0 oy
182 göst.
Çocuk & Ebeveyn kategorisinde (1,103 puan) tarafından

Kızlar tek çocuk olduğu için mi bilmiyorum beni çok yoruyo yani bir saniye bile kendi başına bi şey yapmıyo hiç elı boş kalmiycak sürekli sürekli oyun oynayalım boyama yapalım yani sureeeekli böyle dakikası tek oynamiyo alistirayim diyorum yok olmuyo sen boya diyorum senle boyayalim diyo kızım bu etkinlikler kesme yapistirmalar senin için sen yapmalisin diyorum yok birlikte yapalım diyo 

Orası neyse de bi tane legoyu alıp kendi başına üstüste koymuyo çok yoruluyorum artik. Benim oturdugumu görsün sıkıldım bişey yapalım oynayalım isim bitse bile beş dk oturamiyorum benim gibi olan var mı 

4 Cevaplar

0 oy
(4,854 puan) tarafından
tarafından düzenlendi

Aynı benim kızım aynı. Eylülde 4 yaşında olacak. İlk çocuk için böyle bence. Kardeşi 11.5 aylık ama daha oyundan anlamıyor. Ancak 1 2 sene sonra beraber oynamaya başlarlar. Bence ısrar etse de bazen kendisi olursun oynasin siz gitmeyin. Suan müsait değilim 10 dk kendin oyna deyin zamanla 15 20 dk şeklinde arttırın. Ben ısrar etsede artık her istediğinde oynamıyorum. Ikinci cocuk var eskisi gibi bütün ilgimi tek çocuğa veremiyorum ki günde 6 7 saat oturup çocuğumla oynayamam eskiden yapardım ama 2 yaşına gelene kadar. Biraz da ilgiye oyuna alışmış çocuklar tek oynamak istemiyor. 

(1,103 puan) tarafından

Evet canım kesinlikle öyle bende bugün oynamadım oturdu beş dk da olsa boyama yapti

-Reklam-
0 oy
(6,055 puan) tarafından

Aynı yaşta gibiler oğlumla. Çoğunlukla kendisi oynar bazen sen de gel katıl diye ısrar eder ama kendi kendine oynayamayı biliyor çok şükür. 

Bu biraz çoğunun mizacı ile ilgili. Bazı çocuklar bağımlı oluyor. Bazıları da özgür ruh, ben yaparım ben ederim bana bırak gibi. Birazı da yetiştirmeyle ilgili. Bebekken her isteği anında yeri getirilen çocuklar da genelde anneye bağımlı ediliyor. Ebeveyn hatasıyla da bağımlı olabiliyorlar yani. 

Eğer mizacı böyleyse oyun grubu veya kreş iyi gelebilir. Sizin tutumunuzla böyle olduysa da artık kopmanız gerekir. Çünkü 3 yaş itibariyle özerklik kavramını tanıyor çocuklar ve siz isteseniz de onlar ayrı takılmak istiyor. 

(1,103 puan) tarafından

Yok canım aşırı korku var yolda elimi tutmadan yürümez eğer elim doluysa tutamiyosam elini aglıyo korkuyorum diye köpek kedi vs korkuyo okula bu yıl eylülde göndericem evet inşallah değişir bende çok bunaldım biraz bagimsizlassin istiyorum parkta asla uzaklasmaz ben göz hizasında bile olsam anne nereye gidiyosun diye peşime gelir bi yürüyüş yapayım diyorum salmiyo beni kendisi oynamıyo varsa yoksa senle. Sen bana at ben sana sen karnın acıktı mi de ben cevap vereyim sen at ben tutayım. Yasitlariyla da oyunlara geç dahil oluyo çekingen biraz 

(6,055 puan) tarafından

Yoğun kaygı yaşıyor o zaman. Peki erken doğum veya yenidoğan yoğun bakım öyküsü var mı? 

(1,103 puan) tarafından

Yok canim sezeryan sadece 

0 oy
(6,777 puan) tarafından

Sürekli sürekli oyun oynamak zorunda değilsiniz ki 

Beraber çamaşır katlayayım beraber makineye çamaşır attım beraber evi silin süpürün beraber yemek yapın beraber bulaşık makinesini boşaltın her şeyi beraber yapın zaten yorulup oturmak isteyecek emin olabilirsiniz 

Biz oyun oynamaktan çok evde beraber iş yapıyoruz aktivitemiz çoğunluğu iş 

Evet kendim yap sen belki 2 saatte bütün evimin işini bitireceğim ama çocukla 4 saatte bitiriyorum ama hiç değilse onun da canın sıkılmıyor Beni de  darlamamış oluyor

(1,103 puan) tarafından

Yapmıyo canım oyun istiyo onları oyun olarak görmüyo şu an yapmak istemiyorum diyo ev işi vs 

(6,777 puan) tarafından

Benimki erkek çocuğu olduğu halde oyun oynamaktan çok ev işine bayılıyor belki  sen alıştırmadığından kaynaklanabilir

(1,103 puan) tarafından

Yoo bi buçuk yaşında çamaşır sererdi benle birlikte şu an usengeclik yapıyo ayrıca herşeyi reddetme dönemleri inat herşey var

0 oy
tarafından

Akulluyu eve çıkardım belki beni 5dakika salar diye şimdi daha beter oldu🤣😂 nerde hata yapıyoruz açaba

image

(1,103 puan) tarafından

Sonra herşeyi eve getirmek istiyolar:)) 

İlgili sorular

0 oy
4 cevap 159 göst.
0 oy
8 cevap 137 göst.
+1 oy
1 cevap 88 göst.
24 Mayıs 2025 Çocuk & Ebeveyn kategorisinde Simsek21 (1,791 puan) tarafından soruldu
+1 oy
6 cevap 297 göst.

Kategoriler

1,475,329 soru

24,152,649 cevap

334,985 kullanıcı

...