arkadaşı var onunla oynadılar saatlerce 

+1 oy
(5,186 puan) tarafından

E yas brnim oglan da oyle bacim gerseyi var her tur otuncagi var cani ne isterse odasindan alis getirir 2 dk oynar atar pastel boya guaj boya kuru kalem hepsi var kitaplari var cesit cesit cadiri var akulu arabasi bisikletleri uzaktan kumandali normal arabalari falan cesit cesit aerobin hareket yapan arabasi var kimadali dusun havuzu var toplari var bultaklari oyun hamuru tenizlik yapsam supurgesiylw o ds supurur eline bez veririm toz alir ama e dkyi gecmez benim isim bitti deyip gidiyo hamur yogurmaya bayilir kek cirpar yogururur pigaca falan yapacaksam once ben yogurur sonra eline veririm p yogurur sekil verir yumurtasini surer mutfakta cok aktif mutfaktan ciktigimiz an bana yapisiyo kendi basina oyun kurmuyo hadi gitcoyna dedikce geri geliyo anlamiyorum ayni yasta komsunun oglu var cocuk masallah kendi kendine oynuyo butun gun seninki kiz ve 5 yasinda daha cok cani sikiliyodur onun 

(6,811 puan) tarafından

Benimki de öyle her şeyi var ama sürekli anne anne . Seninki kaç yaşında 

(5,186 puan) tarafından

Oyle oyle 3 yasinda bugun diyoki neden disari cikmiyoruz ben disariyi cok seviyorum diyo tamam kisin cok cikmoyoruz arada avmye babanesine ananesine falan ne kadar gidebilirsek o kadar gittik zaten kisi hasta gecirdi ama havar duzeleli durmadik ki bak temizlik yapimtim derin temizlik esim evdeydi hadi birak cocugu disari ciksralim dedi evin ici pjlsv gibi daginik ben biraktim ciktim guvercinlere yem atti carsida gezdi gezsin diye arabayla bile gitmedik trene bindirdik sevinsin diye avmde oyuncaklara bindi gamburgerini yedi domdurmasini almadan eve gelmedi bugun isten geldi sabah yorgun argin hazirlada sumit almaya gidelim dedi gittiler bi de otuncak almis geldiler ben de cikariyorum hic biyere goturemesem bi markete dolanir geliriz balkona cikariz hava alir yani ama yok doymuyo bu cocuklar ve ne verirsen fazlasini istiyolar dengeyi saglayabileni tebrik ediyorum ben beceremiyorum 

(6,811 puan) tarafından

Bende saglayamiyorum her şeyleri var ya ondan oluyor herhalde 

(5,186 puan) tarafından

SSimariklik dimi benim bu sipa subat ayinda cilek istedi de kayinbabam buldu getirdi yeterki yesin gonlu olsun diye boyle yaparsak bu cocuk doyar mi normap onlar yapinca bende cok kisitlayamiyorum benden sogur onlara yaklasir diye 

(6,811 puan) tarafından

Malesef Merve bende öyleyim ya 🥺ben çalışıyordum biliyorsun annem bakıyordu onun da şımarık hali var biraz da 

(5,186 puan) tarafından

Iste iyi edelim diye ugrasiyoruz da hic iyi etmedik boyle de sen nasil oldun kiz konusmuyoruz bayadir iyilestin mi duzene girdimi adetin 

(6,811 puan) tarafından

Yok bacim ya düzen yok bende geçen ay da gecikmeli geldi kist vardı ilaç kullandım bu ay da ovulasyon kullanıyorum bakalım inşallah bu ay olur dualarında beni unutma 🥹♥️

(5,186 puan) tarafından

Hayizim balim ama dualarimdasin merak etme Rabbim sagligina kavustursun evladina bagislasin seni 

(6,811 puan) tarafından

Amin canım cok şükür iyiyim tekrar evlat için hazır bekliyorum ♥️

(5,186 puan) tarafından
+1

Hakkinda hayirlisi olsun cicegim 

İlgili sorular

0 oy
8 cevap 122 göst.
0 oy
4 cevap 158 göst.
+1 oy
1 cevap 75 göst.
24 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (1,779 puan) tarafından soruldu
0 oy
4 cevap 150 göst.

Kategoriler

1,472,563 soru

24,112,736 cevap

333,056 kullanıcı

...